Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биодит АД

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от S.G.T. Разгледай мнение
  Здравейте г-н Софрониев,

  Адмирации за изчерпателните отговори на всички въпроси поставени тук във форума желая Ви успех.
  За първи път от 10 години, ППП на нашата скромна борса грабна интереса ми.
  Имам няколко въпроса към Вас.
  - Планирате ли развитие на нови продукти на този етап?
  - За къде ще са предназначени решенията Ви в областта на автомобилната индустрия? Към автомобилните производители или застрахователите.

  Поздрави,
  Здравейте!

  Благодаря, за поздравленията. Ще се радвам да отфоворя на въпросите Ви.

  - Към настоящия момент, както написах в предишни мои постове, в BIODIT имаме шест продуктови линии готови за продажба. Също така имаме нови два продукта, които можем да пуснем на пазара в период от 4-6 месеца. В последните месец стартирахме интеграция на нашата система със системите на две от водещите световни компании, за smart/home automation. Относно стратегията ни за R&D имаме разработен план, за следващите 3 години, какви нови продукти и разработки ще правим. Причината да не пускаме всички продукти едновременно на пазара, е че те изискват различни стратегии за налагане на различните пазари и това създава риск от "преследване" на продажба и загуба на фокус

  - Решението ни CarSec вече бе тествано със застрахователните компании и даде най-добрият възможен резултат 98% успеваемост. От 22 опита за кражба, всички са неуспешни. И тук за да няма веднага интерпретации на думите ми, ще поясня, че нашето решение удължава времето за кражба на кола до 1 час, докато 92% от кражбите на коли се извършват за по-малко от една минута. Желаниети ни е след , като тествахме продукта да се опитаме да го интегрираме със някой автомобилен производител и причината е бизнес модела. Когато един подобен продукт е на поточната линия, продажбата и маркетирането се извършва от производителя и неговата дилърска мрежа, което позволява бързо да се скалира, докато при работа със застрахователните компании за second hand пазара е необходимо да бъде изградена много голяма сервизна мрежа, която първо да инсталира, а след това да подържа системата. Това е много бавен и трудно скалируем процес. Разбира се не отхвърляме възможността за работа и със водещ Европейски застраховател, но бихме го обмислите внимателно

  Поздрави,


  Коментар


  • Здравейте г-н Софрониев,

   Адмирации за изчерпателните отговори на всички въпроси поставени тук във форума желая Ви успех.
   За първи път от 10 години, ППП на нашата скромна борса грабна интереса ми.
   Имам няколко въпроса към Вас.
   - Планирате ли развитие на нови продукти на този етап?
   - За къде ще са предназначени решенията Ви в областта на автомобилната индустрия? Към автомобилните производители или застрахователите.

   Поздрави,

   Коментар


   • Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
    Хорица не. Знам дали осъзнавате но за пръв. Път във. Форума се. Случва някаква що годе интелигентна дискусия.... поздравления за всички драскачи писали зяпачи!
    пичове ние можем!!!!
    браво!
    Кви драскачи, бе драскач? Явно не си бил на борса, когато Донев, Керезов, Василев.. се опитаха да комуникират с ширпотребни играчори. От осанна до разпни го .. и се отказаха.

    Коментар


    • Здравейте!

     Както обещах миналата седмица, страницата за инвеститори на сайта ни, вече е активна.
     Там може да намерите последното решение на ОСА, настоящия устав и устав под условие, както и одитираните отчети за 2016 и 2017 години. Одитирания отчет за 2018 година, ще бъде качен до края на седмицата.

     Ще съм благодарен да чуя Вашето мнение и препоръки.

     Поздрави,

     Коментар


     • Хорица не. Знам дали осъзнавате но за пръв. Път във. Форума се. Случва някаква що годе интелигентна дискусия.... поздравления за всички драскачи писали зяпачи!
      пичове ние можем!!!!
      браво!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от camaz Разгледай мнение
       Въпрос към г-н Софрониев.
       - Имате ли информация от ваши партньори в хотелския бизнес какъв процент от клиентите се отказват от резервации именно заради системата с пръстов отпечатък? Предполагам, че такива има все пак. Било от незнание как работи технологията и опасения че после данните могат да се използват неправомерно, ултраконсервативни хора или дори такива с досиета в полицията. Предполагам че дори много управители на хотели не са наясно с тази система и си мислят че осигуряват някаква дискретност на гостите си като я отказват. Тук вече гадая.
       Благодаря .
       Здравейте!

       Всъшност няма нито един гост, който да се е отказал от резервацията си. Както и картовите система за достъп до стаята, така и нашата предоставя възможност да се използва ключ.
       Ще споделя реална статистика от миналото лято.
       През целия сезон 40 000 души са използвали нашата система, за достъп до стаите си в трите хотела, които сме оборудвали в Испания. От тях по-малко от 0,1% не са искали да предоставят пръстовият си отпечатък на рецепцията и са използвали ключ. В единият хотел това са били туристи от Русия, а в другия от Румъния.
       Клиентите са дали 86% положителен feed back.
       Интереса от страна на управители на хотели е много голям, защото офлайн устройствата, който ползват са технологии от преди 20 години, не предоставят удобство на клиентите им, не предоставят сигурност и не предоставят възможност, за интеграция със набиращите все повече популярност умни решения в хотелските стаи.       Поздрави,
       Last edited by Julian Sofroniev; 17.02.2019, 22:15.

       Коментар


       • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        Уникалното нещо (поне според мен) е, че сензора на Биодит 'сваля' уникално ИД базирано на N на брой сегменти от пръстовия отпечатък на човек БЕЗ ДА СВАЛЯ ЦЕЛИЯТ ОТПЕЧАТЪК (!), което е супер готино в контекста на защитата на личното пространство и данни , за което така се вълнува обществото в последно време.
        Без да взимам отношение "за-против", ще кажа, че точно по характерни участъци на отпечатъка (възли, клупове, спирали, разтроявания) и тяхното взаимно разположение криминалистите и други интересуващи се специалисти правят извод за съответствието на отпечатъка с определена личност. Останалата площ, покрита с паралелни плавноизвиващи се бразди, не им трябва, общо взето.
        Last edited by И.Зверов; 17.02.2019, 12:44.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

         Фантастиките на Берто са валидни, ако институциите са свързани с общи бази данни или за някои да е разрешен достъпът до тях.
         А ако отчита като голям плюс, както го казва, че контролът към стадиона ще може да е отказан за някои лица или за други да бъде следено, - това значи само едно - големият брат да те гледа директно и през пръстов отпечатък. Какво значение има, че не пазят пръстов отпечатък, но пък полицията те знае къде си и какво правиш. Остава и да си синхронизират софта с интерпол и ще са готови за бъдещето.
         това общите данни не е задължително , а въпрос на плавно и постепено проникване на технологията в определени бизнес сектори.

         пример : Банка Х решава да е иновативна и инсталира системата на биодит - влизаш в офиса щрак пръста и казваш - Искам да телгя пари или да внеса пари или друга базаова операция. Даже би могло да се направи електронно гише за бързо обслужване на клиенти. Щрак пръста , от един тъч екран изчистено меню - теглене , внясяне, справки и заповядайте на каса X или Гише Y да получите сумата (там пак сканирате пръста още веднъж). В момента това го има за определени услуги, но не за комплексни такива и не толкова сигурно.

         ето ти пример за затворена система, която обаче би дала предимство на банката, намалила поне с 1 човек персонала в клон .. да не говорим как се дразним всички, когато висим в офисите на банките за теглене или внасяне, а пред нас някой се занимава 1 час с отваряне на фирмена сметка или нещо от сорта (това в по-малките клонове на банките).

         друг пример пак за 'затворена система' - А група решава да използва система за контрол. В рамките на 1-2 години се трупа база на калпазаните - при извеждане от стадиона се снема ID. И в един момент мачовета на А група са 'затворени' за хора в тази база данни. Опреснява се постоянно и при определени условия се вадят или добавят нови калпазани. = минимизиране на разходите за охрана (понякога полицаите са повече от калпазаните), създаване на по-добра среда за родители да водят децата си на футболни мачове (и не само) и тн . тн..

         нощни клубове - висят по няколко човека фейс контрол и се чудят тоя ли беше оня или оня беше това... скан на входа - ааа за тебе няма достъп бате щото миналия месец се напи и се сби и тн...

         много места извън хотелите могат и ще използват такава технолигия въпрос на време е.

         аз лично се замисля за една такава система за дома, входа и гаража и тук ще питам г-н Софрониев на какъв етап са с пускането на продукт за домашна или офис употреба.

         поздрави
         това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

         Коментар


         • Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
          Проблемът Бертрам е, че хората по своята същност са недоверчиви, конспиративни теории и тн, които имат резон до някаква степен. С това ти навлизат в личното пространство и ако бях хотелиер няма да искам да рискувам спад на клиентите си при положение че има много по евтини алтернативи и ползата от въвеждането е засега само и само да бъдем “модерни”.
          Фантастиките на Берто са валидни, ако институциите са свързани с общи бази данни или за някои да е разрешен достъпът до тях.
          А ако отчита като голям плюс, както го казва, че контролът към стадиона ще може да е отказан за някои лица или за други да бъде следено, - това значи само едно - големият брат да те гледа директно и през пръстов отпечатък. Какво значение има, че не пазят пръстов отпечатък, но пък полицията те знае къде си и какво правиш. Остава и да си синхронизират софта с интерпол и ще са готови за бъдещето.

          Коментар


          • Въпрос към г-н Софрониев.
           - Имате ли информация от ваши партньори в хотелския бизнес какъв процент от клиентите се отказват от резервации именно заради системата с пръстов отпечатък? Предполагам, че такива има все пак. Било от незнание как работи технологията и опасения че после данните могат да се използват неправомерно, ултраконсервативни хора или дори такива с досиета в полицията. Предполагам че дори много управители на хотели не са наясно с тази система и си мислят че осигуряват някаква дискретност на гостите си като я отказват. Тук вече гадая.
           Благодаря .

           Коментар


           • Първо: Има малка разлика Епъл, Самсунг и от друга страна кварталния магазин, фитнес, бакалия, мутренски хотел и Биодит.
            Второ: Има разлика между желание, мечти и икономическа логика, бизнес логика (защото аз не виждам added value)
            Трето: Кога е създадена компанията? Преди 2012 мисля и нещо бъркам. За това време доста компании са вече в зряла фаза, а тук приходите са под на кварталната бакалия.
            Четвърто: Не видях отговор на най-важния въпрос. Как стигнахте до тази, меко казано безумна оценка? Видяхте, че друга компания събра миналата година десетки милиони и си казахте, какво толкова и ни да вземем няколко милиона с обещания за светло бъдеще? Защото ние ядем доматите с колците.

            Коментар


            • Здравейте!

             Ще се опитам в един пост да засегна повече въпроси и коментари..

             Първо бих искал да благодаря на bertram, за поясненията, които е направил относно възможни приложения на технологията. Приложенията наистина са изключително много навсякъде, както в ежедневието ни така и в бизнеса ни.

             Разбирам и скептицизма и негативизма на някой от хората, които са писали тук, но не бих искал да превръщам темата в арена за безкрайни спорове с тях.

             Просто бих искал да Ви дам една различна гледна точка, върху която да помислите!

             Да си представим едно близко бъдеще, например 2025 година.
             Хора вече, ще са летяли до Марс, автономните коли, ще са навсякъде, 20% от енергията, ще се добива от Слънцето, холограмните 3D клавиатури, ще са стандартна екстра във смартфоните ни и т.н....

             И сега да погледнем от различен поглед. Живеейки в това близко бъдеще, ние все още ще искаме да носим връзка с 5-6 месингови ключа в джоба си, един за входната врата на блока, един за апартамента ни, един за офиса......... карта за фитнеса, още една за офиса, две за супермаркетите в които пазаруваме, още две дебитни карти и три кредитни.......и като отидем в хотела, задължително, ще искаме да ползваме само магнитна карта за стаята, гривна на ръката ни за да влезем в ресторанта, а и да не забравяме, най-много ще искаме да пишем 4 цифрения пин код, за да си отключваме смартфона!!!

             Наистина ли вярвате, че след 3-4 години хотелиерите, ще искат да ползват още тези неудобни пластики, които не само че не предоставят сигурност на гостите им генерират и 5000-6000лв допълнителен разход ( за градски хотел с 70-100 стаи ) всяка година, че производителите на смартфони ще оставят опцията да отключвате телефона с пин код??? Или че банките, които губят всяка година по 100 милиарда долара от измами с клонирани кредитни карти, ще продължават да ги използват???

             Сигурен съм, че всички ползвате смартфони и ги отключвате, или чрез пръстовият Ви отпечатък или чрез лицево разпознаване.
             Както Вас, така и още 2 милиарда души излозват същите биометрични функции, за отключване на телефона си или при плащането на сметки.

             Всички Вие, сте дали данните, за които толкова се притеснявате на Apple, Samsung, Huawei etc., но за Вас е немислимо да ги дадете в хотела или във кварталния фитнес??

             Е ние в BIODIT мечтаем, за технологично бъдеще, в което технологиите, ще направят нашият живот по-сигурен и по-удобен и здраво работим, за да сме част от него. Биометрията е следващата фаза на технологичната революция в сферата на сигурността и ние, ще си вземем нашата част от тази "революция".

             Ще се радваме да споделим този път, заедно като партньори в BIODIT с тези, които както нас вярват в това бъдеще, а на тези които не вярват, ще пожелаем успех във всичките им начинания и най-вече, да гледат по-позитивно на нещата.

             Поздрави,


             Коментар


             • Проблемът Бертрам е, че хората по своята същност са недоверчиви, конспиративни теории и тн, които имат резон до някаква степен. С това ти навлизат в личното пространство и ако бях хотелиер няма да искам да рискувам спад на клиентите си при положение че има много по евтини алтернативи и ползата от въвеждането е засега само и само да бъдем “модерни”.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Glavorez Разгледай мнение
               За мен е ясно че тази технология не е за БГ пазар, както разбирам и на мениджмънта на Биодит му е ясно и се надявам че няма да се мъчат и да правят разходи по налагане на продуктите се в България, оттам и отпадат проблемите свързани с нашите хотелиери ( между тях има и свестни разбира се - но това е друга тема )
               Не слагай всички под един знаменател.Технологията е изключително иновативна и тепърва ще има приложение за такива биометрични системи.

               Уникалното нещо (поне според мен) е, че сензора на Биодит 'сваля' уникално ИД базирано на N на брой сегменти от пръстовия отпечатък на човек БЕЗ ДА СВАЛЯ ЦЕЛИЯТ ОТПЕЧАТЪК (!), което е супер готино в контекста на защитата на личното пространство и данни , за което така се вълнува обществото в последно време.

               Ще напиша няколко примера за които може да се използва едно такова BIODIT ID генерирано веднъж (с определена условност кой ще е генератора), но би могло да се използва по-мащабно.

               1. Достъп до обществени прояви, където има риск от безредици и нарушения на обществения ред - Спортни събития, Концерти. Представи си система на входа на стадиона, в която са биодит ИД-тата на всички регистрирани 'калпазани' - край няма достъп за калпазани, няма маскирани и тн...

               2. Достъп до зони с контрол в обществени или частни институции.. - няма го филма вземи моята карта и ме регистрирай, а аз ще пуша още 2 цигари или тн..

               3. Достъо до N na брой услуги, клубове и тн - мега досадно е да носиш 100 карти за фитнес, офис, паркинг и тн.. (редовно се опитвам да вляза в училището на децата с картата за фитнеса )

               4. Летища, гари и тн зони в които ако веднъж те регистрират с такова ИД ще е много по-лесен и бърз достъпа особено ако ти се налага да слизаш качваш и тн..

               5. AIRBNB - примерно членовете на моето семейство (4) веднъж регистрирани с подобно уникално ID. При резервация при домакин използващ Biodit система за контрол на достъпа може да се настаняваш по всяко време на денонощието без да е нужно да се уговаряш с домакина откъде и как да вземеш ключа и да има чакане (от страна и на двете страни). Същото важни и за напускането.

               6. За нашите хотели пълни с евтини туристи (голяма част пияници) където редовно има загубени карти , ключове и тн... една такава система ще даде достатъчно добра опитмиизация на времето на персонала ангажиран с контрола на достъпа.

               7. Банкови институции - ако дадена банка се пречупи да генерира ID на своите клиенти - това би дало много добра защита + скорост на извършваните операции като минимизира и шанса служител на банката да извърши операция от името на клиент без неговото присъствие ( в момента се иска лична карта и това е - всичко опира до служителя - ако иска може..)

               8..9..10..

               приложения колкото искаш

               при една правилна комбинация софтуер-хардуер с добри възможности за интеграция си мисля, че има потенциал тази система да навлезе много серизно (ако е като комбинация от хардуер + услуга с абонамент)
               Китайците например правят всякакъв хардуер за 0 време и почти без пари, но я нямат тази дълбочина на интеграция хардуер + софтуер и затова техните решения са все още екзотика и авантюра. ( пример - умните часовници на Алтерко - там пробивът е защото имаме хардуер + софтуер + адекватен съпорт и завършена екосистема).

               Поздрави и успех
               това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

               Коментар


               • За мен е ясно че тази технология не е за БГ пазар, както разбирам и на мениджмънта на Биодит му е ясно и се надявам че няма да се мъчат и да правят разходи по налагане на продуктите се в България, оттам и отпадат проблемите свързани с нашите хотелиери ( между тях има и свестни разбира се - но това е друга тема )

                Коментар

                Working...
                X