IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

институционални динозаври на българския пазар, но няма да ни видите в книгата на Алтерко и АдвансТерафонд
    Именно затова акциите на Алтерко направиха такъв фурор миналата година, защото нямаха инст. динозаври в акционерната си книга
    Сори за откровеността, но вие сте най-слабите играчи на БФБ. Доказано в годините! 20 г. купувам от вас по дъната и ви продавам по върховете. Радвам се че ви има

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение

Аз купих около 19 и ще продам примерно на 25-26. Така ми се вижда по-добре, отколкото да купя на 25-26 и да продам на 19 Това е моята логика
      Да ,купил си на 19лв и чакаш мечките/ още да падне/.Защо купи на 19лв,а не изчакаш ,ако вярваш,че ще пада още?

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Да дойдат мечките......ама инък вчера купувах.!Логика?!?
        Аз купих около 19 и ще продам примерно на 25-26. Така ми се вижда по-добре, отколкото да купя на 25-26 и да продам на 19 Това е моята логика

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Па ти нали си военен, как не я схвана логиката? Иска да купи по-евтино, щото на 20+ му се вижда скъпо, но според него акцията има потенциал. Аз лично не виждам потенциал, затова и на 18+ ми е скъпа, тъй като считам, че към момента, със сегашните резултати, не струва повече от 10-11 лева пряко сили, а при бърст на Запад и наполовина на тези 10-11 лева. Но това си е мое лично мнение
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
            Аз пък вчера си купих понеже гледам дневната графика

Коментар

• Аз пък вчера си купих понеже гледам дневната графика

Коментар

• Засега Балонерко записва най-лошия си месец в 62 месечната си история . -24% и -35% от върха.Грозна картина,но нищо неочаквано.И това става без да може да се шортва.Ами ако можеше ?
                Ако не се върне над месечната трендлиния на 21 (още 5 сесии има този месец) едва ли ще се съвземе някога

Не е препоръка както винаги

https://tvc-invdn-com.investing.com/...2169a251a1.png

Last edited by petrg5s; 25.01.2022, 08:34.

Коментар

АдвансТерафонд е ликвидна акция, но има нещо странно в това дружество

Излиза, че януари 2021 едни 52'000 дка не стават за аренда и/или не са отдадени и на практика не работят за дружеството, а Декември 2021 39'000 дка пак се губят от сметките на адсица?

Това са огромни разлики, гледахме фонда преди 6-7 год, и въпреки обясненията че активно се търгува земя и за това е така, ние се отказахме и май сме били прави, защото от 4 години няма активна търговия, а картината остава същата!
                  Или тези земи са пасища и ливади, а не земеделска земя, което рязко коригира NAV на фонда или просто се краде и не се отчитат ренти???
                  Ето за това "забравих" този АДСИЦ в моя списък с репата.
                  Колега,губи се нещо ,но то е във вашата глава.Тези декари са продадени и ще бъдат раздадени сега лятото като РЕКОРДЕН ЗА БФБ дивидент (поне аз не знам някой да е раздавал по-голям годишен дивидент/

А това ,че не можете да проверите информацията за 10мин точно и то в едно публично и абсолютно прозрачно дружество АДСИЦ (а не като тук да си пишат каквото искат в отчетите) ,говори ,че сте ГОЛА ВОДА и за никакъв професионализъм при вас не може да се говори.Как може да се губят толкова много декари и то в АДСИЦ хахах То пък бива толкова глупости ама това вече .Сигурно извънземните са ги откраднали.щото им трябват хаха

Освен нарочно да подвеждате (с лични или други мотиви),което означава ,че не може да ви се вярва даже и на една дума.

Коментар

• Благодаря за отговора и коментарите..Надявам се да не спирате с участието си във форума..За Донев и порязването съм съгласен..Дано сега има повече късмет..

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Извинявам се за офтопика, но не разбирам защо банката в Молдова би се нуждаела от помощ? Може ли Kiro и buyvalue да ми обяснят. Аз не виждам нито една цифра която да подкрепя такава теза. Звучат ми като предубедени хора поради българският опит с ПИБ.
                      Просто е! Защото няма банка в света, която да не се нуждае от перманенто финансиране! Банките или събират депозити или имат нужда от фъндинг от собственика. В конкретния сллучай Молдовската банка е купена с яко кредити!
                      IM d best

Коментар

• Извинявам се за офтопика, но не разбирам защо банката в Молдова би се нуждаела от помощ? Може ли Kiro и buyvalue да ми обяснят. Аз не виждам нито една цифра която да подкрепя такава теза. Звучат ми като предубедени хора поради българският опит с ПИБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                          Благодаря за коментара,но какво Ви кара да мислите,че даже да получи разрешение и одобрение в САЩ ще има пазарен успех..Там пазара е супер конкурентен и наситен..Що се отнася до банката то едва ли скоро ще получи помощ от Софарма,която също трябва да се развива и иновира..По скоро може да се препродаде успешно след оздравяване..Тук въпроса е с какво тя е по добра от българските публични банки...
                          Нямам идея до къде е процесът в САЩ, но.... моля погледнете колко от варантите закупи Донев и компания! Ето това ме дразни... вероятно има развитие с разрешителното и някой го знае...
                          Какво е по-добро от бълг. банки? Ами БНБ не дава лицензи от 20 години, а ако сте забравили г-н Донев лошо го порезаха, когато тръгна да купува медии, имаше даже опит за покупка на пенсионен фонд /Доверие/, но се оказва, че това не е за всеки, само за богоизбрани, това е положението и за това е логично тази стъпка - банка, та макар и извън еврозоната, но в евросъюза!
                          За САЩ, пласирането на продукт срещу зависимост е меко казано бомба!!! всяка 3та домакиня с 3 деца и печеливш съпруг от скука се дрогира и/или прави секс със съседа /извинения но това е стандарта/
                          Да пласираш анти драг /е добре де срещу цигари само/ си е супер, а в завода в София /има 5 км тръби вече от мед и т.н./ изградени, съответно себествойност стотинки, ще е супер профит марджин!
                          Само разрешителните да минат!
                          IM d best

Коментар

Магаренце, помолих за пряк коментар по въпроса, не за дребнави подхвърляния! Дай си гласчето, за да станете трима, че не искате коментарите ми повече, моля
                            Тъпо е да се подхвърлят реплики, а да не можеш да кажеш директно махай се!?!?!
                            Не ми пречиш, пък и кой съм, че да казвам кой да пише тук и кой не, мисля, че е свободен форум.
                            Даже напротив, обичам да срещам различни мнения.
                            Относно репликата, съжалявам, ако е прозвучала като дребнава, но може би се е получило, защото е в отговор на друга подобна, тя даже не беше отговор, а учудване, че го пишеш едва ли не с гордост.

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Това хвалба ли е, че сте пропуснали две от най печелившите акции за миналата година?
                              Магаренце, помолих за пряк коментар по въпроса, не за дребнави подхвърляния! Дай си гласчето, за да станете трима, че не искате коментарите ми повече, моля
                              Тъпо е да се подхвърлят реплики, а да не можеш да кажеш директно махай се!?!?!
                              IM d best

Коментар

• Благодаря за коментара,но какво Ви кара да мислите,че даже да получи разрешение и одобрение в САЩ ще има пазарен успех..Там пазара е супер конкурентен и наситен..Що се отнася до банката то едва ли скоро ще получи помощ от Софарма,която също трябва да се развива и иновира..По скоро може да се препродаде успешно след оздравяване..Тук въпроса е с какво тя е по добра от българските публични банки... А какво мислите за потенциала на акциите на БФБ на М.Моравенов..Дали можем да очакваме приватизация..
                                Last edited by Kiro; 24.01.2022, 23:30.

Коментар

Working...
                                X