IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здравейте,

Знам че Алтерко не е така да се каже дивидентна компания, но може ли информация, кога е крайния срок за записване на акции тази година, с възможност за включване в разпределението на дивидента.

Благодаря предварително.

Коментар

• Доказателство за потенциала на този сектор се вижда в прогнозите на анализаторите. Обемът на глобалния пазар за интелигентна домашна автоматизация се очаква да достигне 444.98 милиарда долара до 2030 г. при среден годишен ръст 27.3% за периода от 2023 до 2030 г., сочи доклад на Grand View Research.

https://www.capital.bg/biznes/tehnol...m_prez_2023_g/

Коментар

• Благодаря за Елекра лайт оркестъра, - беше Топ през края на 70те и нач. на 80те в дискотеката!
        Хвърли едн поглед и виж,- Че ми бият ноемврийската прогноза- гадове....
        с две седмими по рано

https://postimg.cc/sGrTjDxy

Коментар

• Тук ще вземе почивка според мен след +15% за 6 дена.
          На печелившите честито

Направо си сипвам

Коментар

• Немскията пазар вече дава 13.95 евро /27.30 лева/ за акция. Нашите инвеститорчета все още се ослушват на 26.40 лева.

Коментар

• https://allterco.com/documents/FINAN...o_22052023.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от hullo Разгледай мнение
                Е, добре. Ама вече бида на швабите е 13.75 евро / 26.90 лв./ Вече не са 5 цента, пак изоставаме от европейците.
                Мартинов го беше казал това още преди година.. "Немския пазар ще стане водещ". Ако се замислиш малко върху разпределението на акциите и къде бяха проведени ИПО и СПО-то на компанията, ще видиш че има много силна логика да е така

Коментар

• Е, добре. Ама вече бида на швабите е 13.75 евро / 26.90 лв./ Вече не са 5 цента, пак изоставаме от европейците.

Коментар

• Първоначално изпратено от hullo Разгледай мнение
                    Швабите дават вече 13.50 в евро, тук пак изоставаме от евро-стандартите
                    Как ги смятате че казвате изоставаме ,аз виждам последна сделка до момента 26.30 Това според курса на еврото към лева 13.45 или разлика 5 цента,точно на място сме

Коментар

• Швабите дават вече 13.50 в евро, тук пак изоставаме от евро-стандартите

Коментар

• Германците купуват вече на 27 лева, тук нашите спекуланти обират бройките само до 26.20

Коментар

• Първоначално изпратено от p Разгледай мнение

Някой наистина ли вярва , че марката си има фенове?! Нещо като iPhone при термостатите?
                          Компанията се справя добре и подобни изказвания само пречат. Наистина се лесно може да се проследи, че оборотът се вдига покрай добрите новини, но все пак си е родна компанийка, какво да се прави.
                          Разбира се, че не е като iPhone. По-скоро е като Harley-Davidson, но за нормален потребител това е трудно разбираемо. Щом е родна компанийка, трябва да се хейти, няма как иначе. Noblesse oblige...

Коментар

• Глобалния пазар за интелигентна домашна автоматизация се очаква да достигне 444.98 млрд. долара до 2030 г. по прогноза на Grand View Research

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

. Що се отнася до старта на търговията в Германия и обемите, които бяха изтъргувани, според мен в голяма степен са били от фенове на марката (за които се говореше, че имат интерес към компанията), което бе и една от причините за листването в Германия. Сега може би профила на инвеститорите се променя с оглед на всички събития, на които компанията участва.
                              Някой наистина ли вярва , че марката си има фенове?! Нещо като iPhone при термостатите?
                              Компанията се справя добре и подобни изказвания само пречат. Наистина се лесно може да се проследи, че оборотът се вдига покрай добрите новини, но все пак си е родна компанийка, какво да се прави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Колега, приемам довода ти (респективно и този на Батя) !
                                Само анализа на тези 4К към общия обем (73К) не е достатъчна индикация.
                                (въпреки че обективно погледнато не е ясно дали и друга част от мениджърите (доколкото съм чел май има доста голямо разрастване на мениджърския състав) не са се включили, но да приемем че не е така).

Само времето ще покаже - нека да видим дали следващите седмици ще се увеличи (или поне задържи) лавината от нови инвеститори и дневните обеми ще се задържат по 200-300К EUR. Защото не знам дали си бил акционер тук по време на листването в Германия, но тогава гледахме точно сходно мероприятие - бурна търговия за 1 седмица, след което даже не ми се коментира....
                                Колега прав сте, няма как да знаем дали други от мениджърският състав не са записали акции, но само Волфганг Кирш е немец и би му било по-лесно да го направи през немската борса. Останалите по-скоро биха го направили през нашата борса!

Относно очакванията Ви за 200-300К, според мен е непостижимо. Би било страхотно и бих се радвал да греша, ама... За пример ще дам Ксайоми (Xiaomi), които правят такива обороти в Германия, ама пазарната им капитализация е 32млрд. Евро с близо 16млрд. акции фрий флоут. Тук ФФ е 6,45млн. акции. По груби сметки около 900к са акциите около Импулс и собстваника му, за които съм останал с впечатление, че се държат дългосрочно. Останаха 5,5 млн акции. Не съм запознат с другите инвеститори в компанията, като това доколко планират да държат дългосрочно тук, но според мен няма чак толкова много акции на пазара, за да се поддържа такъв средноседмичен обем на търговия в Германия. На среща в края на миналата година Димитър Димитров призова хората да извадят акции в Германия, защото когато липсват по-големи обеми (20-30к) местните инвеститори не смеят да погледнат по-серионо към акцията, защото им липсва ликвидност. Според мен ще продължи да има флуктоации при търговията покрай отчети, някоя друга прогноза, някой друг нов голям партньор, черния петък и т.н. Що се отнася до старта на търговията в Германия и обемите, които бяха изтъргувани, според мен в голяма степен са били от фенове на марката (за които се говореше, че имат интерес към компанията), което бе и една от причините за листването в Германия. Сега може би профила на инвеститорите се променя с оглед на всички събития, на които компанията участва.
                                Last edited by Key Ru; 23.05.2023, 16:06.

Коментар

Working...
                                X