IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колеги, едно питане, само да се ориентирам! Ако имате ресурс за инвестиране следващата година, казвате че не би Ви заинтересувало да инвестирате в инструмент, който би Ви помогнал да удвоите инвестицията си след още година, правилно ли Ви разбирам?
    Колегата Joz под мен добре ти е отговорил. Аз съм си прибрал първоначално вложеното тук. Не виждам нищо лошо нагоре по стълбицата да правя частични продажби и си взема печалбите. А варианти и възможности за инвестиции има много, така че кеша винаги има къде да се намести.
    Last edited by Zdravko74; 08.09.2023, 01:14.

Коментар

• Компанията е ясно, че е пример за много неща на бфб, но не се влюбвайте прекалено много
      един много опитен инвеститор ми беше казал, взимайте си профита, когато сте най-алчни.
      имах над един кубик тук след като се запознах в Хилтън на представянето на алтерко с Димитров.
      нищо негативно не мога да кажа за него и да искам
      излязох малко рано, защото ми трябваше кеш извън бфб. Но продължавам да се радвам на резултатите им!

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
        Ти лично ще купиш ли на тази цена?
        Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        Aз лично имах шанса да имам достъп до книжата на компанията преди 2-3г. - веднъж БФБ да ми даде предимство пред инвестиращите на Франкфурт.
        Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
        Тази цена е за чужденците
        Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
        Хахаха, добре казано ! На тази цена аз бих нахранил чужденците с половината ми акции, че иначе дела като процент в портфейла ми би нараснал много !
        Колеги, едно питане, само да се ориентирам! Ако имате ресурс за инвестиране следващата година, казвате че не би Ви заинтересувало да инвестирате в инструмент, който би Ви помогнал да удвоите инвестицията си след още година, правилно ли Ви разбирам?

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
          Най - дългият мечи пазар след ВСВ е рейнджови , от 1966 до 1982. Класически стагфлацион мечи пазар. ДАУ пада спрямо златото през 1980 до единица. За сравнение по време на голямата депресия сътношението ДАУ Злато отива до три.
          При спукване на доткома спада е далеч от 57 процента, мисля че наближава 90 процента. Немският технологочен индекс екливалентен на Насдак занулява и изчезва от ,, картата,,
          Последната голяма криза от 2008 довежда до спад на ДАУ с повече от 60 процента.

Тези 57 процента SPX които даваш за пример не дават пълната картина.

Ако някой не харесва отношението ДАУ Злато.
          Можем да се обърнем към ДАУ коригиран с инфлацията.
          Колега много странна информация ни споделяте. Какво значение има, че съотношението е било 1:1, а сега е 16:1, Това е като да Ви кажа, че като съм се родил преди 40-ина години, цената на една акция на Епъл е била някакви центове и родителите ми, ако вместо да ми правят спестовна книжка, ми бяха купили малко акции на компанията, ехее...

Аз ще Ви покажа една картинка, която наскоро ми попадна в една презентация на Елана. Ако искате разгледайте си я

Коментар

....А сега кой зад кого стои.
            Биткойн прави връх и обръща на 11 ноември 2021. Насдак на 22 ноември 2021.
            Шели също на 22 ноември 2021. Всъщност дивергенцията тези 11 дни между Биткойн и Насдак дава силен сигнал кога обръща Насдак и в часност Шели. Дау обръща в началото на януари тук можем да го сметнем за малко закъсняващ индикатор , но последен за цялосно обръщане на пазара.
            ....
            Извинете, ама Вие сериозно ли...? Предишния връх при Алтерко е в следствие на върха при Биткойн? Тази връзка не я бях направил и много Ви благодаря за споделянето и. Аз ще доразвия темата с нещо, което може на Вас да Ви е убягнало... Основателят на компанията г-н Димитров в годините назад се е занимавал с хороскопи. Та този човек се е вгледал в звездите и е избрал най-точната дата за листването на компанията във Франкфурт, точно в деня когато ще е върха на технологичния Насдак! Та същия този човек около година по-късно, пак е погледнал подредбата на звездите и залага стойност на акцията към 31.12.2025 от 55 Евро...

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Хахаха, добре казано ! На тази цена аз бих нахранил чужденците с половината ми акции, че иначе дела като процент в портфейла ми би нараснал много !

Коментар

Коментар

Aз лично имах шанса да съм с достъп до книжата на компанията преди 2-3г. - веднъж БФБ да ми даде предимство пред инвестиращите на Франкфурт.
                  Last edited by tony1975; 08.09.2023, 07:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                    Montega явно гледа други графики, защото от днес вдигат препоръката си "КУПУВАЙ" на 58лв
                    https://www.boerse-frankfurt.de/news...2-ffdc5a6954ac

Коментар

• Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение

И аз не съм твърдял същото за ТА . Интересно ми е какво ще е дъното на варантите на Софарма според теб? Там ТА може ли да даде насока ?
                      … между една и пет стотинки,ноември декември 2024 !

Коментар

• Montega явно гледа други графики, защото от днес вдигат препоръката си "КУПУВАЙ" на 58лв
                        https://www.boerse-frankfurt.de/news...2-ffdc5a6954ac
                        Last edited by tony1975; 07.09.2023, 20:11.

Коментар

Никога не съм казвал, че ФА не върши работа, защото аз самия го използвам за слабо ликвидни акции. Не всяка акция която съм купил е на база ТА
                          И аз не съм твърдял същото за ТА . Интересно ми е какво ще е дъното на варантите на Софарма според теб? Там ТА може ли да даде насока ?
                          мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

Да , така е ! Надявам се , правите разлика между СТОЙНОСТ и ЦЕНА ! И да - няма лошо да се четат всякакви мнения на различни участници в пазара ! И въобще не е необходимо да се противопоставя фундаменталния на техническия анализ ! На спорещите само ЕГОТО им е важно !
                            Никога не съм казвал, че ФА не върши работа, защото аз самия го използвам за слабо ликвидни акции. Не всяка акция която съм купил е на база ТА

Коментар

Най - дългият мечи пазар след ВСВ е рейнджови , от 1966 до 1982. Класически стагфлацион мечи пазар. ДАУ пада спрямо златото през 1980 до единица. За сравнение по време на голямата депресия сътношението ДАУ Злато отива до три.
                              При спукване на доткома спада е далеч от 57 процента, мисля че наближава 90 процента. Немският технологочен индекс екливалентен на Насдак занулява и изчезва от ,, картата,,
                              Последната голяма криза от 2008 довежда до спад на ДАУ с повече от 60 процента.

Тези 57 процента SPX които даваш за пример не дават пълната картина.

Ако някой не харесва отношението ДАУ Злато.
                              Можем да се обърнем към ДАУ коригиран с инфлацията.

А сега кой зад кого стои.
                              Биткойн прави връх и обръща на 11 ноември 2021. Насдак на 22 ноември 2021.
                              Шели също на 22 ноември 2021. Всъщност дивергенцията тези 11 дни между Биткойн и Насдак дава силен сигнал кога обръща Насдак и в часност Шели. Дау обръща в началото на януари тук можем да го сметнем за малко закъсняващ индикатор , но последен за цялосно обръщане на пазара.

ПП Тези запознати с Дау Теорията ще ме разберат.
                              Click image for larger version

Name:	tempsnip.png
Views:	1
Size:	5.9 КБ
ID:	4110639

Коментар

Да , така е ! Надявам се , правите разлика между СТОЙНОСТ и ЦЕНА ! И да - няма лошо да се четат всякакви мнения на различни участници в пазара ! И въобще не е необходимо да се противопоставя фундаменталния на техническия анализ ! На спорещите само ЕГОТО им е важно !
                                Преди много време ми попадна някакъв модел на борсова цена представена от някакъв преподавател в Бъркли. беше заигравка, но впечатляващ, май от встъпителните материали колкото да илюстрира някои стохастични уравнения. Моделът в олекотен вид е,че цената се състои от два компонента. - стохастичен компонент и фундаментален.
                                Стохастичната съставка е продукт на "психология" на участници, пазар и други независещи от фундамента обстоятелства. Фундаменталния компонент е фундамент независещ от психологията на играчите, пазара и т.н. Както единият така и другият параметър могат да бъдат преобладаващи един спрямо друг в различен момент. Но са две различни неща.
                                Тук преди време имаше участник Мартингейл, които наум тряскаше решения на някои от диференчните схеми на Киоси Ито - по моделът за стохастичната компонента, За съжаление нивото на форума го отказа и първо стана циник а после спря да пише .... Много съжалявам, че не пише, както и за доста други участници че спряха
                                Накратко си спомних как Костолани го беше казал образно и разбираемо така - фундаментът и цената са като разхождащ се човек с игриво куче - Човекът (фундаменът) върви напред доволен и спокоен от разходката, а кучето (цената) хвърчи напред назад около него също щастливо че е изведено на разходка от своя любим стопанин.
                                Нещо такова са техниката и фундамента. Пресичат се като цена в малко точки Там където стохастичната компонента се пресича с фундаменталната. Уйлям Ган от големите тех анализатори може би най много се е докоснал до фундамента, косвено, чрез неговата стратегия за "ъглите по ган". Там той работи с тангенсите на ъглите (височината спрямо дължината) и развива малко по-различна от стандратната за тех анализа концепция, която все още не е доразбрана изцяло, защото и не е добре описана, Според него хартишките се движат за определени дългосрочни периоди по определен "ъгъл" (който се надяваме, че е във функция от фундамента) а цената гравитира нагоре надолу около него. (виждаме сходство и при Костолани)
                                Тъй като са различни компоненти от цената всяка от тях може да си има фенове, всеки може да спечели дори само от едната и затова има и фенове на двете концепции но да се разделят като тежест и сила в арсенала на играча е според мен погрешно. Две различни неща. Ако някой си мисли че може да печели само от тех анализ - чудесно, а и никой няма против от създаването на ликвидност.
                                Last edited by precakanoto; 07.09.2023, 15:32.

Коментар

Working...
                                X