Първоначално изпратено от BB50
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
- 12 Харесвания
-
Shelly Group инвестира в укрепване на местното си присъствие, като предлага нова гама устройства на пазара в Австралия и Нова Зеландия . Wave 1, Wave 1PM , Wave 2PM и Wave Shutter предлагат широка гама от автоматизации за домове и фирми и са съвместими с всички Z-Wave сертифицирани шлюзове и над 4000 Z-Wave устройства.
На Light and Building 2024 Shelly Group разкрива инструмент за търсене на електротехници, за да помогне на своите клиенти в Германия
Shelly подпомага своите немски клиенти, които се нуждаят от помощ при инсталирането на устройства Shelly, като предоставя безплатен инструмент за търсене на shelly.com. Инструментът позволява на потребителите да намерят електротехник наблизо бързо и лесно, като въведат своя пощенски код или конкретен район. За да увеличат максимално размера на базата данни и да осигурят по-добро покритие в цяла Германия , електротехниците трябва да се регистрират в платформата на ShellyShelly Group AD (Ticker: SLYG / ISIN: BG1100003166) ("the Company" / "Shelly Group"), a provider of IoT and smart building solutions based in Sofia, Bulgaria, reveals more than 10 new products at Light and Building 2024, the international event with focus on lighting trends, the electrification and digitalization of home and building service technology and connected security technology. The new IoT devices cover different communication protocols from Bluetooth to Z-Wave to enable seamless automa
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение
Реалността от света на евтините пари и устойчивата икономика (въпреки вдигането на лихвите). Новото нормално е технологичните компании да се търгуват на Капитализация/печалба от 30х, 40х или дори 100х. И така докато някоя голяма компания не разочарова натегнатите очаквания и пазара се отрезви. Разбира се подобрението на продуктивността в резултат на иновациите случващи се в тези компании донякъде оправдава потенциала за ръст на продажбите, но ми се струва че всичко се пренатяга повече от необходимото.
без препоръка
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеИнтересно ми е какво ще стане, ако се препънат някъде по пътя към 200 мил евра продажби ;-)
И какво да правим - да стоим отстрани и да си хапем ноктите ли? Важен е фундамента и конкурентното предимство. Останалото ще се нареди. Дали ще ги достигнат след 1, 2 или 3 години лично за мен няма значение. Не съм спекулант, не гоня дъна и върхове, а дългосрочна печалба. И за момента няма от какво да се оплача от инвестицията си тук. Ако коригира в някакъв момент ще съм доволен, защото ще си купя още хубав бизнес на промоция.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнениеИнтересно ми е какво ще стане, ако се препънат някъде по пътя към 200 мил евра продажби ;-)Тая думичка АКО може да се прилага навсякъде, но много пречи на успешните инвестиции !
Който го е страх да си държи кеша и да не поглежда към борсата !
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kokomo Разгледай мнениеПазарна Капитализация - 1,100м
Приходи - 146м
Оперативна Печалба - 37м
ПК/Приходи - 7.5х
ПК/ОП - около 29х
Компанията се развива страхотно, и адмирации за визията на мениджмънта. Малко необразован коментар може би, но не са ли много високи тези мултипликатори, дори и вземайки предвид бруталния ръст на приходите и 25% маржин на ОП? Имам чувството че акцията е оценена за една две години напред. С две думи тука ли е момента да се разкеши
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yordan_Nickolov Разгледай мнение
Аз нямах очаквания. Като качи над 30Е в Германия ще стане интересно, защото някой ще мине, ще сипе по бидовете и всичко ще дойде по местата си и всички, които сега продават ще са недоволни, че са се миналимненията ми не са препоръка за каквито и да е действия
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеМога да се обзаложа, че по-голямата част от инвеститорите са очаквали търговията да започне по съвсем друг начин. Според мен тайничко са се надявали да стане като с NVDA. Е, може пък и да се заблуждавам
Няма как да стане като NVDA и може би е по-добре
Там имаш съвсем друга борса и съвсем друга ликвидност и хиляди ботове дето правят high frequency trading (HFT), а и нормална, не толкова високочестотна търговия.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеМога да се обзаложа, че по-голямата част от инвеститорите са очаквали търговията да започне по съвсем друг начин. Според мен тайничко са се надявали да стане като с NVDA. Е, може пък и да се заблуждавам
- 5 Харесвания
Коментар
-
Коментар
-
Колеги, прилагам линк към презентацията ако не сте успели да се включите и някой иска да я разгледа подробно
https://corporate.shelly.com/documen...2024_final.pdf
- 6 Харесвания
Коментар
Коментар