Тъй-тъй. И какво от това? Резултатът ще е същия, ако ги питаш в редит и за бреф, спиди, софком и т.н. Какво очакваш? Това не е епъл, нвидия или тесла. Говорим за бг компания. Сигурен съм, че 70% дори не знаят, къде по дяволите на картата е и България! Но пак да попитам - какво от това? Никой никога не е твърдял, че Шели е световно разпознаваема акция. Дали ще стане такава някой ден, само времето ще покаже. Не знам дали някой се надъхва от тази тема - аз лично не. Никога инвестициите ми не са били базирани на мнения във форуми, без значение, дали те са положителни или отрицателни. По-скоро, като гледам този форум е поле за болните изяви на "анализатори" и хейтъри, които виждат невидимото, отколкото на водене на смислени дискусии. Но това си е типично българска черта, за съжаление...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от I4S Разгледай мнениеРазбираемо е, че не получаваш отговори. И аз като прочета нещо тъпо, предпочитам да не отговарям. Но си напорист, гледам и пред викингите искаш да се из*каш. Само не разбирам, защо питаш нас за линкове? Действай по познатия начин - питай жена си...destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Оказва се, че на англоговорящите инвеститори не им дреме толкова за Шелли, 2.9k views засега основно от американци, канадци и англичани и нито един отговор. Шведите къде да питам същите въпроси? Я дайте линк за някой местен форум
https://www.reddit.com/r/ValueInvest..._is_the_value/destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеАз нямам акции на Шели, така че не знам за какво ще почукат на вратата ми.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Аз пък мислех, че не трябва да се притесняват държателите на тази или онази акция, а писачите на инвестиционни съвети като грую и пандата
човек се учи докато е жив
започвам да продавам, защото кафенето не прощава
пс панда, ако знаеш за извършено престъпление, затаиш тази истина и не сезираш компетентните органи подлежиш на наказателна отговорност
от писанията ти ми се струва, че знаеш за таковаdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеАз нямам акции на Шели, така че не знам за какво ще почукат на вратата ми.
човек се учи докато е жив
започвам да продавам, защото кафенето не прощава
пс панда, ако знаеш за извършено престъпление, затаиш тази истина и не сезираш компетентните органи подлежиш на наказателна отговорност
от писанията ти ми се струва, че знаеш за таковаLast edited by Yori; 27.06.2025, 12:57.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениеИма един оринцип в правото, че незнанието не оправдава. Да го имате предвид като КФН почука на вратата
Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Е не с лошо де ! Момчето се консултира с жена си, меринджей иска да става !
Та днес ще си говорим за Net Promoter Score или NPS. Туй нещо е измислено от Бейн, не тоя от Батман, а фирмата дето беше Мит Ромни. Много се ползва, считат го за златния стандарт за мерене на лоялност и удовлетвореност при клиентите. Та общо взето питаш една група клиенти "колко е вероятно да препоръчате продуктите ни на приятел или колега със скала 0-10?" и ги разделяш на три групи. Тези, които дадат 0-6 не се кефят, викат им детрактори. 7-8 е мех. 9-10 са доволните, които е много вероятно да препоръчат продукта на някой. Например, аз влизам тука за еБаг - кефи ме много, препоръчвам го на приятели, те почват да го ползват и тн. Вика им се промоутъри . Та, тези в средата не ги броиш. Взимаш процентите промоутъри и вадиш оттам детракторите и воала - получаваш едно число от минус 100 до плюс 100. Това ти е NPS и ако е под нулата, много си загазил. ако е над 20, това е мех. над 50 е супер, над 80 си световна класа, 100 само на бог се дават. Моята компания, мисля последно беше към 70 и много се гордеят с това - означавало че клиентите подновяват договори много често и това ти позволява лесно да растеш. Демек като клиентите са доволни, продължават да ти ползват услугите и продуктите, има лоялност и тн. Че даже привличат нови клиенти. Та, Шелли в презентацията писали NPS е 55, за апп-а е 23, преди било 2. Еми супер че се е качило, ама 2 е зле, а 23 е мех. Има проблеми с такива числа, някой може да се усъмни в качеството на продукта като го види в презентация. Та да те светна понеже това важи за много бизнеси особено при златодобива - в презентацията слагаш нещата с които блестиш, а лошите не ги споменаваш ама изобщо. Защо слагаш NPS като ти е малък? Прави лошо впечатление, по-добре го пропусни. Излагаш се пред чужденците.
ето да прочетете и малко ревюта за клауда
https://www.trustpilot.com/review/shelly.cloud
5-star
21%
4-star
4%
3-star
3%
2-star
9%
1-star
63%
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от August Разгледай мнение
Ти нормален ли си, акъл в главата имаш ли???
Очевидно Нищо не знаеш, нито за Шели, нито за продуктите им, за цените им, за дистрибуцията им, за логистиката, или за технологията и организацията, ама само лаляш тука, напълно неподготвен, гол и бос по темата. С трици маймуни тръгнал да лови, аре почети нещо извън болните си мисли и разсъждения по картинка.. и се образовай.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Едните правят смарт суичове и крушки, другите правят бормашини и отверки, с които да си инсталираш такива неща. И двете са DIY, произведено в Китай, бърз растеж, без дълг. Да, едното е "технологична компания" с дебели кавички и го рекламират някакви ютубъри, другото има утвърдена марка и не му трябва да буха така в маркетинг. Което ми напомня, абе Шелли като им се правят нещата в Китай и се облизват за САЩ, няма ли да ги ударят някакви мита?
Очевидно Нищо не знаеш, нито за Шели, нито за продуктите им, за цените им, за дистрибуцията им, за логистиката, или за технологията и организацията, ама само лаляш тука, напълно неподготвен, гол и бос по темата. С трици маймуни тръгнал да лови, аре почети нещо извън болните си мисли и разсъждения по картинка.. и се образовай.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Да видим презентацията за Q1
https://corporate.shelly.com/documen..._final%202.pdf
слайд 3 - eco-friendly, сега сме били и зелени
слайд 5 - 23 милиона джаджи продадени от началото, тея тех неща много евтини. клауда расте бързо
слайд 6 - 1200 инсталиращи било голям успех
слайд 7 - списък на железарии, айде сонепар и рексел да ги броим няколко пъти. топ е Германия
слайд 8 - хмм почти всички инсталатори пак в Германия, нещо намирисва на концентрация
слайд 9 - "Shelly is the main energy management partner for the solar industry" - човече, правите електромери, по-спокойно
слайд 10 - ще влизаме в застраховането, ок успех с това
слайд 11 - NPS на 23 хахахахаха, ползва се за контрол на лампи и мерене на ток, уау технологичната компания
слайд 12 - ръста на продажбите пада яко, EBIT още повече ама видиш ли 23% спрямо 29% било "in line with revenue"
слайд 14 - пускаме и/или ъпдейтваме 40-60 продукта и спираме 50 което е над 1/3 от всички. чао на бебешките термометри? мамите искат да мерят в дупето?
слайд 15 - ще пускаме разклонители! смарт разклонители? IoT разклонители? нали сме тех
слайд 16 - новите продукти имали по-добри маржове. оукей, защо ЕБИТ расте по-бавно от продажбите? нещо има противоречие. а и lagacy не се пише така, четете преди да пускате тея презентации че чужденците ще се смеят
слайд 18 - релетата ни са по-малки, ми ок щом това е толкова важно
слайд 20 - пак се хвалим че са ни малки
слайд 23 - абе това е същото като слайд 12
слайд 24 - много Германия, останалото в Европа основно. Германия ръста буксува. promissing не се пише така!
слайд 25 - "Total R&D investments of 0.7 M" хахахаха
слайд 26 - Reduction of stock - нямаше ли някакви снимки скоро на пълен склад? Factoring as an option - това сериозно ли го мислите?
слайд 27 - айде пак да покажем приходите, че ги имаше само на два слайда преди това. planed не се пише така!
слайд 28 - recuring не се пише така!
слайд 29 - айде пак да покажем разклонителя
слайд 33 - asset-light business model - абе нали щяхте да строите завод в България? Това иска капекс
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 1 like
Коментар
-
Спомням си онези години, когато имаше ликвидност за 2000 лв по най-ликвидните позиции. Като ми се налагаше да продавам трябваше да сваля цената с 15-20%... ако не беше Шелли и парите, които внесе на борсата през външни инвеститори още щяхме да си копаем там и да се молим на посредниците да съберат ликвидност за 3-4к лева... да са живи и здрави хора като Батя, които осигуряват ликвидност години наред, че без тях борса щяхме да видим ЙОК ... иначе приказката за киселото грозде всички я знаем
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение
Company Valuation а ла Грую - за да се качи цената 6 пъти, приходите, печалбата, дивидентът и адептите трябва да се качат в строго пропорционално съотношение.
Твърдеше, че акционерите намалявали, защото се прехвърляли в балонизираният АДСИЦ, в чиято тема дудне и подгрява там адептите. малоумщина от класа, но там е заформил неква нова религия, наречена антишели. Завист и мъка до пръсване. Дори не е погледнал, как се движи броя на акционерите в Шели, просто набива глупости до степен, че сам се е увредил от тях. Ако поне малко беше с всичкия, щеше да знае, че никой тук не си подарява хартиите за без пари, с цел да ги набие в дирижабъл като Бреф, където да чака ликвидация през 2029-та. Напълно безумна идея - притежателите на растяща технологична акция да се хвърлят в безидеен адсиц, за да чакат не растеж и развитие там, а ... ликвидация. Изцяло различни по логика инвеститори. Грую-мъката ще си чака ликвидацията в бреф през 2029, защото друго не може. Докато чака, влиза тук да хейти.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Да разбирам ли, че с ИП слагате чертата на 46? Кажи за микрофона
Коментар
Коментар