IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от flower
    посоченият линк е за Юга, не за Капмана
    Така е. По-долу твърдях, че в потрф. на други фондове няма толкова голям процент ХД и Мост

Коментар

• посоченият линк е за Юга, не за Капмана

Коментар

• deneb, виж http://download.bse-sofia.bg/finance...8-30092007.doc

HDPAT 9,16% при цена 22445!!!
        MOSTS 3,36% при цена 1226!!!

После виж колко още са купили около 9-11.10.2007!

Коментар

• Първоначално изпратено от lussander
          По моите сметки нещо много не ми връзва и си се замислям по какъв начин Капман си смята процентите!? Например investor.bg ги смята средно за деня като взима впредвид броя на акциите за всяка сделка. В ситито смятат последната сделка за деня. В някои други си имат лимит например от 10000лв и взимат впредвид последните сделки стигащи тази сума и т.н.
          Сравнявам ги с друг фонд с който имат сходни позиции и този фонд пада с доста повече от капман макс и се замислям дали не е по-добре да се продават дялове на Капман, да се купуват на фонд, който е паднал доста и след IPO-то, втория фонд ще се качи доста повече от Капман?
          Всичко за сметките си е описано в документацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от lussander
            По моите сметки нещо много не ми връзва и си се замислям по какъв начин Капман си смята процентите!? Например investor.bg ги смята средно за деня като взима впредвид броя на акциите за всяка сделка. В ситито смятат последната сделка за деня. В някои други си имат лимит например от 10000лв и взимат впредвид последните сделки стигащи тази сума и т.н.
            Сравнявам ги с друг фонд с който имат сходни позиции и този фонд пада с доста повече от капман макс и се замислям дали не е по-добре да се продават дялове на Капман, да се купуват на фонд, който е паднал доста и след IPO-то, втория фонд ще се качи доста повече от Капман?
            Смята се по среднопретеглена цена за последната борсова сесия. Така ги отчита БФБ.

А за сходството - не зная други фондове, който да имат толкова % в потрфейлите си от Мост и ХД

Коментар

• По моите сметки нещо много не ми връзва и си се замислям по какъв начин Капман си смята процентите!? Например investor.bg ги смята средно за деня като взима впредвид броя на акциите за всяка сделка. В ситито смятат последната сделка за деня. В някои други си имат лимит например от 10000лв и взимат впредвид последните сделки стигащи тази сума и т.н.

Коментар

• Ясно,защото МОСТА и ХДПАД скочиха с много , а сега върнаха сравнително малко и за това ми се стори странно...Благодаря.

Коментар

• Re: ?

Първоначално изпратено от m.bin
                  Извинявям се за елементарния въпрос, но: Какво стана тука? Защо пада цената? нали и ХДПАД и МОСТА скочиха ?

Това се отрази в цената на Капман миналия вторник.
                  Сряда - петък моста +, Капитал +
                  Сряда - петък ХД -, Макс -

Понд. -вторник и Моста и ХД са минус, съответно - за двата фонда, отделно болшинството дружества на БФБ -, като част от портфеила на двата фонда

Коментар

• ?

Извинявям се за елементарния въпрос, но: Какво стана тука? Защо пада цената? нали и ХДПАД и МОСТА скочиха ?

Коментар

• Страха е по-силен от алчноста маи

Коментар

• отговарям адекватно на запитването Чии... тъсриш тука .. !

Коментар

• не ми е любимия просто го дадох като база за сравнение ! нищо повече ! да запознат съм с таксите , има и фрапиращи случаи на "Общо оперативни разходи" :-)

Коментар

• Teodor27, стига си се дразнил с участниците тук. Като няма какво да кажеш по -добре мълчи. Само се разводни темата.

Коментар

• чии .. търсиш тука ... може да питаш жена си ! не мен !

Коментар

• Благодаря за мнението ти ! не мисля че имам проблем относно разбирането ми към Дф:-). Не съм настроен протия Макса, харесват ми резултатите му :-) няма причина поради която да имам негативно мнение ...... По принцип за стойноста да мога да се съглася за стойноста на дяловете , просто изказвах мнение Вие както ме нападнахте .. :-) ух.. да не смее човек да си каже личното мнение , а и нали все пак ако хората от Капман четат ( форума ) може критиките да доведът до някои промени в положителен аспект :-)

Коментар

Working...
                                X