Първоначално изпратено от flower
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Капман Макс (C8A1 / DFCAPMX)
Collapse
X
-
deneb, виж http://download.bse-sofia.bg/finance...8-30092007.doc
HDPAT 9,16% при цена 22445!!!
MOSTS 3,36% при цена 1226!!!
После виж колко още са купили около 9-11.10.2007!
Коментар
-
Първоначално изпратено от lussanderПо моите сметки нещо много не ми връзва и си се замислям по какъв начин Капман си смята процентите!? Например investor.bg ги смята средно за деня като взима впредвид броя на акциите за всяка сделка. В ситито смятат последната сделка за деня. В някои други си имат лимит например от 10000лв и взимат впредвид последните сделки стигащи тази сума и т.н.
Сравнявам ги с друг фонд с който имат сходни позиции и този фонд пада с доста повече от капман макс и се замислям дали не е по-добре да се продават дялове на Капман, да се купуват на фонд, който е паднал доста и след IPO-то, втория фонд ще се качи доста повече от Капман?
Коментар
-
Първоначално изпратено от lussanderПо моите сметки нещо много не ми връзва и си се замислям по какъв начин Капман си смята процентите!? Например investor.bg ги смята средно за деня като взима впредвид броя на акциите за всяка сделка. В ситито смятат последната сделка за деня. В някои други си имат лимит например от 10000лв и взимат впредвид последните сделки стигащи тази сума и т.н.
Сравнявам ги с друг фонд с който имат сходни позиции и този фонд пада с доста повече от капман макс и се замислям дали не е по-добре да се продават дялове на Капман, да се купуват на фонд, който е паднал доста и след IPO-то, втория фонд ще се качи доста повече от Капман?
А за сходството - не зная други фондове, който да имат толкова % в потрфейлите си от Мост и ХД
Коментар
-
По моите сметки нещо много не ми връзва и си се замислям по какъв начин Капман си смята процентите!? Например investor.bg ги смята средно за деня като взима впредвид броя на акциите за всяка сделка. В ситито смятат последната сделка за деня. В някои други си имат лимит например от 10000лв и взимат впредвид последните сделки стигащи тази сума и т.н.
Коментар
-
Re: ?
Първоначално изпратено от m.binИзвинявям се за елементарния въпрос, но: Какво стана тука? Защо пада цената? нали и ХДПАД и МОСТА скочиха ?
Това се отрази в цената на Капман миналия вторник.
Сряда - петък моста +, Капитал +
Сряда - петък ХД -, Макс -
Понд. -вторник и Моста и ХД са минус, съответно - за двата фонда, отделно болшинството дружества на БФБ -, като част от портфеила на двата фонда
Коментар
-
Благодаря за мнението ти ! не мисля че имам проблем относно разбирането ми към Дф:-). Не съм настроен протия Макса, харесват ми резултатите му :-) няма причина поради която да имам негативно мнение ...... По принцип за стойноста да мога да се съглася за стойноста на дяловете , просто изказвах мнение Вие както ме нападнахте .. :-) ух.. да не смее човек да си каже личното мнение , а и нали все пак ако хората от Капман четат ( форума ) може критиките да доведът до някои промени в положителен аспект :-)
Коментар
Коментар