Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скъп ли е наистина ядрения ток
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнениеЕдни учат на нея:
http://elektrum.blog.bg/
Други я произвеждат:
http://www.bussan-bg.com/ver3/
... ммм?
Коментар
-
Имхотеп - не им вярвам, произвеодат в китай. Немците едни клетки все правят с много големи ефективности а няма една немска клетка на пазара да си купи човек. Не става с мито, става с ниски , по ниски от китайските данъци и нищо няма да направи Тръмпето а само им помпа мускулите на азиатците, мито плащат американците.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Правят се и в Турция. Правеха се и в България панели, но фирмата фалира. Но първо трябва да се уточни какво правиш - панелите или соларните клетки в тях. Инверторите и монтажа също струват пари.
Не твърдя че 100% от тях се произвеждат в САЩ, но това което погледнах на сайта на сънпауър набързо ме впечатли
Особено с вградените микроинвертери.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеИмхотеп - всичките са с китайски клетки, а от китайци гаранция не съм видял да се изпълнява. Дори съм ги питал как изпълняват гаранцията , ще се сменя ли или поправя а те учудени..не бе викат гаранцията си е гаранция ще работи толкова.
Я виж сънпауър, 400 вата от един панел който е с 65% по-голям от стандартния двеста ватов. 24% ефективност. Китайското "развитие" е към края си. Тръмпето само за това заслужава паметник.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеЕ не е верно това:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеТова с тия фецове 2012 си беше далавера, в която скрито или открито участват от на бат'ви бойко бившата та до кадиевчетата.
Светна ми още март 2012-та какво става и имах някаква слаба връзка с двама журналисти - Мариета Николаева от БТВ и Велизар Енчев от СКАТ. Побутнах ги да направят едно предаване още март по въпроса, защото Меркел и Оланд като видяха какво става и веднага блокираха това безумие, а Бойко си риташе футбол на Бистрица. И двамата естествено ме взеха несериозно, колкото тук във форума. Казаха нещо като "много е хубава информацията, ще помислим". Другата причина е естествено, че толкова им разбират главите и че 99% от журналистите гледат колко зрители ще имат. Тези приказки, че журналистите се интересуват от справедливост, България и сънародниците си са пълна глупост. Всъщност то и техникумаджията изобщо не го интересува тук това, а да си доказва нараненото его. Човечеството е устроено така. Разни глупости дето ни дрънкат по училища от малки и в общественото пространство са пълни глупости и после всеки крещи "ама, как политиците...". Ами така се контролира обществото елементарно с милиони за пропаганда, тролове и подобни. Човекът е толкова долно същество, та го е срам да си го признае. Най-долни обаче са руснаците, после нациите под тяхно влияние като нас и тогава западняците.
Та естествено предаване по моя информация не се появи и на 30 юни имаше едни много грозни представления с ББ, Лиляна Павлова, ДКЕВР и подобни персонажи които още висят на интернет. Правителството падна малко по късно, отчасти и заради това. Загубите съм ги смятал още тогава и ги дадох на въпросните журналисти - 7.5 милиарда лева за 20 години. Числото не се изтъква още по медии и всеки замесен си вика "а бе, 20 години. Ние лъжем и крадем за утре и все така, се получава, че си седим на власт, та за 20 години ще мислим. Даже и в съда да ни изправят има давност". А от БСП като напускаха властта си гласуваха направо и амнистия! Е такива неща поне западнякът никога няма да допусне.Last edited by fon; 05.06.2019, 22:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеfon - на фотоволтаиците лошото е че ги правят само в китай, в момента не произвеждат клетки на които умишленно да не са скъсили - ограничили живота. А могат стъкълцата да бъдат с живот 50 и повече години, но дори нагло са пускали и такива които на 3-тата година се лющят.
Here's the complete list of American solar panel manufacturers:- Auxin Solar - San Jose, CA
- First Solar - Perrysberg, OH
- Global Solar Energy - Tucson, AZ
- Heliene - Mountain Iron, MN
- Itek Energy - Bellingham, WA
- Mission Solar - San Antonio, TX
- Seraphim - Jackson, MS
- Solaria - Fremont, CA
- SolarTech Universal - Riviera Beach, FL
- SolarWorld - Hillsboro, OR
- Suniva - Norcross, GA
- SunPower - San Jose, CA
- SunSpark - Riverside, CA
- Tesla/Panasonic - Buffalo, NY
Сънпауър дава 25 години гаранция. За другите не съм гледал, че ме мързи, но който иска може да фърли едно око.Last edited by Имхотеп; 05.06.2019, 21:57.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
fon - на фотоволтаиците лошото е че ги правят само в китай, в момента не произвеждат клетки на които умишленно да не са скъсили - ограничили живота. А могат стъкълцата да бъдат с живот 50 и повече години, но дори нагло са пускали и такива които на 3-тата година се лющят.Last edited by supertrader; 05.06.2019, 21:24.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнениеЕдни учат на нея:
http://elektrum.blog.bg/
Други я произвеждат:
http://www.bussan-bg.com/ver3/
... ммм?
Но щом за теб е достатъчно, добре.
Той и из... е лаик, но пък не мож' му затвори устата.
Last edited by Имхотеп; 05.06.2019, 22:02.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Прочее, ти си пуснал за електронна техника и електромеханика. Има /определена/ разлика.
Щото думата е тази.
Коментар
Коментар