IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
    .. Какво ще ми даваш цени за 3 нощи през зимата само? .."
    Що, ето Нова Година https://www.epexspot.com/en/market-d...rt/2019-01-01/ среднодневна 16лв./Мвтч

Социализма братя го откраднаха хитлеристите
    Last edited by satz; 06.06.2019, 12:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Винаги ме кефи как опъвате локумите си на база непредставителна извадка от данни, като избереш цена на ел.енергия през май когато нито се охлажда нито се топли ще видиш 31 евро ....ама зимаска гледам цена имало цени от над 60 еврака , тоест двойно нагоре !!!

Допълнително ,според мен умишлено, пропускате че това не са реалните цени на които им продават производителите....там отдавна има практиката която в момента ни въвеждат тук - т.н. договори за разлики.

В цената за крайния потребител има добавка за възобновяема енергия и със събраните суми чрез т.н. договори за разлики доплащат на продавачите на борсата .....реално цената им е много по-нагоре но голяма част я получават като дотация .............
      Ами дай средногодишните цени, да ги обсъдим. Какво ще ми даваш цени за 3 нощи през зимата само? АЕЦ за работа за 3 нощи през зимата ли се строи? А на 31.5.2019г не иска ли да продава? Като ти гледам сметките май иска. И в България го има идиотизма да се отопляваме масово на ток, поради което ги има ония 3 нощи.

Белене щели да го правят за износ на ток в Турция. Поне така го обясняват много говеда, като ги притиснеш по тази точка. Та в Турция никой няма да ти плаща разлики, разликите в Турция ще ги платиш ти с джоба си в Дряново. Проблемът е, че тия дето искат Белене са нормално тъпи русофили дето нямат и 5 лева в джоба. Но те искат и високи пенсии, искат и в болници да ги обслужват като на Запад, а не като в Путколандия. Проблем е и че границите ни са отворени и работещите няма кой да ги накара да бачкат за всичките тези желания, ами си викат "Бе я да умират тия, аз си взимам самолета и се изнасям"

Коментар

• Това е началото марков.

Пък провери кой плаща отрицателните цени. Щи подскажа - който не може да си позволи спиране на генерацията.

Би ли отговорил:
        Кой е тоя тип генерация, която е адски скъпо да спреш на 100%

ВЕЦ,ТЕЦ врътваш кранчето - след час са спрели

разкажи как е при атомнаЕЦ
        Last edited by satz; 06.06.2019, 12:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Графиката казва, че ако цената на пазара на 31.05.2019 средно (правата линия) е била 31 евро/МВч и токът ти от Белене е на себестойност 131 евро/МВч ще продаваш ток на загуба с 100евро за всеки МВч При това ако не плащаш никакви данъци и пренос и допуснем, че си герой и си успял да продадеш ток от АЕЦ на цена както и производителите от газ.
          Винаги ме кефи как опъвате локумите си на база непредставителна извадка от данни, като избереш цена на ел.енергия през май когато нито се охлажда нито се топли ще видиш 31 евро ....ама зимаска гледам цена имало цени от над 60 еврака , тоест двойно нагоре !!!

Допълнително ,според мен умишлено, пропускате че това не са реалните цени на които им продават производителите....там отдавна има практиката която в момента ни въвеждат тук - т.н. договори за разлики.

В цената за крайния потребител има добавка за възобновяема енергия и със събраните суми чрез т.н. договори за разлики доплащат на продавачите на борсата .....реално цената им е много по-нагоре но голяма част я получават като дотация .............
          Last edited by markov; 06.06.2019, 11:56.
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение
            Не следя плътно развитието на дискусията тук; какво искаш да кажеш с тази графика?
            Графиката казва, че ако цената на пазара на 31.05.2019 средно (правата линия) е била 31 евро/МВч и токът ти от Белене е на себестойност 131 евро/МВч ще продаваш ток на загуба с 100евро за всеки МВч При това ако не плащаш никакви данъци и пренос и допуснем, че си герой и си успял да продадеш ток от АЕЦ на цена както и производителите от газ.

Ти ли беше тоя дето не можеше да прави разлика между цена и себестойност и всичко е каша в главата му, но като всеки прост русофил крещи, че иска тия с парите да му направят АЕЦ?

Да ти го обясня по-просто тогава. България ще потъне. Такива като мене ще намерят начин да се спасят, а по закона на Дарвин такива като тебе и дедо Пешо ще хванат пътя към небето по-бързо отколкото им е писано.

Коментар

• Първоначално изпратено от eta orel Разгледай мнение

Не следя плътно развитието на дискусията тук; какво искаш да кажеш с тази графика?
              Че, ако сме свързани с ЕС мрежата, дори АЕЦ Козлодуй в момента, ще е неконкурентен на европейския пазар.

Интересни са и табличните данни, виждат се нивата на отрицателните цени. Има моменти в които има -50лв./Мвтч.

А познайте, ако се загробим с още АЕЦ, какъв ще е натиска, да стоим несвързани с евро електро мрежата.

относно вятъра, в Германия, най-ниските им нива средногодишно(2017г) на генерациите им от вятър, вече доближават 2Гвт (някои се тюхкат за базовите мощности ) пиковете задминават 30Гв, към тях трябва да прибавим и пиковете от ФЕЦ (над 20Гв)

Ще е интересно, някой да напише кой плаща отрицателните цени (ВЕЦ,ВяЕЦ,ФЕЦ,ТЕЦ,АЕЦ ли)
              ПАВЕЦ е най-доходоносната инвестиция в енергетиката! другата ще е АЕЦ (акумулираща електро централа)
              Last edited by satz; 06.06.2019, 09:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Тръмп казва ще им сложа мита, защо не кажат махаме данъците тук и да видиш какво икономическо изригване ще има.
                Чувал съм, че и сега, там са мн. ниски.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                  Некои основни ценови евро реалистичности, уж неизвестни при цените на токОт
                  https://www.epexspot.com/en/market-d.../2019-05-31/EU

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Не знам какъв мир предлагаш.Ако на мен предлагаш мир аз не съм във война за да сключвам мир
                    Бих могъл и да ти сипя башка но, макс., още да се скараме. Не го целя, ама ти там, неизвестно защо, натискаш . Иначе, естествено, официално понятие или специалност в ТУ „силова електротехника” няма. Но, се използва. Никой никого не насилва за това, разбира се. То само си ходи в определени среди. Не си въобразявай, че само теб Господ те е „помазал”.

Коментар

• Некои основни ценови евро реалистичности, уж неизвестни при цените на токОт
                      https://www.epexspot.com/en/market-d.../2019-05-31/EU

Коментар

• Е че китайското е с ниска цена не заради данъците бе супретрейдър, основно е цената на труда.
                        Тя обаче е пряко свързана с... качеството.
                        А и лично аз не виждам пример за нещо качествено произведено в Китай, от китайска компания само. В нас например само китайски са някой път разни чорапи, фланелки... за друго честно казано не се сещам.
                        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Тръмп казва ще им сложа мита, защо не кажат махаме данъците тук и да видиш какво икономическо изригване ще има.
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Имхотеп - как да вярвам, като не е за вярване и като виждам с очите си на какви цени се продава китайското което не е обложено със 100 данъка.
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Странно учих Електротехникум учих в ТУ София работя толкова години за пръв път чувам за Силова електротехника.Не знам на кой болен мозък му хрумват такива простотии
                              Ааа-ха-ха-ха-хаааа!
                              Много си прост но трябва да призная че като уцелиш в десетката то е в десетката и никой 'мъц' не мое да ти каже.

Ма чекай малко, той разпрая че и ти такова си завършил?

​​​​​​
                              Last edited by Имхотеп; 05.06.2019, 23:42.
                              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Аз отдавна предложих мир, не забеляза ли? А силовата електротехника е генерация, преобразуване, пренос и разпределение на ел.енергия. Странно звучи да не познаваш, с каквото се занимаваш. А, как да го кажа...Не се е родил още този, дето да ми нарежда. Критики и смислени забележки приемам. Команди -не.
                                Благодаря.
                                Не знам какъв мир предлагаш.Ако на мен предлагаш мир аз не съм във война за да сключвам мир

Коментар

Working...
                                X