IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скъп ли е наистина ядрения ток

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Ти пък от какво се плашиш? Пише като дете на грант- срещу руснаците. Не че е лошо, ама няма нищо насреща- да затворим аец с ток за 54 лв и да минем само на перкопанели с цена от 210 лв/толкова ли беше. Тоест ако сега тока в бг струва 20 ст, нашето момче иска да струва 80ст- това е. Хубаво иска бате пешо, енергото да хване двама-трима и да им откачи тока и да ги остави на панели. Тогава ще се наложи да ми ползуват х.......... за свещ
    Не „от какво”, а„за кого”. За него ме е страх -бута масло, не долива...

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Е каква е разликата? Русофил-еничар означава българин на когото са му промили мозъка като малък, та интересите на Русия са над тези на България за него. Еничарите веят съветски и руски знамена и се наричат патриоти. Това е реално българин с промит мозък, който не знае коя му е родината. Същото като еничарите по турско. Ето радват се на високите цени на нефто и газа у са защото това облагодетелства Русия, искат Белене и т.н. И спокойно, ти си с майка-колхозничка и не спадаш към тази категория.
      Аз не си спомням да съм писал че искам белене, просто в сегашната ситуация е неизгодно, по просто е да се монтира нов блок в първа атомна. Ти тръгна да обясняваш колко струвал тока и колко лош бил този ток. Аз направих сметка и без много цифри доказах че една централа ако е на дотации като перкопанелите за известно време ще си избие парите. Това е цялата дандания

Ти и брат ти намесихте руснаците , баба ванга и шистовия газ. Отделно псувните че сме били руснаци и сме милеели за руските интереси повече. Но когато ви се изкарат фактите- млъквате или пак започвате да обиждате

Коментар

• fon - теб наистина ли те е страх че ще построят аец в Белене, не се притеснявай. В китай нали строиха и на жълтите им писна и ги разкараха, в росатом са останали най кадърните специалисти а другите са духнали по света и у нас.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Я да видим това тук и да посмятаме
          https://news.bg/investments/ispanska...-v-evropa.html

Пише 590МВ за 300 милиона евро. А бе това го изкарвам приблизително по 0.5 милиона/МВ. Сигурно бъркам нещо. Вие толкова ли го изкарвате? В Украйна едва април 2018 беше почнат ФЕЦ с над 1 милион/МВ и го счетохме за много евтин. А да не би АЕЦ-овете да са поевтинели така случайно?

Бе да не е грешка на нашите журналисти? И тук си пише
          https://www.iberdrola.com/sala-comun...-grande-europa
          "una potencia instalada de 590 megavatios (MW) y una inversión superior a 300 millones de euros"
          Google translate ми дава
          "инсталирана мощност от 590 мегавата (MW) и инвестиция от над 300 милиона евро"

Това ще дава над 2.5 пъти по-евтин от ядрения ток на нов АЕЦ, а при слънцето в Испания и над 3-4 пъти - чист, дневен (дек скъп) ток, без финансови и физически рискове.

Я, в Испания имало и още един 50МВ, без субсидии за 40 милиона евро, строен от германци. Е другия ще е някъде "2 пъти без субсидии".
          https://www.pv-magazine.com/2019/01/...park-in-spain/
          Last edited by fon; 07.06.2019, 21:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Сигурен ли си, че разбираш, какво пишеш? Плашиш.
            Ти пък от какво се плашиш? Пише като дете на грант- срещу руснаците. Не че е лошо, ама няма нищо насреща- да затворим аец с ток за 54 лв и да минем само на перкопанели с цена от 210 лв/толкова ли беше. Тоест ако сега тока в бг струва 20 ст, нашето момче иска да струва 80ст- това е. Хубаво иска бате пешо, енергото да хване двама-трима и да им откачи тока и да ги остави на панели. Тогава ще се наложи да ми ползуват х.......... за свещ

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение

Валъо, никой не ти пречи да си правиш АЕЦ.
              Идва лято, време за море. Купи се две кофички (едната за всеки случай) и прави на пясъка каквото искаш.
              Само го пази, някой гамен да не мине през него.
              Нямам пари за АЕЦ, ама разбирам че някой имат за перкопанел, чакам някой да се откаже от тока на АЕЦ/ зер не е демократичен и е много много евтин/ и да мине само на перкопанел, ще му отида на гости зимата в трите дни/нощи, да се стопля у тях

Коментар

Гнусните руски-еничари напъват с всички сили да пробутат "държавна гаранция". Щяло да поевтини проекта. Ами нали сега е много евтин и печеливш, бе?! И като забогатеем цената на тока му щяла да ни изглежда нормална?! И що не спомене числото 300лева/МВч?
                https://www.dnes.bg/politika/2019/06...ing-747.412689

Сега всеки ден във всяка медия ще има подобна статия. Ето Таско какво е казал: "По думите му, ако властта реши да поиска такава гаранция, то БСП ще подпреки такова решение, въпреки че е опозиция.". Само Брюксел ще може да се справи с тия гадове.
                Сигурен ли си, че разбираш, какво пишеш? Плашиш.

Коментар

Гнусните руски-еничари напъват с всички сили да пробутат "държавна гаранция". Щяло да поевтини проекта. Ами нали сега е много евтин и печеливш, бе?! И като забогатеем цената на тока му щяла да ни изглежда нормална?! И що не спомене числото 300лева/МВч?

Сега всеки ден във всяка медия ще има подобна статия. Ето Таско какво е казал: "По думите му, ако властта реши да поиска такава гаранция, то БСП ще подпреки такова решение, въпреки че е опозиция.". Само Брюксел ще може да се справи с тия гадове.
                  Tока може и 500лв за мегават час да струва, ама ако е с държавна гаранция за 800лв мегавата, какво ти пука, ти си плащаш 20 стинки и толкова

Пък и руски-еничар------------ вас ист дас-чувал съм за руски казаци, ама за еничари.......... Еничарите не бяха ли едни които са ги вземали като малки момченца от християнските семейства добрите мюсюлмани с надеждата да преуспеят в османската империя и им е било много хубава както на семействата/ зер детето ще преуспее, ехехееееееее/ , така и на децата. Ако сравним с някой западносеверни братя например норвегия и швеция и те вземали еничари- чувам че 250 деца взели за еничари, но не вярвам , сигурно путин лъже пак
                  Last edited by v_tin; 07.06.2019, 20:13.

Коментар

• Гнусните руски-еничари напъват с всички сили да пробутат "държавна гаранция". Щяло да поевтини проекта. Ами нали сега е много евтин и печеливш, бе?! И като забогатеем цената на тока му щяла да ни изглежда нормална?! И що не спомене числото 300лева/МВч?

Коментар

Дай цифри парцалев, недей лая месеца. Работи се с цифри, марков ти каза че от цената на тока от тези 54лв част влиза за хранилището. Колко години работи една аец- 70-80 години- колко работи един перкопанел- 20-25- следователно колко перкопанела ще смениш за целият живот на един реактор. Аз писах на лясковския брокер ама да напиша и на теб- като си много ербап направи една къща оффгрид и ме повикай зимата да гледаме какво ще стане

Тоест при живот 20 години на перкопанела той ще получава 12 години субсидия, а при живот на аец 80 години искаш и реактора да получава субсидия 12 години- ами няма как да стане според мен. Нали ти писа че първата субсидия е била 800лв- е защо не дадеш и на аец 800лв. Ами че при една такава субсидия най вероятно на петата година централата се е изплатила. Ама сега подскачаш- перките правят ток на 210 лв- ами абдал къде са 54лв, къде са 210 лв
                      Хубу си им го написал ама пусти опорки кат диктуват друго....
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

Че ти не можеш да намериш каквото трябва в книгите. За да го направиш, трябва да знаеш какво търсиш. А ти не знаеш. И знаеш ли защо? Защото си необразован. Нямаш нужните познания. Тези неща не се учат до осми клас.
                        Тъй-тъй. Така каза един „експерт по образованието”.

Коментар

30%- а бе това май не трябваше да го пишеш, значи еднин перкопанел се амортизира с 30%- за 4 години и край с него- след това само манги трупа. Ебаси мамата, а дали с тези 30% не може да направим и аец-а или на него не му трябват
                          Валъо, никой не ти пречи да си правиш АЕЦ.
                          Идва лято, време за море. Купи се две кофички (едната за всеки случай) и прави на пясъка каквото искаш.
                          Само го пази, някой гамен да не мине през него.

Коментар

Ами мексиканския залив е почистен vate, наскоро бях за няколко дена в Панама Сити, пясъка е бял като сняг.

Но ако те е страх, може да отидеш на почивка на чукотско море, тъкмо ще подпомогнеш икономиката на норт барбейриън

За коя панама сити говориш- https://www.google.com/maps/place/%D...!4d-79.5198696

за тази ли- ами по спомен май там не е мексиканския залив- погледни от горната страна- куба- мексико, говедария, никарагуа- това е мексиканския залив- и тоси пише така на картата- сега ти че си малоумен, добре, ама защо се опитваш и другите да изкараш малоумни

Коментар

Vate nedeй да обясняваш за Козлодуй как е, или си мислиш че нещо ново си открил?
                              Обясни за белене, вземи на Козлодуй отчета и вкарай вътре цената обявена от анализа на джп морган. То е правено тук вече, та може и да не се напъваш.
                              Колкото до субсидиите за фецовете, що не споменеш КОИ са в бизнеса?
                              Ако не знаеш, потърси. Ще намериш същите хора които сега ви плащат за кампанията.
                              Предполагам от субсидиите.
                              Ами честно казано не знам кои са в бизнеса с фецовете, знам за един вец на доган агата и сега тец варна. Ако ти знаеш кажи , за да знаем и ние, ако искаш де, само да не излезе аз съм бил братовчеда и не си говоря с него, а истината е малко по различна. Но за това никой не го пита

На времето имаше един форум- стс солар- та в този форум и аз писах и да ти кажа хвана дикиш- направих си панели за топла вода. Ако искаш може да погледнеш там- мисля че са всякакви хора- помня че имаше един от жити русе- направиха им някакъв соларен парк на покрива на халето. Идеята ми е че има всякакви, ако ти знаеш точно- със справка от търговския регистър- добре- дай да ги видим

Коментар

30%- а бе това май не трябваше да го пишеш, значи еднин перкопанел се амортизира с 30%- за 4 години и край с него- след това само манги трупа. Ебаси мамата, а дали с тези 30% не може да направим и аец-а или на него не му трябват
                                Но vate, аеца няма да го правите, а и човека говори за друго. За шистов петрол говори.
                                А говори щото му станало жал за вас, руските тролове.
                                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X