Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Възможности за инвестиция в Исторически парк АД

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • 50,000 посетителя си е почти успех имайки предвид, че даже не функционира, но е обяснимо при този хайп за откриването, всичките видеа и кампании + до сега всичко е било (полу)безплатно и кампанийно. 40к посетителя от откриването и псевдопротеста им
  Тук е много важно да се уточни, че те като не функционират реално нямат абсолютно никакъв реален начин да преброят туристите, нито са издали касови бонове нито имат друга достоверна методология за преброяване... та ми се струва, че всичко е на принципа "В това фейсбук събитие 30хил. души се отбелязаха, че ще присъстват".
  Освен това с толкова малък поток разходите са ниски, даже в доста направления гледаха да минат метър (доброволци за това и онова, дарения за дръвчета и какво ли още не). Разходите ще растат пропорционално на реалните хора, които го посещават, към момента ми е интересно колко хора са били full-time назначение в самия парк, един охранител и 1 касиер?
  С планираните завишения на входа - не знам дали ще е толкова атрактивен за масовия турист, за да привлече 600,000 души годишно. Може да има някакъв поток от чужденци, които минават през тур агенции и прочее, но се съмнявам дали ще е толкова мащабен колкото го представят от управата на парка.
  Last edited by RimogarDD; 24.10.2019, 09:57.

  Коментар


  • А бе, къде е Коцето...?!?

   Коментар


   • Относно посетителите:

    https://bgtourism.bg/23102019-istoricheski-park

    Според Михайлов са имали 50 000 посетители. Не знам дали не е позавишил, предвид че аз на снимки не съм видял почти хора, тук - там някой. Може би с еброят и онези "30 000" на откриването. Не знам много ли малко ли са тези 50 000. Чувал съм за бизнес плана за годината където трябва да са повече. Но пък официално не работеше (няма Акт-16 до днес), та може и да са много предвид това ... Ще се чуе, но аз съм скептичен, предвид вдигането на цените догодина и че трябвало поне две дни да се разглежда. Малко се съмнявам много хора да дават днес 50 лв за вход и утре пак да идат за да дадат още 50 лв за вход. Колкото могат ще претупат за деня и втори няма да има. А и тези за ден няма да са много, повечето хора просто не са с нагласата за такива суми за такъв тип атракцион - от мнението на всички които познавам.

    Коментар


    • https://www.youtube.com/watch?v=JxIYW2pCjZQ
     Могат да си я пускат като си правят тиймбилдинг "инвеститорите", сякаш за тях е писана...

     Коментар


     • Няма лошо, нека работи и взимат дивидент. Просто ми е комично как се изразява ИМ, този човек все по-големи суперлативи говори, все едно автоджамбаз или продава на пазара:

      "Чудото в света, перлата в коронат на България. Нямаме общо с партии, не се занимаваме с политика.
      Невиждан проект, уникален в света и прочее."

      Коментар


      • Първоначално изпратено от GS77 Разгледай мнение
       Днес темата е: "Исторически парк - завършен". Видеото се говори, че днес най-после парка е готов (е, поне първи етап) и че днес комисията е издала Акт-16, разрешение за ползване. Т.е. до сега нямаше такъв (което бе ясно) и нямаха и право да имат посетители. Ест те нямаха посетители, а продаваха книжки на входа и на добро сърце те пускаха да разгледаш, задето си си взел книжка за 30 лв
       но важното е да има дупки, да се заобиколи закона. То и без това посетителите както се вижда редовно по снимки и клипове се броят на пръсти, така че не е голямо "нарушение" ползването му без разрешение (Акт-16)

       https://www.facebook.com/HistoricalP...0724943529193/
       Стъпка по стъпка вървят напред. Симпатизирам им и се надявам да е дошло времето да се съсредоточат върху намиране на достатъчно посетители и от там раздаване на дивидент. Дали е така времето ще покаже ...
       Keep going ...

       Коментар


       • Днес темата е: "Исторически парк - завършен". Видеото се говори, че днес най-после парка е готов (е, поне първи етап) и че днес комисията е издала Акт-16, разрешение за ползване. Т.е. до сега нямаше такъв (което бе ясно) и нямаха и право да имат посетители. Ест те нямаха посетители, а продаваха книжки на входа и на добро сърце те пускаха да разгледаш, задето си си взел книжка за 30 лв
        но важното е да има дупки, да се заобиколи закона. То и без това посетителите както се вижда редовно по снимки и клипове се броят на пръсти, така че не е голямо "нарушение" ползването му без разрешение (Акт-16)

        https://www.facebook.com/HistoricalP...0724943529193/

        Коментар


        • С тази разлика, че ладите поне са си ги получавали рано или късно

         Коментар


         • Първоначално изпратено от RimogarDD Разгледай мнение
          Някаква развръзка има ли? Паркът и акционерите успяха ли да затворят сезона успешно и на печалба
          ..Офф забравих, че те дивидентите ще се явят (евентуално, може би) след 5 години, но нека си припомним, че всяка друга инвестиция според орлетата консултанти е крайно нерентабилна капиталистическа спекула, а това тук е ограничена възможност... шанс един за цял живот.
          Екс-дейта през 2024-та казваш... Баси, това все едно да чакаш за Лада по бай-Тошово време

          Коментар


          • Някаква развръзка има ли? Паркът и акционерите успяха ли да затворят сезона успешно и на печалба
           ..Офф забравих, че те дивидентите ще се явят (евентуално, може би) след 5 години, но нека си припомним, че всяка друга инвестиция според орлетата консултанти е крайно нерентабилна капиталистическа спекула, а това тук е ограничена възможност... шанс един за цял живот.
           Last edited by RimogarDD; 22.10.2019, 16:46.

           Коментар


           • В края на първия туристически сезон е време за равносметка. Моя прочит на нещата е следния:
            1. Надуване на балон
            2. Шумни дитирамби на възхвала към горнооряховския брус
            3. Рекламни фойерверки, тумба-лумба и затваряне на парка в деня на откриването му
            4. Много лъжи и заблуди - относно заемите, вложените материали, точки по бизнесплана и др.
            5. Оцъклени от алчност комисионери, обикалящи като чакали и дебнещи за плячка
            6. Неспазени срокове и обещания по изпълнението на проекта
            7. Прокурорски проверки и съмнителни врътки за избягване на законодателството
            8. Лов на вещици и въображаеми врагове
            9. Абсолютно мижав туристически поток
            10. Скъпо и прескъпо таксуване за вход, атракции, мляко и зарзават
            11. Фалшиви интерпретации на историята
            12. Задкулисно-пъклен план за отарашване на джобовете на съдружниците

            Или яко трябва да обобщим: Исторически парк = парад на алчността в патриотични дрехи. За акционерите-съдружници дивидент форевър йок!
            Живи и здрави !

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение

             Добре, сигурно съм виновен и аз че говоря без да знам но тези критики, те не са градивни. Ако нарушава някакъв закон този проект, ако не друго кажете кой, и аз ще пратя запитване до отговорната институция, сигурен съм че ще реагират стига да е основателно. Друг е въпроса че бъргарските закони са зле написани, а на места липсват... А и недей да си мислиш че за 30 години хората ще се научат, първо че някои хора никога не се научават, а по-важното е че всеки ден се раждат нови, днес, вчера, преди 1 година, не може да очакваш всеки с твоя опит да започва живота си.
             Кой закон е нарушен и кои институции са сезирани - това вече е факт. Не е необходимо да се блъскаш в стена, за да разбереш, че боли. Има умни хора, хора с опит - те ще ти кажат! Принципът проба-грешка е остарял!
             П.П.
             Научи се да пишеш грамотно!

             Коментар


             • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              извинявам се за може би тъпия въпрос, но кои са тези 'орлета'
              Под орлета визираме оцъклените от алчност комисионери на Тогедър, които виждат себе си като вълци от Уолстрийт. Конкретно термина идва от една притча на Станчо Рангелов, която обясняваше на шараните в SCI, че една орлица снесла яйце в курника и излюпеното пиле гледало все към небето и пораждало недоумение сред кокошките за странното си поведение. Да се чете, че ивелиновите възпитаници блуждаят някъде там във финансовата стратосфера за тлъсти комисионни и пожизнен дивидент, а в курника си оставаме ние, които сме слепи и не притежаваме природата на орлите, да летят. Могат да бъдат разпознати лесно, че когато чуят за пасивен доход, схеми за лесни кинти или финансова свобода, зениците им се разширяват и придобиват специфичен блясък. Обикновено съзнанието им е замъглено, докато следват слепешката самозван гуру като ИМ или Пастор Петров, държанието им е изкуствено, ухилени са без повод и боравят с високопарни клишета, прочетени нейде из книжките на Кийосаки. Друга важна черта е неизбежното им обвързване с последователни проекти, в които трябва непрекъснато да "инвестират", за да не свърши полета. Обикновено се въздигат, въздигат, въздигат и после биват приземени болезнено от своя гуру. Разбира се следват конспиративни оправдания за заговор, медийни поръчки, световния империализъм, олигарсите и т.н. Горенаписаното навява ли ви асоциации с Исторически парк?
              Last edited by mizernik81; 09.10.2019, 13:12.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение

               Добре, сигурно съм виновен и аз че говоря без да знам но тези критики, те не са градивни. Ако нарушава някакъв закон този проект, ако не друго кажете кой, и аз ще пратя запитване до отговорната институция, сигурен съм че ще реагират стига да е основателно. Друг е въпроса че бъргарските закони са зле написани, а на места липсват... А и недей да си мислиш че за 30 години хората ще се научат, първо че някои хора никога не се научават, а по-важното е че всеки ден се раждат нови, днес, вчера, преди 1 година, не може да очакваш всеки с твоя опит да започва живота си.
               Бях се зарекъл че няма да се занимавам вече с тази пародия, но ще ти отговоря, тъй като не си типично "орле" и може би ще ме разбереш. Какво градивно може да се каже за понци-схема? Има статия в Капитал в която се описват всички законни,полу-законни и незаконни врътки ставащи в парка. На фактите и доказателствата, от ИП излизат с кухи фрази, нападат "мафията" начело с Иво Прокопиев, и обвиняват всичко живо що не се кланя на Ивелин, и не му дава парите си. После като се пукне балона, пак ще обвиняваме мафията, политиците, държавата, но не и себе си, и собствената си наивност и липса на ясна преценка. (не искам да използвам по-силни думи)
               За законноста си прав за съжаление. Друг е въпроса че все още има хора, които изисипват маса пари в нещо което не познават. Преди ги съжалявах, сега вече ми е все едно. Все пак сами си решили, никой не им е виновен...

               Коментар


               • Първоначално изпратено от Shadow1 Разгледай мнение

                Добре, сигурно съм виновен и аз че говоря без да знам но тези критики, те не са градивни. Ако нарушава някакъв закон този проект, ако не друго кажете кой, и аз ще пратя запитване до отговорната институция, сигурен съм че ще реагират стига да е основателно. Друг е въпроса че бъргарските закони са зле написани, а на места липсват... А и недей да си мислиш че за 30 години хората ще се научат, първо че някои хора никога не се научават, а по-важното е че всеки ден се раждат нови, днес, вчера, преди 1 година, не може да очакваш всеки с твоя опит да започва живота си.
                https://www.capital.bg/biznes/kompan...eski_park_kum/

                Коментар

                Working...
                X