IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Iv, супер пост. Нещо Kim dot com не го е направил mega-та да работи добре със сафари, сваляйте през други браузъри.

    Edit:

    WTF - обяснението за TSLA е огън, а за MANU са нацелили точно в десятката - няма и 50% надолу от таргета им оттогава. Въпросът е, дали за всичките си "предложения" го правят - или надуват избирателно само определени позиции, а после си блажат мазно на късо.

    Май така както рейтинговите агенции дават "ориентировъчни" рейтинзи (което може да означава всичко), така и банките си пишат "ориентировъчни" анализи... Това трябва да се експлоатира!
    Last edited by Дебнем на замаушка; 26.03.2016, 10:49.

    Коментар


    • Малко теми за размисъл

      Снощи, вечерях с един приятел и си говорихме за нещата от живота и по специално за Креди Суисс

      Та реших да ви дам малко теми за размисъл на тема Кредит Суисс.

      Преди няколко дена в Блумбърг и не само излезе малко информация :

      http://www.bloomberg.com/news/articl...isky-positions

      или

      http://www.businessinsider.com/credi...edium=referral

      Точно преди една година по това време за всеки поне малко запознат не беше тайна че пазара в щатите беше спасен от агресивните, безумни и необосновани и огромни покупки на почти целия пазар от Креди Суисс. СП беше 211-212.
      Аз тогава бях шорт на пазара и получавайки тази информация, която споделих тук , не можех да си обясня защо го правят и каква е логиката да купуваш толкова агресивно на върха на пазара. Което беше кофти за мен като шорт разбира се.

      Сега ще ви дам да прочетете анализа на кредит суисс относно американските компании и техните препоръки и покупки от 4 ти ноември миналата година.

      https://mega.nz/#!78ojzKAR!5fD1WOkT5...PwEyLXGYy89IrA

      Давам ви го от моя клауд защото мисля че не е публичен, но е стар.

      Трябва да отбележим че точно на 3 ноември миналата година пазара достигна върха си след супербързото въстановяване, отново, ( както сега ) след "Уж падането му заради това че ФЕД не бил вдигнал лихвите..бла бла ".
      СП - пак беше 211 !!!

      В свободното време прочетете топ изборите на "анализаторите" на Кредит Суисс ...не случайно слагам думата анализатори в кавички, и какво са дали като обяснения и сами можете да си направите много изводи извън тези на които ще ви обърна внимание.

      Та във въпросния анализ на върха на пазара Креди Сусисс слагат на първо или второ място като избор 9 от най-шортените компании от всички хедж фондове на американския пазар .

      Като почнеш от Тесла, Солар Сити SCTY, TWOU , Мериот и т.н

      От тях не знаете TWOU сигруно, но аз го знам щото съм го шортил - това е един от най големите шиитове на пазара и можете да видите информация много яка от Цитрон Ресърч същите дето ебаха майката на VRX.

      Ако някой се чуди защо след 4 ти ноември когато пазара е флат на върха!!! при това Солар сити става от 22 - 52 или пък тоя горен шиит отива от 20 на 30....и да не продължавам защото ще напиша книга от тоя пост....та ако някой се чуди защо? - причината е Кредит Суисс.

      Та въпросите да си помислите

      1. Е ли възможно с кинтите на банката някой усложливо да вдига цената на най големите избушеняци за да може един друг след това да си ги шорти от яка цена без да "инвестира" сам в покачванието им?
      2. Е ли възможно някой от така наречените анализатори на банката нарочно да слагат на първи места боклучави компании за да могат трейдърите да имат оправдание като ги купуват като невидели? И само да кажа че за да може анализатор на КРЕДИТ СУИСС да сложи на първо място за покупка в сектора TWOU... при положение че и децата знаят за него и трябва да си ужасно глупав да го направиш щото така мислиш...аз не мога да допусна че това не е нарочно и толкова прости хора да работят в банката. И това в върха на айсберга защото мога да кажа за поне 15 други компании много в техния избор.
      3. Е ли възможно някой услужливо да подсказва на трейдърите какво да купуват до като той шорти? Възможно е... ще ви кажа ако обещаете да не казвате на никой.
      4. Кой имаше сметка миналата година пазара да не направи корекция до есента?

      Само ако можете да знаете поне 5 % от това което аз знам....за да осъзнаете в какви лайна се намирате без да разбирате.....

      И това нямаше да го кажа ако не беше раздуто по медиите - и как няма да е раздуто като трябва да оправдаят загубените 250 милиона за няколко месеца. Т.е откраднатите от банката. Те и досега са правели далавери но пследните месеци явно им се е усладило и са праснали наведнъж яко....

      А ако не беше раздуто от медиите и ви бях показал този анализ всички щяхте да бъдете скептични...сега погледнете го ако имате време и помислете...как са се държали компаниите и защо..?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Да им е гадно...
        И без туй им е така от известно време, нюхали са май около фармасет преди гилиъд даже, ама който си е по смарт и бърз им ги е измъкнал под носа.
        Съдебната сага явно не е завършила. Другата седмица съдът ще решава дали Гилиъд трябва да плащат и лицензни такси. А Мерк пък ще обжалват, така че сумите могат потенциално да вървят още нагоре.


        The federal jury in a patent trial has ordered drugmaker Gilead Sciences to pay Merck $200 million in damages for infringing on patents for hepatitis C drugs.

        The award is far below the damages Merck sought, but the trial moves to a new phase Wednesday. The jury, in San Jose, California, then will decide whether Merck is due royalties on sales of Gilead's hepatitis C drugs, Harvoni and Sovaldi.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
          Май се очертава един хубав сух шпек за Merck От 2 млрд. станаха 200 млн., ама като гледам и толкова май няма да получат.
          Да им е гадно...
          И без туй им е така от известно време, нюхали са май около фармасет преди гилиъд даже, ама който си е по смарт и бърз им ги е измъкнал под носа.

          Коментар


          • Май се очертава един хубав сух шпек за Merck От 2 млрд. станаха 200 млн., ама като гледам и толкова май няма да получат.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
              Утре Нисе ще работи ли?
              Не

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                И най вече колко ще стоиш там...и ще ти стигнат ли нервите да бъдеш фундаментален или ще се предадеш и ще загубиш. Понякога игрите са с години. Например Нетфликс, тесла, фърст солар и т.н И какво ще стане ако си фундаментален и след години се окажеш че тази игра е толкова яка че никой хич и не му пука за твоя фундамент. И е по вероятно да стане това което няма логика за да можеш ти да се предадеш по бързо и да ти вземат парите.
                Написаното е много вярно за НЕ ФУНДАМЕНТАЛНИ компании (или така наречените избушеняци) като изброените по горе тяхната реална стойност е 0. Но могат да си ги разиграват така с години и дори десетилетия. Просто в тези компании няма нищо фундаментално.

                Иначе има и фундаментални компании за които това не важи да кажем ШЕЛ или бяхте коментирали Кола Кола.

                Коментар


                • Wells Fargo


                  UBS analyst Brennan Hawken initiated coverage on Wells Fargo with a “sell” rating

                  He also reckons Wells Fargo’s loan book may be at “a greater risk than [its] reputation would suggest”.

                  Mr Hawken specifically pointed to an overweight in its commercial and industrial book that could come under pressure if trouble in the energy sector begins spreading more broadly though the credit market.

                  At the same time, Wells Fargo’s energy portfolio “appears more biased to risky loans than we had expected”.

                  Mr Hawken also warned that Wells Fargo’s big mortgage business and wealth management unit both face “meaningful headwinds” that will put pressure on revenue growth.

                  Коментар


                  • Утре Нисе ще работи ли?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                      HRL
                      Habe ich

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                        Цената не е но другото си е супер. Добър марж на печалбата. Явно имат конкурентно предимство. И наистина смятам че идиот може да ги упралява. Не са много задлъжняли на фона на другите. Не ми е ясно как така са на печалба, пък собственият им капитал намалява за последните 4 години ама как да е. не е намалял чак толкова много. Ако паднат на 30 ще си купя задължително. А за Виза е една от големите ми грешки че не виждах потенциала на това което се случваше. Все си виках кой тъпак ще ползва тая глупост още като излязоха кредитните карти. Аз още нямам кредитна карта. Ползвам на жената. Таман харча от нейните пари вместо от моите
                        Има и нещо друго, което много ме кефи при тях. Те управляват портфейл от брандове. Като видят, че нещо не върви го разкарват и надушват други брандове, които набират сила. Или пък правят търн-араунд на брандове, които са силни, но леко пазападнали. Бива ги в това и според мене това ноу хау ги прави "вечна" компания.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                          на колко купи?

                          виж аz купвам под 60 и продавам около 65 до 70

                          но това е една наи силните акции в света. само от дивиденди и нискта волатилност сте си цакас цел живот
                          HRL

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                            VFC ме прилъга и мене да купя (Което не смятам, че беше грешка.)

                            Със сигурност цената на VFC не е по Бъфет.

                            Обаче, Алонсо, виж пък че Бъфет през 2012 беше взел Виза, която се тръгуваше тогава на ПЕ 27. Пък до сега се е утроила и ПЕ-те пак е толкова...
                            Цената не е но другото си е супер. Добър марж на печалбата. Явно имат конкурентно предимство. И наистина смятам че идиот може да ги упралява. Не са много задлъжняли на фона на другите. Не ми е ясно как така са на печалба, пък собственият им капитал намалява за последните 4 години ама как да е. не е намалял чак толкова много. Ако паднат на 30 ще си купя задължително. А за Виза е една от големите ми грешки че не виждах потенциала на това което се случваше. Все си виках кой тъпак ще ползва тая глупост още като излязоха кредитните карти. Аз още нямам кредитна карта. Ползвам на жената. Таман харча от нейните пари вместо от моите
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнение
                              на колко купи?

                              виж аz купвам под 60 и продавам около 65 до 70

                              но това е една наи силните акции в света. само от дивиденди и нискта волатилност сте си цакас цел живот
                              Взех миналата година на 63.5. Не съм взел много и не увличих като падна, защото не ми се вижда хипер евтина. Ще държа години, така че съм окей. Беше добра идея.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                                VFC ме прилъга и мене да купя (Което не смятам, че беше грешка.)

                                Със сигурност цената на VFC не е по Бъфет.

                                Обаче, Алонсо, виж пък че Бъфет през 2012 беше взел Виза, която се тръгуваше тогава на ПЕ 27. Пък до сега се е утроила и ПЕ-те пак е толкова...
                                на колко купи?

                                виж аz купвам под 60 и продавам около 65 до 70

                                но това е една наи силните акции в света. само от дивиденди и нискта волатилност сте си цакас цел живот

                                Коментар

                                Working...
                                X