IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • buy XAU/USD @ 503.00. Сделка сключена с 1% от капитала.

    Ако някой не знае XAU е борсовият код на златото.

    Бъдете здрави и успех.
    Keep walking ...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от looser
      След студентските празници влизам в следните позиции:

      buy usd/jpy @ 119.74
      sell eur/usd @ 1.1960
      sell gbp/usd @ 1.7760

      Няма да слагам стопове. Целите са отворени.
      Затварям gbp/usd 1.7630 (+130 пипса)
      Keep walking ...

      Коментар


      • Всеки според желанието и възможностите си Казват, че ако човек силно иска нещо и работи здраво за да го постигне ще успее. Лично аз мисля, че това не винаги е така. Дали точно тази наивност ми пречи и в името на успеха ще я изгубя съзнателно или не по пътя не знам но каквото има да става ще стане. При всички положения обаче отговавям за действията си пред семия мен.

        Успех и бъди здрав!
        Keep walking ...

        Коментар


        • Lоосер много си ми симпатичен приятелю. Без ирония. Мисля, че притежаваш онзи % наивност който е задължителен за да бъде човека човек. Не говоря за отрицателно качество а за силно положително според мен. За качеството което прави старите филми толкова харесвани - примерно "Вчера", "Оркестър без име" "Любимец 13", сериите на Чаплин, Луи дьо Финес др. Желая ти успех и да не загубиш това качество на валутния пазар.
          Но Боже , аз с меркантилизираното си съзнание, колко повече бих приветствал теми като:
          "Академия за инвестиции на Мечка"
          "Академия за инвестиции на SOFIX"
          "Академия за инвестиции на Аvi"
          "Академия за инвестиции на Dash Riprock"
          ......

          Коментар


          • След студентските празници влизам в следните позиции:

            buy usd/jpy @ 119.74
            sell eur/usd @ 1.1960
            sell gbp/usd @ 1.7760

            Няма да слагам стопове. Целите са отворени.
            Keep walking ...

            Коментар


            • Здравейте. Започнах да правя един модел на МатЛаб, който се базира на фундамента. Идеята дойде от един колега, който вече е направил нещо такова за евро/долар. Използва се лихвения диференциал, разликата в инфлацията и относителния търговски баланс между двете. Това са неговите входни данни и с тях той достига около 80% припокриване с реалната месечна графика. За края на месец ноември модела му дава стойност на затваряне на евро/долар малко над 1.20.
              Сега искам да се обърна към вас с няколко молби.

              1. Всеки, който знае откъде могат да се свалят в цифров вид данни за някой фундаментален индикатор или има самите данни да се обърне към мен. Колкото повече и по-точни данни толкова по-голямо припокриване с реалната графика.

              2. Ако някой се сеща какъв друг индикатор да прибавим към модела за по-голяма крайна точност също да сподели и да се обоснове ако може.

              3. Всякаква допълнителна информация по въпроса също е добре дошла

              Мисля си, че разполагайки с нещо такова можем значително да оптимизираме търговията си. А това вярвам е цел на повечето от нас

              Успех колеги и бъдете здрави!
              Keep walking ...

              Коментар


              • buy usd/cad 1.1692. stop 1.1620. target 1.2020. risk 2%
                Keep walking ...

                Коментар


                • 77 Психическото натоварване понякога и на мен ми идва в повече. Обезкуражаващо е да вложиш време и усилия в нещо и накрая то да не ти се отблагодари. Понякога си мисля, че играя срещу машина и каквото и да правя съм обречен. Ама нали съм си инат и се опитвам да си докажа нещо. Боря се и със себе си и то здраво. Засега поне ми е забавно и съм готов да си плащам глобата за да задоволя тази си нужда. Гледал ли си филма "Револвер". Бях го препоръчал...гледай го ако можеш Филма си заслужава!
                  Питаш ме как съм потрошил 4 сметки Ами лесно! Класическия случай. Пускам демото - правя пари. Пускам риъла и пак правя. Фокус мокус на следващия ден нямам нищо Така 1-ия път. Грешката ми е, че се хвърлих с главата напред без да имам почти никакви познания. Не знаех как се слагат стоп и лимит поръчки. Абе много зле бях
                  Втория път реших, че съм по-подготвен ама не бях Тогава реших да прочета нещо от тук, от там и да си размърдам мозъка малко. Така и стана. Размърдах го малко ама явно не беше достатъчно защото и сметка номер 3 замина. Преди да замине обаче успях да изтегля 80% Тези 80% дадоха началото на сметка номер 4. От нея миналата седмица ги изтеглих защото сметката вървеше добре. Ще ми се 4-тата да не се занулява ама знае ли човек
                  Сега съм доста по-предпазлив и подготвен. Ама колко неща още имам да научавам Тези дни ще почна разработката на един модел на МатЛаб с входни фундаментални данни и ще гледам да го напасна на реалната графика. Ще търся най-много допирни точки и после ще го изследвам известно време как се справя. Един колега го е направил с месечна за евро/долар и дава прогноза края на ноември 1.2060 ако не се лъжа. Това си е нещо ново за мен и ми се струва, че ще има полза от него Човек не трябва да спира да се развива. Понякога се чудя дали има някакъв смисъл от всичко това, което правя ама на този етап ми е интересно и това е най-важното

                  Благодаря за пожеланията Да ти се връщат!

                  Бъдете здрави!

                  Keep going ...
                  Keep walking ...

                  Коментар


                  • Сумарно около 5000 часа над книгите (около 70 броя)

                    Ей това са си две години по цял ден само четене!!! Поздравления!

                    Коментар


                    • Привет Losser. Моите уважения за темата която си отворил. Считам, че е много полезна. Искам да споделя мнение относно "новото ти оръжие"- формулата на Лари Уйлямс и намерението ти да победиш пазара с нея. Искрено ти желая успех, но според мен тя не е панацея. Още повече, като наблюдавам риска с който работиш най-често от 5 до 10%. Първо, тази формула и някои нейни производни според мен е задължителна за всеки който работи на форекс пазара. Който не я спазва е обречен. Лошото е че не го знае все още. За мен тези проценти са свръх риск. Предполагам, че сам ще се убедиш в това. Аз работя с около 1%, максимум 1,5%, но и това ми идва често много. Няколко поредни грешки ми се отразяват много зле. Особено на психиката. Тук е редно да споделя и моя скромен опит. Година и половина на демо и едва 1 месец на реал. Сумарно около 5000 часа над книгите (около 70 броя), и пред монитора. Собствена проверена система на търговия с положително математическо очакване. На демо от последните 6 месеца 5 бях на плюс и реших, че съм готов. Играех на демо с риск като на реал и правех без проблем 10-15% печалба на месец, при желани около 5%, ако ги даде негово величество пазара разбира се. Всичко това с посочения минимален риск. Първия ми месец на реал обаче приключи само с 1% печалба. И това го считам все пак за огромен успех, тъй като за сега цел номер едно ми е няколко месеца просто да не губя. Основния ми проблем на реал за сега се оказва огромното психическо натоварване, с което все още не мога да се справя, въпреки няколкото прочетени книги по темата. Едно е да прочетеш нещо, съвсем друго е успешно да го приложиш. За мен поне това психическо натоварване за момента се оказва основен проблем с който трябва да се справя. Любопитно ми е да споделиш как ти се справяш с него, като имам в предвид по-големия риск който си позволяваш да поемаш. Споделяш в предните си постове, че си потрошил вече 4 сметки. Сподели ако обичаш каква според теб е основната причина за това.
                      И аз като теб не разчитам на форекса за да се издържам. Парите които съм вкарал във форекс сметката си са около 2% от всичките ми инвестиции, но от загубите които правя тук ме боли най много. Предполагам, това се дължи на факта , че гледам изключително сериозно на това си занимание, тъй като считам , че това е единственото място под слънцето, където успеха зависи единствено и само от теб.
                      Продължавай да развиваш темата която си започнал. Вярвай ми полезна е както и много други. Да си призная много ценен опит съм получил от форекс форумите. Без тях всеки един от нас според мен би се развивал много по бавно. Споделения опит е велико нещо.
                      Желая ти успехи както на форекса, така и на БФБ.
                      Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

                      Коментар


                      • а каква успеваемост залагаш на сделките? 50% или по-малко

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от sagitarius_d
                          лоосер, успех с формулата. За сьжаление не всичко в тьрговията е математика (
                          Много си прав Но човек непрекъснато трябва да върви напред и тази формула определено ме изпраща на следващото ниво. Нямам никакво намерение да спирам а по пътя ще се оглеждам за още ценна информация. Loоser is on his way to the top. Target open
                          Успех и на вас и бъдете здрави!
                          Keep walking ...

                          Коментар


                          • лоосер, успех с формулата. За сьжаление не всичко в тьрговията е математика (
                            http://www.dividendgrowthinvestor.com/

                            Коментар


                            • Looser не е зле после да ни информираш работи ли "урудката"

                              Коментар


                              • Значи по този риск дето се чудих откъде идва... мисля, че той е характерен за всеки човек. В "Инвестиции" пише, че се означава с А и примерите повечето са дадени за стойности от 2 до 4 като тези граници се приемат за нормални. Аз обаче не съм нормален и обичам риска и си давам стойност 5
                                За повече информация по въпроса "The demand for risky assets" и "The determinants of the variability of stock market prices". Автори I. Friend, M.Blume, S.J. Grossman и R.J.Shiller

                                Успех колеги! Аз лично с това ново въоръжение смятам да почупя пазара предстоящата седмица
                                Keep walking ...

                                Коментар

                                Working...
                                X