Трябва ли, според вас, България да преразгледа концесиите? Че много станаха, и все неизгодни...
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИКОНОМИЧЕСКО СЪБУЖДАНЕ: ПРЕЗ КАКВО ЩЕ МИНЕ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Големите умове са едно,големите пари са при други. И на тях им трябват консуматори. Така че имат интерес от повече хора.Мъск постоянно реве,че имало демографски срив.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lost in fx Разгледай мнение
Сега в света спорът на високо управленско ниво се върти основно около теорията за устойчиво развитие и световна планова икономика според която населението на земята трябва да се намали до 500 милиона и да се поддържа на това ниво.
Големите умове са изчислили че само при тази бройка ще може да се постигне един наистина висок стандарт на живот за цялото население без това да нарушава еко системите на планетата. На планетата ще останат достатъчно големи празни пространства които да се регенерират отново и отново.
То и в момента световното БВП се генерира от няколко стотин милиона души. Останалото е пълнеж. Милиарди безполезни консуматори.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТова Е така и...И НЕ Е така. Работата е там че, българите, са ни учили че, едва ли не, "труд" е само ръчната хамалогия. И мнозина, не осъзнават че, Съзможностите са навсякъде около тях, и тръгват по гурбети. Даже и аз се подведох првди 20 години, и също прескочих до западна Европа...А това, оказва се, е грешна програмна настройка. Да, лакоми са родните бизнесмени. Да, много от тях, откровено презират бачкаторите, понеже...понеже, сами, смятат себе си за "висша каста". Видяли са се с кинти, и ТОВА им събира всички "цр
енности". Матеевна, Матеев -са не ходим настранаи -чЧе той,ОТКРОВЕНО, намира почти всички извън себе си за "лузъри", доколкото не са играли неговата игра и не са натрупали (във висока степен) НЕЧИСТИ пари. Като си спомня, какви простотии пишеше за мен (той) и един Папагал, с интелект IQ= (200-186,5) ги повтаряше... вместо да ппровери. Долу-горе, това е. Иначе, за коментари - ако ТЕЗИ не ти харесват - имам и още, повярвай.
За съжаление в момента има огромна разлика между София и останалите части от страната.В София стандарта на живот е сравним с държавите от Централна Европа. И който е по-кадърен изчезва от провинцията освен ако не е на държавна работа.Last edited by mirodes; Вчера, 19:49.
- 1 like
Коментар
-
Сега в света спорът на високо управленско ниво се върти основно около теорията за устойчиво развитие и световна планова икономика според която населението на земята трябва да се намали до 500 милиона и да се поддържа на това ниво.
Големите умове са изчислили че само при тази бройка ще може да се постигне един наистина висок стандарт на живот за цялото население без това да нарушава еко системите на планетата. На планетата ще останат достатъчно големи празни пространства които да се регенерират отново и отново.
То и в момента световното БВП се генерира от няколко стотин милиона души. Останалото е пълнеж. Милиарди безполезни консуматори.Last edited by Selena2024; Вчера, 20:25.
Коментар
-
Някои ресурси са ограничени, но може да се заместят с други или да се създадат по изкуствен път.
То и в момента световното БВП се генерира от няколко стотин милиона души. Останалото е пълнеж. Милиарди безполезни консуматори.Last edited by lost in fx; Вчера, 19:30.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеНякои ресурси са ограничени, но може да се заместят с други или да се създадат по изкуствен път.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеТолкова българи емигрираха заради нашите чорбаджии изедници, които плащат ниски заплати. Лятото имахме среща на випуска и не дойдоха много хора,щото 3/4 са в чужбина. Ако и в България получаваха добри доходи нямаше да емигрират.Виждал съм как грубо се отнасят с работниците си и ако някой си позволи такъв език с мен му вкарвам юмруците и напускам.
енности". Матеевна, Матеев -са не ходим настранаи -чЧе той,ОТКРОВЕНО, намира почти всички извън себе си за "лузъри", доколкото не са играли неговата игра и не са натрупали (във висока степен) НЕЧИСТИ пари. Като си спомня, какви простотии пишеше за мен (той) и един Папагал, с интелект IQ= (200-186,5) ги повтаряше... вместо да ппровери. Долу-горе, това е. Иначе, за коментари - ако ТЕЗИ не ти харесват - имам и още, повярвай.
Коментар
-
Причината е без значение! Така или иначе растежът не може да продължава до безкрай. Планетата си има естествени лимити. Земята и ресурсите са ограничени количества и все някога растежа ще трябва да спре. И ако спре по рано ще е по добре за всички.
Коментар
-
В крайна сметка ще се окаже, че не само икономиката, технологиите,интелигентността и работливостта са важни ,но си трябват и истински мъже,които да създадат поколение, защото демографските процеси са не по-малко важни.Всички държави на жълтури са с интелигентни и работливи хора,ама повечето мъже са нърдове поради което или не се женят, или не създават деца,или имат само по едно дете. И държавите им страдат от демографски срив.Дори Китай вече започва да намалява като население.А те са големи расисти затова не си и внасят имигранти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Браво за това давам лайк щото си е чистата истина.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Не внимаваш: Нищо не съм теансформирал, а само изказа. Работат е там че, RUBLA ми забранинда изписвам съответнотомчисло по какъвто и да е повод, под страх от БАН. Не искам да огорчавам Модературата, когаъомпиша, че човекът е елементарен и затова, смених изписването.
Ето този финт Матейко не го разбира и владее. Кръговратът на парите и документите
. Шегувам се разбира се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lost in fx Разгледай мнениеНяма да има никакво икономическо събуждане. Няма кой да го направи! Всичко отдавна е приключило за тази цивилизация но чак сега почва да става явно за всички че си караме някак по инерция и харчим богатството и ресурсите натрупани от последните 50 години и генерираме дългове.
В темата за демографията още преди години коментирахме причините поради които икономически растеж вече е не е възможен на голям мащаб.
Вижте примерно икономическите показатели на Япония и ще разберете за какво става въпрос. Това което преживява Япония ще се разпространи по целия свят и това ще е нашата реалност през следващите 30 години. После вече не се знае. Може нещо да се обърне. Но имайте предвид че там икономиката още не е излязла от рецесията от 1995г. и покупателната способност на населението продължава да намалява всяка година въпреки че са толкова развити технологично. Ние сме без тези технологии и сме по мързеливи и глупави. Всеки да си прави сметката какво ни очаква.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Преди бяхме в СССР, сега сме в ЕССР. Посоката, в която се движи ЕССР, не изглежда добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Мяза малко ако не нарцисизъм, то поне на късогледство в някои насоки, но няма пълно съвършенство. Говори като типичен инженер.
Аз имах късмета да получа и добро икономическо образование. Някои неща не ги хваща, но е отворил и поддържа работни места. Браво на него. Да отвориш и поддържаш работни места не е лека работа (от личен опит ти го споделям).
Изискват се качества, които видно и оттук Матейко притежава. Не можем да кажем на черното бяло.
Коментар
Коментар