IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да приемаме ли бежанци ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Няма оправия в тая страна . Където и да се разрови миришеКой прибира парите за бежанците?Николай Чирпанлиев и служителите му разпределят стотици хиляди левове на тъмно

    BPost | 03.12.2013
    Стотици хиляди левове се разпределят непрозрачно от Държавната агенция за бежанците.
    Под благовидния предлог, че трябват спешни мерки за разрешаване на бежанската криза в страната, без обществени поръчки шефовете на държавната институция раздават пари по собствено усмотрение. Това, от своя страна, позволява тайни договорки и всевъзможни корупционни схеми между чиновници и бизнесмени.

    Използвайки вратички в Закона за обществените поръчки (чл. 90, ал. 1, т. 4), шефът на Агенцията за бежанците Николай Чирпанлиев и чиновниците му, наемат фирми чрез „договаряне без обявление“, установи проверка на BPоst.bg.

    Стартът на тази практика е даден през октомври, когато фирма „Гея –Дек“ ЕООД е наета за „спешния ремонт на общежитията за имигранти в столичните квартали „Военна рампа“ и Враждебна“. Впоследствие тя получава и 190 546 лв. за изграждане на санитарни възли, и ВиК и електрическа инсталация. От телевизионни репортажи със скрита камера обаче стана ясно, че бежанците във „Военна рампа“ нямат тоалетни.

    Както BPost.bg съобщи, на 20 ноември по неизвестни критерии е избрана напълно неизвестната фирма „Сим Адвайс“ ЕООД за ремонта на сградите в Националния детски екологичен комплекс в село Ковачевци. Куриозното в случая е, че ден преди сключването на договора, съдия – изпълнител запорира имуществото на фирмата заради дълг от 130 000 лв. на собственика Ивайло Пашов > http://www.bpost.bg/article/23903 . „Бизнесменът“ е бивш служител в охранителната фирма „Ипон“ на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и често парадирал с това.

    В средата на миналия месец, пак по „договаряне без обявление“ е фирма „Бат секюрити“ ЕООД е избрана да охранява бежанските центрове във „Военна рампа“ и „Враждебна“. В Агенцията за обществените поръчки не е посочен срокът на сключения договор. Впоследствие обаче става ясно, че на охранителя са платени 142 848 лева.

    На 12 ноември се появява съобщение на Агенцията за бежанците за взето решение фирма „Хитбилдинг“ да бъде ангажирана за строително-ремонтните работи на пет от десетте сгради в бежанския лагер в Харманли. Не са известни критериите за избора й.

    По идентична схема неизвестната „Зевс секюрити“ също „удря джакпота“. Тя е избрана да инсталира автоматичните пожароизвестителни системи и аварийното евакуационно осветление във Военна рампа“ и „Враждебна“. Чиновниците в Агенцията въобще не са притеснени от факта, че фирмата е едва на 8 м. и няма никакъв опит в бранша.

    Безобразията в парите за бежанците продължават и с определянето на фирмата – доставчик на спално бельо за бежанците. По неизвестни причини е посочена…фирмата „Изола парадайз“ със седалище в Слънчев бряг. Неин собственик е Иван Петров, известен повече с фирмата си „Изола Петров“.

    Последните 2 обществени поръчки са дадени на две фирми, собственост на турския гражданин Ахмет Юмербейоглу. Първата поръчка е за доставка на 2 000 двуетажни метални легла за бежанците в Харманли, „Враждебна“ и „Военна рампа“. Друга фирма на Юмербейоглу - „Д и Ш“ ООД, която е регистрирана в Джебел, е одобрена да достави 4 000 матрака, възглавници и одеяла, както и 8 000 комплекта спално беля.

    Близо седмица BPost.bg прави опити да се свърже с председателя на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев. Секретарката му обаче измисляше всевъзможни оправдания, за да скрие шефа си, особено след като разбра, че се интересуваме от начините, по които се разпределят държавните и европейски пари за чужденците.
    http://www.bpost.bg/article/24056
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от aprilzi
      http://www.express.co.uk/news/uk/656...orkers-into-EU

      Secret plot to let 50million African workers into EU

      кво са 10000 бежанци?
      Е добре ,а ние къде да ходим се пита в задачата...

      Коментар


      • Най-големият проблем е овчедушието на българина и волското му търпение.Точно и това изпозлват стратегите и след някой и друга година ще сме малцинство .ООН иска от България бързи действия за бежанцитеРъководителят на ВКООНБ за Европа Венсан Коштел отправи критики срещу българския проект за изграждане на 33-километрова бариера по границата с Турция
        3 декември 2013, 19:19,
        България трябва бързо да реагира на "неотложната хуманитарна" ситуация, създадена в резултат на големя приток на бежанци, поиска днес в София ръководителят за Европа на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКООНБ), французинът Венсан Коштел.
        "Хуманитарният проблем с хората в бежанските лагери не търпи отлагане. За тях няма да има Коледа. През близките седмици трябва да стане нещо... Ситуацията е критична.... Условията са лоши, но ние сме тук, за да окажем помощ", обясни Коштел на пресконференция.
        България, най-бедната страна в ЕС, трудно се справя с притока на бежанци – от началото на годината техният брой надхвърли 11 хил. - главно сирийци, избягали от гражданската война и преминали през Турция. Приемните центрове са пренаселени, нездравословните условия и липсата на храна принудиха правителството да иска помощ от международната общност.
        Комисариатът изрази недоволство от условията за живот
        в тези центрове по време на посещение на върховния комисар Антониу Гутериш и обеща на българските власти техническа помощ.
        ВКООНБ раздава топла храна всеки ден в най-големия център за бежанци в Харманли, където стотици сирийски и афганистански бежанци живеят в метални контейнери и палатки, а зимата наближава.
        На 29 ноември ЕС отпусна 5,6 млн. евро, за да помогне приоритетно за финансиране на структурите за подслоняване на търсещи убежище и да им окаже медицинска и психологическа помощ.
        Венсан Коштел осъди неотдавнашните нападения срещу имигрантите и търсещите убежище, същото направи и неправителствената организация "Амнести интернешънъл".
        Ръководителят на ВКООНБ за Европа отправи критики срещу българския проект за изграждане на 33-километрова бариера по границата с Турция,
        подчертавайки, че тази мярка само увеличава цената, която бежанците плащат на "каналджии". "Ние продължаваме да искаме от българските власти да регулират своята граница по такъв начин, че хората, търсещи международна защита, да получат международна защита", подчерта накрая Венсан Коштел.
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение
          нима нашата полиция и разузнаване и други силови служители не са в състояние да се справят с 40-50 екстремиста в собствената ни страна ?!?

          Полицаите са подготвени единствено да се справят с групи от 40-50 протестиращи студентчета. А другите "силови служители" знаят как се прокарва канал за дрога.


          Щом като са ти толкоз симпатични, що не си вземеш някое негърче да си го гледаш в къщи. Ще се чувстваш горд, че си българин.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Noah Разгледай мнение
            http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1183004
            Такаааа .... мисля ,че развръзката тепърва предстои и тея маймуни ще изпитат гнева събиран в душите на хората през целия преход
            О това е само началото .Като огладнеят още малко ..ще има да четем из пресата за ежедневни нападения .
            И докато ми вардят на граничната бразда на Елхово потокът се пренасочил към крайната източна точка на границата Резово и Малко Търново.> http://kolevm38.blog.bg/izkustvo/201...legaln.1211604
            .............
            Полицаи обитават аборигенски колиби между Свиленград и Елхово http://samovideo.com/%D0%BF%D0%BE%D0...8%D0%B1%D0%B8/
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Толерантност и Търсене на истината

              Не ми се пише в тази тема , но като чета някои от коментарите - направо ме е срам ,че съм българин ...

              Нима сме толкова бедни и страхливи,че не може да приютим поне една част от тези изстрадали хора?!? Ами нали като свърши тъпата война , те ще се върнат(поне една част).
              Навярно ще има проблеми с ок.1% от сирийските бежанци ,но нима нашата полиция и разузнаване и други силови служители не са в състояние да се справят с 40-50 екстремиста в собствената ни страна ?!?

              Преди месец се запознах случайно със сириец в хранителен магазин в Свиленград .
              Беше ок.30 год. Поназнайваше английски . Дошли с брат си и майка си.Настанени са в едно село до града в лагер , но храната не им била достатъчна.От там пеш до града 5 км и обратно за покупки.Имали някакво магазинче,но го бомбандирали и къщата им била запалена . Продали каквото могли,взели 2 000 долара и се махнали от ада.
              Разказа ми ,как детенцето на съседа им го убила бомба и баща й , тръгнал да се сражава ...
              "... там сега е лошо,много лошо ..." ми каза младежът."А вашето правителство дори ни дава по 65 лв на месец ! Много сме доволни от България - благодарим Ви"

              Е ,сигурно е трудно да си намерят работа у нас,но поне да не се настройваме срещу тези хора.
              Та нали от 10 Мио българи в България сме само ок.7,5 Мио .Нима няма да ни боли,ако срещу нашите 2,5 Мио съотечественици в странство се отнасят по подобен начин ?!?

              Нали каквото почукало , такова се обадило ...
              не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

              Коментар


              • http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1183004
                Такаааа .... мисля ,че развръзката тепърва предстои и тея маймуни ще изпитат гнева събиран в душите на хората през целия преход

                Коментар


                • http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1183004
                  Ето до къде води толерастията...

                  Коментар


                  • Никакви бежански статуи да не им се дават, така и за тях ще е по добре, няма каква помощ да чакат от най бедния в европа народ, ние себе си не можем оправи, да се махат.... инак сблъсаците са неизбежни!

                    Коментар


                    • В един момент ще има камикадзете в центровете на големите градове. Няма да ни се размине.
                      Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

                      Коментар


                      • Омраза към имигрантите в България - ксенофобия

                        http://vid.btv.bg/vod/2013/12/02/c28...7_61215213.mp4
                        Зачестиха нападенията срещу чужденци .Поводи и коментари точно за това в тази тема и докъде това ще доведе
                        Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

                        Коментар


                        • Вместо да си затворят очите и да ги пуснат да преминат границата, нашите хубавци ни ги връщат > http://tv7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%...l#.UpzF0cRdVZ8
                          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Noah Разгледай мнение
                            http://dnes.dir.bg/news/evropeyska-k...15660411?nt=11
                            Тея вече зверски се ебават с нас !
                            Технически сме в Шенген, а практически сме задният двор на Европата
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                            Коментар


                            • http://dnes.dir.bg/news/evropeyska-k...15660411?nt=11
                              Тея вече зверски се ебават с нас !

                              Коментар


                              • Чрез V. A.
                                Гледах краткия репортаж на Мира Бенатова за границата.> http://play.novatv.bg/play/335261?autostart=true ...някогашен старшина на застава в с.Голям Дервент - Елховско - плаче човека....мамка му - мъкаааа...ама наистина мъка и жалко за нашата България... и от моя живот 2 години останаха там,на граничната бразда между Голям Дервент и с.Вълча поляна - пълна разсипия.Да ми беше казал някой,нямаше да повярвам...и най-големия парадокс,собствения ми син пази сега в момента границата по същите места,където съм служил преди повече от 30 години ...(( бих възкликнал също,като най-родолюбивите българи - Боже,пази България...
                                Last edited by коки; 02.12.2013, 12:02.
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                                Коментар

                                Working...
                                X