IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Мерси за резюмето, Груйче. Не процент, а поне процент и половина днес за добрата работа. Well deserved, както се казва

Явно си успял да участваш. Пласира ли третия си въпрос за шестмесечен дивидент на фона на декларираните намерения за задържане на кеш от Бриколаж?

П.П. Трети път опитвам да постна отговор, на всички ли им работи така бъгаво форумът, бре?
    Пласирах - засега не обмисляли такива, иначе не е проблем да има извънреден, но то реално парите влизали ноември месец, та едва ли щяло да бъде необходимо, затова най-вероятно няма да има извънреден дивидент заради Бриколаж, а направо с годишния за резултатите от 2025. Аз лично очаквам към 70-75 стинки (капиталова от Бриколаж и годишен за резулати - общо), но дали ще е така, няма как да знам А и винаги могат да се правят врътките с намаляването на печалбата от погасяване на главници, както и разпределение на миналогодишни печалби. Плюс, ще има и някакво изравняване на ДДС (щото нали е 18 милиона евро без ДДС, от които вече ни дадоха 1,8 милиона евро без ДДС, та остават 16,2 милиона евро без ДДС), та сметките трудно се правят, особено като не знаем и колко ще погасят от кредита, както и какво ще предоговорят по него - отново да напомня, че този кредит има последна вноска от около 10 милиона лева, а не е изцяло с равни вноски за целия период. Но пък ще продаваме и други неща (надявам се скоро и на добра цена), така че би следвало сметките да излязат

Основното, на което акцентирха колегите, беше страхът от това да не се продава евтино, с оглед на (почти) преклузивния срок и желание всичко да е ликвидирано до края на 2029, както е по Устав. Този страх и аз няма как да го подмина и винаги го има, но досега са се доказали като достатъчно коректни в тази насока (поне откакто аз съм в позицията) и цените им са много релевантни за активите, които имаме. Ако приемем, че пазарът продължава да е добър , а няма причина да не е (от много гледни точки), то сметката не е много трудна:
    - 100+ милиона евро за Синерджи
    - 12-13 милиона евро за Бизнес парка
    - 15-16 милиона евро за Камбаните
    - 6-7 милиона евро за останалите 3 имота
    Или към 140 милиона евро за всичко, т.е. 4 евро на акция, хайде нека са 3,50+дивиденти от поне 0,50 евро за периода или очакваното от мен удвояване за 4 години от сегашните нива. Това са си мои сметки и не е препоръкЪ, разбира се

П.С. Успех по твоите позиции и продължавай да си все така позитивен и ентусиазиран - завиждам ти (без ирония)

П.П.С. Как си с фентъзито, че не съм гледал класирането скоро (от срам )
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Чудех се дали да пиша, че нали съм на процент
      Мерси за резюмето, Груйче. Не процент, а поне процент и половина днес за добрата работа. Well deserved, както се казва

Явно си успял да участваш. Пласира ли третия си въпрос за шестмесечен дивидент на фона на декларираните намерения за задържане на кеш от Бриколаж?

П.П. Трети път опитвам да постна отговор, на всички ли им работи така бъгаво форумът, бре?

Коментар

• Благодарско за резюмето, Груйче.

Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Чудех се дали да пиша, че нали съм на процент,
        Пожалвам не процент, а поне процент и половина днес, нека се навдига лодката

Явно си го гледал, успя ли да пласираш третия ти въпрос за шестмесечните дивиденти осбено на фона на намерението да задържат кеш от Бриколаж във връзка с второто ти питане?

Коментар

• Благодаря Груйче! Лека работа!
          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
            Някой с резюме от уебинара...?
            Чудех се дали да пиша, че нали съм на процент, но за теб - винаги

1. Препотвърдиха за пореден път срока от 2029 за ликвидация, като, разбира се, дадоха хоризонт около края на 2027 за приключване на повечето на активи. Хипотетично, понеже имаше и такъв въпрос, е възможно, ако ОС реши, да се удължи, но това е само хиптетично, реалната цел и това, за което катерично се действа, е ликвидация към 11. 2029

2. За Бриколаж още няма решение колко точно, но ще дадат дивидент и ще платят част от кредита (но не целия), за да си минимизират риска. Не погасяват целия кредит, защото очакват и други продажби в следващите периоди, та ще има кеш и не е драма

3. При добро стечение на обстоятелствата, без да ни го гарантират, разбира се, се очакват още 10% отгоре и за Тех парка, и за Камбаните, като те да достигнат 90% запълняемост до 4-5 месеца

4. Приходите ще си растат - чистите от трите сгради за 2025 се очаква да са около 9.5 милиона

5. Бизнес парка е на тезгяха и се чудят дали изцяло, или на части да го продават, но това ще е следващата голяма сделка (евентуално). Търсената цена е над балансовата стойност към момента

6. Няма конкретно движение за другите ни имоти - Видин, морето и околовръстното

7. Виждат движение и желание за преместване на офиси към Синерджи - за мен отдават на по-ниски нива, отколкото би следвало, но аз не съм те, не управлявам такъв портфейл и т.н. - за тях нива около 14,50 евро за Синерджи са релевантни, както и 12 за другите 2 сгради

продължаваме по план, така да се каже - краят на 2025 (това са си мои сметки и не е препоръкЪ) или по-скоро за Кю1 2026 очаквам към 4 милиона приходи от наеми и такси за тримесечието. Пък ако продат и нещо, то не се знае, знае ли се - вероятно ще има около 60 стинки дивидент (пак мои сметки) от Бриколаж за 2025, платими през 2026. дивидентът за 2024, патим тази, ще е в третото Кю. Ми май е това набързо, че пиша една сделка
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Някой с резюме от уебинара...?
              Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                ФНИБ АДСИЦ ще разпредели 3,5 млн. лв. от печалбата от минали годиниПредложеният дивидент е 0,107777899 лв. на акция, от които 233 633,9 лв. от печалбата за 2024 г. и останалите от минали години
                https://www.investor.bg/a/538-pazari...-minali-godini
                Присетила се Мара да се...
                те хората прибраха ... и с горница

Коментар

• ФНИБ АДСИЦ ще разпредели 3,5 млн. лв. от печалбата от минали годиниПредложеният дивидент е 0,107777899 лв. на акция, от които 233 633,9 лв. от печалбата за 2024 г. и останалите от минали години
                  https://www.investor.bg/a/538-pazari...-minali-godini

Коментар

хехе, веднага мога да те свържа с яхтата - вярно, земЪта вече поумре, ама за шменти още се търсят адепти и падуани, така че нямаш драма. Е, малко е сериозна конкуренцията, ама пък те са ларж за инфлуенсърстване

Уважавам мнението на колегата и нека не се приема като заяждане (уважавам хората, които споделят инфо, а не само да мрънкат как винаги са продали на връх и са купили на дъно -следварително, разбира се), но ето как врътката му (макар и само моментно, нямаме идея какво ще се случи след месец, два или година) да продаде Брефче на 3,80, за да си купи Шменти на 30 евро не се оказва особено вярна, а уж едното е растежна акция с много ъп нагоре, смачкана от момента с митата и тн, докато другото е тъп адсиц. И това без да смятаме таксите на нашите борсичка. За риска също няма да отварям реч. Защо го казвам - ми щото, ако вярваш в дадена акция, си стоиш в нея и си ХОДЛ, независимо за коя акция иде реч - но това си е мое мнение, разбира се, иначе пък няма да има "игра" на борсата
                    Да, ама аз продадох Шелли на 34.5 евро и купих БРЕФ на 4.02 лв.преди седмица. Шегувам се, разбира се. Но беше възможно. Ще видим след още 2 месеца. Още не е минал един.

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

Препоръчвам на всички инвеститори тук, които са недоволни от преждевременното изплащане на кредита към пощите, да продават акциите си и бум - в Шелито - то е на промоция в момента, но скоро като удари €100 и ...!!!
                      Тя, тази промоция е вече цяла година ;-)
                      Като, нищо може да я повтори и ......

Коментар

хехе, веднага мога да те свържа с яхтата - вярно, земЪта вече поумре, ама за шменти още се търсят адепти и падуани, така че нямаш драма. Е, малко е сериозна конкуренцията, ама пък те са ларж за инфлуенсърстване

Уважавам мнението на колегата и нека не се приема като заяждане (уважавам хората, които споделят инфо, а не само да мрънкат как винаги са продали на връх и са купили на дъно -следварително, разбира се), но ето как врътката му (макар и само моментно, нямаме идея какво ще се случи след месец, два или година) да продаде Брефче на 3,80, за да си купи Шменти на 30 евро не се оказва особено вярна, а уж едното е растежна акция с много ъп нагоре, смачкана от момента с митата и тн, докато другото е тъп адсиц. И това без да смятаме таксите на нашите борсичка. За риска също няма да отварям реч. Защо го казвам - ми щото, ако вярваш в дадена акция, си стоиш в нея и си ХОДЛ, независимо за коя акция иде реч - но това си е мое мнение, разбира се, иначе пък няма да има "игра" на борсата
                        Препоръчвам на всички инвеститори тук, които са недоволни от преждевременното изплащане на кредита към пощите, да продават акциите си и бум - в Шелито - то е на промоция в момента, но скоро като удари €100 и ...!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
                          Тук на някои инвеститори, трябва за ПР да им се начислява някакъв % от УД :-))))))

Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение

Аз пък продадох 1500 бр с 0.32 ст загуба. Купих с парите 97 Шелли на 30 евро. Ако тук цената стигне до 4.15 лв, преди Шелли да стигне 32.60 евро, съм се прекарал, ако е обратното, тактиката е печеливша. От опит знам, че акциите на БФБ се възстановяват трудно, та залагам в средносрочен план ( 3 месеца) на единствената пряко свързана със света акция.
                          Не е препоръка, разбира се.

Коментар

• Тук на някои инвеститори, трябва за ПР да им се начислява някакъв % от УД :-))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Груец, тук ти си адепта и аз си чакам 9лв., ти така каза !
                              квото съм казал, твай За 2029 - толкова с акумулираните дивиденти. Бхя "обещал" учетворяване от 2 кинта, когато беше 2 кинта, засега имаме "само" удвояване, като сме били кой да е сериозен индекс за периода - Дау, СиП, Дакс, па ако щеш и Суфлекс - не е зле като за "защитна" акция, нали? И ще има още едно удвояване от сегашните нива за 4 години - ма кой ти се вълнува от удвояване, хората правят десетки хиляди проценти доходност за такъв период (на демото )

Коментар

Ми не, не означава това - означава, че си обещаха да дадат по 10 стинки чисто януари месец и сега си изпълняват обешанието. В този ред на мисли статията на Инвестор-а по-долу е явна манипулация и непознаване и неследене на компанията! Като добавим, че както винаги не сме акция на седмицата, а сме най-печелившата акция в 3 от 4-те индекса на БФБ за последната 1 година, то нещата са повече от ясни. Но нищо, и това ще мине.

Колкото до парите от Бриколажа, то те са достатъчни и за пълно покриване на кредита за Синерджи, и за дивидент от около 40 стотинки (само от сделката). А може и цяло левче да дадат, ако не погасят нищо по кредита. Или друга комбинация. С две думи - дивидент от Бриколажа със 100% сигурност ще има, но едва ли ще е извънреден (изрично си го казаха на предишния уебинар) и едва ли ще е 1 лев, а по-скоро ще се погаси ако не изцяло, то голяма част от кредита за Синерджи.

П.С. Гледайте и запълняемостта и доходността от стандартната дейност на дружеството - да няма пак изненадани що така изведнъж акцията се качи, като не е от типа "ракети". Петицата зове А после нагоре
                                Груец, тук ти си адепта и аз си чакам 9лв., ти така каза !

Коментар

Working...
                                X