If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
От известно време по позицията има стабилен продавач, но и стабилни купувачи - вероятно пак някой от умните ПФ-та продават (явно трябва да сменям НН, след като ги купиха ОББ), но няма как да съм сигурен. Обаче такъв сериозен отпор имаше и на 2,50 и после отлетя и някои се чудиха защо, а Мариян от кумова срама ни сложи веднъж като акция на седмицата - мила родна картинка
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
И днес продълважат промоцийте тук макар че докато се почесвах колко точно да си купя на 3.94 лв. Някои грабна всичките 5009 акцийки за секунди ;-)
Да видим дали ще има още продаващи под 4 лв. ...
Аз пък продадох 1500 бр с 0.32 ст загуба. Купих с парите 97 Шелли на 30 евро. Ако тук цената стигне до 4.15 лв, преди Шелли да стигне 32.60 евро, съм се прекарал, ако е обратното, тактиката е печеливша. От опит знам, че акциите на БФБ се възстановяват трудно, та залагам в средносрочен план ( 3 месеца) на единствената пряко свързана със света акция.
Не е препоръка, разбира се.
Прав си. Но знаеш какви са очакванията ми за Шелли. Тук влизах 2 пъти за спекула, единият успях, втория както се вижда се провали. Дългосрочно съм в Илевън и Уайзър, не мога навсякъде да чакам по 5 години. Иначе нямам забележки към акцията.
хубава стратегия е да си смяташ пропуснатите ползи, но и с някаква доза риск компонента. В този ред на мисли, продадох мисля на около 2,40 Яйчар капитал към 20 000 бройки май бяха, за да купя тук брефчета на около 2 лева (2 и нищо май беше). Вижда се къде са едните сега и къде другите. Важен е, разбира се, и хоризонтът - тук почти всички са дългосрочни и акцията не е за спекула. Хубаво е да имаш из на в пред вид, че в цената има и едни 10 стинки дивидент тук, което процентно е доста повече от 25 стинки или колкото са там на другото място. За пУтенциала няма да говоря, всеки си е субективо настроен и сам си преценЯ
Прав си. Но знаеш какви са очакванията ми за Шелли. Тук влизах 2 пъти за спекула, единият успях, втория както се вижда се провали. Дългосрочно съм в Илевън и Уайзър, не мога навсякъде да чакам по 5 години. Иначе нямам забележки към акцията.
Аз пък продадох 1500 бр с 0.32 ст загуба. Купих с парите 97 Шелли на 30 евро. Ако тук цената стигне до 4.15 лв, преди Шелли да стигне 32.60 евро, съм се прекарал, ако е обратното, тактиката е печеливша. От опит знам, че акциите на БФБ се възстановяват трудно, та залагам в средносрочен план ( 3 месеца) на единствената пряко свързана със света акция.
хубава стратегия е да си смяташ пропуснатите ползи, но и с някаква доза риск компонента. В този ред на мисли, продадох мисля на около 2,40 Яйчар капитал към 20 000 бройки май бяха, за да купя тук брефчета на около 2 лева (2 и нищо май беше). Вижда се къде са едните сега и къде другите. Важен е, разбира се, и хоризонтът - тук почти всички са дългосрочни и акцията не е за спекула. Хубаво е да имаш из на в пред вид, че в цената има и едни 10 стинки дивидент тук, което процентно е доста повече от 25 стинки или колкото са там на другото място. За пУтенциала няма да говоря, всеки си е субективо настроен и сам си преценЯ
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Вярно писа, ама просто случайност....
Нали не мислиш, че за този спад от 16ст точно по тази позиция има причина и още повече причината да са митата?!?
Още при обявяване на следващия договор/когато и да е това/ цената ще гравитира около 4.5лв, а се чака дивидент/който може и да е рекорден, ако не 2025 то 2026 ще е./
Иначе давай с прогнозите, до къде ще падне?
Завчера минах по тъмно покрай нашата сграда, а имаше и сериозно задръстване (оказа се някакъв концерт на шумадийски чалгари), та позагледах сградата - дори и през уикенда горните етажи светеха. Отделно, не че е много важно, но са добавени и надписите на Уайзър (Бианор) и Графуайз (Онтотекст), към тези на Бош, Софтуеър АГ и Инсаит, което е добре и говори за стабилност - все пак е добре да има още някой нов наемател както тук, така и в другите сгради, където сме далеч от запълняемост.
Иначе излезе годишният доклад - не видях коментари тук, та да се включа малко. не че има кой знае какви неща, но все пак е видно, че сме ипотекирали почти всичко за пред Пощенска за кредита за Синерджи, като под всичко имам предвид дори и парцела, който продадохме, защото и по двата кредита сме били в неизпълнение на критерия за 120% покритие на вноската само от приходите на съответния обект. Т.е. била е малко натопорчена работата, но, за наша радост, тези турбулентни времена са в миналото - сега, може би трявбаше да ни кажат, защото големите по позицията сигурно са знаели и затова и цената се натискаше толкова време.
прави впечатление и че първите ни клиенти са на около 13 евро наем, което е малко, но да речем, че те са били първи и са ни са доверили в началото, т.е. има място за растеж на приходите в бъдеще време, което е чудесно. А и оглед продажбата на Бриколажа в София вече всичко е доста цветущо и няма никакво място за притеснения оттук нататък, особено с падащия Юрибор, независимо дали ще се погаси изцяло кредитът за Синерджи, или ще се мине към дивидент.
И за финал - разгледах и основните акционери - Хърайзън са продали 100 000 акции, ОББ са продали към 60 000, а големите звезди от ПОИ (това е някакво ПФ на Трактора) - над 200 000! Всичко това е заминало към ФЛ - и дребните, и по-едрите Ами мисля, че е достатъчно показателно за доверието към акцията. Продължавам да вярвам, че видим ново удвояване максимум до ликвидацията след 4,5 години - за някои може да е малко, но за мен е достатъчно. Успех, колеги
Коментар