Първоначално изпратено от tetris12
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
Примера от онзи ден с опциите на Тотал - как така един път контракта е 100 акции а следващия път 102 или 103 - и това тези от Интерактив твърдят че се случвало само с опции на европейски компании.
прочети [1]
Коментар
-
Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнениеДо Новозеландската борса няма достъп. А ЕС и Китай са в комунистически синхрон. Тръмп обаче е магнат, затова по-лесно ще се разбере с капиталистическа Русия отколкото с мракобесна Европа.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
ми те и другите пазари са станали по-лесни за търговия. Чета, че инвестирате в Бразилия, Китай, Виетнам, Япония, Австралия. Дали преди е можело по цял свят да се търгува докато си лежиш на дивана? Въпрос на по-сложни изчисления е дали това е причината на такова съотношението и даже да е така, не означава, че капитала няма да се изтегли.
+ ставаше думи за имотите и инв.култура и регулаторна база, за което отговорих
Едно елементрано изравняване на данък дивидента в Европа за физически лица примерно на 5% за инвестиции в Европейски компании въведено преди 15 години - обаче не, ходи да инвестираш в Австрия, Франция или Дания - заколват те с данъци. Има някъкви наченки, но те са както винаги тежко лимитирани и трябва да се ровиш да стигнеш до тях. Примера от онзи ден с опциите на Тотал - как така един път контракта е 100 акции а следващия път 102 или 103 - и това тези от Интерактив твърдят че се случвало само с опции на европейски компании. Дори едни ЕТФ - виж какви са таксите на американските АМ спрямо европейските такива. Сипа е 2 пъти по евтин за държане от Евро Сток 600 или 50. За представянето няма да говорим.
Пример от тази седмица - Австрия - дамата с която говоря има сравнително прилична сума в банка. По някъкви неразбираеми за мен причини единствения начин да си премести парите от спестовната книжка в разплащателната сметка е да посети филиала на банката. Казвам филиал а не който и да е филиал защото се оказва че въпросното преместване може да стане само във въпросния филиал и само със спестовната кнжижка. Изобщо не се шегувам - искат спестовна книжка като онези от преди години в ДСК. А не говорим за коя да е банка а Ерсте Банк т.е. не някоя забутана тиролска банка.
Има някой неща който могат да се направят така че малко да живнат пазарите в Европа, като съм далеч от идеята че трябва да правим САЩ 2 - прости някой детайли могат да се пипнат и това да бъде в интерес на всички който живеят, работят, учат или правят бизнес в Европа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Не четеш, защото го обяснихме няколко пъти. Никога достъпът до капиталовите пазари в САЩ не е бил толкова лесен.
По-активното инвестиране в България не помага на БФБ, а отива да бута щатските индекси.
Последните 10 години обемът на търговията в Лондон е назад от инфлацията дори. В същото време все повече англичани държат акции. Не купуват у Франкфурт, вервай ми.
+ ставаше думи за имотите и инв.култура и регулаторна база, за което отговорихLast edited by petyob; Вчера, 17:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
нито един от изброените фактори не се е влошил извън Америка така, че да виждаме такъв пик последните години - нито тук нито в Китай се е инвестирало повече в акции преди 20,30,40години, а сега да се хвърлили на имотите, нито регулаторните бази да са били по-добри ...
По-активното инвестиране в България не помага на БФБ, а отива да бута щатските индекси.
Последните 10 години обемът на търговията в Лондон е назад от инфлацията дори. В същото време все повече англичани държат акции. Не купуват у Франкфурт, вервай ми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеПетърчо е някъква апокалиптична бета версия на Чат Джи Пи Ти с балкански отенък особено видим в просташкия изказ. Иначе логика не търси - той английски език не разбира ти чакай да разбере графика на каквото и да е. То не бяха обърнати инверсии, чукчета, скиори, баланси на Фед, ДЦК лихви и прочие - и накрая от 3600 до 6000 са има няма 2400 пункта вътрешна гума.
Едно време като му постнах един ордер и милия не може да си преведе execution price че е цена на изпълнение на ордера а не общата сума.
Това съотношение което е постнал циркулира като някъква опорка за голям срив което е нелепо. Съотношението е следствие на комбинация от фактори като започенш от регулаторна база, инвестиционна култура, достъпност на капиталови пазари и прочие. Например в Китай - основното мерило за богатство за средния китаец е същото като за българина - имот. Там обществото има много ниско доверие в капиталовите пазари и през тази призма да чакаш съотношение 1:4 в полза на маркет капа на Китайския пазар спрямо китайската икономика е като да чакаш от умрял писмо.
В Америка ситуацията е коренно различна и затова финишираме с това съотношение - при все че инвестирам в Европейски компании не можем да си затваряме очите за очевидната разлика и за факта че Европа продължава да се бави с реформите - не може да имам + 30 борси с 30 регулаторни режима и липса на финансови решения за средния потребител. В Щатите е пълно с регулирани типове аканти за обикновенния реднек да си набие всичко което има на борсата и да има някакъв бенефит. В Европа всичко е на парче - примерно във Франция има специален вид инвестиционна сметка до 150К евро с данъчни бенефити - да ама преди години беше валидна само за акции на фирми във Франция. Подобни знам че има в Скандинавия, може би има и на други места.
В този ред на мисли дори да има срив в Америка - съотношението не виждам как ще се промени без две компоненти - мерки и време. И ако мерките можеш теоретично да ги направиш сега то отражението в обществото като навици и култура не става ей така. Малко като с добрия коняк - трябват си години за да отлежи пък ако ще и да си събрал най-добрите майстори и база - не минат ли годините, коняк нямаш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнениеи накрая от 3600 до 6000 са има няма 2400 пункта вътрешна гума.
Едно време като му постнах един ордер и милия не може да си преведе execution price че е цена на изпълнение на ордера а не общата сума.
А това което бе постнал бе някакъв празен лист,които уж доказвал ,че си спечелил много пари ,а нямаше никакви цифри на него Има го по назад в темата.
И нека всяка жаба да си знае гъола.Довчера питаше по форумите,включително и тук, как да отвориш позиция,днес взе да говориш като от последна инстанцияLast edited by danetha; Вчера, 13:05.
Коментар
-
Петърчо е някъква апокалиптична бета версия на Чат Джи Пи Ти с балкански отенък особено видим в просташкия изказ. Иначе логика не търси - той английски език не разбира ти чакай да разбере графика на каквото и да е. То не бяха обърнати инверсии, чукчета, скиори, баланси на Фед, ДЦК лихви и прочие - и накрая от 3600 до 6000 са има няма 2400 пункта вътрешна гума.
Това съотношение което е постнал циркулира като някъква опорка за голям срив което е нелепо. Съотношението е следствие на комбинация от фактори като започенш от регулаторна база, инвестиционна култура, достъпност на капиталови пазари и прочие. Например в Китай - основното мерило за богатство за средния китаец е същото като за българина - имот. Там обществото има много ниско доверие в капиталовите пазари и през тази призма да чакаш съотношение 1:4 в полза на маркет капа на Китайския пазар спрямо китайската икономика е като да чакаш от умрял писмо.
В Америка ситуацията е коренно различна и затова финишираме с това съотношение - при все че инвестирам в Европейски компании не можем да си затваряме очите за очевидната разлика и за факта че Европа продължава да се бави с реформите - не може да имам + 30 борси с 30 регулаторни режима и липса на финансови решения за средния потребител. В Щатите е пълно с регулирани типове аканти за обикновенния реднек да си набие всичко което има на борсата и да има някакъв бенефит. В Европа всичко е на парче - примерно във Франция има специален вид инвестиционна сметка до 150К евро с данъчни бенефити - да ама преди години беше валидна само за акции на фирми във Франция. Подобни знам че има в Скандинавия, може би има и на други места.
В този ред на мисли дори да има срив в Америка - съотношението не виждам как ще се промени без две компоненти - мерки и време. И ако мерките можеш теоретично да ги направиш сега то отражението в обществото като навици и култура не става ей така. Малко като с добрия коняк - трябват си години за да отлежи пък ако ще и да си събрал най-добрите майстори и база - не минат ли годините, коняк нямаш.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеСамо финансови титани и светила в макроикономиката като Николайчо и Асенчо могат да решат да започнат баш сега дългосрочна инвестиция в SP500
Показва съотношение, а не абсолютни стойности.
Грантиранция, че при един сериозен спад на spy това съотношение няма да се промени значително. Даже е по-вероятно разликата в полза на американските индекси да се увеличи. Смъртта на еврото как ще се отрази на тази графика? Йената?
Иначе продължавам да смятам, че Бразилия е подценена. Ако Петкан разбере, че входът ми Бразкем е $4,99, сигурно ще обърне палачинката и ще почне да обяснява как ex-US отиват на 0.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениекажи на госпожа терзиева, че имаш свободни пари
да се видиш у хОбита
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеЯ тва FF - FutureFuel
Изглежда егати бисера, а на цена на сачма. Тука си трябва отчетите да се гледат обаче. Пандата особено, ако може даде акъл.
... иначе не е по темата, ама кво ги прайте парите от тоз бичи пазар? Аз не обичам да пътувам, нито се кефя на коли, децата са малки за вишу, мързи ме да подържам къща, бизнес идеите ми не струват...
да се видиш у хОбитапрепоръка е
Коментар
Коментар