If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Преди малко го продадох Бърбъри за 1184.00. Трябваше още февруари, ама нищо.
През миналия месец продадох една четвърт от Букинг за 5550. С част от парите купих COKE (консолидираната Кока Кола) на 105.80.
Взех и половин акция DUOL (Дуолинго - приложение за учене на чужди езици) въпреки, че П/Е е около 200. Започнах да ползвам платената версия (10 лв. на месец) за да уча език и мисля, че има потенциал за още доста развитие. Купих на 406.92.
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
Защо HOOD? То верно че IBKR са зле, ама тея са утайката в сравнение с тях
Фундамент:
Растеж EPS Q/Q 106%
Растеж Revenue Q/Q 50%
ROE 21.43%
и най-вече нещо ново - токенизацията ще е голям тренд. Любимци на gen Z. Не чувам IBKR, Schwab да правят нещо подобно. Като цяло групата на брокерите и инв. посредници е много силна в този цикъл - хората трейдят масово.
Техника:
Последните 11 седмици фондовете методично натрупват акции, нов връх, няма overhead supply
За 4-6 тримесечия, ако резултатите бият очакванията спокойно може да направи x3 - x5
Днес донакамарих MSTR до 30% позиция със средна 391,76 и стегнат стоп-лос на 383. Сега по-спокойно ще следя кога евентуално ще фалира.
HOOD втора по големина 18%, предвидимо скочи след известието, че пускат токенизирани акции и това е само началото, ще допълвам при първата корекция...Другите са AVGO /този път ги предпочетох пред Нвидия/ , GEV /енергия/ и няколко дребни позицийки в RKLB, TEM, PLTR, CHYM, SPM
Защо HOOD? То верно че IBKR са зле, ама тея са утайката в сравнение с тях
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Днес донакамарих MSTR до 30% позиция със средна 391,76 и стегнат стоп-лос на 383. Сега по-спокойно ще следя кога евентуално ще фалира.
HOOD втора по големина 18%, предвидимо скочи след известието, че пускат токенизирани акции и това е само началото, ще допълвам при първата корекция...Другите са AVGO /този път ги предпочетох пред Нвидия/ , GEV /енергия/ и няколко дребни позицийки в RKLB, TEM, PLTR, CHYM, SPM
Всъщност простотията е че IB въобще не публикуваше поръчките на борсата - стоят си скрити като unmarketable, не ти дават достъп до пазара.
Става дума за multileg поръчки които ако не се публикуват като такива а routing се опитва поотделно да изпълни legs, тогава изглеждат unmarketable - извън bid/ask.
Друг индикатор че IB не желае да си market maker е че не ти дават право да правиш поръчки в двете посоки за 1 контракт - т.е. не дава да продаваш put в една поръчка и да купуваш същия пут в друга поръчка.
gpro путовете за юли на 1 в момента аска е 0.30, акциите са на 0.69. колко е да упражниш?
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
За ITM много инструменти имат голям bid, ask spread, уж възможност за печалба, но не се случват сделки там.
Всъщност простотията е че IB въобще не публикуваше поръчките на борсата - стоят си скрити като unmarketable, не ти дават достъп до пазара.
Става дума за multileg поръчки които ако не се публикуват като такива а routing се опитва поотделно да изпълни legs, тогава изглеждат unmarketable - извън bid/ask.
Друг индикатор че IB не желае да си market maker е че не ти дават право да правиш поръчки в двете посоки за 1 контракт - т.е. не дава да продаваш put в една поръчка и да купуваш същия пут в друга поръчка.
Преди години пусках някакви risk free option orders, но се изненадах, че не предлагат безплатен обяд.
Първо идеята ми беше да ролвам за по-далечен падеж продадени ITM опции и се дразнех че е доста скъпо - т.е. изтичащата опция ми яде от премията.
Тогава реших че далаверата е да се купуват изтичащи опции, но няма балъци.
Т.е. и при двете посоки си прецакан - стигнах до извода че ликвидността е слаба.
Отделно данъчното третиране на covered options е супер неясно - дали се гледа общия резултат от двата legs или отделно. По принцип някои сделки с акции може да са освободени от данък, но за опции не.
"Ако има такова търсене редовно" - ако има, ама нема...
Какво като се облагат? За някакви 10% ли си. Повечето хора нямат печалба от опции така или иначе
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
Продадох ОТМ путче върху NVTS само 7 минути преди изтичането, какви са тия хора?! Ако има такова търсене редовно и при други мои позиции, почвам да правя covered calls върху AER и Flow Traders
Преди години пусках някакви risk free option orders, но се изненадах, че не предлагат безплатен обяд.
Първо идеята ми беше да ролвам за по-далечен падеж продадени ITM опции и се дразнех че е доста скъпо - т.е. изтичащата опция ми яде от премията.
Тогава реших че далаверата е да се купуват изтичащи опции, но няма балъци.
Т.е. и при двете посоки си прецакан - стигнах до извода че ликвидността е слаба.
Отделно данъчното третиране на covered options е супер неясно - дали се гледа общия резултат от двата legs или отделно. По принцип някои сделки с акции може да са освободени от данък, но за опции не.
"Ако има такова търсене редовно" - ако има, ама нема...
Според мен съществуването risk free OTM е почти абсурдно.
За ITM много инструменти имат голям bid, ask spread, уж възможност за печалба, но не се случват сделки там.
Рискът откъм данъци е следния:
Продаваш акцията и ITM put например на $10.
На падеж опцията си я купуваш на $0, а акцията на скъпа strike price.
От опцията всичко ти е данъчна печалба - дължиш $1 данък.
От акцията си на $10 загуба, която ако си на регулиран пазар, нямаш право да нетираш с печалбата от опцията.
Ако направиш 10 такива roundtrips може да се окаже че дължиш данък по-голям от стойността на акцията, без самата акция да си е променила цената.
еееее късметът как се обръща. или кармата се връща? вчера прибрах няколко долара от тази опция от някой който е забравил да си махне поръчката, днес Flow Traders пуснали резултатите часове преди да ми пристигнат паричките от бфб. замина ми страдъла
Продадох ОТМ путче върху NVTS само 7 минути преди изтичането, какви са тия хора?! Ако има такова търсене редовно и при други мои позиции, почвам да правя covered calls върху AER и Flow Traders
Продължавам с погасяване на марджин заемите - разкарах малко златари - обикновените на btg (колците си ги къткам) и последното от газчицата на Antero, където средната ми цена е 2,69. След Гейстоп, това ми е най-големият удар. Според мен не е време за купуване. Беше миналата седмица. Естествено при тази волатилност могат да се правят добри пари от движението.
Panda - сертификати играй при еврогейските компании.
Ей човек да не те похвали , и пак щуротии.
За хората по дълго в темата са наясно кви ги приказва по върховете на геймстопа.
Коментар