Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Moля за разяснение: С оглед на специфичния характер на
  тех парка как счетоводно ще се отразяват (разходи, инвестиции?) средствата за построяването на сграда там, която няма да се препродава, а ще се отдава на техн. компании?

  Мерси
  Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

  Коментар


  • Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

   Доколкото ми е известно, известна част от тех-парка е за старт-ъпи които плащат "символични" наеми. Явно от там идва проблема със "незначителните приходи". Отделно мениджмънта на тех-парка не е на висота, от инфото което изнесе Ивайло Пенчев преди време...
   като им гледам инкубатора, тея стартъпи имат страшно малоумни бизнес идеи

   „Кидамом“ ЕООД - развива VOD услуги, които са насочени към семейства и деца. Една от тези услуги е видео облак за споделяне на семейни моменти в цял свят. С екип от „Ксениум“ ООД разработва видео решение, базирано на семантичен анализ (Artificial Intelligence), насочено към бизнес клиенти от цял свят. Партньори по проекта са „Онтотекст“ АД – световен лидер в семантичните технологии.

   Майндскейп“ ООД- специализирана в създаване и внедряване на иновации в областта на сигурността и транспорта, създаване на специализиран софтуер за контрол на достъп в публични пространства, стадиони, зали, площади, бизнес центрове и жилищни комплекси, както и внедряване на иновативни подходи в сферата на електромобилността.

   ЕуроПАТЦ ООД- е създала иновативно устройство за защита на децата с аутизъм. CAPPO е технологична новост в световен план и е на база на иновативна софтуерна програма. Представлява електронно устройство с множество сензори, което се поставя в специално разработена дрешка на гърба на детето и следи къде е детето, позицията на тялото му, движението, вибрациите, температурата или дали тялото има досег с вода, и изпраща информацията на мобилни устройства, компютър или таблет на родителите.

   „Плейграунд Енерджи“ ЕООД - произвежда части за детски люлки, които при движенията на децата превръщат кинетичната енергия в светлинни и звукови сигнали. Друг техен проект е свързан с образователни табла, при които топлината на човешката ръка се превръща в енергия и светлинен сигнал.

   3 ЕН 3 ООД - произвежда иновативни бои за стени, на които може да се пише, рисува и т.н. Те са подходящи както за класни стаи, така и за публични пространства и детски кътове.

   ФутболСкаут“ АД - работи по Networking платформа в областта на футбола ("футболен Linkedin"). Всеки потребител може чрез акаунта си да създава и търси футболни събития от целия свят. Платформата е въвела различни видове акаунт за играчи, треньори и фенове.

   Интеликс инженеринг“ ООД - занимава се с разработване на CASE решение за създаване на HMI middleware, под формата на софтуерен toolchain и framework, насочено към автоматизация на развоя на аутомотив-специфични потребителски интерфейси.

   А4Е ООД е платформа, трансформираща възможностите на изкуствения интелект в услуга, достъпна за широк спектър от бизнес потребители като предлага както собствени аналитични алоритми, така и такива на трети страни. Предназначени за широк кръг бизнес потребители - от кафенета и ресторанти до големи дистрибутори, вертикално ориентираните аналитични приложения на А4Е са стратегически инструменти в прогнозирането на продажбите, оптимизирането на бизнес процесите и изграждането на модели за повишаване на ефективността.

   Уелдринкс“ ООД- създадена в края на 2014 г. с основен предмет на дейност разработването и предлагането на пазара на нови функционални води.

   СО2 КАРДС ЕООД- занимава се с разработването на методи за компенсация на CO2 емисии, изхвърлени в атмосферата в следствие на човешка дейност. Разработила е технологично онлайн-базирано решение за транспортни услуги и работи по неутрализиране на въглеродния отпечатък на компаниите.

   „Профай“ ООД- работи по разработване на маркетинг платформа, базирана на научни изследвания в областите изкуствен интелект, извличане на информация и обработка на естествени езици.

   „Джей Боксърс“ ООД - ИТ стартъп, създаден в края на 2013 г. Развива два продукта в сферата на изкуствения интелект и в областта на вградените устройства. Има собствена платформа за управление на дейностите и данните за предприятия и организации. Един от основните проекти е Fleet Profiler, който е на фаза прототип. Това е система за мониторинг и анализ на автомобилни превозни средства, определяне на стил на шофиране и профил на шофьора, управление и проследяване на автомобилния парк.

   МамутДиБи“ - занимава се с разработване на база данни за анализ на големи масиви от данни за нуждите на малки и средни предприятия. Разработката за тяхно приложение с паралелна база данни, която позволява обработка и повишаване на производителността върху стандартен хардуер, вече е подадена в патентното ведомство.

   Сайънт“ - стартираща компания,основана през февруари 2016 г., която вече е нараснала до 20 души. Един от техните продукти е COWEB - библиотека от олекотени компоненти на потребителския интерфейс, вградени в HTML /CSS / JavaScript. Библиотеката може да бъде включена във всеки уеб-базиран потребителски интерфейс на системата.

   Хелеклауд - HeleCloud е стартъп в сферата на облачните услуги и партньор на световния лидер Amazon Web Services. Мисията на HeleCloud е да постави основите за масово приемане на облачните услуги като основна платформа за Информационни и Комуникационни Технологии в средна и мащабна по размер корпоративна среда. За да осъществи тази си мисия, HeleCloud изследва и анализира предизвикателствата пред големи корпоративни организации, като ще се фокусира върху информационната сигурност, информационната и регулаторна съвместимост, управлението на ИТ услугите, както и ефективното и целесъобразно планиране и внедряване на облачни решения.

   Авто Парк България ЕАД - е създадена през 2014 г. Работата на компанията е насочена към развитието на автомобилната индустрия в България, чрез създаване на нови технологии и утвърждаване на България като водеща R&D дестинация в автомобилния свят, създаване на нови индустриални зони, отговарящи на нуждите на автомобилната индустрия и чрез привличане на водещи ОЕМ или Tier 1 автомобилни производители в България. Компанията работи и по създаването и развитието на нови технологии в автомобилната индустрия и вече има договор за съвместна дейност с един водещите производители на електронно оборудване в автомобилния свят Visteon.

   Esco Services - компанията развива проекти в областта на енергийната ефективност, като е създала производство на концентрирани термосоларни колектори за слънчева енергия и на латентни акумулатори за съхранение на топлината чрез иновативна технология.

   Топ Иновейшън ЕООД - стартъпът работи по развитието на протопити на собствени иновативни проекти, свързани с чиста енергия, както и с популяризирането на науката и образованието, които могат да имат широко приложение.

   Super foods ООД - стартъп, специализиран в производството на сурови био храни. Екипът на компанията разработва своя технология за производство на специализирани храни с всички качества, необходими за здравословно хранене. Тя е първата компания в Европа, която работи и налага иновативната система за оценка на здравословно хранене “Health Star Rating system". През 2016 техни продукти са обявени за най-добър нов специален диетичен продукт на едно от големите европейски изложения за биопродукти в Лондон.

   Фючър Стандартс ЕООД - стартираща компания, която разработва и участва в различни проекти в областта на ИКТ, CAD системите, ранното предизвестяване и мониторинг на природни бедствия, компютърно проектиране на сложни бизнес и публични системи в областта на финансите и образованието, киберсигурността и др.

   Клийнтех България - дейността е насочена към научноизследователска, развойна и консултантска дейност в областта на чистите технологии и опазване на околната среда, устойчивото развитие и корпоративната социална отговорност, енергиен мениджмънт, енергийна и ресурсна ефективност, климатичните рискове, както и с развитие и управление на проекти, консултантски и посреднически услуги за развитие на иновативни технологии и подпомагане при стартиране на икономическа дейност. Фирмата работи съвместно с иноватори и научни работници.
   destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

   Коментар


   • Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

    "Приходите от наеми в парка са незначителни"
    Доколкото ми е известно, известна част от тех-парка е за старт-ъпи които плащат "символични" наеми. Явно от там идва проблема със "незначителните приходи". Отделно мениджмънта на тех-парка не е на висота, от инфото което изнесе Ивайло Пенчев преди време...

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
     "Приходите от наеми в парка са незначителни"
     destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

     Коментар


     • https://www.capital.bg/biznes/kompan...v_bankov_zaem/

      Коментар


      • Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение


       $"Винаги може и по ниско"- и ти си го казвал
       Ъф коорс...

       Коментар


       • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

        На почти 3.5 пъти сфи си е една доста прилична промоция.

        $"Винаги може и по ниско"- и ти си го казвал

        Коментар


        • Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
         Хората си напазаруваха добре Брефчета на тънкана.
         На почти 3.5 пъти сфи си е една доста прилична промоция.

         Коментар


         • Хората си напазаруваха добре Брефчета на тънкана.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение           Знаеш че съм "другарче стояло до теб"- неконфликтен;- (защото на много от Вас чест и почест за бащите де са Ви изхранвали), а аз не съм от изучените!
           Сега вземи и ми обясни с думи прости, движенията м/у двете компании (защото се прихластвате според мое скромно усещане)Софимоти /БРЕФ-,- картинката от лето 2009(зада не пренебрегваме излизането на БРЕФ от земеделското владичество) и схемата (ПРОЕКТА) на О.Д. реализирана в СфИ.? Не е персонално към теб, визирам и пандата и др., знаете че съм доста по дрът ,- та изпитвам Ви. Коя къде ще бъде ако сте започнали след "великото Причастие-02,2009г." , кой какво ви е дал и ще даде до 2018/9/20г.
           о и аз съм неконфликтен, инта много завоалирано и иносказателно говориш и не знам дали те разбрах иначе 02.2009 инвесторът показва цена от 2,62 за софарма имоти и 2.39 за бреф, не ми се смятат дивиденти но софарма имоти със сигурност е по-напред. пък и мен това ми беше идеята, че след движението от последните години човек по-скоро би си взел бреф отколкото софарма имоти, без да е препоръка
           иначе до 2020 какво ще стане никой не знае, от двете бих заложил на бреф но по-скоро има по-интерсни неща по света и у нас
           а иначе за схемата на донев не знам, поне спечелихме от нея, в други фирми по света и у нас схемите си вървят без да остане нищо за дребните акционери
           успех на всички с инвестициите и извинявайте ако сме разводнили темата но пък то трябва човек постоянно да сравнява къде какво се предлага

           Коментар


           • Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение

            според мене бъркаш, все едно да кажеш защо някой да си купува бреф като СФИ последните 5 години е 200-300% нагоре а бреф е 10-20% нагоре. Пък пандата преди 5-10 години не е обикалял форума да ви навива да си купувате wereldhave
            иначе брефа чисто счетоводно ми харесва дори и да няма голям дивидент тази година. но отчетите не са всичко


            Знаеш че съм "другарче стояло до теб"- неконфликтен;- (защото на много от Вас чест и почест за бащите де са Ви изхранвали), а аз не съм от изучените!
            Сега вземи и ми обясни с думи прости, движенията м/у двете компании (защото се прихластвате според мое скромно усещане)Софимоти /БРЕФ-,- картинката от лето 2009(зада не пренебрегваме излизането на БРЕФ от земеделското владичество) и схемата (ПРОЕКТА) на О.Д. реализирана в СфИ.? Не е персонално към теб, визирам и пандата и др., знаете че съм доста по дрът ,- та изпитвам Ви. Коя къде ще бъде ако сте започнали след "великото Причастие-02,2009г." , кой какво ви е дал и ще даде до 2018/9/20г.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

             И каква ти е файдата от тоя ийлд след като за цял 10г бичимаркет е 3пъти надоле, последните 2г - двойно... ?
             според мене бъркаш, все едно да кажеш защо някой да си купува бреф като СФИ последните 5 години е 200-300% нагоре а бреф е 10-20% нагоре. Пък пандата преди 5-10 години не е обикалял форума да ви навива да си купувате wereldhave
             иначе брефа чисто счетоводно ми харесва дори и да няма голям дивидент тази година. но отчетите не са всичко

             Коментар


             • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

              И каква ти е файдата от тоя ийлд след като за цял 10г бичимаркет е 3пъти надоле, последните 2г - двойно... ?
              аз като го държах беше нагоре
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
               едни wereldhave можеш да си ги вземеш на yield от 7%, точно колкото е тук преди увеличението на капитала.
               И каква ти е файдата от тоя ийлд след като за цял 10г бичимаркет е 3пъти надоле, последните 2г - двойно... ?

               Коментар


               • Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                Някой може ли да обясни как така намалението на броя акции от 60 мил. - на 20 мил. не е одобрено от КФН и не е вписано в търговския регистър все още, а реално новите акции (20 милиона) вече се търгуват на борсата ?

                Какви рискове биха произтекли от това за акционерите?

                Благодаря!
                и как реши, че компания с ЕИК 131350366 не е с вписана промяна в ТР
                Не е одобрена промяната в номинала, който е все още 3лв.
                https://public.brra.bg/CheckUps/Veri...veCondition.ra

                Коментар

                Working...
                X