IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ти си на ниското и няма да те люля толкова дръж се здраво и всичко ти е точно
    а ти къде си в цялата тая работа
    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
      Ремонтите станха много скъпи и апартаментите с хубав ремонт са по 350 000 евро.

При тези цени няма смисъл от рентване. Просто в момента се осъществява системна промяна и старите правила не важат.

На мен не ми тече никакъв доход от фрилансърска дейност от тази година.

Не се оплаквай! Почистването на стълбището в блока е също вариант на фрийлансърска дейност. И не забравяй да се самоосигуряваш!

Тук - първите ти три умозаключения нямат никаква връзка:

"Ремонтите станаха много скъпи." (пазар, бе човек - никой не те насилва да плащаш скъпо! Стоиш си отстрани и наблюдаваш - това не е трудно)

"Апартаментите с хубав ремонт са по 350 000 евро." (на времето бяха на различни цени, но ти държеше парите на тати и мама "за лихва" в ДСК, а сега "разполагаш" пак в ДСК - как да навиеш майка ти да ги изтегли от ДСК - нали и тя е с "лоша финансова култура"?...)

"При тези цени няма смисъл от рентване." (защо даваш "съвети" - кое е скъпо и по какъв начин един собственик, който не си ти - да управлява даден имот, за който негов имот - той е платил сумата, която на теб ти е "скъпа")

Ако пита теб - собственикът не би дал пари за "скъп ремонт" и - вероятно тези пари трябва да ги "тури на влог в ДСК"? Нали правилно съм те разбрал, или имаш друго "инвестиционно решение" ?

Щото - след няколко месеца ремонтите ще бъдат ОЩЕ ПО-СКЪПИ, а доходността на влога - ще ни кажеш какво би покрила... (при нарастващи издръжки на банките)

Т.е. - "скъпият" ремонт днес е много по-изгоден от много по скъп ремонт - утре. За 50 години поне това трябваше да си осъзнал.

Коментар

• Ремонтите станха много скъпи и апартаментите с хубав ремонт са по 350 000 евро.

При тези цени няма смисъл от рентване. Просто в момента се осъществява системна промяна и старите правила не важат.

На мен не ми тече никакъв доход от фрилансърска дейност от тази година.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
          10 години вече я брули тая круша
          и тя вика мяу
          ти си на ниското и няма да те люля толкова дръж се здраво и всичко ти е точно
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
            Нещо пазара на НИ в СФ си е.а мама.а.
            От апартаментче по суверенче на месец, събрахме за нова инвестиция. Златото е с добра цена...обаче.... Няма имоти. Миналата година за 3000 Е на м2 купихме двустайка в Гео Милев-събуваш се и влизаш. Обаче в момента греда! В районите в които търся: Гео Милев, Яворов и Оборище се предлагат тотални мизерии за 3500-3800м2 ( от типа бели соц кухненски шкафове, външни поцинковани тръби в банята... мухъл и мизерия) и за 4000-4300Е м2 някакви компромистни имоти с полу ремонти. ОК, съгласен съм да дам 4000Е/м2, но за нещо да се събуя и да влезна. И веднага да му взема 1 суверен на месец.
            така и така събираш суверени в касичката...тези цени не са ок за покупка, защото ти си кеширан в жълто, но се конкурираш с хора, на които банката отпуска смело ипотека, която ще връщат 30г ... те не мислят какво плащат, а се съобразяват с месечната вноска по ипотеката. При лихви 2.8% става така, че вноска, която не ги плаши стига за плащане на луди в пряк смисъл цени.

колко време ще продължи според теб този лихвен рай? ако тръгне якото печатане суверените събрани за двустайка ще ти пазят стойността, а най-добра сделка ще получиш, когато конкуренцията с ипотекча 'кво и плащаш' са свили перките.

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

какви ги говориш? Не знаеш ли, че демографията е фактор? ластика е опънат и скъса ли се, предстои брулене на круши.

Четящите и развиващите се ще са новите имотни помещици.
              10 години вече я брули тая круша
              и тя вика мяу
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
                Нещо пазара на НИ в СФ си е.а мама.а.
                От апартаментче по суверенче на месец, събрахме за нова инвестиция. Златото е с добра цена...обаче.... Няма имоти. Миналата година за 3000 Е на м2 купихме двустайка в Гео Милев-събуваш се и влизаш. Обаче в момента греда! В районите в които търся: Гео Милев, Яворов и Оборище се предлагат тотални мизерии за 3500-3800м2 ( от типа бели соц кухненски шкафове, външни поцинковани тръби в банята... мухъл и мизерия) и за 4000-4300Е м2 някакви компромистни имоти с полу ремонти. ОК, съгласен съм да дам 4000Е/м2, но за нещо да се събуя и да влезна. И веднага да му взема 1 суверен на месец.
                да не дойдат напажиите, като видят колко суверена си продал
                препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                  Имотният пазар във Варна ще нарасне с над 10% до края на 2025 г., прогнозират експерти

Засилен интерес към селски имоти в региона отбелязаха експерти на форума на Imoti.net, който се проведе на 16 юни в морската столица
                  какви ги говориш? Не знаеш ли, че демографията е фактор? ластика е опънат и скъса ли се, предстои брулене на круши.

Четящите и развиващите се ще са новите имотни помещици.

Коментар

• Нещо пазара на НИ в СФ си е.а мама.а.

Коментар

• Имотният пазар във Варна ще нарасне с над 10% до края на 2025 г., прогнозират експерти

Засилен интерес към селски имоти в региона отбелязаха експерти на форума на Imoti.net, който се проведе на 16 юни в морската столица
                      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Eто пак мантрата, демографски понижител да ни вдига данъци. Абе, човек, не се спря проблеми да създаваш! Кой идиот в политиката ще вдигне данъците на 90% от населението? Гърците пробваха с ENFIA и после отказаха..а дълга им 10-орен на нашия.
                        Май пак не си в час.
                        Ако те набутат в евро-зоната, от 1-ви януари данъците ти вече ще се определят от хора, които не са българи. Местните подлоги в политиката ще бъдат само безгласни изпълнители.

И какви са данъците в Гърция, я ни кажи ?
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Eто пак мантрата, демографски понижител да ни вдига данъци. Абе, човек, не се спря проблеми да създаваш! Кой идиот в политиката ще вдигне данъците на 90% от населението? Гърците пробваха с ENFIA и после отказаха..а дълга им 10-орен на нашия.
                          чакай малко днъците ще ги вдигат,за хранят армията държавни и общински хрантутници...няма да ги вдигам аз

Коментар

разни хора разни идеали

имам приятели седят им празни панели обзаведени заключени - да има. други пускат на скромен наем и не им пука щом нещо капе.. Има страшно много имоти, които просто седят заключени докато собствениците им решат какво да правят с тях или някое дете порастне.. засега това акумулиране на жилища не се усеща, защото банките щедро финансират, строи се ново за всички мераклии

но демографията е фактор и рано или късно тези празни жилища ще се случи нещо с тях... най-малкото ще ги 'зажулят' с хубави данъци.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
                              Ти пак за имоти само лалаш , а аз друго пиша. Въпроса е парата да не седи у джоба! Щото както седи така и изчезва....
                              а добро утро

Коментар

разни хора разни идеали

имам приятели седят им празни панели обзаведени заключени - да има. други пускат на скромен наем и не им пука щом нещо капе.. Има страшно много имоти, които просто седят заключени докато собствениците им решат какво да правят с тях или някое дете порастне.. засега това акумулиране на жилища не се усеща, защото банките щедро финансират, строи се ново за всички мераклии

но демографията е фактор и рано или късно тези празни жилища ще се случи нещо с тях... най-малкото ще ги 'зажулят' с хубави данъци.
                                Ти пак за имоти само лалаш , а аз друго пиша. Въпроса е парата да не седи у джоба! Щото както седи така и изчезва....

Коментар

Working...
                                X