Първоначално изпратено от Дюри
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнениеТо хиляди и милиони евра фърчат, то крипто, акции, сделки, бизнес, печалби, коли, маникенки, италианки. И накрая-жилищата кофтори щот не можем да си купим )) мамини душици..
https://youtu.be/R0jwtDCPXGU?si=OIyxyQDVsaaoDDb9&t=2120
Или да не си като жена му, директорка на рецепционистките ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
И сега има много чужденци. 30% от персонала в Албена са от Бангладеш,Непал и подобни. За едно лято се научиха и сега стоят 2-3 седмици и духват на Запад. На някои май им прибират паспортите, уж на сухранение, и те ги зарязват, което е странно зашото доколкото знам имат Шенгенски визи. Тия чужденци не са баш от потенциалните наематели. Плащат им минимална заплата и им дават легло в стая с 4-8 човека, понякога си го и плащат. Никой няма да им даде апартамент под наем зашото едно че нямат пари, второ могат да напуснат дето се виока през нощта, трето за една седмица всичко ше се усмърди на къри и съседите ше убият лендлорда с камъни а апартамента трябва да се изчегърта до тухла да се махне миризмата. Вероятно хотелиерите ше си направят някаква организация която да вкарва работна ръка и ше построят общежития за тях, както бяха едно време виетнамците. Ако хотелиерите не се организират ше се появат индийски фирми посредници , които ше поемат настаняването, ше им плашат заплатите и ше отдават работниците под наем на хотелите. Нишо ново под слънцето.
Селена го написа. Трябва да дойдат други чужденци, а в София вече има. Морето още им е втора грижа.Last edited by bulgarian lev; Днес, 20:08.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Берти, щем не щем, ще ни понапълнят и нас с таганайци, пърдон … “наематели”.
В момента, в който леко си стегнем държавата ще има поток от всякакви желаещи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнениеБрях кви пичове има тука ве. Праят 200 -300 хилки от дребен бизнес ей тъй, за добър ден.
Откриват си банкови сметки из Монако със седемцифрено салдо.
Притежават идеални части от убиткон, ходят на плаж със 150 лв. и карат 13 годишно бмв втора серия.
Кандидат зетьове на италиански милиардери живеят като принцове из замъци по италианските острови.
И накрая -хазяйката тропа на вратата за наема. Хохохохохо
Кой ти е предишния ник ? Шо го смени ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Надявам се, че пишеш всичко това с голяма доза сарказъм. Иначе си е чиста демагогия - радетелите за имоти - седят зазидани в стари панелки и в мухлясали маломерки без финанси.
И като се заговори за доходност от имоти и залетят едни проценти, чак смешно ми става.
На 1 000 000(един милион) суха пара в тухли, 2% са 20 хилки годишно преди данъци. Като им теглиш чертата - иде Илядо и малко лева на месец...колкото да има за биричка и мезенце в маломерката/панелката. Голяма инвестиция, голям смях.
Изобщо не ги сравнявам с акциите и криптото. Казвам, че една прилична сума от 1 000 000, която малък % от хората имат кеш, вложена в тухли и панелки, възвращаемостта й е колкото минималната заплата от догодина. На такъв набалончен пазар във всяко едно направление, е рисково да се набутва кеш където и да било. Само да люшне леко и връща всичко в първи клас.
Фрости, нали знаеш - смях през сълзи не е смях, а прикритие.
Не се жегвай толкова за илядото лева, има хора живеят и с по-малко и то не в детската. Сподели сега маститите инвеститори в акции като тебе, ходят ли на работа да припечелят някой лев като орежат дивидентите, или чакат мама и тате да платят сметките?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
тук съм напълно съгласен.
лошо контролирания ни капиталов пазар беше причина много народ да пие студена водица и да не иска да чуе за акции (аз също съм пил по определени позиции, но съм упорит и изпуснах голямото пиене на водица)...
това обаче не означава, че тухлата е панацея на един трагичен откъм демография пазар
да доходите се качват, банките раздават пари, НО в крайна сметка тези имоти трябва да се обитават, за да имат смисъл в дългосрочен план.
В момента, в който леко си стегнем държавата ще има поток от всякакви желаещи.Last edited by Selena2024; Днес, 18:19.
- 1 like
Коментар
-
Надявам се, че пишеш всичко това с голяма доза сарказъм. Иначе си е чиста демагогия - радетелите за имоти - седят зазидани в стари панелки и в мухлясали маломерки без финанси.
И като се заговори за доходност от имоти и залетят едни проценти, чак смешно ми става.
На 1 000 000(един милион) суха пара в тухли, 2% са 20 хилки годишно преди данъци. Като им теглиш чертата - иде Илядо и малко лева на месец...колкото да има за биричка и мезенце в маломерката/панелката. Голяма инвестиция, голямо чудо.
Изобщо не ги сравнявам с акциите и криптото. Казвам, че една прилична сума от 1 000 000, която малък % от хората имат кеш, вложена в тухли и панелки, възвращаемостта й е колкото минималната заплата от догодина. На такъв набалончен пазар във всяко едно направление, е рисково да се набутва кеш където и да било. Само да люшне леко и връща всичко в първи клас.
Никой не говори за доходност от имот, купен на цена от 4000 Евро и нагоре, каквито са (офертните) цени в момента в малкото прилични райони на столицата. И аз чакам някой да се похвали с покупка на такава цена и да сподели за доходност...Уви.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Надявам се, че пишеш всичко това с голяма доза сарказъм. Иначе си е чиста демагогия - радетелите за свобода - зазидани в детски и без финанси.
И като се заговори за доходност от акции и залетят едни проценти, чак смешно ми става. На 200к суха пара в акции 10% са 20 хилки годишно преди данъци. Като им теглиш чертата - иде Илядо и малко лева на месец...колкото да има за биричка и мезенце в детската. Голяма инвестиция, голямо чудо.
Изобщо не ги сравнявам с тухлата. Казвам, че една прилична сума от 200к, която малък % от хората имат кеш, вложена в акции, възвращаемостта й е колкото минималната заплата от догодина. На такъв набалончен пазар във всяко едно направление, е рисково да се набутва кеш където и да било. Само да люшне леко и връща всичко в първи клас.
На 1 000 000(един милион) суха пара в тухли, 2% са 20 хилки годишно преди данъци. Като им теглиш чертата - иде Илядо и малко лева на месец...колкото да има за биричка и мезенце в маломерката/панелката. Голяма инвестиция, голям смях.
Изобщо не ги сравнявам с акциите и криптото. Казвам, че една прилична сума от 1 000 000, която малък % от хората имат кеш, вложена в тухли и панелки, възвращаемостта й е колкото минималната заплата от догодина. На такъв набалончен пазар във всяко едно направление, е рисково да се набутва кеш където и да било. Само да люшне леко и връща всичко в първи клас.Last edited by Frosty; Днес, 17:11.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Защо тогава 34% от тухладжиите и панелкаджиите в бг са с отрицателна доходност от имотите си ?
Не само, че не могат да вземат и един лев от тях, ами се набутват да им плащат данъци и такси за да ги държат празни... и така с години.
Когато не разбираш какво правиш, защо го правиш и къде е естествено и да губиш, 34 % дори ми се виждат малко
Дори не ти е ясно защо има НИ ,които не се използват сега ,а им се плащат данъци и такси. Няма място дори за разумен разговор !!!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Момко ти сигурен ли си че си учил аритметика.При 15% месечна доходнодност ако си инвестирал 100 000лв .след 10 годни ще си трилионер .Ще си най богатия на света
По-добре наблегни на академичния живот
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
в Монако със 7 цифрено салдо те броят социално слаб.Там хубав апартамент е 8 цифрена сума
"...в сметката поне милион, пом пом, ро-по-пом...и в Монако собствен дом, със кафето Периньон..." - какво му трябва на човекОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнениеСилен интерес към покупка на жилища в големите градове отчитат от сектора
Парите „под дюшеците“ се раздвижиха и то е видимо от броя сделки и ръста на цените, каза инж. Георги Шопов, председател на НАСП
https://www.investor.bg/a/113-analiz...tat-ot-sektora
Миналата година имаше голям интерес, много запитвания, но сделките бяха по-малко. Сега броят на сделките е сравним с този през 2022 г., която беше много добра година. Интересът към покупка на жилища в големите градове е силен
__________________________________________________ ___
Пак ли бе... докога? Тия не са ли чували прогнозите на ПростиОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар