IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Глобалното затопляне мит или реалност?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    ИИ предвиди какво мислят модераторите и предвидливо се премести

Вие двамата, въпреки че не сте ЕИ, е време да се преместите и вие,
    в указаната от модераторката RUBLA тема
    Тъпичък съм. Не мога.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      Играта Е средство за печелене на пари. Въпросът е, КОЙ печели и от какво (медията печели от това, дето работи за промиване на мозъци). От тези, дето вземат по някой лев там, тези пари отиват да се въртят в потреблението и богати стават съвсем трети лица. А аз - аз не ходя да участвам в такива бълвочи, т.к.пазя духовна хигиена. Иначе, попаднали у различни и хора, парите може и да (не) се умножат. Зависи от човека.
      ИИ предвиди какво мислят модераторите и предвидливо се премести

Вие двамата, въпреки че не сте ЕИ, е време да се преместите и вие,
      в указаната от модераторката RUBLA тема

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

Абе ти верно си нямаш понятие от елементарни неща.Тая игра, чието истинско име е"Кой иска да стане милионер",но в България естествено няма как да дадат милион като награда е телевизионно шоу ,а не е начин да се печелят пари. Казва се"Стани богат ",за да се привлече интереса на публиката. И 100 хиляди да вземеш богат няма да станеш.Но е показател за ерудицията на участниците.
        Иначе със знания също могат да се печелят пари,естествено не в подобно шоу,стига да имаш правилните знания.
        Играта Е средство за печелене на пари. Въпросът е, КОЙ печели и от какво (медията печели от това, дето работи за промиване на мозъци). От тези, дето вземат по някой лев там, тези пари отиват да се въртят в потреблението и богати стават съвсем трети лица. А аз - аз не ходя да участвам в такива бълвочи, т.к.пазя духовна хигиена. Иначе, попаднали у различни и хора, парите може и да (не) се умножат. Зависи от човека.

Коментар

• Мненията, които не са по темата са преместени във "Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?"

Коментар

• Тази тема е по-добре да оставим на тези, които искат да си ги мерят

Посветих няколко минути, за да прехвърля диалога на ЕИ "Пинокио" с група от ИИ
            там, където му е мястото: темата "Диалози с ИИ".

https://forum.investor.bg/forum/%D0%...1-%D0%B8%D0%B8

която би трябвало да се преименува в: "Диалози на ЕИ с ИИ. Вход забранен за ЕГ"

Коментар

Кое му е лудост?За Йелоустоун е ясно, че рано или късно ще изригне въпроса е кога точно. Може да е след 2 години, може и след 10б хиляди.
              Колкото до местене на планетите съм скептичен, че е възможно подобно нещо,но за Луната е напълно възможно да е поставена до Земята. Защото без Луната океанските приливи ще са огромни и няма да съществува живот освен на ниво бактерии.
              Аха. "Знаещ".

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Защо във всеки един твой постинг се изхитряваш да кажеш по някой тъпизъм?

Без луната приливите и отливите ще станат по-малки и с друга периодичност, защото вече ще зависят само и единствено от гравитацията на Слънцето. Земната ос на въртене обаче ще стане по-нестабилна, което ще доведе до хаотични климатични проблеми. Също така ще се увеличат оборотите на въртене на Земята, което ще направи по-къси денонощия, а от там и по-голям техен брой през годината. Направо ще се наложи да си измисляме нов календар.
                Тоя форум го възприемаш като на живот и смърт. Прочел си в Гугъл тия неща и сега го представяш все едно сам си достигнал до тия изводи. Докато аз изобщо не възприемам по тоя начин дискусиите.Ти ги ползваш, за да си избиваш комплексите.
                Целта на тоя форум не е да се мерим кой е по,по,най, а да се обменят идеи и информация.
                В случая може и да съм се объркал,но не това е важното от коментара ми,а че Луната е много важна за живота на Земята.
                Ама ти задължително държиш да се докажеш.Явно ти е много важно това.
                Като си толкова знаещ що не идеш в"Стани богат"та те видим какво знаеш без Гугъл и ИИ. Щото аз съм бил и съм отговорил на 12 въпроса.
                Last edited by RUBLA; Днес, 11:31. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• "Гениалността често граничи с лудостта"

Ето тук преобладава второто

https://ezoterikabg.net/2019/07/21/t...stena-planina/

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                    През теб разговарям с ИИ. ...
                    Прехвърлих нашия триалог в темата "Диалози с ИИ"
                    Last edited by barbaron; Днес, 11:37.

Коментар

Защото без Луната океанските приливи ще са огромни и няма да съществува живот освен на ниво бактерии.
                      Защо във всеки един твой постинг се изхитряваш да кажеш по някой тъпизъм?

Без луната приливите и отливите ще станат по-малки и с друга периодичност, защото вече ще зависят само и единствено от гравитацията на Слънцето. Земната ос на въртене обаче ще стане по-нестабилна, което ще доведе до хаотични климатични проблеми. Също така ще се увеличат оборотите на въртене на Земята, което ще направи по-къси денонощия, а от там и по-голям техен брой през годината. Направо ще се наложи да си измисляме нов календар.
                      Last edited by Mateev; Вчера, 22:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                        ... но след като прочетох едно интервю с него,
                        видях потвърждение на истината:
                        "Гениалността често граничи с лудостта"

https://m.parallelreality-bg.com/pub...ektrotsentrali

-------------------------------------------------------
                        защо не емигрирахте на Запад или в Щатите, където можеха да ви оценят?

Защо да емигрирам в Щатите? Тази страна всеки момент ще загине. Американците имат много тежък проблем, който се нарича Йелоустоун в Скалистите планини, в щата Уайоминг. Периодично този вулкан избухва и унищожава всичко. И става страшно. Вулканът се активизира на 600 000 години и вече му е дошло времето. Някъде 2010-2013 г. ги чака огромна катастрофа. Зоната на поражения ще бъде 3600 км. Пепел и прах с температура около 400 градуса, които се движат със скоростта на звука, ще покрият огромни територии. При предишното изригване Тексас е бил покрит с 18 м пепел. Това ще унищожи Америка. А България ще остане нещо като оазис.

И тогава ли вашите идеи за слънчевата енергетика ще бъдат разбрани тук?

Не знам. Но човек трябва някак си да се спасява. Защото след такива катастрофи следва ледников период. И ако няма как да размразим полярните зони, ще ни бъде зле. Затова слънчевите системи трябва да се разработят и то в България.

Вие чувствате ли се неразбран гений?

Не, просто знам, че много истини не се казват. Например, представете си как са подредени планетите в Слънчевата система: мястото на Слънцето, на Меркурий, на Земята. Тези планети са местени в дълбока древност. И Земята е поставена в най-добрите условия за развитие на човечеството.

Ама кой ги е местил тези планети?!

Имало е кой. Не съм привърженик на уфонафтиката. Нито съм от онези, дето ги наричат психо. Обаче вижте Луната. Тя е използвана като инструмент за местене. Има снимки на лунни зони, които показват, че на Луната е стопявано. Представете си, слагат едно огромно огледало, насочват се лъчи към повърхността, стопяват се определени зони и тя става като реактивен двигател. И по този начин се движи където си иска, насочва и намества планетите на определени орбити. Това, което наричаме богове, всъщност са много добре развита цивилизация, която си е оставила децата тук. Но по ред причини много от тези деца не са разумни.

Кое му е лудост?За Йелоустоун е ясно, че рано или късно ще изригне въпроса е кога точно. Може да е след 2 години, може и след 10б хиляди.
                        Колкото до местене на планетите съм скептичен, че е възможно подобно нещо,но за Луната е напълно възможно да е поставена до Земята. Защото без Луната океанските приливи ще са огромни и няма да съществува живот освен на ниво бактерии.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                          ... но след като прочетох едно интервю с него,
                          видях потвърждение на истината:
                          "Гениалността често граничи с лудостта"

https://m.parallelreality-bg.com/pub...ektrotsentrali

-------------------------------------------------------
                          защо не емигрирахте на Запад или в Щатите, където можеха да ви оценят?

Защо да емигрирам в Щатите? Тази страна всеки момент ще загине. Американците имат много тежък проблем, който се нарича Йелоустоун в Скалистите планини, в щата Уайоминг. Периодично този вулкан избухва и унищожава всичко. И става страшно. Вулканът се активизира на 600 000 години и вече му е дошло времето. Някъде 2010-2013 г. ги чака огромна катастрофа. Зоната на поражения ще бъде 3600 км. Пепел и прах с температура около 400 градуса, които се движат със скоростта на звука, ще покрият огромни територии. При предишното изригване Тексас е бил покрит с 18 м пепел. Това ще унищожи Америка. А България ще остане нещо като оазис.

И тогава ли вашите идеи за слънчевата енергетика ще бъдат разбрани тук?

Не знам. Но човек трябва някак си да се спасява. Защото след такива катастрофи следва ледников период. И ако няма как да размразим полярните зони, ще ни бъде зле. Затова слънчевите системи трябва да се разработят и то в България.

Вие чувствате ли се неразбран гений?

Не, просто знам, че много истини не се казват. Например, представете си как са подредени планетите в Слънчевата система: мястото на Слънцето, на Меркурий, на Земята. Тези планети са местени в дълбока древност. И Земята е поставена в най-добрите условия за развитие на човечеството.

Ама кой ги е местил тези планети?!

Имало е кой. Не съм привърженик на уфонафтиката. Нито съм от онези, дето ги наричат психо. Обаче вижте Луната. Тя е използвана като инструмент за местене. Има снимки на лунни зони, които показват, че на Луната е стопявано. Представете си, слагат едно огромно огледало, насочват се лъчи към повърхността, стопяват се определени зони и тя става като реактивен двигател. И по този начин се движи където си иска, насочва и намества планетите на определени орбити. Това, което наричаме богове, всъщност са много добре развита цивилизация, която си е оставила децата тук. Но по ред причини много от тези деца не са разумни.

Това с планетите е истинска загадка. Подредбата би трябвало да е от големи планети към малки при отдалечаване от Слънцето, а е точно обратното. Така вътрешната част на слънчевата система остава защитена от пояса на Кайпер, пълен с камъни и дърве, като външните големи планети отклоняват всякакви набези на астероиди и опасни късове чрез своята мощна гравитация. Има и друг момент, където е астероидният пояс между Марс и Юпитер, като мястото се счита за обитание на още една планета, но разрушена по незнайни причини и камъните са останки от нея. Това е и тезата на Зекария Сичин, но и Минев я защитаваше. Той беше интегрален учен, опитваше да свърже нещата от всички области на науката. За динозаврите и големите дървета ИИ е изключително резонен в твърденията си. Но защо никой не допуска, че е възможно и това, което твърдеше Минев? Нима за тези 4.5 милиарда години Земята е имала все едни и същи характеристики като наклон на оста и ъглова скорост? Оста на въртене на Уран лежи на равнината на еклиптиката заедно с Нептун са изтеглени доста навън в слънчевата система /пък и са виновници с гравитациите си за астероидния пояс/, като това обстоятелство е било причинено от външни фактори. Какво би попречило и Земята да е попаднала под ударите на тези грандиозни размествания и да е имало съвсем различни спрямо днешните характеристики. Може високото съдържание на въглероден диоксид да е част от картината, но не и основното обяснение. И все пак този гигантизъм не ми се струва така лесно обясним - повече трева, по-големи животни. Сега, дали тези катаклизми са естествени или инициирани от свръхинтелигентни цивилизации - това едва ли може някой да каже. Но какво значение има, дали причината е разумна или неразумна. Ако тези причини не са понятни за нас, то всяка луда концепция би била верен отговор.

Коментар

Last edited by barbaron; Днес, 11:37.

Коментар

... Да не говорим, че епигенетиката се оказа по-важна от генетиката. ....
                              Че какво по-епигенетично от радиацията ?

Коментар

Last edited by barbaron; Днес, 11:42.

Коментар

Working...
                                X