IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика в България

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ГАД Разгледай мнение
    Темата е за БГ политика,
    а не за психопатология.
    И за криминалистика не е
    Точно по темата са и двете направления
    Виж парламента и СМИ - точно обект на психопатология са
    а пък цялата БГ политика си е за криминалистика

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение

Освен от медиите от къде другаде черпите информация ?! Колко случаи на "секти" сте разследвали лично? От къде знаете толкова "много" за лицата ? Познавате ли психологическите профили на лицата? Въпреки, че реално НИЩО не знаете за случая вие сте готови да напишете, че на 100% сте прав ? Гледах лицето представляващо МВР пред мисирките. Ами според мен той никога нищо не е разкривал и нищо не е разследвал. Шест трупа, а министъра дори не се е появил ? Когато лицето без доходи, кола и жилище изпълняващ между другото и длъжността директор на ОД МВР Русе претърпя "инцидент" бяха нужни 12 часа за да се даде "пресконференция" от цялото ръководство, а тук вече 8 дни пълно мълчания. Защо? Крият нещо? Не ! Според мен причината е много по простовата. Не знат нищо и нищо не могат да вържат!
      В медиите има достатъчно информация по случая. Включително от хора,които са познавали Калушев като един негов колега спелеолог. Така че могат да се направят определени изводи .Достатъчно съм запознат със съдебна психология, та да чакам някой да им прави психопрофили и тогава да правя изводи.И естествено, че не съм разследвал секти, щото в България те са рядко явление, но съм чел за доста подобни случаи на подобни секти.Естествено тая си има особености, но си е класическа секта.
      Информация по случая не се споделяше публично,защото издирваха Калушев и двете момчета. И тъй като не са знаели дали са живи са имали опасения,че може да го провокират да ги убие.Според мен и на бащата на момчето са му казали да говори колко свестен е Калушев и че синът му е в безопасност пак,за да не бъде провокиран Калушев.
      Най-вероятно в скоро време щв има официална информация по случая.
      Иначе като пребиха директора на полицията в Русе много хора заставахте на страната на биячите. Ама скоро се е случил подобен инцидент, при който е убит човек, защото е направил забележка на някакъв келеш,че кара бързо.И виждам, че се възмущаваш, ама като пребиха полицаят в Русе беше на страната на биячите. Като се случи подобно нещо с друг човек и почнахте да се възмущавате.Викаш щом е полицай заслужава да го пребият и убият
      Last edited by mirodes; Вчера, 22:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Изобщо не става въпрос за афект или за конфликт в групата, който е довел до тая ситуация. В случая има типична секта начело на която е лидер, който се изживява като духовен водач. Членовете на групата, а и не само те му вярват безпрекословно ,живеят изолирано, набират млади членове, които обучават.
        В един момент Калушев е решил, че трябва да се самоубият под влияние на своите духовни/религиозни възгледи .Не му знам възгледите, но щом е бил будист те вярват в прераждането.
        Въпросът е как така трима зрели мъже със стабилни професии са му се подчинили на желанието му да се самоубият. Обяснявам си го с това,че и тримата са били стари ергени и са решили да си осмислят живота чрез участието в тая секта. И постепенно Калушев ги е убедил, че като се самоубият ще се преродят или каквото и да е там. За момчетата е ясно,че им е бил идол и изобщо не са поставяли под съмнение постъпките.
        Големият проблем е,че е имало родители, които са оставяли децата си да живеят с тая секта. Това са хора,лишени от здрав разум.
        Случаят е класическа секта като особеното е,че са били само мъже. Най-вероятно хомосексуалисти,щото е имало жалби, че са насилвани сексуално момчета. Направо си е за филм.
        Освен от медиите от къде другаде черпите информация ?! Колко случаи на "секти" сте разследвали лично? От къде знаете толкова "много" за лицата ? Познавате ли психологическите профили на лицата? Въпреки, че реално НИЩО не знаете за случая вие сте готови да напишете, че на 100% сте прав ? Гледах лицето представляващо МВР пред мисирките. Ами според мен той никога нищо не е разкривал и нищо не е разследвал. Шест трупа, а министъра дори не се е появил ? Когато лицето без доходи, кола и жилище изпълняващ между другото и длъжността директор на ОД МВР Русе претърпя "инцидент" бяха нужни 12 часа за да се даде "пресконференция" от цялото ръководство, а тук вече 8 дни пълно мълчания. Защо? Крият нещо? Не ! Според мен причината е много по простовата. Не знат нищо и нищо не могат да вържат!

Коментар

• Първоначално изпратено от Retro_696 Разгледай мнение

Опитах се да направя психологически портрет на участниците с помощта на ИИ.Миро ,като професионално занимавал се,ще те помоля да коментираш с две-три изречения.

Това, което обсъждаме, не започва с насилие. То започва много по-рано и много по-незабележимо.
          1. Продължителна изолация и „територия“
            Когато хора живеят или работят дълго време в изолирана среда, като планина, хижа или база, и са далеч от ежедневния социален контрол, те започват да възприемат мястото като продължение на себе си. Появява се мисленето: „тук правилата са други“. Това не е престъпно само по себе си, а е адаптация.
          2. Липса на външен коректив
            Години наред сигнали няма последствия, конфликти остават нерешени, институциите отсъстват реално. Тогава психиката прави опасен извод: „Ако никой не ме спира, значи имам право“. Тук не става дума за зла воля, а за изкривена логика, подкрепена от практика.
          3. Натрупване на дребни конфликти
            Насилието почти никога не идва от един скандал или една кавга. То идва от стотици дребни напрежения, от „неуважение“, от „нарушаване на реда“ и усещане, че някой навлиза. Всеки такъв епизод се складира в психиката.
          4. Ментално стесняване
            С времето светът се дели на „ние“ и „те“. Нюансите изчезват. Компромисът започва да изглежда като слабост. Това е моментът, в който човек спира да мисли стратегически и започва да мисли териториално.
          5. Спусъкът, който отвън изглежда „малък“
            Последната ситуация може да изглежда дребна, може да е обикновен спор или дори думи. Но психически тя се преживява като: „Край. Прекрачиха границата“. Тук настъпва превключване не в ярост, а в студена решимост.
          6. Защо изглежда „хладнокръвно“
            Такъв акт не е афект. Той идва след дълго вътрешно оправдаване, рационализация („нямаше друг начин“) и морално самооправдание. Затова изглежда подредено, без хаос и без истерия.
          Ключовото, което често се пропуска
          Този път не изисква психопатия, не изисква „чудовище“. Изисква вакуум, време и липса на стоп. Това е най-страшното.

Защо това засяга и „обикновения човек“
          Такива ситуации могат да се развият навсякъде, където няма коректив, не предупреждават шумно и изглеждат „стабилни“ до последно.
          Изобщо не става въпрос за афект или за конфликт в групата, който е довел до тая ситуация. В случая има типична секта начело на която е лидер, който се изживява като духовен водач. Членовете на групата, а и не само те му вярват безпрекословно ,живеят изолирано, набират млади членове, които обучават.
          В един момент Калушев е решил, че трябва да се самоубият под влияние на своите духовни/религиозни възгледи .Не му знам възгледите, но щом е бил будист те вярват в прераждането.
          Въпросът е как така трима зрели мъже със стабилни професии са му се подчинили на желанието му да се самоубият. Обяснявам си го с това,че и тримата са били стари ергени и са решили да си осмислят живота чрез участието в тая секта. И постепенно Калушев ги е убедил, че като се самоубият ще се преродят или каквото и да е там. За момчетата е ясно,че им е бил идол и изобщо не са поставяли под съмнение постъпките.
          Големият проблем е,че е имало родители, които са оставяли децата си да живеят с тая секта. Това са хора,лишени от здрав разум.
          Случаят е класическа секта като особеното е,че са били само мъже. Най-вероятно хомосексуалисти,щото е имало жалби, че са насилвани сексуално момчета. Направо си е за филм.

Коментар

Темата е за БГ политика, а не за психопатология. И за криминалистика не е, ама щом сме почнали. Дали пък няма да открият още и някой друг труп наоколо, след чието убийство, някой е започнал да заличава следи?
            Ха-ха-ха,даже и не видях, в коя тема съм....Мернах нещо за убийства и рекох и аз да напиша нещо,че отдавна не съм писал нищо ....

Коментар

• Темата е за БГ политика, а не за психопатология. И за криминалистика не е, ама щом сме почнали. Дали пък няма да открият още и някой друг труп наоколо, след чието убийство, някой е започнал да заличава следи?
              Last edited by ГАД; Вчера, 21:00.

Коментар

Все още твърдя, че тримата в хижата са се самоубили. Това че ти не можеш да проумееш какво съм написал не е мой проблем.Как точно са умрели двете момчета още не е ясно, но или Калушев ги е убил или са се самоубили.Няма как да съм писал по какъв начин са умрели преди два дни,защото едва днес са ги намерили мъртви.
                Става въпрос за секта с лидер Калушев,който е склонил тримата в хижата да се самоубият, после е закарал младежите до връх Околчица, където или ги е убил или ги е накарал да се самоубият и после се е самоубил. Като преди да напусне хижата е убил кучетата и я е подпалил. Аз предвиждах, че са отишли в някоя пещера, но връх също е сакрално място за хора с подобни възгледи.Сега разбрах, че в пост във Фейсбук е цитирал стихотворението "Борба "на Христо Ботев, така че явно се е подготвял преди това да се самоубие в близост до мястото, където е загинал Ботев.
                Така че изводите ми са на 100 процента верни.
                Опитах се да направя психологически портрет на участниците с помощта на ИИ.Миро ,като професионално занимавал се,ще те помоля да коментираш с две-три изречения.

Това, което обсъждаме, не започва с насилие. То започва много по-рано и много по-незабележимо.
                1. Продължителна изолация и „територия“
                  Когато хора живеят или работят дълго време в изолирана среда, като планина, хижа или база, и са далеч от ежедневния социален контрол, те започват да възприемат мястото като продължение на себе си. Появява се мисленето: „тук правилата са други“. Това не е престъпно само по себе си, а е адаптация.
                2. Липса на външен коректив
                  Години наред сигнали няма последствия, конфликти остават нерешени, институциите отсъстват реално. Тогава психиката прави опасен извод: „Ако никой не ме спира, значи имам право“. Тук не става дума за зла воля, а за изкривена логика, подкрепена от практика.
                3. Натрупване на дребни конфликти
                  Насилието почти никога не идва от един скандал или една кавга. То идва от стотици дребни напрежения, от „неуважение“, от „нарушаване на реда“ и усещане, че някой навлиза. Всеки такъв епизод се складира в психиката.
                4. Ментално стесняване
                  С времето светът се дели на „ние“ и „те“. Нюансите изчезват. Компромисът започва да изглежда като слабост. Това е моментът, в който човек спира да мисли стратегически и започва да мисли териториално.
                5. Спусъкът, който отвън изглежда „малък“
                  Последната ситуация може да изглежда дребна, може да е обикновен спор или дори думи. Но психически тя се преживява като: „Край. Прекрачиха границата“. Тук настъпва превключване не в ярост, а в студена решимост.
                6. Защо изглежда „хладнокръвно“
                  Такъв акт не е афект. Той идва след дълго вътрешно оправдаване, рационализация („нямаше друг начин“) и морално самооправдание. Затова изглежда подредено, без хаос и без истерия.
                Ключовото, което често се пропуска
                Този път не изисква психопатия, не изисква „чудовище“. Изисква вакуум, време и липса на стоп. Това е най-страшното.

Защо това засяга и „обикновения човек“
                Такива ситуации могат да се развият навсякъде, където няма коректив, не предупреждават шумно и изглеждат „стабилни“ до последно.

Коментар

• https://www.mediapool.bg/bdzh-speshn...ews379982.html гербаджиите се пробват да цапардосат нещо за последно

Коментар

• Неясно какво се впряга модерацията. Нищо лошо не съм казвал. Нищо не променя факта че, Мирко няма компетенции в случая и просто си говори, колкото да не мълчи. Историята познава някои негови неизпълнени досега ангажименти но, редно ли е да акцентираме върху тях?

Коментар

Все още твърдя, че тримата в хижата са се самоубили. Това че ти не можеш да проумееш какво съм написал не е мой проблем.Как точно са умрели двете момчета още не е ясно, но или Калушев ги е убил или са се самоубили.Няма как да съм писал по какъв начин са умрели преди два дни,защото едва днес са ги намерили мъртви.
                      Става въпрос за секта с лидер Калушев,който е склонил тримата в хижата да се самоубият, после е закарал младежите до връх Околчица, където или ги е убил или ги е накарал да се самоубият и после се е самоубил. Като преди да напусне хижата е убил кучетата и я е подпалил. Аз предвиждах, че са отишли в някоя пещера, но връх също е сакрално място за хора с подобни възгледи. Така че изводите ми са на 100 процента верни.
                      Изказаното от теб, е засега, САМО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ. Дали то се покрива с фактите, предстои да се изясни. И много добре разбрах, КАКВО си написал но, следствието далеч не е приключило още, като (така мисля) ще има да изплуват още доста въпросителни. Твърде много бързаш, (неясно защо), че да се доверяваме още повече че, нямаш и допуск към случая.
                      Last edited by X_Y; Вчера, 16:48. Причина: Заяждане.

Коментар

Не твърдеше ли ти самият допреди ден-два че, това било самоубийство? Какво стана с обективното и достоверното в твоите думи? Къде отиде професионализмът на един доскорошен следовател и защо СЕГА трябва изведнъж да вярваме в тях? Не ти ли се превключиха твърде рязко "изводите"?
                        Става въпрос за секта с лидер Калушев,който е склонил тримата в хижата да се самоубият, после е закарал младежите до връх Околчица, където или ги е убил или ги е накарал да се самоубият и после се е самоубил. Като преди да напусне хижата е убил кучетата и я е подпалил. Аз предвиждах, че са отишли в някоя пещера, но връх също е сакрално място за хора с подобни възгледи.Сега разбрах, че в пост във Фейсбук е цитирал стихотворението "Борба "на Христо Ботев, така че явно се е подготвял преди това да се самоубие в близост до мястото, където е загинал Ботев.
                        Така че изводите ми са на 100 процента верни.
                        Last edited by mirodes; Вчера, 15:36.

Коментар

https://www.dnes.bg/a/6-krimi/709938...latev-i-deteto
                          За съжаление се оказах прав и става въпрос за секта и тоя психопат Калушев е убил младежите или ги е принудил да се самоубият и после се е самоубил.
                          ​​​​​​Барби-когато пиша по такива теми трябва да си водиш записки,а не плямпаш глупости.
                          Не твърдеше ли ти самият допреди ден-два че, това било самоубийство? Какво стана с обективното и достоверното в твоите думи? Къде отиде професионализмът на един доскорошен следовател и защо СЕГА трябва изведнъж да вярваме в тях? Не ти ли се превключиха твърде рязко "изводите"?

Коментар

• https://www.dnes.bg/a/6-krimi/709938...latev-i-deteto
                            За съжаление се оказах прав и става въпрос за секта и тоя психопат Калушев е убил младежите или ги е принудил да се самоубият и после се е самоубил.
                            ​​​​​​Барби-когато пиша по такива теми трябва да си водиш записки,а не плямпаш глупости.

Коментар

• Мъж от софийското село Бистрица е починал след побой, съобщи Нова телевизия. Причината за сблъсъка е негова забележка към 20-годишен, който шофирал рисково, твърдят близки на жертвата.

Инцидентът е станал на 31 януари. Тогава починалият пресичал улица в селото, а към него се насочила с висока скорост колата на 20-годишния. Следва забележка, шофьорът слиза и удря пресичащия. Последният пада, получава травма на главата и ден по-късно умира при операция.

"Всичко се вижда на камери в околността. Има и свидетели, които са видели удара, дори казват, че са чули, че нещо се чупи. Моят приятел си беше глътнал езика, извадихме го докато дойдат линейка и полиция. При всички събрани доказателства си мислехме, че ще има справедливост. 20-годишният е направил самопризнания, но е казал, че го е ударил веднъж", разказа пред Нова телевизия приятел на починалия.

Шофьорът е арестуван. Със съдебно решение обаче мярката му е променена на домашен арест, по време на който ще носи проследяваща гривна. В съдебното определение се заявява, че той е с чисто съдебно минало и на този етап се смята, че смъртта е причинена по непредпазливост. Обвинение все още не му е повдигнато.

В петък в Бистрица се събраха близки и приятели на починалия. Те протестираха срещу по-леката мярка за неотклонение на заподозрения.

Ето колко и на кого "помага" пълната ГЛУПУТЕВИНА около случая "петрохан". Вече не се карат, псуват ругаят. Вече се трепем, а съдът Закнно получава 13 и 14 заплата всяка година.

П.С.: Да допълня прочетох, че са го хванали на сръбската граница, след като е убил човека?! Сигурно е тръгнал да се разходи на сръбска скара.

Коментар

• Докато всички , мисирки, психолози, антрополози, бивши Толуп ченгета, гадатели и кой ли не се пънат да обяснят как само те знаели какво е станало в хижата на "Петрохан", Маргаритка Табуреткова и правителството в оставка ударно тегли нов дълг. По 150 000 000 евра на десетина дни. На 09.02. ще е поредния "аукцион" и така новия дълг ще достигне 450 000 000 евро само за има няма 40 дни. "Спете спокойно деца".

Коментар

Working...
                                X