IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Агрия Груп Холдинг (AGH / AGR)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Голяма графика

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
      На какво се радваш?

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Тая пропаганда ми е любима. В най-доброто място за живеене на планетата (Европа) ден и нощ се чудим какъв по-иновативен апокалипсис да си измислим.

Това го казвам в малък прозорец на разсейване в работния ден докато ми пръскат главата с въпроси как голям глобален дилър да стъпи (по-точно да се звърне) час по-скоро на българския пазар на земеделски суровини.

Драги г-н Зелен, едрите зърнопроизводители са наедрели точно защото земята е безкраен източник на блага. Ако едни изоставят земите, други с удоволствие ще ги вземат и ще ги обработват, а цената на продукцията ще я съобразят с разходите си. Ей така са случва от хилядолетия.
          Преди си мислех и аз така, но площите по света изненадващо се увеличават, изненадващо за много по-малко пари работят и после да не навлизам в подробности изнасят на по-ниска цена.
          Как ще произвеждаш като ти излиза по-скъпо от това просто да зарежеш, а повярвай ми без подпомагане буквално Европа не е конкурентна на бизнеси, които могат да се вършат от елементарен субект от Азия Африка Южна Америка. Да не навлизам в подробности за качество т.н. знаем, че от ден на ден е занижено и на никой не му пука и гледа цена.
          Да си намалят заплатите, да намалят разходите за торове, препарати, които са съобразени с ЕС е скъпо трудно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Phoenixheart Разгледай мнение

Като им гледаш резултатите и провалените планове, не са ли прости?
            Попаднахме в капана на ръст за едни стоки и спад за други така е било и така ще бъде, проблема е че сме от грешната страна вече доста години. Опитват се да издържат поне това показват. Но да, трудно е и докато не се завишат субсидии или задействане на енергийните мощности при нашия силно неликвиден пазар акцията ще изглежда отчайващо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr^Green Разгледай мнение

Преди си мислех и аз така, но площите по света изненадващо се увеличават, изненадващо за много по-малко пари работят и после да не навлизам в подробности изнасят на по-ниска цена.
              Как ще произвеждаш като ти излиза по-скъпо от това просто да зарежеш, а повярвай ми без подпомагане буквално Европа не е конкурентна на бизнеси, които могат да се вършат от елементарен субект от Азия Африка Южна Америка. Да не навлизам в подробности за качество т.н. знаем, че от ден на ден е занижено и на никой не му пука и гледа цена.
              Да си намалят заплатите, да намалят разходите за торове, препарати, които са съобразени с ЕС е скъпо трудно.
              Много вярно, но и непълно. Има още много фактори. Колко % са разходите за заплати в себестойността на земеделската продукция според теб? А колко% са петрол и торове/газ/? Дори и да свалят заплатите наполовина, дали себестойността ще им падне с повече от 1-2%. Високите ренти са няколко пъти по-високи от разходите за заплати, но тях смятам че пазара ще ги регулира ако се наложи. А например, колко е транспорта от Южна Америка до Египет и колко е транспорта на тон от Варна до Египет или от Сибир до Египет и това колко % от себестойноста е? Като пример мога да дам че цената на транспорта на кило картофи от Полша до българия е 4 пъти по висока от себестойноста за производството им. Относно качествата и цените си е така, но то си има пътници за всеки влак. Не че специално Агрия произвежда такива, но си има скъпи италиански брашна които си имат съвсем различна цена от обикновените, както и скъпи водки, които не стават от каква да е земеделска продукция. Ако тук свалят регулациите и нашата пшеница ще поевтинее, но пък и пазара ще се ограничи и т.н.
              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Попаднахме в капана на ръст за едни стоки и спад за други така е било и така ще бъде, проблема е че сме от грешната страна вече доста години. Опитват се да издържат поне това показват. Но да, трудно е и докато не се завишат субсидии или задействане на енергийните мощности при нашия силно неликвиден пазар акцията ще изглежда отчайващо.

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Тая пропаганда ми е любима. В най-доброто място за живеене на планетата (Европа) ден и нощ се чудим какъв по-иновативен апокалипсис да си измислим.

Това го казвам в малък прозорец на разсейване в работния ден докато ми пръскат главата с въпроси как голям глобален дилър да стъпи (по-точно да се звърне) час по-скоро на българския пазар на земеделски суровини.

Драги г-н Зелен, едрите зърнопроизводители са наедрели точно защото земята е безкраен източник на блага. Ако едни изоставят земите, други с удоволствие ще ги вземат и ще ги обработват, а цената на продукцията ще я съобразят с разходите си. Ей така са случва от хилядолетия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колега, Шелли няма място в темата! А и много грешна инвестиционна теза, защото Шелли няма дълг!
                    това е сравнение, колега . Агрия има много повече активи и дефанзивно по-добре стои при евентуална рецесионна криза, за която се говори

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Надявам се, че се шегуваш. Умния човек променя плановете си, когато обстоятелствата се променят. Простия човек е този, който следва плановете си, при променени обстоятелства.
                      Простият човек също прави тъпи планове. Като например да строи завод за олио докато украинците също строят. И после да лъже в отчетите, че заводът още се строи докато говори друго на оса
                      Last edited by Phoenixheart; 19.03.2026, 18:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
                        .... А ако има залагане кой ще фалира - по-скоро бих заложил на Шели вместо Агрия

Колега, Шелли няма място в темата! А и много грешна инвестиционна теза, защото Шелли няма дълг!

Коментар

Надявам се, че се шегуваш. Умния човек променя плановете си, когато обстоятелствата се променят. Простия човек е този, който следва плановете си, при променени обстоятелства.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                            Не знам дали е масова практика, но специално в Агрия, дългогодишна практика е по време на сеитба да се гледат цените на фючърсите по жътва. Те си знаят какво е отношението на добива към тор и си смятат дали и колко торове да слагат в зависимост от цените на торовете и продукцията, както и до колко да продават бъдещи фючерси с цел да си гарантират печалбата. Както бяха казали веднъж на ОСА : "Земеделието е проста работа, но не е за прости хора!"

Коментар

• Без азотни торове не си струва оране и сеитба. През 2022, когато цената им беше доста по-висока, потреблението им в Европа пада само с 3 %, вероятно поради пренасочване към култури с по–ниска потребност от торене. При калиеви и фосфорни икономиите са по-вероятни.

Коментар

• Не знам дали е масова практика, но специално в Агрия, дългогодишна практика е по време на сеитба да се гледат цените на фючърсите по жътва. Те си знаят какво е отношението на добива към тор и си смятат дали и колко торове да слагат в зависимост от цените на торовете и продукцията, както и до колко да продават бъдещи фючерси с цел да си гарантират печалбата. Както бяха казали веднъж на ОСА : "Земеделието е проста работа, но не е за прости хора!"

Коментар

Working...
                                X