IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трейс Груп Холд (T57 / TRACE)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение

Не важно какво мислим,а какво правим!А ми прави впечатление,че тоя и други форуми много разбъркават главите на разни малки "инвеститори",които само чакат някой да напише нещо и почват да купуват или продават!P.S.Форумите не са място да се взимат инвестиционни решения,а да си чешем езиците!
    Прав си, но въпреки всичко Трейс на тази цена си е много евтин

Коментар

• Първоначално изпратено от maradona Разгледай мнение
      Мисля, че е време акцията да поеме към ниво 8, където й е мястото!
      Не важно какво мислим,а какво правим!А ми прави впечатление,че тоя и други форуми много разбъркават главите на разни малки "инвеститори",които само чакат някой да напише нещо и почват да купуват или продават!P.S.Форумите не са място да се взимат инвестиционни решения,а да си чешем езиците!

Коментар

• Мисля, че е време акцията да поеме към ниво 8, където й е мястото!

Коментар

• Факт е че дават няколко години дивидент, който расте всяка година! Няма друга такава акция на БФБ в момента с такъв % дивидент: 5-6% годишно, догодина сигурно ще е 7-8%

Коментар

• Всички сте чували поговорката "За умрелите или добро или нищо...". Тя идеално подхожда за "Трейс Груп холд". Ще я наруша за да кажа за последен път какво ми е мнението на тази акция, пък оттам-насетне... всеки сам си преценя. За мен TRACE отдавна е задраскана с възможно най-черния маркер, а не винаги е било така. Над 20 години от трудовата ми кариера премина в бизнеса с горива и битум. Добре ми е известно как функционира този бизнес, какви са рисковете и печалбите. Шефът ми бе от старата школа, уважаван експерт в областта на нефтохимията, доказан мениджър с над 30 години на ръководни позиции първо в химическия завод в Димитровград, после в Нефтохим Бургас. С две думи човекът си разбираше от работата и познаваше всичко и всички в този бизнес. През 2017 г. реших да го попитам какво му е мнението за "Трейс", защото виждах че не търгувахме много активно с тях, а бизнесът им е печеливш. Каза, че няма добро мнение за г-н Професора и че самия генезис на компанията, от средата на 90-те години (когато са се приватизирали пътностроителните дружества в Старозагорско) е бил много скандален. Още тогава се е показал като много некоректен, спрямо своите тогавашни съдружници (останалите шефове на пътни компании), които са се влели в "Трейс". Каза ми, че му няма никакво доверие за да работи с него. Въпреки това, заради печелившия бизнес и заради добрите перспективи аз реших (с едно на ум) да закупя малко акции от тази "прекалено рискова", според моя шеф, компания. Към онзи момент, в средата на 2017 г. компанията се търгуваше около 4,20 лв. при положение, че само преди 2 години бе около 8 лв. Последните години редовно разпределяше дивидент, отчетите бяха отлични. Съобщенията за все нови и нови спечелени поръчки валяха една след друга. Започнаха да работят в Сърбия. Отзивите за работата им бяха добри. Добре, но в края на август 2018 г. се случи нещастието с катастрофата край Своге. Сантиментът рязко се влоши, започнаха разпродажби. Въпреки всичко аз не се поддадох на паниката и не само останах инвестиран в TRACE, но дори закупих още акции с надеждата, че разследването ще приключи бързо, че компанията няма вина за трагедията, че проблемът е в проектирането на въпросния пътен участък, а не в изпълнението и това ще се докаже в съда. В крайна сметка вината бе стоварена основно върху шофьора на автобуса и върху половин дузина средна ръка ръководители от АПИ и от фирмите на холдинга, участвали в проекта и изпълнението на пътя. Горчилката обаче остана, а с това и моето твърдо намерение да продам при първа удобна възможност. Средната ми цена от 4,40 лв. през 2017 г. бе спаднала до около 3,30 лв., така че моментът бе подходящ. И тази възможност не закъсня. През лятото на 2020 г. г-н Професорът обяви търгово предложение от 3,80 лв., счетена от миноритарните акционери за обидно ниска цена (компанията се търгуваше около 4,20 лв. след съобщението за търгово предложение). Всички знаем как се развиха събитията след това, "временната забрана" на търговото от страна на Комисията за финансов надзор и отказа на Професора да се съобрази с нейните препоръки. Той просто се подигра с всички, като демонстративно оттегли търговото, върна цената отново в диапазона 3,30 - 3,40 лв. и за капак спря да разпределя дивидент. Спомних си и препоръките от моя Шеф и се упрекнах, че не се вслушах в думите му. В крайна сметка до януари 2021 г. разкарах всичко и се зарекох и 100 лв. да стане тази акция, повече да не припарвам до нея. Не ме интересува.

Защо припомням всичко това? Защото се хващам за думите на уважавания от мен г-н Груев, за "проблемния мажо". Да уважаеми колеги. Грую е напълно прав и дори ако позволи бих извел от негово име следното заключение:

- - - - - - Прекрасен бизнес + Проблемен (непочтен) мажоритар = НЕОПРАВДАНО ВИСОК РИСК за всяка инвестиция...!!!!! - - - - - - -

Не си струва!

PS: Накрая - една препоръка... Четете внимателно резултатите от анкетите на Биг Беър за доверието в мажоритарите на БФБ! Това е може би най-ценната му и полезна анкета. Колкото и да е ограничен броя на участниците в нея, изводите й са показателни. Особено за борса със спецификите на БФБ. Извинявам се за дългия постинг. Успех на всички!
            Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Успех, в акцията има огроемн потенциал, съответстващ на риска, разбира се. Ако си играех като мнозинството на БФБ да сложа в 50-60 акции по 1000-2000 лева, то тази със сигурност щеше да е между тях - не визирам теб, да не се обидиш Имаш си ясна цел и стратегия, дано продължи да се случва по твоя сценарий - още веднъж желая успех, акцията има всички предпоставки да бъде топ!
              Абе вие как го смятате тоз потенциал? Тайни от кухнята ще споделите ли?

Коментар

Успех, в акцията има огроемн потенциал, съответстващ на риска, разбира се. Ако си играех като мнозинството на БФБ да сложа в 50-60 акции по 1000-2000 лева, то тази със сигурност щеше да е между тях - не визирам теб, да не се обидиш Имаш си ясна цел и стратегия, дано продължи да се случва по твоя сценарий - още веднъж желая успех, акцията има всички предпоставки да бъде топ!
                Благодаря, г-н Груев!
                Здрав и успешен и ти!
                И хубаво лято!

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho Разгледай мнение
                  Ако не си разбрал досега какъв е проблемът ...жалко за теб.
                  Малка подсказка: напиши " Трейс корупция" в гугъл и си отдели няколко часа да прочетеш заглавията само
                  Хехе-разсмя ме

Че то в България корупция няма.
                  Има само усещане за корупция

п.п Я напиши "България корупция" в Гуглето и можеш да четеш дорде си жив

Коментар

• Първоначално изпратено от cba Разгледай мнение

Г-н Груев,
                    Би ли конкретизирал какъв е този огромен проблем с мажото и какво толкова си прави той каквото си знае?

От не малко държащите съм тук, да..
                    Ако не си разбрал досега какъв е проблемът ...жалко за теб.
                    Малка подсказка: напиши " Трейс корупция" в гугъл и си отдели няколко часа да прочетеш заглавията само

Коментар

• Първоначално изпратено от cba Разгледай мнение

Г-н Груев,
                      Би ли конкретизирал какъв е този огромен проблем с мажото и какво толкова си прави той каквото си знае?

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение

не хвали моля те плювни кат гаражния
                        ясно, поредният, който следва да сложа в игнора - така и не пораснахте за нещо повече от елементарни лафчета и двусрични изречения. Жалко
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Акцията е прекрасна и, ако махнем проблемът с мажото, е най-подценената на БФБ. Но не можем да махнем проблема с мажото. Иначе потенциал има, и то не в проценти, а в пъти, обаче мажото си е мажото и си прави каквото си знае. Ако не беше мажото, ехеееей, би забил много сериозна сума тук, но с този мажо - не. Желая успех на държащите - ако се търси акция за в пъти ръст, то е тази, но и рискът е подобен
                          не хвали моля те плювни кат гаражния
                          Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

Акцията е прекрасна и, ако махнем проблемът с мажото, е най-подценената на БФБ. Но не можем да махнем проблема с мажото. Иначе потенциал има, и то не в проценти, а в пъти, обаче мажото си е мажото и си прави каквото си знае. Ако не беше мажото, ехеееей, би Х? забил много сериозна сума тук, но с този мажо - не. Желая успех на държащите - ако се търси акция за в пъти ръст, то е тази, но и рискът е подобен
                            Г-н Груев,

Коментар

• Акцията е прекрасна и, ако махнем проблемът с мажото, е най-подценената на БФБ. Но не можем да махнем проблема с мажото. Иначе потенциал има, и то не в проценти, а в пъти, обаче мажото си е мажото и си прави каквото си знае. Ако не беше мажото, ехеееей, би забил много сериозна сума тук, но с този мажо - не. Желая успех на държащите - ако се търси акция за в пъти ръст, то е тази, но и рискът е подобен

Коментар

• И в Белград в„CORNER PARK” от 73 апартамента само 10 за останали непродадени

https://tracebuild.rs/

Коментар

Working...
                                X