If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Паралелно с преструктурирането на собствеността от вписване в Търговския регистър става ясно, че „Петрол“ е предприел и преструктуриране на дълга. На 21 юли компанията е сключила договор за заем с Първа инвестиционна банка за 220 млн. лв. Средствата са под формата на револвираща кредитна линия, а цената е един от ползваните от ПИБ референтни базови лихвени проценти на ПИБ (БЛПа към момента е 2.89%) за лева, увеличен с надбавка от 3.21 пункта, но не по-малко от 5.9%.
По заема са заложени като цели предприятия „Петрол“ и няколко негови дъщерни дружества, седемте придобивани компании с бензиностанциите, но също и други дружества на Ганчев, в които има недвижими имоти. Това са „Хотел Президиум палас“, където е едноименният хотел в Ловеч, както и „Литекс пропърти“, което има стотици декари в София, Китен, Емона, Обзор, Шабла и Смолян.
..................................... „Останалите 100 млн. лв. са под голям въпрос и не е сигурно дали ще бъдат усвоени. Те са с много условности и тяхната цел е да се застраховаме и да си оставим възможност чрез одобрена банкова кредитна линия за издаване на банкови гаранции и акредитиви в полза на доставчици. Все пак в момента България се възползва от дерогацията за внос на руски горива и петрол, която изтича в края на 2024 г., като не е ясно дали тя ще бъде спазена до тази дата и какво следва след 2024 г.“
.....................................
Поздрави От Токио Казва преди 2 месеца
Гриша Ганчев от години се опитва да продаде Петрол, а купувачи няма, защото му иска 300 млн. Пеевски за малко да му го прибере без пари преди 3 години, чрез адвокат Гроздан Грозев, който работеше за Ганчев и беше получил спесимените на компаниите му, а когато не успяха да го оберат, Пеевски евакуира Грозев в ДПС и го направи координатор за област Ямбол. (Между другото пазете се много от този адвокат, защото е изгорил всики, които са му се доверили!) В крайна сметка Ганчев прехвърля активите си на ПИБ и приключва икономическата си дейност в България.
Разглеждах наскоро цялата сага и обратния сплит става точно тогава, за да спасят активите покрай КТБ.
Какво общо има осъществената промяна на номинала от 1 на 4 лв., намаляването на броя на акциите на 27 млн. и спряното намаляване на капитала от 109 на 27 млн.лв. с активите? Плюс това тогава базите, бензиностанциите и т.н. вече бяха разпределени по фирмичките, които сега ще ги връщат обратно
Дали няма да видим вдигане на номинала на акциите след като върнат обратно в компанията всички наети безниностанции? Разглеждах наскоро цялата сага и обратния сплит става точно тогава, за да спасят активите покрай КТБ. Питам се дали няма да се случи обратното скоро?
а като пазарна стойност тия обекти на колко са оценени?
айде по същество да си говорим. Въпросните бензиностанции които досега са били под наем на каква стойност са? пазарна като актив? ще има ли апортна вноска и увеличение на капитала? дали няма да има последваща апортна вноска от Петрол в новоучредено дружество?
Дали няма да видим вдигане на номинала на акциите след като върнат обратно в компанията всички наети безниностанции? Разглеждах наскоро цялата сага и обратния сплит става точно тогава, за да спасят активите покрай КТБ. Питам се дали няма да се случи обратното скоро?
Тук нали е форум и не си врем носа в чуждите инвестиции, а изказваме мнение ?!? Ти казваш "стотара", и аз отговарям, не е ясно колко е това. Защо трябва да се нападат хората за това? Алтерко не съм го плюл никога, а съм казвал, че е добра компания, но надценена ! С времето, разбира се, се развива и цената расте, но пак остава надценена.(не съм писал от мноого отдавана там) Защо ме плюете за това виждане? За Софарма много може да се говори, давал съм аргументи. В момента цената е висока и очаквам падане, не казвам че е лоша компания, а и да кажа, че е лоша - какво .. Някой да съм обиждал, че пак ме плюете? ... това за киселото грозде - хиляди пъти
Петьо,
за пореден път коментираш действия на колеги в различни теми.
Да, форумът е за това, но и постоянните поставения под въпрос на действията на отделни форумци те превръща в хейтър и мрънкач.
Всеки има глава за да си взима инвестиционните решения и всеки носи последствията с джоба си.
Предполагам следиш коментарите на батя и си наясно, че той не е от дребните, т.е. въпросът ти за бройките по-скоро е опит за заяждане.
Този пост не е опит за защита на някой, както и не е опит за поучаване.
Всеки е на борсата с идеята инвестиционните му решения да се окажат печеливши и да изкара кеш.
Успех на всички и е хубаво да свалим егото и да си помагаме, където можем.
Извинявам се на съфорумците за отклонението от темата!
Затова сега по нея..
Петрол е много рискова акция и не е за всеки. Има както потенциал да поскъпне доста над номинала, така и шанса да занули. Ще следим събитията и новините около компанията и ще реагираме според тях.
Успех на смелите, но и умни играчи!
Коментар