IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (FIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stanislavivanov Разгледай мнение
    Аз съм рибок купих на 2.4, продадох на 4, преместих ги на Уебит и пак съм напред.
    Честито за печалбата.Жив и здрав да си,но мнозинството списващи носят от 10год на плещите си тази тежест ПИБ

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Ами не съм видял да дадеш някакъв отчет по месеци колко и изобщо дали някога си спечелил нещо.

Иначе тук правилния въпрос е : "С фундамент и четене на манипулирани отчети, колко пари е направил инвестиралия в ПИБ рибок? " Аз ще ти кажа, стиска от 10 год на загуба и го чакат още толкова
      А междувременно банката печели ли ,печели
      Аз съм рибок купих на 2.4, продадох на 4, преместих ги на Уебит и пак съм напред.

Коментар

• https://www.investor.bg/a/539-banki-...klyuchovi-pera
        I dream

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
          е не виждаш ли целия форум е с графики, значи съществува, правилния въпрос е колко пари направи с технически анализ
          забелязал съм, че колегите обичат да мерят колко съм им верни прогнозите, не дали са направили пари...
          Ами не съм видял да дадеш някакъв отчет по месеци колко и изобщо дали някога си спечелил нещо.

Иначе тук правилния въпрос е : "С фундамент и четене на манипулирани отчети, колко пари е направил инвестиралия в ПИБ рибок? " Аз ще ти кажа, стиска от 10 год на загуба и го чакат още толкова
          А междувременно банката печели ли ,печели

Коментар

• Първоначално изпратено от RoyBatty Разгледай мнение
            Това е много интересно , .. но може ли да съществува технически анализ на БФБ ? При тези смешни ликвидности и движения зависещи предимно от новини
            е не виждаш ли целия форум е с графики, значи съществува, правилния въпрос е колко пари направи с технически анализ
            забелязал съм, че колегите обичат да мерят колко съм им верни прогнозите, не дали са направили пари...
            “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Това е много интересно , .. но може ли да съществува технически анализ на БФБ ? При тези смешни ликвидности и движения зависещи предимно от новини

Коментар

• Опреди 6 месеца
                ТА не работела викат БФБ рибоците
                Кога беше 70% над 200 дневната,кога падна под нея....
                До няколко дни ще видим и "dead cross" .След последния такъв (2018)акцията падна над 70%
                Следваща голяма спирка е 2.70 зоната
                Всеки ъп,ако го има,е за излизане

https://www.tradingview.com/x/SEajb5p9

Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                70% е над 200 дневната си средна,което е доста и винаги досега това е водило до сгъване.
                За сравнение ,супер балона Шменти е на 33%

Коментар

• Значи отчетите на всички за последното тримесечие ще са на минус, ама то и в момента всички са на крипто борсите никои не се интересува от ПИБ или БФБ.

Коментар

• Дори и да се случи това, ПИБ едва ли ще има свръхпечалба за облагане. Издухаха я за обезценки и провизии. Зависи и от методиката, която би се приела за изчисляване на въпросната свръхпечалба, но обикновено е частта, която е над средната за някакъв период.

Коментар

• Дали ще обложат "свръх печалбите" на банките?
                      Силно се надявам да се случи!
                      По-добре отколкото да изтичат през сиФоня ... Спекулантите (някои се наричат инвеститори) така и не видяхме и няма да видим дивидент

Коментар

• Първоначално изпратено от Ани Василева Разгледай мнение

Аз го чета, в посока че се чудят какво да правят с персонала на БНП, която вляха. Още повече и че на пазара се говори, че са глътнали доста вода с нея, така че не виждам от къде ще изкарат толкова пари. При собствен капитал на ПИБ от 1.5 млрд. и цените, на които се сключват такива сделки не виждам от къде биха ги взели тези средства. Иначе до сега да ги бяха купили 100 пъти, а не да се занимават с дребни неща като БНП
                        Мисля, че БНП не беше никак лош ход от страна на Пощенска банка. Иначе подобни инициативи никога не идват от самата банка на местна почва, а по скоро от нейната група или шапка/майка ...

https://www.postbank.bg/bg-BG/Za-nas...anka/Akcioneri

Коментар

• Първоначално изпратено от Mortagon Разгледай мнение

Именно! Това е добър жокер. При евентуално придобиване със сигурност ще има клауза за запазване на персонала на придобитата банка. Едно такова реаорганизиране го чета точно в тази посока. Алтернатвата би била да инвестират повече в ИИ, който да ги замести, но и дума не може да става, че това е поради липса на средства:
                          Инвестираме в дигитализация, за да предложим по-бързи, лесни и удобни решения на клиентите

Петя Славова - председател на надзорния съвет и мажоритарен акционер в "Инвестбанк" АД
                          Аз го чета, в посока че се чудят какво да правят с персонала на БНП, която вляха. Още повече и че на пазара се говори, че са глътнали доста вода с нея, така че не виждам от къде ще изкарат толкова пари. При собствен капитал на ПИБ от 1.5 млрд. и цените, на които се сключват такива сделки не виждам от къде биха ги взели тези средства. Иначе до сега да ги бяха купили 100 пъти, а не да се занимават с дребни неща като БНП
                          I dream

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение

Но всяка година на 25ти гледаш към камината с надежда и очакване, нали?
                            Мислех да не пиша, защото щеше да е в страни от темата, ама разговора тръгна в тази посока. Има си много истински Дядо Коледа във Финландия, който освен селце си има и сериозен бюджет за подаръци за децата по света. Сред джуджетата (администрацията) на Дядо Коледа има такива, които говорят всички езици, за да преведат писмата на децата и на лотариен принцип до запълване на бюджета се изпращат подаръци..

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Бъркаш стремежа към подобрение на ефективността, със способността и желанието за придобиване на допълнителен пазарен дял. Едното не изключва другото според мен.
                              А в Уникредит правят ли оценки за съкращаване на персонал?
                              Именно! Това е добър жокер. При евентуално придобиване със сигурност ще има клауза за запазване на персонала на придобитата банка. Едно такова реаорганизиране го чета точно в тази посока. Алтернатвата би била да инвестират повече в ИИ, който да ги замести, но и дума не може да става, че това е поради липса на средства:
                              Инвестираме в дигитализация, за да предложим по-бързи, лесни и удобни решения на клиентите

Петя Славова - председател на надзорния съвет и мажоритарен акционер в "Инвестбанк" АД

Коментар

• Първоначално изпратено от Ани Василева Разгледай мнение
                                Момчета, при положение че от Пощенска банка са наели външна фирма, която е направила предварителна оценка за съкращаване на персонал при тях и обединяване на някои от бизнес звената - не е сериозно да се очаква, че ще намерят пари, за да купят ПИБ. То и аз искам да вярвам в Дядо Коледа, но е факт, че не е реален
                                Бъркаш стремежа към подобрение на ефективността, със способността и желанието за придобиване на допълнителен пазарен дял. Едното не изключва другото според мен.
                                А в Уникредит правят ли оценки за съкращаване на персонал?

Коментар

Working...
                                X