Първоначално изпратено от inta53
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение
Времето тук не само спряло, а върви назад, просто още сте в мъглата, и не го виждате достатъчно ясно!
Дядо Коледа;- можете ли по ясно да се изразите?
-"върви назад" ,- да се разбира, като всяка година поне с един от раздадените дивиденти назад в цената( и до кога така?)
-или пък "върви назад" ,- към дивиденти всяка следваща година?
Коментар
-
Първоначално изпратено от August Разгледай мнение
В грешка сте, госпожа. Тук всичко е спряло. Споделям вижданията на Designer. Ще ги изтърпя тези хсртишки още 1г и ще им гледам на кафе, ако продължат да стоят на трупчета.
Вие, доколкото разбирам, ще си позволите да ги чакате повече. Просто сме различни като инвеститори. На мен също ми изглежда като хейт вече идеята да се стои дълго, защото тук очевидно времето е спряло, но знам че сме различни като виждане и това за борсата е нормално. Ненормалното, вярвам ще се съгласите, се състои в това, че дружеството, чийто фундамент се развива, не расте като цена - не е нормално това, а ако щете го отчете като хейт. Все тая за цената - Акцията е като спънат кон в момента.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Откровен хейтинг...
Предупреждава те, че може да затвориш капитал за дълго време тук, защото акцията може да пада още много...
Вие, доколкото разбирам, ще си позволите да ги чакате повече. Просто сме различни като инвеститори. На мен също ми изглежда като хейт вече идеята да се стои дълго, защото тук очевидно времето е спряло, но знам че сме различни като виждане и това за борсата е нормално. Ненормалното, вярвам ще се съгласите, се състои в това, че дружеството, чийто фундамент се развива, не расте като цена - не е нормално това, а ако щете го отчете като хейт. Все тая за цената - Акцията е като спънат кон в момента.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение
Разбирам, че може дълго време да няма ръст, но фундамента си е фундамент. Ще ги чакам години ако се налага. С тези ръстове и красиви показатели, според мен ръста е ясен и е единствено въпрос на време.
Не ме интересуват хейтърите. И без това фокусът ми в БГ е под 20% от портфейла.
Не че не може всичко това да се прецака с някоя нова придобивка, която след време да бъде обезценявана.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Разбирам, че може дълго време да няма ръст, но фундамента си е фундамент. Ще ги чакам години ако се налага. С тези ръстове и красиви показатели, според мен ръста е ясен и е единствено въпрос на време.
Обаче на външните пазари... е друга играта...
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Откровен хейтинг...
Предупреждава те, че може да затвориш капитал за дълго време тук, защото акцията може да пада още много...
- 1 like
Коментар
-
Нищо не ти разбрах.
Коментар
-
Първоначално изпратено от August Разгледай мнение
Абе друго е да ти умре капитала с години като спънат кон умрял на припек. А гушата гледай да не затрие един ден пеликана на 1x еbitda без малцинственото
Коментар
-
Благодаря на продавачите.
Друго е да се нагушиш с акцийки на под 2Х EBITDA multiple
Не е препоръка!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
Не съм очаквал, че ще я продавам на загуба тази компания, но при това закотвяне и липса дивиденти, натам вървят нещата..
Друго е да се нагушиш с акцийки на под 2Х EBITDA multiple
Не е препоръка!
- 1 like
Коментар
-
От баланса е видно, че компанията непрекъснато увеличава необходимостта си от още и още оборотен капитал.
При тази цена на привлечения капитал (високи лихви по кредити), най-логично е да продължава да капитализира печалбите си и да ги насочва в посока финансиране на оборотния ресурс. Не разбирам защо са тези нагласи.
Ако аз съм на мястото на Чичо, щях да си държа същата политика, докато не се достигне до определено "плато" на нивото на обортен капитал.
Това е търговска компания и при непрекъсната "експанзия" се налага горното. За да държиш подобни двуцифрени ръстове при 12% брутен марж на търговията, не можете да очаквате друго. Всичко друго е нелогично.
На тази база е доста вероятно да няма дивидент и през тази, потенциално и през следващата година. Това е най-разумното, според мен, от гледна точка на финансовия мениджмънт на компанията.
ПП: Тенденциите са много красиви. Доста вероятно е да се запазят, като темпа на растеж е логично да се забави. При тези съотношения на valuation метриките, считам че компанията е изключително подценена. Допускам, че всичко друго са основно конспирации.
Не е препоръка!
Коментар
-
От баланса е видно, че компанията непрекъснато увеличава необходимостта си от още и още оборотен капитал.
При тази цена на привлечения капитал (високи лихви по кредити), най-логично е да продължава да капитализира печалбите си и да ги насочва в посока финансиране на оборотния ресурс. Не разбирам защо са тези нагласи.
Ако аз съм на мястото на Чичо, щях да си държа същата политика, докато не се достигне до определено "плато" на нивото на обортен капитал.
Това е търговска компания и при непрекъсната "експанзия" се налага горното. За да държиш подобни двуцифрени ръстове при 12% брутен марж на търговията, не можете да очаквате друго. Всичко друго е нелогично.
На тази база е доста вероятно да няма дивидент и през тази, потенциално и през следващата година. Това е най-разумното, според мен, от гледна точка на финансовия мениджмънт на компанията.
ПП: Тенденциите са много красиви. Доста вероятно е да се запазят, като темпа на растеж е логично да се забави. При тези съотношения на valuation метриките, считам че компанията е изключително подценена. Допускам, че всичко друго са основно конспирации.
Не е препоръка!Last edited by Майната; 30.08.2024, 12:34.Умереният риск винаги печели ! ))))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
Не съм очаквал, че ще я продавам на загуба тази компания, но при това закотвяне и липса дивиденти, натам вървят нещата..
Не е препоръка!
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар