Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИмПулс I АД
Collapse
X
-
Не искам да влизам в излишни дискусии и това ще е последното ми писане по Вашето изказано мнение за развитието на дружеството. Ако някой е вложил собствени пари в нещо и иска да знае повече, да иска повече и да изказва мнение, което да бъде чуто, най-резонното място за това е Общото събрание. Съвсем естествено е представеният капитал на последното ОС да е толкова малък, след като огромната част от акционерите са тотално пасивни, а същевремено изискващи много и веднага, но само пред клавиатурата. Съвсем естествено е продължителността на официалната част на ОС да е толкова малка, защото се гласуват обичайните въпроси при едно дружество, което има добър имидж и управление.
Но всяко едно ОС не е само официална част. В дискусиите преди или след нея, обикновено всеки намира отговорите на интересуващите го въпроси. Може, би там някъде г-н Мартинов е загатнал за този " изненадващ ход ".
Пиша всичко това за да се опитам да подтикна пасивните акционери да ходят на ОС, за да може и тяхния глас да се чуе и вземе предвид, особено при дружества, които нямат мажоритар. На едно ОС може да се научат много повече истински неща, отколкото от безкрайните писаници по форумите или от една леля във влака каза.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от rjevski Разгледай мнениеУважаеми Вале! А Вие бил ли сте това ОС? Ако да- само тези 9 минути ли Ви останаха в главата? Мисля, че г-н Мартинов г-н Манев поскоро биха отделили 90, а не 9 мин. за обяснения и дискусии. И който не е имал възможността за последните 20-30 години да се обеди в техния професионализъм и добронамерено към нашата " инвеститорска общност ", се надявам че ще го направи в близките 2-3 години.
Прочетох внимателно протокола от ОСА (представен 3 пъти).
Не оспорвам безспорния авторитет на г-н Мартинов,но като акционер вложил собствени пари ,което управлява считам ,че мога да си изкажа мнението в интерес на развитието на дружеството.
Не знаех ,че някой е прочел поста ми и понеже не желаех да тръгва дискусия в такава посока го изтрих.
Сега се налага да го публикувам отново:
"По скоро трябва да се направи нещо да се провокира интерес към позицията.
След провала на варантите и залитането на Хидрогенера в една орбита,близка до собствениците на ЗХБГ, като ефект преди 2 дена се провежда ОСА на дружеството с представен капитал от само 4 (четири) процента от акционерите и времетраене - само 9 (девет) минути..
Разчитаме на г-н Мартинов да измисли някой изненадващ ход.
Имам."
Коментар
-
Уважаеми Вале! А Вие бил ли сте това ОС? Ако да- само тези 9 минути ли Ви останаха в главата? Мисля, че г-н Мартинов г-н Манев поскоро биха отделили 90, а не 9 мин. за обяснения и дискусии. И който не е имал възможността за последните 20-30 години да се обеди в техния професионализъм и добронамерено към нашата " инвеститорска общност ", се надявам че ще го направи в близките 2-3 години.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Дойдоха.
Учудваш се че няма сипване?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнениетук новите акциидойдоха ли ?
Учудваш се че няма сипване?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
Е това не е необичайно.
https://papers.ssrn.com/sol3/papers....act_id=4159383
Текущото ИПО обаче ми се струва повече прилича на това на Болерон, и откъм участващи и организиращи процеса, и откъм резултати, перспективи и оценка на компанията.
И на мен така. Доста съмнителна инвестиция при тази оценка според мен. Разбира се, надявам се да греша и желая успех на участващите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеЦената спадна под ИПО-то и беше по-изгодно за тези, дет изчакаха
https://papers.ssrn.com/sol3/papers....act_id=4159383
Текущото ИПО обаче ми се струва повече прилича на това на Болерон, и откъм участващи и организиращи процеса, и откъм резултати, перспективи и оценка на компанията.Last edited by Poncho; 24.06.2025, 16:10.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеИ аз се колебаех дали да участам или да изчакам, предвид сагата с Булметал.
Все пак в 12 без 5 пуснах оферти
- 1 like
Коментар
Коментар