IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Хора, като се замисля: вчера, оня ден - като пада - аз окопан пред компът - гледам непрестанно - ругая, недоволствам един вид - и едва-едва - отвреме навреме със сила се откъсвам от. Днес - когато нагоре - едва-едва поглеждам и сякаш не ми е интересно - и обикновено все така се държа при възход и спад...

Та си думам - да питам по-опитните спекуланти туканка: това нормално ли е , или аз съм някакъв финансов извратенец?
    На горе може би нещо такова имаш в предвид нали
    http://www.abengoa.com/web/en/accion...lsa/abengoa_b/

Коментар

• Хора, като се замисля: вчера, оня ден - като пада - аз окопан пред компът - гледам непрестанно - ругая, недоволствам един вид - и едва-едва - отвреме навреме със сила се откъсвам от. Днес - когато нагоре - едва-едва поглеждам и сякаш не ми е интересно - и обикновено все така се държа при възход и спад...

Та си думам - да питам по-опитните спекуланти туканка: това нормално ли е , или аз съм някакъв финансов извратенец?
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        MGA също, като доставчик на фолкса, чакам още малко да падне до 45 и ги награбвам.
        браво. добро мислене
        аz има осте неколко

Коментар

• Първоначално изпратено от Vomma Разгледай мнение
          платината бе добар кас zаради волксваген. сетете се. малко но от сарце. добра сделка
          MGA също, като доставчик на фолкса, чакам още малко да падне до 45 и ги награбвам.

Коментар

• платината бе добар кас zаради волксваген. сетете се. малко но от сарце. добра сделка

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Mи те са си на и под нивата от началото на 2007.
              За това време бвп на Китай и Индия е нараснал двойно.
              Тоест дори и да се случи забавяне на растежа в Китай до 4-5% - то това номинално е същото като двойно по толкова преди 8-9 години.
              А Индия си цепи здраво с над 7% без проблем...ма то и базата при тях е по ниска.
              Прав си. Но смяташ ли, че ако щатите върнат нивата от 2007-а, Европа ще вдига или поне стои на тези. А от 2008-а досега, щатските индекси са надути от QE-тата, не от растеж.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                А нивата от 2007-а защо не ти харесват?
                Тогава светът в криза ли беше? Май напротив....
                Ами защото Седма да кажем: балонизирано - 11-а - по-нормални пазари един вид.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Mи те са си на и под нивата от началото на 2007.
                  За това време бвп на Китай и Индия е нараснал двойно.
                  Тоест дори и да се случи забавяне на растежа в Китай до 4-5% - то това номинално е същото като двойно по толкова преди 8-9 години.
                  А Индия си цепи здраво с над 7% без проблем...ма то и базата при тях е по ниска.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                    Така и не получих отговор на въптоса си,а вагените вече качиха по 10 евра на акция.
                    Разбрах, ще си взема поука, успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                      Колега, моето мнение е, че при тези обстоятелства почти всяка компания в DAX ще се представя по-добре от VW и то в продължение на години.
                      Причината е фундаментална. Няколко години компанията ще работи за да плати глоби на всякакви регулатори по целия свят и след това ще продължи да работи за старите инвеститори които продаваха през последните два дни. Защото ще я скъсат от дела и предмет на всяко дело няма да е дали VW е виновна, а единствено размера на обезщетението. Вероятно старите акционери ще си искат обратно всичките загубени 40% , към тях добавете глобите. След това падналите бъдещи продажби заради загубена репутация.
                      При равни други условия днешната цена дори може да се окаже таван.
                      Тук има бизнес само за Ники5
                      Така и не получих отговор на въптоса си,а вагените вече качиха по 10 евра на акция.
                      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

...само дето Китай е нагоре за последният месец - както прогнозирах около дъното - ниво от 3000 пункта трудно и най-ного за кратко ще бъде пробито, защото това ниво е нивото от 11-а... случайно китайската икономика да е порастнала през това време - с едни около 30 и няколко процента?

Какво е положението в Европа?
                        - Британия се върна на нивото от 11-а година.
                        - Франция, малко над - с 300-400 пункта.
                        - Русия е 60% назад спрямо върхът от 11-а.
                        - Германия е 26% напред.
                        - Швейцария - тоже около толкова.
                        - Полша е незначително напред от 11-а.
                        - Италия - също се изравни с върхът от 2011.

- Евростоксът в настоящото дъно тоже докосва върхът от 11-а.

Коментар

VW,дали не са готови за купуване вече,или още мандра ще има
                          За акцията не знам, но до няколко месеца ще има промоции при официалните им дилъри на автомобили.
                          Така че, ако си решил да купуваш VW, почакай малко и го направи чрез МПС.

Коментар

... но ако няма нищо общо... какво правим?
                            осигурваме пари и КУПУВАМЕ ВСИЧКО подред. ПЕЧЕЛИМ.. За което се награждаваме богато.. ... Толко е просто..
                            Всяка "важна данна" (събития, статистически данни, отчети и прочее, които би трябвало да служат за взимане на обосновано инв. решение.. налЕ..) може да се представи абсолютно позитивно и едновременно с това абсолютно негативно...
                            Едно и също нещо, в зависимост от нуждите, може да бъде и бяло и черно...
                            Огледай се ...
                            ....
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
                              Колега, моето мнение е, че при тези обстоятелства почти всяка компания в DAX ще се представя по-добре от VW и то в продължение на години.
                              Причината е фундаментална. Няколко години компанията ще работи за да плати глоби на всякакви регулатори по целия свят и след това ще продължи да работи за старите инвеститори които продаваха през последните два дни. Защото ще я скъсат от дела и предмет на всяко дело няма да е дали VW е виновна, а единствено размера на обезщетението. Вероятно старите акционери ще си искат обратно всичките загубени 40% , към тях добавете глобите. След това падналите бъдещи продажби заради загубена репутация.
                              такмо си мислех zа теб днес и стех да писа на ли4ни хахах

парво 4овек требва да мисли малко по раzли4но, и то е кои е наи големиа акционер тук и дали те сте пострадат толкова. какви са ефектите варху другите и кредитниа пааzар. наи големиа проблем zа тех е и ако това стане в европа. тогава са банкрупт. отделно мислете

кои са наи големите снабдители на тех и как може да ги наебем

а zа теб стото си ми симпати4ен

The Brazil CDS spread has blown out and is now wider than Lebanon's.

Petrobras credit metrics are deteriorating sharply, with CDS spread more than double of the widest level during 2008.

Much of this is driven by the collapsing real which has breached 4 reais to one dollar - now at record lows.

Brazil's 10-year government bond yield is above 16% as investors flee. There is no "soft landing" here. Brazil's economy is in serious trouble

by the way: do not buy next time the common but the preffered one Good luck and cy at 3 USD

Коментар

VW,дали не са готови за купуване вече,или още мандра ще има

Коментар

Working...
                                X