IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    не си прав за даймлер. На всяка компания печалбата е една леко спорна категория. Има ли я, няма ли я, какви счетоводни стандарти как и влият. За това е хубаво човек да гледа и други показатели. Да вземем например към ЕБИТДА. Получава дсе ентърпрайз валю ебитда към то 3,3 - изключително ниско. да кажем че махнеш РД то от ебитдата - не те кефи решил си че това е само трошене на стойност е пак се получава 5,2

Автомобилните се търгуват на ниски ПЕ та, защото са циклични компании. И ако вярваш че световната икономика отива в киреча на тях ще им се сринат продажбите и печалбите. И тогава всъщност ПЕ 7 е високо. Ако обаче вярваш че цикъла едвам е започнал, то това ПЕ 7 е изключително ниско.

тъй като пазарите последните шест месеца са решили че света отива по дяволите и някакви огромни икономически катастрофи ще завлекат света в пропастта и автомобилните компании се търгуват ниско. също както и всички други отрасли които са циклични - банки, ресурсни компании, индустриални компании.

И дали си заслужава да се влиза в тези компании или не зависи само от едно - този който ги купува как го вижда бъдещето на световната икономика следващите години.

тъй като никой не може да му отговори на този въпрос, това си е личен избор и нито пазара, нито някакви анализатори могат да кажат какво ще стане след година, две, три или пет. А при цикличните компании това настроение на пазара наистина има огромно значение.
    Е нали именно това му обяснявах и аз на Императорът Не просто да чете отчетите а да се научи да чете и между редовете им. Специално с ГМ Бъфет беше дал един пример, как не знам си колко години все на печалба, като едновременно с това задълженията им нараснали десетки пъти и бяха на практика фалирали.
    По старата тема дълго мислех и още мисля. Дали да приемам че всичко е в цената или не. В крайна сметка мисля да се съглася с теб и да го приема за истина. Това наистина ще ми опрости сметките доста и така ще ми е по-удобно. Имам да те черпя за помоща с две думи Та като го приема за сега за аксиома че всичко е в цената ще се концентрирам само върху бъдещето и се надявам така да съм по-ефективен.
    Всъшност аз винаги това съм правил, но чак сега го разбрах
    Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
      Този ковъред кол е абсолютна глупост подобна на тази да си хеджираш дългите акции с къси индекси.
      LNKD и януарски 17 call 125, малко преди затваряне вчера

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
        Еми ти може да немаш от тея ама бая народ сигур имат и са пили една студена вода .... Таков е живота, ами американската икономика е бая въздушна ето това беше нагледен пример как виртуализацията ше слезне на земята .....
        И ти писах там по статията за Даймлер че и да се мусиш и да не се мусиш, пазара като пада и всичко пада. Ти кво си мислиш, че аз не съм назад ли сега ли кво ? Мъча се да огранича погрома и каквото пише на котировката тва е ние нямаме власт и влияние над пазара. Ако имаш 100/200 млн. може и да повлияеш на Даймлера, но в общи линии тва е палажението ....

P.S. казах ви също за малка защита с Covered Call как стоят нещата, но вие не чувате аз какво да напраа в случая

Аристотел е казал преди 2000 години, че най-честата познавателна грешка е склонността ни да виждаме ного повече еднообразие в обкръжаващият ни свят, отколкото реално съществува - и оттам: да обобщаваме факти и явления без реална корелация между тях.

Цитирам го по памет.

Американската икономика НЕ е въздушна - такива са някои компании в нея. Да сравняваш Zinga или LikedIn с Coca cola, Ford или Макдоналдс (най-големият собственик на НИ на света) е несериозно.

А това, че щом пазарът пада, всичко пада, се дължи именно на склонността на хората към абсурдни обобщения - което води до това, че продават това, което трябва да купуват. Разбира се, щом те продават, някой друг купува - и докато купува, се смее с доволно ехидство.

Ако тая идиотщина ескалира и Daimler падне на 30 кинта, ти няма ли да купуваш с доволно ехидство, за да направиш 10% доходност само от дивидент? Защото "пазарът" е въпрос на мнение и настроение. Дивидентът - това са реални пари, които пъкват по сметчичката ти.
        Last edited by Императорът; 06.02.2016, 11:29.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
          Еми ти може да немаш от тея ама бая народ сигур имат и са пили една студена вода .... Таков е живота, ами американската икономика е бая въздушна ето това беше нагледен пример как виртуализацията ше слезне на земята .....
          И ти писах там по статията за Даймлер че и да се мусиш и да не се мусиш, пазара като пада и всичко пада. Ти кво си мислиш, че аз не съм назад ли сега ли кво ? Мъча се да огранича погрома и каквото пише на котировката тва е ние нямаме власт и влияние над пазара. Ако имаш 100/200 млн. може и да повлияеш на Даймлера, но в общи линии тва е палажението ....

P.S. казах ви също за малка защита с Covered Call как стоят нещата, но вие не чувате аз какво да напраа в случая
          Всеки път като чета подобни алхимически формули се двоумя дали да се обаждам или не. Парите са си ваши и можете да си ги харчите както си искате в крайна сметка. Обаче пък от друга страна нали за това е форума. За да си помагаме. Та ще се опитам да ти помогна
          1. Забрави че някой мое да влияе на пазара. Колкото и пари да имаш целта ти трябва да е само една. Да направиш най добрата сделка и да си ги увеличиш масимално.
          2. Този ковъред кол е абсолютна глупост подобна на тази да си хеджираш дългите акции с къси индекси. Направи си една табличка с възможните варианти след като си направил и ще се увериш. Ако искаш ми дай пример за да ти я направя аз и да ти докажа
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Кленов: не ме интересуват тия пущиняци, ако ще и на нула да отидат: аз такива нямам.
            Това че някакви са се спихнали, не означава, че цялата икономика е въздух под налягане.

Last edited by michaelis12; 06.02.2016, 09:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
              Така е, в това спор няма, аз навремето като листнаха Фейсбука такава сопа изядох с та я Зинга,че и аз IT не пипам вече.
              Слава богу единственият ми контакт със Зинга бе една фермичка и Градченцето - на които си играех.

Впрочем Градченцето - супер яка игричка - кефи ли те? Зарязах го само защото отнема ного време.

Коментар

Така е, в това спор няма, аз навремето като листнаха Фейсбука такава сопа изядох с та я Зинга,че и аз IT не пипам вече.
                Е тя си беше добре, докато ти не влезе в нея Златото и то така

Коментар

Просто не харесвам интернет секторът, там нещата са твърде променливи и несигурни.
                  Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Импа стои само зад реални работи,а не там някакви въздухарски интернет дитижабли.!!!
                    Просто не харесвам интернет секторът, там нещата са твърде променливи и несигурни.

Коментар

• Импа стои само зад реални работи,а не там някакви въздухарски интернет дитижабли.!!!
                      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Кленов: не ме интересуват тия пущиняци, ако ще и на нула да отидат: аз такива нямам.
                        Това че някакви са се спихнали, не означава, че цялата икономика е въздух под налягане.

Коментар

• Импе на тея погледнал ли си им отчетите ..... Ето това е американската икономика съставена от въздух под налягане и същото ще се случи и с фейсбоклука и онова врабчето ....

Коментар

То и аз нямам - освен по отношение на зелените. Има някаква магия в тия зелени хартийки - не зная каква - ама има.

Зяпай и не се изприщвай - че пак ни биха, мрррръсни мишкуняци.

Проклетидаса.
                            Не се оплаквай,от жълтото си спечелил днес

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                              Дискусията с теб е борба между противоположностите и винаги е от полза! Успех!
                              Every hand's a winner and every hand's a loser

Добрият стар Кени.

Успех и на теб!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                                Успех на дългите и на късите!
                                Дискусията с теб е борба между противоположностите и винаги е от полза! Успех!
                                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Working...
                                X