IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Поиграх си вижте с какво - графика - цената на акциите на Daimler (щом взехме да ги коментираме) - сравнени с продажбите на и с дивидентът. Както е написано и отдолу - синята графика - 2 МБ продажби = 1 евро по таблицата на цената, а червената графика - 4% дивидентна доходност. Ето:

Разбира се - в точките на 16-а година са отчетени резултатите от 15-а година - нормално е да има предвидливост - да гледа човекът междинни отчети, да опита да прогнозира развитието и т.н. - тоест да търси бъдещи резултати. Но все пак - и настоящите резултати са критерий. както виждате - плавно постъпателно увеличаване на резултатите,определящи всичко останало - продажбите. Дивидентът също расте. На базата на това - намирам акцията в моментът решително подценена.
    покажи нещата в абсолютни стойности - печалба на акция и дивидент, а може и дълг да сложиш на графиката
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Какво значат тия криволички, драги?
      най-просто казано може да се приеме, че е нивото на защита от фалит, т.е. колко пазара го е страх от фалит на нещо

A credit default swap (CDS) is a financial swap agreement that the seller of the CDS will compensate the buyer (usually the creditor of the reference loan) in the event of a loan default (by the debtor) or other credit event. This is to say that the seller of the CDS insures the buyer against some reference loan defaulting. The buyer of the CDS makes a series of payments (the CDS "fee" or "spread") to the seller and, in exchange, receives a payoff if the loan defaults. It was invented by Blythe Masters from JP Morgan in 1994.

In the event of default the buyer of the CDS receives compensation (usually the face value of the loan), and the seller of the CDS takes possession of the defaulted loan.[1] However, anyone can purchase a CDS, even buyers who do not hold the loan instrument and who have no direct insurable interest in the loan (these are called "naked" CDSs). If there are more CDS contracts outstanding than bonds in existence, a protocol exists to hold a credit event auction; the payment received is usually substantially less than the face value of the loan.[2]
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Какво значат тия криволички, драги?
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Eто тоже същото и за Allianz - червена графика - 4% дивидентна доходност - синичко не мога да направя - тия идиоти в сайтът на Франкфуртската не са турили продажбите - съсипаха го тоя сайт, дано се поболеят. мога да намеря инфо от другаде, ама сега не ми се занимава. За тая година съм заложил 7 кинта дивидент, макар да съм почти сигурен, че ще е повече:

Виждаме акция, която през повечето време е подценявана, ама сега - хептен ного - с около 40 кинта. Пак да кажа - Allianz финансова институция, но сравнението с бамките е повърхностно и погрешно. Компанията има два основни бизнеса - застраховане (което е изключително управляемо като рискове - чисто статистически - и колкото е по-могъща компанията - толкова по-лесно управляемо. Тоест - ако си застраховал само един човек - и той се озъби - тогава си яко вътре... но ако си човекозастраховал милиони навред по света? Плюс имущество и т.н.? Само при ного мащабно форсмажорство (например да ни изтреска някой метеорит) можеш да влезеш яко вътре - освен това има и презастраховане.
            Другият е финансово управление - инвестиции един вид - където се залага не на овладяване на цели компании (както прави Чичо Уорън), но на максимална диверсификация - Allianz просто е навред по света и не спекулира, но инвестира дългосрочно и стабилно - активи за близо 2 ГБ (ок, покрай спадът са понамалели временно). Бамките им е по-рисков бизнесът - защото той е кредитиране - а там ликвидността е по-трудна... ако някой има 20-годишен кредит, ти не можеш му каза на втората година: "Връщай ми веднага парите, щото депозитарите си ги искат.". Например в пенсионното дело обезпечението на Allianz е почти двойно - на всеки 100 кинта, които компанията дължи дългосрочно на клиенти, има близо 200 кинта активи. някои ще кажат - компанията има и бамка - но това не е съвсем това - Allianz има бамка САМО в България и още една държава (не се сещам сега коя).

Както и да е - дано утре най-после спрат да ни бият по тимбериците, че вече ного ни бушонираха.
            Last edited by Императорът; 08.02.2016, 00:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
              Оф,то да е само при тях,другите да не са набузени,вагените на 100 не са ли ок?
              Кеш си требе,че съм се пръснал по много позиции
              Те са опозорени - може да ги натоварят с яко санкции.

Ако по графиката вземем за база Десета година (неутрална - нито криза, нито балон), то досега чистата печалба на компанията е нарастнала с 90%, а акцията е поскъпнала с около 34%. Известна балонизация - началото на миналата година, но след спадът около Дизелгей и възстановяването края на миналата година, цената на акциите на Daimler стигна нормално за моментното състояние на компанията ниво.

Убеден съм, че анализ на повечето основни компании на развитите пазари би показал същото.

Коментар

• Оф,то да е само при тях,другите да не са набузени,вагените на 100 не са ли ок?
                Кеш си требе,че съм се пръснал по много позиции
                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Поиграх си вижте с какво - графика - цената на акциите на Daimler (щом взехме да ги коментираме) - сравнени с продажбите на и с дивидентът. Както е написано и отдолу - синята графика - 2 МБ продажби = 1 евро по таблицата на цената, а червената графика - 4% дивидентна доходност. Ето:

Разбира се - в точките на 16-а година са отчетени резултатите от 15-а година - нормално е да има предвидливост - да гледа човекът междинни отчети, да опита да прогнозира развитието и т.н. - тоест да търси бъдещи резултати. Но все пак - и настоящите резултати са критерий. както виждате - плавно постъпателно увеличаване на резултатите,определящи всичко останало - продажбите. Дивидентът също расте. На базата на това - намирам акцията в моментът решително подценена.

Коментар

• A можеш да дадеш линк, къде разцъкват швабите в неделя
                    Ще ми е полезен

Коментар

• http://www.boerse-frankfurt.de/aktie...Bank-Aktie/ETR

15,27 ти е последна котировка на XETRA в 17.35

http://www.boerse-frankfurt.de/aktie...Bank-Aktie/FSE

Последна сделка можеш да видиш тук, както и котировки след това.

Още по последни можеш да видиш от щатите, защото там се търгува ADR на DB

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение

Дават ти сайта с крайната цена в 17,35 ч. , след свършване на ДАУ и днес в 19 ч...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          15,27 Euro +0,12
                          +0,79 %
                          WKN: 514000 ISIN: DE0005140008 Ticker-Symbol: DBK Xetra | 05.02.16 | 17:35 Uhr

15,369 -15,437 19:00

15,084 -15,183 05.02.

Коментар

• 15,27 Euro +0,12
                            +0,79 %
                            WKN: 514000 ISIN: DE0005140008 Ticker-Symbol: DBK Xetra | 05.02.16 | 17:35 Uhr

15,369 -15,437 19:00

15,084 -15,183 05.02.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              На кой премаркет бре Монти?
                              Не знам нещо си цъкат немците....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                                Добре де , в момента финасовите акции са на премаркета малко нагоре с процент от петък....
                                Утре ще гледаме хаавата....може кризата да се отложи за по късно....
                                На кой премаркет бре Монти?

Коментар

Working...
                                X