IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    КОЯ реална икономика се срива? Посочи такава.
    импе оптимист си...

за голямо съжаление точно спестителите в Застраховки ще го отнесат най-яко в Немско...да знаеш само...

това е доста консервативен инструмент и много трудно човек се решава да кешира...а немските играчори са в дълбоката вода заедно с ДБ и Комерца....

идея си нямам кога, но германците ще бъдат обрани подобно на хамериканските бейбумъри с техните 401К сметки...
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

ЕЙ ТАЯ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        По скоро известно време рейндж, после подводница!
        не не всички очакват подводница, значи няма да е сега освен това има един мазен гаден гап на златото точно на 1059 това се говорихме с един колега на борсите и се чудим и се маем как са го закривили дали вече е обърнал големия тренд или още не е Та говорихме си, че АКО тоя гап на това злато бива запълнен и има ново генерално дъно то тогава индекса ще излети. Може и да не е това сценария може и да се мотат, но да падат още много сега - едва ли може би малко по-късно сега достатъчно тояги на голо изядохме после като позабрайм малко болките тогава ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Трябва да се гледа реалната икономика, пазарите са ала бала! Печатане на пари просто ще ги инфлацира, дори и след това, те да не се сринат номинално, ще бъдат сринати като СТОЙНОСТ!

Когато се срине НЕ пазарите, а реалната икономика, както в момента, става страшно! Самите пазари може и от тук на сетне и 2 месеца да вдигат, но какво от това!
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Сякаш аз съм за едно кратко рали, което трябва да започне тези дни около Йелън и да завърши два дена преди ЕЦБ. Въобразявам си, че има твърде много страх, което е добре за акциите. От друга страна писанията на Императорът сочат, че сме твърде далеч от края и от времето, когато ще става да се купува пазара. За сега си събирам малко качествени неща и на всеки сок продавам една част от тях. Така можах да се измъкна напълно сух от спада надолу и съм напълно готов за възстановяването. Дали и в бъдеще тази стратегия ще проработи е божа работа.
            Импе, според мен е добре да понамалиш малко писането във форума. Мисля, че ще е добре за бизнеса ти. Има едно старо планинарско правило, че когато планинският водачи си няма и хабер къде се намира, демек се загубил в гората, е добре туристите да не разбират това. Поздрави и с най-добри чувства. Писанието ти е весело, макар и на моменти напълно безполезно.
            Лека и доходна.
            Не знам моите писания какво сочат, но масовите писания тук сочат истинската причина за тоя дълбок спад - а тя е само едно - заразителното разрастване на паниката. Никой ли не забелязва, че през почти цялото време на спадът се измислят какви ли не абсурдни оправдания за? Никой ли не се замисля - ако бамките са се набили в деривати - ЗАЩО са го направили? Биха ли сторили това, ако техните експерти бяха очаквали тежък спад? Защо не са го очаквали тогаз? Или вие мислите, че сте по-компетентни от тях?
            И преди казах - оправданията с Китай и петролът са СМЕШНИ. Впрочем най-стойностните форумци туканка - т.е. тези, които реално се аргументират - Равновесиев и Ив Максов - са на същото мнение... а вие често пъти обяснявате спадът със самият спад.

Пазарните движения на някои компании доказват допълнително това - неслучайно анализирах Daimler. Пазарните движения на - след отчетът, ме накараха да си представя абсурдна картина:
            Олимпиада в Германия, някакъв немски страхотен скачач постявя световен рекорд на скок на височина 2.50 метра (5 см над настоящият рекорд)... и вместо стадионът да стане на крака и да го аплодира, те го освиркват, псуват и замерят с мобите си, щото не е скочил три метра !!!
            И това не е само за Daimler, но и за други компании и не само в Германия.... а после "анализаторите" с половин уста признават, че "някои от отчетите на компаниите не са лоши" - а истината е, че повечето отчети са добри, а немалко - рекордно добри !!!!

Сори - каза ми да не пиша, ама се разписах... просто когато виждам че масово емоциите затъмняват логиката и здравият разум, ми е трудно да се въздържа.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
              Докато излезем, разбира се
              Какъв кеф - вчера си утроих DB ....
              вчера си мислех, че е за спекула перфектна ДБ и Коба....ама с кратък хоризонт...че бобмата на ЕТФ тиктака според мен ....

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                това е хубаво, че не виждаш щото и аз не виждам затова сме двойно нагоре ....
                По скоро известно време рейндж, после подводница!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                  Пичове,

чувате ли тракането на пресите (за пари) .... положението, както ви писах вчера ще се крепи до последния чиновник , печатар, банкер и тн

резултата ще е още по-изкривени финансови пазари, които в даден момент ще крашнат по-яко от 2008-ма защото вече няма кой да задлъжнява, за да ги спасява.... освен марсианците....

сега трябва и баба Еленка да каже, че ще помага на пазарите и ще има едно иху-аху-яху....

ама до кога....няма да е още дълго.
                  Докато излезем, разбира се
                  Какъв кеф - вчера си утроих DB ....
                  За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    Айнцу, цванцу дрън

Един ден на плюс нищо не означава. Ако завърши на плюс днес разбира се. Тренда определено си е надолу и на хоризонта не се вижда катализатор за нагоре. Колкото и да ми е неприятно
                    това е хубаво, че не виждаш щото и аз не виждам затова сме двойно нагоре ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                      след 6 поредни сесии на червено, на този дакс му трябва трибестан
                      той е ракета със закъснител чакай да видиш като запали тогава ше ревнат по новините, че "кризата е минала и всичко е ок" .... и от ей такива новини ме е най-страх ...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        Пичове,

чувате ли тракането на пресите (за пари) .... положението, както ви писах вчера ще се крепи до последния чиновник , печатар, банкер и тн

резултата ще е още по-изкривени финансови пазари, които в даден момент ще крашнат по-яко от 2008-ма защото вече няма кой да задлъжнява, за да ги спасява.... освен марсианците....

сега трябва и баба Еленка да каже, че ще помага на пазарите и ще има едно иху-аху-яху....

Трябва да се гледа реалната икономика, пазарите са ала бала! Печатане на пари просто ще ги инфлацира, дори и след това, те да не се сринат номинално, ще бъдат сринати като СТОЙНОСТ!

Когато се срине НЕ пазарите, а реалната икономика, както в момента, става страшно! Самите пазари може и от тук на сетне и 2 месеца да вдигат, но какво от това!

Коментар

• Айнцу, цванцу дрън

Един ден на плюс нищо не означава. Ако завърши на плюс днес разбира се. Тренда определено си е надолу и на хоризонта не се вижда катализатор за нагоре. Колкото и да ми е неприятно

Коментар

• Пичове,

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                              Как е Импе добре ли е ? Какво се беше разревал ония дни ... ше дигне ама после след върхарите там незнам вече
                              след 6 поредни сесии на червено, на този дакс му трябва трибестан
                              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Как е Импе добре ли е ? Какво се беше разревал ония дни ... ше дигне ама после след върхарите там незнам вече

Коментар

Working...
                                X