IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнение
    Кажете чрез кой посредници купувате акции от Дакс , че взе да става интересно .
    Акции от ДАКС ще купуваш само от Императорът. При него няма падащи акции.

Но при сегашната конюнктура, по-правилният въпрос е: "Къде се продават акции от ДАКС?" Отговорът е прост: Продават се навсякъде, но няма кой да ги купува.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
      Много зависи от гледната точка. После почна едно печатане на пари на надуване на балони на борсата. Сега като се спукат може да паднат под нивата от 2008. Тогава ще излязат на далавера. И те ще си мислят "Как ли се чустват тези купували 2015?".
      Ще излязат на далавера временно обаче. Пазарите може да паднат и под нивата от Осма... ама няма начин да останат там.

Daimler, която ползвам обикновено за пример, Осма година е стигала до 24 евро. Ти ще продадеш ли за 24 евро акция с дивидент 3.3 евро? Все едно да имаш депозит в бамката с лихва 13% и да изтеглиш парите, за да ги дадеш на циганите да се почерпят.

А печатането на пари е причина хората да купуват акции, а не да ги продават. Просто защото акциите са реален актив, а парите все по-малко са такъв. Ти би ли купел акции на компания, която непрекъснато и бясно печата нови акции (без да ти дава на тебе съразмерен дял от напечатаните) и така ти разводнява печалбата?
      Last edited by Императорът; 11.02.2016, 16:52.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

IB

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
          Импов,май техническия анализ ти е непознат!При всеки ден ново дъно,Дъното е напълно неясно.Друг важен въпрос е,че тънкостта в търговията е да се включиш изгодно,а не чисто хазартно на екстремум.А изгодността я дава Техниката,а не някви менте-отчети....
          ТА ми е познат и съм го използвал, когато съм купувал - мисля подробно описах примера с Daimler. Купувал съм около дизелгейт, когато не бе знаеше дали и другите компании няма да бъдат ударени. Но акцията сега при такъв огромен ръст на продажби, печалба и дивидент и никакви предсказуеми проблеми, да е по-ниска от тогава - това е пазарен абсурд.

Менте-отчети? Според теб всички компании са се наговорили да лъжат акционерите с несъществуващи продажби - защото аз гледам най-напред продажбите? А някакви чертички нагоре-надолу, отразяващи не фактите, а кретинизмът на тълпата, породен било от паника, било от алчност, не са менте?

НЕ съм се включил хазартно, а след подробен анализ на всяка компания. Хазартно продават сега мишкуняците - без въобще да гледат никакви резултати, перспективи и т.н. - просто така - за да избягат дори на загуба.

Апропо - засега от моите компании Daimler най се крепи - явно балъците, готови да си подарят акциите за смешни пари, са на изчерпване. И нищо чудно - при настоящето Р/Е и очакваният дивидент от 3.3 кинта не се продава лесно вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Евро финанс. Комисионът е поносим.
            +1

поносим ако търгуваш рядко естествено
            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Евро финанс. Комисионът е поносим.

Коментар

• Кажете чрез кой посредници купувате акции от Дакс , че взе да става интересно .

Коментар

Точно така. Според тебе тия, дето Осма са продавали на дъното, как са се чувствали после? Дали не са се чувствали като пълни идиоти, каквито всъщност са си?
                  Много зависи от гледната точка. После почна едно печатане на пари на надуване на балони на борсата. Сега като се спукат може да паднат под нивата от 2008. Тогава ще излязат на далавера. И те ще си мислят "Как ли се чустват тези купували 2015?".

Коментар

Според тебе тия, дето Осма са продавали на дъното, как са се чувствали после?
                    Импов,май техническия анализ ти е непознат!При всеки ден ново дъно,Дъното е напълно неясно.Друг важен въпрос е,че тънкостта в търговията е да се включиш изгодно,а не чисто хазартно на екстремум.А изгодността я дава Техниката,а не някви менте-отчети....
                    Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                      То така беше и 2008,EМОЦИИ
                      Точно така. Според тебе тия, дето Осма са продавали на дъното, как са се чувствали после? Дали не са се чувствали като пълни идиоти, каквито всъщност са си?

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
                        Дойче може по-скоро да е Беър Стърнс

Коментар

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
                          Един от по драстичните предложения е бил от Royal Bank of Scotland кадето информирали клиентите си да продават всичко.

Коментар

• destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                              Очаквам да го обяснят като новото нормално състояние на пазара ...
                              Behavioural finance

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                                То така беше и 2008,EМОЦИИ
                                Очаквам да го обяснят като новото нормално състояние на пазара ...
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X