If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
BBC: Председателят на Централната банка на Китай обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута
14 Февруари 2016 | 21:32 | Агенция "Фокус"
Снимка: АФПBBC: Председателят на Централната банка на Китай обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута
BBC: Председателят на Централната банка на Китай обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута
Снимка: АФП
Пекин. Председателят на Централната банка на Китай Чжоу Сяочуан обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута юан, предаде BBC.
По думите на Сяочуан, „няма други причини за постоянното падане на курса на юана“, които се наблюдават в последно време.
„Китай не трябва да позволява на спекулантите да доминират на валутния пазар в страната“, подчерта председателят на китайската централна банка.
Това добре ....
Китай сам обезценява валутата си ,но по ред прчини отрича и търси под вола теле
14 Февруари 2016 | 21:32 | Агенция "Фокус"
Снимка: АФПBBC: Председателят на Централната банка на Китай обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута
Снимка: АФП
Пекин. Председателят на Централната банка на Китай Чжоу Сяочуан обвини „международните спекуланти“ в атака срещу китайската национална валута юан, предаде BBC.
По думите на Сяочуан, „няма други причини за постоянното падане на курса на юана“, които се наблюдават в последно време.
„Китай не трябва да позволява на спекулантите да доминират на валутния пазар в страната“, подчерта председателят на китайската централна банка.
Еми.. Имп, сам виждаш на графиката че си влязал малко неудачно на 10 годишен макс! Нищо, една "здравословна корекция" ще укрепи хартията - ако спадне подобаващо - да получи някаква подкрепа от по-нови хакционери
Не съм влязъл на. Пазарувах си тази акция (а и почти всички от другите) по време на летният спад. 10-годишен макс и несгодна цена за влизане вижда, само ако гледаш зеленикаквата графика. Но ако гледаш червената, виждаш, че в моментът акцията е на 8-годишен минимум, защото не е важно колко струва акцията, но какво има зад тая цена.
Същото и с Daimler - за 5 години продажбите с 50% ръст, цената - само с по-малко от 20%. Неслучайно вземам 11-а година началото - смятам, че тогава пазарът не е бил нито подценен, нито балон. Тия тоже си ги купувах лятото, около Дизелгей - е, не на най-най-ниската точка, но близо до. Защото следях ЦИФРИТЕ и знаех от отчетите, че продажбите са отлични и вероятно ще растат още, особено в Китай. Знаех, че преди година акцията се бе балонирала (ако не отчетем дългосрочните прогнози), но лятото - вече дори подценена. Прогнозата ми бе правилна, ама пазарът не разсъждаваше - и в моментът акцията по отношение на продажбите, е в една от най-подценените си точки, а по отношение на дивидентец и печалби - твърдо най-подценена от 8 години.
Реално - според представянето на - Allianz трябваше да е на около 180 кинта, Daimler - на около 85. Разминаването идва от това, че всички - дори имащите акции на 2-3 конкретни компании, вечно гледат "пазарът", все едно са инвестирали в него, а мен "пазарът" не ме интересува особено, но ме интересуват МОИТЕ компании... и не съм съгласен те да се сриват заради други, смотаняшки компании, камо ли пък защото някой друг пазар в другият край на света бил паднал.Какво като се сринал Шанхаецът? Да не би заради това китайските хора да са спрели да купуват мерцедесчета? Напротив: купуват ПОВЕЧЕ !!!
Днешната търговия в Саудитска Арабия е доста интересна.
2% надолу, като цяло.
Нефт и енергетика на зелено.
Всичко останало надолу.
Застрахователи и хотелиери - здрав гърч http://www.tadawul.com.sa/wps/portal...9gmxHRQCHg5RU/
Не зная това, Анонов. Зная, че дивидентите на моите компании растат. Ето още една графика - заложил съм 7 кинта дивидент, но вероятно ще е повече:
Нозина ме обвиняват, че не ползвам ТА и не гледам графики, но това не е тъй. Аз гледам графики, но пръво винаги гледам реалните данни на компанията и се опитвам да преценя стабилността и и перспективите пред нея. За мен графиката е слугиня, никога господарка.
Еми.. Имп, сам виждаш на графиката че си влязал малко неудачно на 10 годишен макс! Нищо, една "здравословна корекция" ще укрепи хартията - ако спадне подобаващо - да получи някаква подкрепа от по-нови хакционери
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Не зная това, Анонов. Зная, че дивидентите на моите компании растат. Ето още една графика - заложил съм 7 кинта дивидент, но вероятно ще е повече:
Нозина ме обвиняват, че не ползвам ТА и не гледам графики, но това не е тъй. Аз гледам графики, но пръво винаги гледам реалните данни на компанията и се опитвам да преценя стабилността и и перспективите пред нея. За мен графиката е слугиня, никога господарка.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Не говорим за отделни луди, но за достатъчно, така че да има търговия. Вземаме за пример Daimler. Стабилна компания, световен бранд, могъщ ръст на продажбите, тоже и на печалбата, цената вече е паднала доста ниско, а предстои 3.3 кинта дивидент.
2015-та бие 2008-а по намаляване на дивиденти. А каква ли ще е графиката за 2016-та?
Всичко е възможно Имп. Живеем в силно ускорен към технологии свят, ако утре зачислят някакви дронове в употреба и електрички самоупрвляеми и тем подобни и отпадне нуждата от над 100 годишния вече двигател, мисля, че никой няма да е ного очуден. (като хипотетичен пример само)
То и аз зная, че ако някой измисли практически телепортация, автомобилостроенето отива в каналът... но какъв е шансът нещо подобно да пъкне от нищото? Електрическите коли ще почакат... при това евтино горивце.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
НЕ ми отговори на въпроса, опитваш се да се измъкнеш в твой стил. Знаех си.
Колко ти е ре и ев/ебитда по позиции ?
Евтин ти е само гагарина, другото ти е балониран шит.
отговорих ти съвсем точно на въпроса - моя портфейл е моята крепост. вътре всичко е яко и ного по-подценено от дакса, това. че в индекса има балони като атера, ихлбл еврохолд хвар и т.н - мен изобщо не ме засяга. какво искаш да ти отговоря - че съм се набучило в нефтеняци в дау ли ))) Ама ти откога си в дакса - не беше ли в нефтеняците на дау )))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар