IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Имаме доста разлики. Примерно аз вече продадох 15 процента от инвестициите си навън. Дори ще продължавам да продавам по малко, само да има цена. Просто искам когато дойдат мишкуняците да имам муниции срещу тях а не да рева по форума.
    Аз нямам намерение да продавам на толкова ниски цени, освен ако не съм сигурен в нов дълбок спад, освен това ще загубя и своите сосни дивиденти, ако избягам. Мога ного по-лесно да премина към консервативен портфейл в инвестициите си във фондовете на Allianz, защото мога да го направя на практика безплатно.
    А ти - като постъпваш така, сам се измишкунваш.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Commerzbank 10€

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Засега: според както казах снощи.

ДДДДД - и аз мисля горе-долу така.
        Имаме доста разлики. Примерно аз вече продадох 15 процента от инвестициите си навън. Дори ще продължавам да продавам по малко, само да има цена. Просто искам когато дойдат мишкуняците да имам муниции срещу тях а не да рева по форума.

Коментар

• Засега: според както казах снощи.

ДДДДД - и аз мисля горе-долу така.

Коментар

• а мом4ета, малко немски и се насо4ете кам МDAX/SDAX

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

I like the smell of money early in the morning
              is smells like victory
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
                Немците...

I like the smell of money early in the morning

Коментар

• Немците...
                  Attached Files

Коментар

• Fly my pretties! fly!
                    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      Жълтите са на зелено ,Европа сигурно също....но дау мисля че ще върне...
                      вариантите са два...
                      Да се разходи още един ,два пъти над 17 и нещо , после яко надолЕ или още от довечера....няма път нагоре....според мен....
                      с оглед предстоящите данни от Китай в Събота предполагам в края на сесията ще има разпродажби (може и да няма )

Коментар

• Явно пак съм наопаки на мнозинството. За мен волатилността идва не от надцененост на пазара или значителни рискове а от екстремално голям дисонанс между пазарните настроения и резултатите на компаниите. В момента пазарите са свръх песимистични, което не е подкрепено от реални данни и води до тази волатилност. Аз си въобразявам, че основният белег за надцененост е размера на рисковата премия. Според мен в този момент тя е на екстремално високо ниво. При доходност на немските десетгодишни облигации от 0,2 процента и дивидентна доходност доста над два не мисля че може да се говори за балон или надутост на пазара. За да се свие тази рискова премия трябва да имаме покачване на лихвите в еврозоната, което би било свързано с по-висока инфлация и завършило икономическо възстановяване . При този сценарий приходите и резултатите на компаниите би трябвало да се повишат. Следователно и дивидентите. Само по себе си това би било проблем само при рязко повишаване на лихвите по облигациите, което би означавало централната банка да изтърве нещата от контрол. Някак си не ми се вярва да видим толкова бурно и бързо възстановяване, което да срути цената на облигациите по-бързо отколкото ще се създаде компенсираща капитала стойност в други активи. Другият сценарий, който би могъл да обясни високата рискова премия е очакването на пазара за срив в печалбите. Проблема тук е, че спада е калкулиран и ако го няма цените на акциите би трябвало да тръгнат доста нагоре. Ще наблюдавам с интерес. Продължавам да си въобразявам, че тази година ще бъдем в рейндж с голяма волатилност, като догодина възходящото движение ще се възстанови без да са се случили очакваните от всички катастрофи. Освен това рисковете за развитите икономики от проблемите на туземците от емърджинг маркетс са към края си. Това ще премахне още едно притеснение. Все пак винаги има риск да се създаде паника, която да премине хоризонта на събитията и да стане самозахранваща се и разрушаваща цялата финансова система. За сега риска е нищожен, но винаги го е имало.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Облигациите ще стоят ниски до като има възможност за екстра намаляване. Ако няма такава възможност значи балона предстои да се спука. Повече няма на къде да го надуват.
                          Ясно,мерси за пояснението. Той каза, че май може да има още едно последно намаление - демек близо сме до драмата...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                            вариантите са два...
                            Да се разходи още един ,два пъти над 17 и нещо , после яко надолЕ или още от довечера....няма път нагоре....според мен....
                            Променяш прогнозите си един вид - а аз засега поне - по-скоро: прав. Защо мислиш, че Щатите: яко надолу? Рано е още... по-вероятно е да качи още - докъм 17 400-17500 и повечето време там да криволичи докъм изборите - е - отделни пропаданици винаги възможни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Няма да е трудно, това са само десетина процента. Всъщност ако иска да доближи американските компании по средно Р/Е, Даксът трябва да отиде маже би и над 12 000. В моментът единствените балонизирани повече или по-малко пазари на света са щатските.
                              вариантите са два...

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                                Много трудно ще е да иде пак там..........в обозримо бъдеще.................
                                Няма да е трудно, това са само десетина процента. Всъщност ако иска да доближи американските компании по средно Р/Е, Даксът трябва да отиде маже би и над 12 000. В моментът единствените балонизирани повече или по-малко пазари на света са щатските.

Коментар

Working...
                                X