If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
E-e-e: не бъдете алчни - има време и за 10 000, има и за 11 000, има и за 12 000. Не може наведнъж. Там някъде - 11-12 000 трябва да се дебне за евентуално временно бягство от агресивни позиции.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
ich habe keine offene Position bei CoBa (10 Euro sind aber drin). Lediglich Aareal Bank, die ich aber bei 30 Euro verkauft habe. Ich sehe momentan keine Möglichkeiten für langfristige Investitionen (mein Horizont schwankt zwischen einem Tag und mehreren Monaten (reine Spekulationsporfolio)). Darüber hinaus bietet MDAX und SDAX bzw. TecDAX viel mehr. Allerdings kaufe ich gern Hybridanaleihen und Aktienanleihen. VG
Bei diesem Horizont kann kaum etwas schief gehen.
Von Hybridanaleihen und Aktienanleihen habe ich leider gar keine Ahnung.
Две приказки на бг, че ми се струва важно да заостря внимание на повече хора. В условия на страх и несигурност традиционно се е прибягвало до по-консервативни инструменти. Сега играта стана толкова сложна, че само хора като теб, които имат спекулативни портфейли и къс хоризонт (и знаят какво правят) могат да плуват в тези води.
Просто тези момчета скапаха системата и поетапно се опитват да прехвърлят все повече риск и все по-голяма част от голямата сметка на възможно по-широка публика.
При предни кризи провъзгласиха доктрината bail-out за тези, които са too big to fail. Така всички са поканени на касата за да поемат част от сметката. Оправданието беше жeлезно - а искате ли да стане по-лошо!
Резултатът е доста противоречив. Нито един от истинските големи проблеми и противоречия не е решен.
Връщам се на първото изречение. Играта с консервативни инструменти (с по-дълъг хоризонт на държане) май вече не е решение. От 01 януари вече е в сила доктрината bail-in, което на прост език значи, че на течение са и облигационерите и акционерите.
Чудя се, дали при това развитие на нещата няма в един момент да посегнат и гарантираните 100 000 е
да....
След 7 години бичи маркет следва мечи маркет....
кога ще е то....ами със всеки ден наближава..... да перифразирам колеги от БФБ.....
който чакат пък да излетят с тази сентенция....
Че то мечешкото мина и си замина - сега пак: бичешко.
Ето - поне на отварянето: Даксът ме слуша.
Ама споко - за който иска пак на примоция да си купува секси работи - пак ще има спадове - пак възходи - въобще - чака ни динамично бъдеще. Може и за добро да е - емоции, примоции - лошо няма: да.
да....
кога ще е то....ами със всеки ден наближава..... да перифразирам колеги от БФБ.....
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Още смятате ли, че Европа трябва не просто да поспадне, но да се срине?
да....
Според мене пък винаги трябва да знаеш какво купуваш. Ако си купиш секси нещо, дори и временно да падне акцията, няма да се притесняваш особено. Ако не четеш отчетите - какво четеш?
Импе мен не ме интересува отчета на които и да е било важното е да имам профит това е ако го хвана е добре
Според мене пък винаги трябва да знаеш какво купуваш. Ако си купиш секси нещо, дори и временно да падне акцията, няма да се притесняваш особено. Ако не четеш отчетите - какво четеш?
Коментар