IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
    Що дакса трябва да пада?ами далу жонса и сип500 те си летят близо до рекорда..не може всеки път който икономиката спадне с 25%борсите да отиват на 500 точки
    Сега ще кажат, че пада зарад петролът - щото все едно Германия вече е станала Камилария.

Апропо - слузта е паднала 15% от върхът си.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Кой питаше : "Ама защо пак пада?", винаги има защо да пада..
      http://www.investing.com/news/stock-...wn-2.09-393519
      The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        Е ми, ей ти го и Китай! Те там, за да си изкарат пари и да купуват немски стоки, трябва да им вървят нещата, работа бизнес и прочие! Ако ми кажеш, че Китай е огромен и все някой ще купува, просто погледни графиката за НЕОБСЛУЖВАНИТЕ жилищни заеми от 2015 и 2016г. Печалбите на техните банки са на отрицателно ниво, много по-зле от 2008 и 2009г. Как си го представяш, просто не знам???

Тия не ги брои щом е направил постъпка да си купи кокошарник той предварително се е лишил от всякакви покупки докъто не изплати вноските...отделно тези с парите в кита няма да се лишат от лукс стоките само заради това че печалбата му е спаднала от 50млн на 30 примерно он пак ще ходи да си купи новия мержан пак ще иска скъпи дрехи и миризми...за мен няма никаква криза а всичко и полит решение на световно ниво..ако се ударим с друга планета ок или да потъне германия или някоя друга страна
        Вся Власть Советам

Коментар

Като изключим огромния спад при индустрията, задлъжнялостта и спада при банките е показателен! Как ще консумират БЕЗ ПАРИ? Дай и ние в БГ да почваме ако става така! Говорим за симптоми! Удари ли болестта в пълната си сила, вече е късно! Тогава ще имА само мохабето като:

НЕГОВОТО РОЗОВА КОЖА...
          Къде е тоя спад, че чак огромен - при индустрията? Това, че милиони китайски хора са се набълбукали с кредити, не означава, че икономиката е спряла. Напротив - както казах: потреблението расте и никой не оспорва това - защото на база на данните от десетки и стотици световни компании, продаващи в Китай, би било смешно да се оспорва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
            Съчиняваме ги на база спадовете в реалната икономика,през 30-те години фабриката на света е САЩ и при 25% спад в реалния сектор спада на фондовия е 1000%,заради факта че фабриката на света се е нуждаела от много суровини тя е задвижвала цялата световна икономика както Китай днес,спада в Китай в момента в реалния сектор на икономиката е 24% така че нещата не са толкова различни
            Що дакса трябва да пада?ами далу жонса и сип500 те си летят близо до рекорда..не може всеки път който икономиката спадне с 25%борсите да отиват на 500 точки
            Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
              Да, но месец преди това DAX вече е ходил до това ниво, така че нещо не схващам смисъл на предния ти пост - "прогнозираш" нещо, което вече се е било случило или твърдиш, че вече сме видяли дъното на низходящия тренд?
              Не схващаш, че прогнозирам нещо, което предстои, не прогнозирам нещо, което се е случило. Как да ти го кажа, прогнозирам ново дъно, става въпрос за събитие в бъдещето, не се прогнозират минали събития. И още нещо - индексът не е ходил на това дъно преди месец, предишното дъно е 9168, а сега ти прогнозирам ново на 8800.
              Last edited by Manyface God"; 05.04.2016, 12:10.
              The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Не зная, драги - аз гледам продажбите. Например няма автомобилна компания, която да няма огромен ръст на продажбите в Китай. Цялото китайско потребление расте.
                Като изключим огромния спад при индустрията, задлъжнялостта и спада при банките е показателен! Как ще консумират БЕЗ ПАРИ? Дай и ние в БГ да почваме ако става така! Говорим за симптоми! Удари ли болестта в пълната си сила, вече е късно! Тогава ще имА само мохабето като:

НЕГОВОТО РОЗОВА КОЖА...

Коментар

Нищо не са изяли, тоя спад не е изненадващ.
                  Противоречи на мнението ти отпреди 2-3 дни:

Първоначално изпратено от GiRo
                  Импе, по принцип съм оптимист (рогат), но имам едно усещане, че имаш още 2-3 дни да излезеш без вазелин ....
                  Първоначално изпратено от Императорът
                  И на какво се базират тия твои усещания? Нещо сънува ли или просто така си усещаш?
                  Кое точно не те е изненадало
                  Last edited by GiRo; 05.04.2016, 13:39.
                  Не е препоръка за каквото и да било.

Коментар

Хм - и колко продават германските компании в Гърция - и колко: в Китай?

Дори печалбите на компаниите и дивидентите да намалеят с 10-15%, това причина ли е акциите да паднат с 50+%?
                    Причината ще са бъдещите очаквания, за да падне пазара с 50%. То да не е дроби и яж! Една година падат печалбите, забележи само какъв мижав процент си посочил 10-15%, но от другата всичко си е по старо му! Как да стане!

Променят ли се перспективите, КРАЙ!

Коментар

Е ми, ей ти го и Китай! Те там, за да си изкарат пари и да купуват немски стоки, трябва да им вървят нещата, работа бизнес и прочие! Ако ми кажеш, че Китай е огромен и все някой ще купува, просто погледни графиката за НЕОБСЛУЖВАНИТЕ жилищни заеми от 2015 и 2016г. Печалбите на техните банки са на отрицателно ниво, много по-зле от 2008 и 2009г. Как си го представяш, просто не знам???
                      Не зная, драги - аз гледам продажбите. Например няма автомобилна компания, която да няма огромен ръст на продажбите в Китай. Цялото китайско потребление расте.

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
                          Съчиняваме ги на база спадовете в реалната икономика,през 30-те години фабриката на света е САЩ и при 25% спад в реалния сектор спада на фондовия е 1000%,заради факта че фабриката на света се е нуждаела от много суровини тя е задвижвала цялата световна икономика както Китай днес,спада в Китай в момента в реалния сектор на икономиката е 24% така че нещата не са толкова различни
                          Ако гледаш суровините (например слузта) и обясняваш спадът им със спад на потреблението, значи потреблението на слуз е намаляло със 70%... да си видял някъде автомобилният и самолетният трафик да намалеят със 70%?

Коментар

Щуротий дакса 900 точки или 2000 как си ги съчинявате тези стойности не знам..
                            Съчиняваме ги на база спадовете в реалната икономика,през 30-те години фабриката на света е САЩ и при 25% спад в реалния сектор спада на фондовия е 1000%,заради факта че е фабриката на света се е нуждаела от много суровини тя е задвижвала цялата световна икономика както Китай днес,спада в Китай в момента в реалния сектор на икономиката е 24% така че нещата не са толкова различни
                            Last edited by Hermes73; 05.04.2016, 12:10.

Коментар

Щуротий дакса 900 точки или 2000 как си ги съчинявате тези стойности не знам..
                              Ами той казва напримерно

Коментар

Ти нали се сещаш, че германските компании, за да раздават ЕДИКАКЪВ СИ дивидент, те са го изкарали преди това от продажбата на стоки и услуги! Без да говорим за нещата на глобално ниво, а да погледнем само Южна Европа, когато те се сринат, защото положението там е трагично, на КОЙ ЩЕ ПРОДАВАТ ГЕРМАНЦИТЕ И ОТКЪДЕ ЩЕ ИДВА ДИВИДЕНТА?
                                Как си го мислиш???
                                Никой не казва, че просто някакви "борсови играчи" ще разпродават ей така....
                                Когато дойде момента, пазара ще пада по-обективни, а не по-субективни причини!
                                Към днешна дата ти смяташ, че ще имаш дивидент, но ако утре се разбере, че в Гърция и Италия приемрно няма да има заплати 3 месеца, а банките са кухи и следва хипер инфлация, последното, което ще се случи, е да купуват несмки стоки!
                                Какво става с дивидента, с капитализацията на компаниите, а разходите са постоянни!

Дори печалбите на компаниите и дивидентите да намалеят с 10-15%, това причина ли е акциите да паднат с 50+%?
                                Last edited by Императорът; 05.04.2016, 11:51.

Коментар

Working...
                                X