Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнениеДнес всички говорят за спад ... дали се качиха достатъчно маймунки (мечки) на клона ?
Клинтън губи електорат и на 11 е припаднала на церемония ,плюс излизане на информация в англииски вестник че е тежко болна и до 18 месеца.....
Японците не паднаха като хората ,да видим днес ЕС дали са много уплашени от бъдещето идване на тръмп а трябва да са уплашени...
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение"Канят ме мамо на тежка разпродажба, на първо либе опция да шортна ...." ....Ей таков ше е пазара ....
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
Първоначално изпратено от absd Разгледай мнениеЗдравейте колеги,как виждате пазара през новата седмица....ще купуваме,продаваме или...Ей таков ше е пазара ....
Коментар
-
...какви са тия странни неща, които искате да си купите - за вас могъщи компании няма ли?
Аз си обичам могъщите: искам да издебна няколко - основно в Америка - въпросът е, че ако американските паднат до нивата, на които ги искам, немски и французки ще паднат поне със същият процент, а това ще ги направи трудно устоими за алчни дивидентаджии.
- Искам да си допълня Gazprom, ама там трудно се пада до ниското без спад на синьото - на около 3.48 кинта ги ща - или поне на 3.54.
- Искам да си зема P&G и/или J&J - на около съответно например 62 и 85 евраци, ама ако САЩ паднат дотолкова, ще полакомя да дебна Daimler на около 51.80 и съответно Allianz на 117.40 (напримерно).
- Резерви в Щатите са ми Pfizer, Microsoft, McDonalds, Coca cola - търся ги на 26, 39, 88, 36 кинта - алчно е - ама знае ли човек, обаче пък - както казах по-горе.
- BYD искам да си чопна - тая компания могъща ще стане - ама докато блея - скочиха - дано пак паднат.
- Total и/или Sanofi във Франция - на 35/65 кинта: секси - но паднат ли по-сериозно пазарите - може и по-тънинко - знае човек ли?
Двете ми щатски приоритетни, защото: ного могъщи и със силно диверсифициран бизнес - може да имат временни спадове понякога и затруднения, но са неунищожими. Китайците са компания на и дори - така да се каже - ОТ бъдещето. Извън тях търся компании с минимум 3.4% дивидентна доходност - и разбира се - да са секси компании, а не някакви глупави.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеПадането винаги е с големи обеми но дълбоко и кратко, но качването с малки обеми но бавно и продължително.......Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеПо принцип си прав за влизащите нови инвеститори ,но каква им е целта ....
Сега погледнах сантандер в петък имала 108К оборот по 4 евро къв 800 К в лева.... докато коба е с 40 пъти повече.... това е на Франкфурт...
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеДобре е да се проучи точно кво взимаш сега съм на Sniace това е фабрика за цеулоза
тези дни трябва официално да възобновят производство правеха набиране на капитала и влезнаха 3 големи инвеститори и знам че и да падне тез хора там не са набутали пари да ги загубят добре е да се отсява от компаниите и тъка риска е по умерен пък и те са толкова ниско ликвидни колкото целият оборот на БФБ
Сега погледнах сантандер в петък имала 108К оборот по 4 евро къв 800 К в лева.... докато коба е с 40 пъти повече.... това е на Франкфурт...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеНе те ли е страх от неликвидните който при спадове са като каменни блокове надолЕ....вярно после бързо се качват ама ...
Някой път и в Сантандер чакам сделки през минути....там намирисва и на нашата борса ,за испанската ...
тези дни трябва официално да възобновят производство правеха набиране на капитала и влезнаха 3 големи инвеститори и знам че и да падне тез хора там не са набутали пари да ги загубят добре е да се отсява от компаниите и тъка риска е по умерен пък и те са толкова ниско ликвидни колкото целият оборот на БФБ
Даже напоследък ги предпочитам
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеИначе мисля да дебна OHL GAM SANT ELE ITX и някоя по не ликвидна ракета
Някой път и в Сантандер чакам сделки през минути....там намирисва и на нашата борса ,за испанската ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнениеАз следя Сантандера правеше по 100м на ден акции ,Гамеса по 1.5 милиона но от август Сантандера падна до 20 =30 Гамеса под 600 к.....в момента премаркета показва че утре надолЕ няма да е голям от половин процент при тях ....зависи от японците да не върнат с по 4-5 % ,но за сега е така...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеПадането винаги е с големи обеми но дълбоко и кратко, но качването с малки обеми но бавно и продължително.......
Коментар
Коментар