IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    http://www.investor.bg/evropa/334/a/...taliia-233469/
    на моята платформа уж не се търгуват Уникредит а има 110 бр сделка на 2,677

Акционерите ще получат за всеки пет стари акции по 13 нови, които се издават на цена от 8,09 евро. На борсата в Милано акциите на банката се обезцениха по обяд с 3 на сто до 12,72 евро за брой. Цената на правата на запис се понижи с 6,7 на сто до 12,18 евро, предава Ройтерс.

Я ми го обясни по просто...
    Поздрави!

Виж кво ся! Така и ще ти го обясня - достатъчно разбираемо...

Значи, вярвам си съгласен с мен, че трудно се набира капитал от една /която и да е/ компания, независимо къде е базирана същата - у нас, или в чужбина. Нали до тук си съгласен с мен? Начиии: то не са обещания за светло бъдеще..., за да се стигне чаааааак и до сваляне на звезди от небето. Звезди бе, приятел - истински! Значи, хващаш си ти отчетите на тая компания и оставаш без дъх! Ама тия - виж ги сЯ - те работят за миноритарните си акционери! Чудо невиждано /на нашата планета!/. Четеш отчети, баланси, охооооо - ама те и "дивидентец" гарантираЛИ, ШЪ знаИш!!!

Зарибен - скачаш веднага в позицията..., дори чакаш да падне, за да си купиш отново, уж "на по-ниски цени". ХитрО съм аз - викаш си ти! До тук всичко е ОК, нали?

Да де, ама мажо е от другата странаааа... Той определено не мисли така. Как мисли той? Той мисли така: на мен тия 50% + 1 акция - не ми харесват, вЕрно, че имам винаги кворум на ОСА, амаааа... Въпреки кворума - тия миноритари ВИНАГИ могат да се "сдушат" и да ми спретнат една блокираща квота ииииии - докато чакам решения на съдилища /а времето е пари!/ - да тръгна надолЕ /мажови работи/...

И мажо решава да пришпори малко нещата: УС-то му решава да направи ОСА с някакъв дневен ред, в който да включи и увеличение на капитала чрез разводняването му с еди колко си броя на всяка от досега съществувашите акции... Просто и лесно: цените на акциите веднага тръгват надолу, но не пропорционално на броя на новите акции, а много повече, защото много от миноритарите са чакали друго /качване на цени, дивидентец.../ и бързо решават да се освободят - за по-припряните, които виждат нещо по-изгодно на фона на предлагането...

Ако такава смяна на курса от миноритарите бъде направена в началото, още когато научат дневния ред на предстоящото ОСА - МИСЛЯ - може да са доволни от себе си, като пренасочат ресурса към друг актив...

НЕ ИЗКЛЮЧВАМ възможността да греша, но това епистината: мажо увеличава пакета си с изкупуване на акциите на дребните конкуренти, които само могат да му мътят водата...

Лично мнение! Моля, ако сте на друго мнение да не се съобразявате с написаното тук. Аз съм против притежаването на акции от типа "Любов до гроб!" и това ме прави подозрителен.

Успехи!

Коментар

• По от тел. и ми е кошмар ... Продадох ги моите , но още ги заглеждам ...
      Относно увеличението уж четох ама ми се струва, че ще кажа някоя глупост ... Май от днес разделиха цената акциа от права... т.е. (5х12.3+13х8.09+13х10 права)/5= 22.8, при цена в петък от 26.1 ,.. по тия сметки реалния спад на акция е около 13-15%....
      Неясно ми следното :
      ​​​​1. Излиза, че ако искам да си купя от тия акции , новите на 8.09 трябва да си купя права по около 10 ???
      2. Ако си купя права , как ще ги пазарувам новите, на фиксиранаъа цена или на аукцион ???
      3. Мога ли да си остана с права , но без акции и накрая да трябва да ги продавам на търг .... на банките гаранти
      4. Сегашните акции които сега вървят по 12.2 кой ги купува и за чий ...??? Ще се конвентират ли автоматично при съотношение 13/5 ???
      Моля, ако има някой , който е наясно и желае да ни просветли да пише...

Аз ги виждам нещата така :
      - кофти отчет 09.02 + период на несигурност 2-3 седмици относно увеличението и цената се натиска надолу
      - когато увеличението е факт цената се изстрелва ...
      - успеха на сделката зависи изцяло от момента на вход ...
      Last edited by Protokol; 07.02.2017, 09:56.
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
        Импе, тия дойчовци много платени бре - да не ти ощавят дивидента
        http://www.derwesten.de/wirtschaft/d...209476303.html
        http://www.investor.bg/evropa/334/a/...taliia-233469/
        на моята платформа уж не се търгуват Уникредит а има 110 бр сделка на 2,677

Акционерите ще получат за всеки пет стари акции по 13 нови, които се издават на цена от 8,09 евро. На борсата в Милано акциите на банката се обезцениха по обяд с 3 на сто до 12,72 евро за брой. Цената на правата на запис се понижи с 6,7 на сто до 12,18 евро, предава Ройтерс.

Я ми го обясни по просто...
        Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Защо Daimler пада с 2.5%, има разумна причина ли и дали може да падне до около 54, за да си зема още?
          Импе, тия дойчовци много платени бре - да не ти ощавят дивидента
          http://www.derwesten.de/wirtschaft/d...209476303.html
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Важното е, да има движения, а такива има.
            The strongest stand last.

Коментар

• Защо Daimler пада с 2.5%, има разумна причина ли и дали може да падне до около 54, за да си зема още?
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                lobos тука https://chatwithtraders.com/ep-104-alex-at09_trader/ ги обсъжда един как ги е шортил като са станали от 5 долара 115 ноември едната седмица загубил 40 000 другата спечелил 100 000
                Затова съм вкарал 250$ които мога да прежаля ,нека да видим утре как ще бъде в петък мисля че публикуват късите и да видим как ще са ,може би ще излезе някаква представа за отчета ,както казах тези пари съм ги прежалил
                Харесал съм и още някои

Коментар

• lobos тука https://chatwithtraders.com/ep-104-alex-at09_trader/ ги обсъжда един как ги е шортил като са станали от 5 долара 115 ноември едната седмица загубил 40 000 другата спечелил 100 000

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Те да станат по 100$ парчето ти ако искаш и банани си купувай
                    Банани ли? Кои са те? На кои казваш: "банани"?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Какво е пък това: Дрис? Никога не бих си купил нещо, което се казва така.

Аз пък си взех първите няколко Мидички, с поръчка на майтап, която не вярвах да мине. Доволен.
                      Те да станат по 100$ парчето ти ако искаш и банани си купувай

Коментар

• Какво е пък това: Дрис? Никога не бих си купил нещо, което се казва така.

Аз пък си взех първите няколко Мидички, с поръчка на майтап, която не вярвах да мине. Доволен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

това със слабия долар не те ли притеснява...
                          Бутнах 250$ мисля да ги забравя за 1 година интересно мие кво ще стане ,човек не знае от къде ще излезе зайчето или къде ще гризне дръвцето ,но ми е интересно каква я мислят тук .

Коментар

Влезнах на 5,50$ да видим кво ще стане на 7 чакаме отчета
                            това със слабия долар не те ли притеснява...

Коментар

Влезнах на 5,50$ да видим кво ще стане на 7 чакаме отчета
                              Успех!
                              От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Влезнах на 5,50$ да видим кво ще стане на 7 чакаме отчета

Коментар

Working...
                                X