If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
UNIBAIL RODAMCO NV ми е малко по - интересна от сектора на НИ, Wereldhave ги следя вече 2 години, но не мога да се навия на вход.
Върху UNIBAIL имаш ли наблюдения?
честно казано unibail не съм ги гледал много подробно, имат към 15% експозиция към офиси и exhibition centres които явно сега продават да си свалят дълга. иначе при тях наемната доходност в момента е към 5,2% така че със сигурност се плаща премия че са в euro stoxx 50 и че се очаква наемите да растат над инфлацията, което дългосрочно не знам колко е реалистично
Гледах на wereldhave отчета и като цяло не видях защо ги натиснаха пак, наистина заетостта падна с близо 1% но пък отово е на нивата от миналата година, другото е че бяха казали че за довършване на проектите им трябват 15 милиона евро пък са дългът им нараства с почти 50 милиона. иначе са станали 3-тата най-скъсявана акция в холандия с 12.60 short interest http://www.shortsell.nl/universes/Nederland ..
реално драма няма единствено купихме прекалено рано както се казва тука https://seekingalpha.com/article/425...dividend-yield
мисля няма нова информация по случая с данъчните във франция който към момента си е основен за мене... на на тези цени ако не ги глобят във франция наемната доходност е близо 7.4-7.5% което дори при 30% спад на немите, който не мисля че някой очаква, пак ще са на наемна доходност 5% на колкото се търгуват разни офиси хотели и тем подобни. вече ако ги глобят 60-80 милиона трябва да продават във франция пък точно там сега никой няма да иска да купи и NAV-а сигурно ще им падне до към 34-36. Здраве да е гледаме мача
UNIBAIL RODAMCO NV ми е малко по - интересна от сектора на НИ, Wereldhave ги следя вече 2 години, но не мога да се навия на вход.
Върху UNIBAIL имаш ли наблюдения?
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Гледах на wereldhave отчета и като цяло не видях защо ги натиснаха пак, наистина заетостта падна с близо 1% но пък отово е на нивата от миналата година, другото е че бяха казали че за довършване на проектите им трябват 15 милиона евро пък са дългът им нараства с почти 50 милиона. иначе са станали 3-тата най-скъсявана акция в холандия с 12.60 short interest http://www.shortsell.nl/universes/Nederland ..
реално драма няма единствено купихме прекалено рано както се казва тука https://seekingalpha.com/article/425...dividend-yield
мисля няма нова информация по случая с данъчните във франция който към момента си е основен за мене... на на тези цени ако не ги глобят във франция наемната доходност е близо 7.4-7.5% което дори при 30% спад на немите, който не мисля че някой очаква, пак ще са на наемна доходност 5% на колкото се търгуват разни офиси хотели и тем подобни. вече ако ги глобят 60-80 милиона трябва да продават във франция пък точно там сега никой няма да иска да купи и NAV-а сигурно ще им падне до към 34-36. Здраве да е гледаме мача
Доколкото си спомням тук имаше фенове на Danske bank ...Как ги виждате нещата с тоя скандал с пералната ...ще ги ошамарят ли яко американците ? Щото ако ги подпукат както правят с всички европейски компании...язък за добрите им коефициенти...
Европейските регулатори май ще са по- благосклонни...
Точно днес ги гледах. Обичайно харесвам някъде да има скандали, които да не засягат пряко дейността, а да са повече шум, но тук вече има отдръпване на клиенти и по - ниски от очакваните резултати за първото тримесечие. За в САЩ си е риск, за Европа съм съгласен с теб. Банката е с много добри коефициенти текущо, но бих поизчакал докъде ще стигне този спад, че в момента е буквално "падащ нож".
Доколкото си спомням тук имаше фенове на Danske bank ...Как ги виждате нещата с тоя скандал с пералната ...ще ги ошамарят ли яко американците ? Щото ако ги подпукат както правят с всички европейски компании...язък за добрите им коефициенти...
Европейските регулатори май ще са по- благосклонни...
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Прогнози за DB ? Някои експерти пишеха тук преди време - да внимаваме ако слезе под 10 .,. после същото .,за 8 и т.н. .... Аз съвсем аматьорски питам - ще видим ли някога петарка ???
п.с. мисля, че отново се цели в 6.5 и смятам да си взема малко тогава...
Дългосрочно грънци.
Акцията става само за спекулация купуване при спад и след това продаването след някакъв отскок. То това май и Протокола. прави .Не се купува бичи тренд се отиграват корекции , тук мечия пазар е вече почнал . Но този фокус върви щот пазарите зад океана са все още бичи . Като налази мечия пазар с тази стратегия ще си унищожиш капитала ., Най- малкото не се знае какъв мечи пазар ще е колко време ще продължи, а поведението на акцията преди да е започнал мечия пазар не предвещава нищо добро.
Ей, некои хора не си научиха урока от БФБ.
Сори за тона но мислим че тук набиването е опасно, особено дългосрочно. И не само тук.
Умопомрачително "професионално" мнение.
От 2016-а разни "специлисти" прогнозират спадове, катаклизми, а за нова криза и по - здрава корекция на пазарите трябва комбинация от силни взаиомосвързани причинно - следствени връзки, които до края на текущата година няма изглед да се случат, само загатване и слаби сигнали. На 20 000 DJIA бе съдбовна кота за много "знаещи" и очакваха обръщане на треднда, а вече е на 26 500, видими са пропуските за повярвалите и седящите на прекомерно количество кеш. За DB конкретно ще покаже времето кой до каква степен е бил прав.
При 10 години инвестиране нямам 1 затворена позиция на загуба и не държа нищо прекомерно дълго. Ценя мнението на малцина, не се влияя от писарушковци, правя собствени анализи и внимателно подбирам моментите за вход/изход. Наистина е хубаво да си научиш уроците, желая ти успех.
Дългосрочно грънци.
Акцията става само за спекулация купуване при спад и след това продаването след някакъв отскок. То това май и Протокола. прави .Не се купува бичи тренд се отиграват корекции , тук мечия пазар е вече почнал . Но този фокус върви щот пазарите зад океана са все още бичи . Като налази мечия пазар с тази стратегия ще си унищожиш капитала ., Най- малкото не се знае какъв мечи пазар ще е колко време ще продължи, а поведението на акцията преди да е започнал мечия пазар не предвещава нищо добро.
Сори за тона но мислим че тук набиването е опасно, особено дългосрочно. И не само тук.
И аз съм на това мнение... Трябва да се изчака малко DAX да спихне и тогава да се търси вход.
Относно стратегията- след 10 бичи тренд бих станал дългосрочен само по неволя ....
Според мен има един фактор, който дава допълнителен дискаунт - постоянната опция да увеличават капитала...
Накрая ще вземе да ги национализират, .. отчасти разбира се - за да е по приемливо ...
т.е. според мен нещата вървят в тази посока...
Схема Комерц , RBS ...но едва ли Populare
Китайците си биха камшика. Ако нещата щяха да се оправят само с инжектиране на свеж капитал нямаше да избягат. И как да развиват глобален печеливш бизнес като насреща е JPM ....
Единствен шанс имат ако направят обща Европейска конструкция , подобно на Еърбъс...
И кво - да ги чакам 20-30 г. ли ???
От много места се очаква да слезе в диапазона 6,5-7, след отпадането на сливането си мисля защо не и по - долу.Сериозен ръст тук преди някакво сериозно преструктуриране и опимизация на процесите няма да се види. Дългосрочно са не лоша инвестиция, нищо с "Deutsche" в името няма да бъде оставено да фалира, все ще се справят с проблемите, въпросът е само моментът за вход.
Дългосрочно грънци.
Прогнози за DB ? Някои експерти пишеха тук преди време - да внимаваме ако слезе под 10 .,. после същото .,за 8 и т.н. .... Аз съвсем аматьорски питам - ще видим ли някога петарка ???
От много места се очаква да слезе в диапазона 6,5-7, след отпадането на сливането си мисля защо не и по - долу.Сериозен ръст тук преди някакво сериозно преструктуриране и опимизация на процесите няма да се види. Дългосрочно са не лоша инвестиция, нищо с "Deutsche" в името няма да бъде оставено да фалира, все ще се справят с проблемите, въпросът е само моментът за вход.
Петрола е доста нагоре последната седмица, а петролните компании като Екинор, Тотал и Репсол примерно, са леко надолу. Някой има ли обяснение защо е така? По принцип съм забелязал че плътно си спазват движенията в цената на петрола?
Коментар