Ами някакви сложни сметки не съм правил, дори отчетите на TUI не съм гледал. Някои беше споменал за голяма задлъжнялост. Едно 4.20 - 4.30 ако отиде ще е добре. Населението акумулира пари, за сметка на увеличение на пасивите в балансите, но като го отпущят ще хукнат по целия свят. Нещо което си го натискал, като тенжера под налягане.Визирам екскурзии, почивки по света. Па като го отпущиш ще лети .....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
DAX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнениеDax-овци , не забравяйте тази тема, Чакаме малко TUI да падне под 4 и скачаме смело.
Аз сложих една чакаща на 3.62.
------------
Terziev миналата седмица нещо се побърках и продадох Елиор-ите на 5.39.
По-късно купих 50 на 5.33 и още по-късно 100 на 5.20. Вчера, за съжаление, ги изпуснах на 4.80.Last edited by Никола20; 22.12.2020, 07:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнениеНе за купуване, а за продаване. Trailing stop му викат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Няма какво да му си притесняваш. Слагаш следваща поръчка с начална цена от сорта на 5,20 и следване разстояние 2-3 еврака. Гарантираш си печалбата и използваш времето за лов на други печалбоносни обекти.
Купувам още акции, само ако цената падне с поне 20% и според колко свободен кеш имам, но конкретно в този случай, бих купил на не по-малко от -35%.
Когато започнах на борсата (преди 6 месеца) всичките ми пари бяха в една акция. По-късно ги разделих в две и сега вече са 10.
Съжалявам много, че не си оставих 50 бр. Рено на хубавата цена, ама така е - грешки на растежа.
В момента държа около 30% кеш и така се чувствам по-спокоен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнение
А дано!
Не бързам да се радвам, защото и преди да купя бяха стигнали 5.6 и върнаха.
В четвъртък купих на майтап едни нечувани (от мен), но за тях ще пиша в американската тема.
Коментар
-
И много правилно направи с Elior. Другата седмица отива на 6. Така и не слезе под 4,80.
Не бързам да се радвам, защото и преди да купя бяха стигнали 5.6 и върнаха.
В четвъртък купих на майтап едни нечувани (от мен), но за тях ще пиша в американската тема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнениеВ крайна сметка реших да не ги бавя повече. Купих 200 бр. на 5,05.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Имам същата дилема за Даймлер, но към момента реших да си ги задържа. Цената падна много освен заради ковид кризата, и заради митата на Тръмп. Сега с новия президент, ръста може и да продължи. Освен това следва логичния въпрос, ако кеширам Даймлер, къде да вкарам кеша? Все въпроси които всеки си задава най-вероятно.
Коментар
-
Legioner, не би трябвало твоите акции да са Актив на брокера. Актив на брокера трябва да са неговите си акции (ако има такива). Твоите акции счетоводнио трябва да се водят отделно, както и на всички други клиенти като теб. Т.е. да не се смесват активите на брокера и активите на клиентите. Дори най-добре е един брокер да няма свои позиции, а да е чист посредник, който да обезпечава технически процеса на достъп. Като получава комисионни. Ако те интересува до какъв разме са гарантирани инвестициите в ценни книжа, това е друг въпрос. Трябва да се гледа законодателството какво казва. ИМА Фонд за компенсиране на инвеститорите в ценни книжа. Мисля, че у нас е 90% от стойността на вземането , но общо до 40 хил.лв за непрофесионални инвеститори. Но ако един брокер не заема свои позиции, не би трябвало да фалира, освен ако шефа не открадне парите и не зачезне за Карибите да речем.Last edited by ПИЧ; 01.12.2020, 12:11.
Коментар
-
Здравейте колеги,
Имам желание да се включа в търговията с ЦК на DAX.
Интересува ме това, че сме в ЕС дали позволява на нашите брокери да опрерират директно с DAX и релно дали при покупка на ЦК ще водя директо с моето име в техния Централален депозитар. Не съм сигурен дали си задавам правилно въпроса, но да идеята ми е дали ЕС ни дава максимална сигурност за парите който инвестираме. В другата тема за инвестици в акци на NYSE ако си спомням правилно беше писано, че твоите акции са актив на българския ти брокер и ако той фалира не е ясно какво става. Надявам се в ЕС и DAX да няма такива филми.
Коментар
-
Един коментар на Красен Станчев във в-к Дневник ми направи впечатление.
Нови данъци ни гласят Брюкселските бюрократи. Ето извадка:
А тук е линка към цялата статия https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/11/27/4144470
Last edited by ПИЧ; 27.11.2020, 17:15.
- 1 like
Коментар
-
Успех ти желая. Според мен сделката и така си е много добра, но ще трябва да държиш, ако искаш резултат. Просто в Париж няма толкова пари и завъртането става доста по-бавно.
Ще държа докато/ако станат поне 10. Ако паднат, няма да компенсирам. Кеша го пазя за Рено-то, че те са много палави. Другите автота като паднат с 2%, при Рено са 5%.
Коментар
Коментар