If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Рестарт на икономиката ще стартира и петрола....самолети,автомобили,камиони,туризъм и параходи и вътрешно потребление на газ в химическата ,топлофикациите.. от раз ще стартира за няколко сесии и после ще чакаме дивидент...помниш ли Вшрекард под 80 а сега е 120....50 % и следващия удар ще е скоро...
Сделката на ОПЕК+ няма да спаси петролната индустрия
Очакванията са 2020 г. да бъде изключително тежка за петролните пазари заради срива на търснето
Няколко дни след като ОПЕК и съюзниците ѝ обявиха голямото споразумение за спасяването на световната петролна индустрия, става пределно ясно, че историческата сделка единствено може да ограничи най-лошото от предстоящите щети, пише Bloomberg в свой анализ.
Най-мащабното координирано свиване на производството на петрола вече избледнява пред срива на търсенето, какъвто светът досега не е виждал. След кратко поскъпване петролът от сорта Брент поевтиня до най-ниското си ниво от 18 години насам на борсата в Ню Йорк, а лидерите на страните, които са сред големите производители на петрол, както и директорите на петролните компании, понасят финансовите удари на пандемията от коронавируса.
Тежкото състояние на пазара бе подробно описано в сряда от Международната агенция по енергетика (МАЕ). Търсенето на петрол се е насочило към най-големия си годишен спад в историята, а световното потребление се е понижило с близо една трета през този месец заради ограничителните мерки за овладяването на коронавируса.
През лятото е възможно да не остане място за съхраняване на петрол. Това би бил най-лошият сценарий за петролната индустрия и при него цените може да се понижат още повече.
„След няколко години, когато погледнем назад към 2020 г., може да си кажем, че това е най-лошата година в историята на световните петролни пазари“, коментира изпълнителният директор на МАЕ Фатих Байрол.
„Сделката между ОПЕК и нейните съюзници подкрепя пазара, но сривът на търсенето е толкова голям, че няма споразумение, което би могло да понижи достатъчно доставките, така че да се компенсират загубите“, се посочва в доклада на МАЕ.
Близо десетилетие на растеж на търсенето на петрол ще бъде изтрито през тази година, тъй като потреблението се срива с близо 9 млн. барела на ден, посочват от базираната в Париж организация. Най-тежкият удар ще е през този месец, когато потреблението на гориво ще се срине до най-ниските нива от 1995 г. насам, уточняват от агенцията.
Мерките за ограничаването на разпространението на коронавируса замразиха световната икономика. Много полети бяха отменени, редица бизнеси затвориха, а милиарди граждани си останаха по домовете. Ето защо необходимостта на потребителите от бензин рязко се понижи.
Нямам представа дали ни касае. И да ни касае, и не ни касае, аз нищо няма да усетя Не знам на какво отгоре го чакате този ръст, но може и да сте прави. Аз както стана ясно, имам ужасна успеваемост за краткосточния тренд. Но си чакам Шел под 11 евро, и се надявам да успея да напълня. После да става и 30 евро ако иска Шел-а и да си го държиш за дивидент пак няма да е лошо, но доколкото знам си спекулант и едва ли си ги взел дългосрочно...
Рестарт на икономиката ще стартира и петрола....самолети,автомобили,камиони,туризъм и параходи и вътрешно потребление на газ в химическата ,топлофикациите.. от раз ще стартира за няколко сесии и после ще чакаме дивидент...помниш ли Вшрекард под 80 а сега е 120....50 % и следващия удар ще е скоро...
Гледам Шеврон спира Тенгиз в Казахстан ,това нещо касае ли ни като държава....? Или нещо не съм разбрал...?
Мисля че скоро дългите ще тръгнат на поход ....имам чип картичка , банка и петрол....
Нямам представа дали ни касае. И да ни касае, и не ни касае, аз нищо няма да усетя Не знам на какво отгоре го чакате този ръст, но може и да сте прави. Аз както стана ясно, имам ужасна успеваемост за краткосточния тренд. Но си чакам Шел под 11 евро, и се надявам да успея да напълня. После да става и 30 евро ако иска Шел-а и да си го държиш за дивидент пак няма да е лошо, но доколкото знам си спекулант и едва ли си ги взел дългосрочно...
п.п. а ето какво очакваме за днес- Икономически данни - САЩ Информация относно седмичните молби за помощи при безработица в САЩ ще бъде изнесена днес в 15-30 часа. Броят им през последните 3 седмици нарасна драстично, като анализаторите прогнозират нови 5.5 млн.
Гледам Шеврон спира Тенгиз в Казахстан ,това нещо касае ли ни като държава....? Или нещо не съм разбрал...?
Мисля че скоро дългите ще тръгнат на поход ....имам чип картичка , банка и петрол....
спадове има когато парите ги няма ........ сега пазара е наводнен от пари ...... света ще преболедува и колелото отново ще се завърти ...... в началото по-леко, а с времето скоростта ще се увеличава...
виждам, че не си работил в годините след 1989 г. до въвеждане на борда 1997 г. ....... виждам, че не си чел за русия след 1917 год., австро-унгария, ваймарската република...
Пак се разминавме полки. Казват им 'хеликоптерни пари'. Това че някой печата пари и изкупува всякакви активи, без значение от тяхното качество, състоятелно ли ти звучи? То е ясно че рано или късно икономиката ще тръгне нагоре, но въпроса е кога и най-вече къде ще е дъното.
"Продажбите на дребно през март спаднаха с рекордните 8.7%. Това бе най-големият едномесечен спад от 1992 г. насам. Bank of America затвори над 6% по-ниско на гърба на разочароващите приходи, а Citigroup падна с над 5%."
И това е за първото тримесечие, когато икономиката не беше затворена напълно. Я сега си представи какво ще се случи през второто тримесечие. Мислиш ли че пазарите ще се впечатлят че пазара е 'наводнен с пари'? Едно е светът да работи и да създава БВП и добавена стойност, съвсем друго е някой да печата пари, а в същото време Ню Йорк да е безлюден, 6 милиона да остават без работа само в САЩ (на седмица), да не говорим за Европа. Не знам какво общо има хиперинфлацията в България със сегашната ситуация, но явно ти си знаеш. Пак ти казвам, когато когато започнат да излизат резултатите за второто тримесечие следи внимателно какво ще се случва на пазарите, и най-вече как 'колелото се върти". Честно казано силно се надявам да не съм прав, но си мисля че такива са реалностите...
п.п. а ето какво очакваме за днес- Икономически данни - САЩ Информация относно седмичните молби за помощи при безработица в САЩ ще бъде изнесена днес в 15-30 часа. Броят им през последните 3 седмици нарасна драстично, като анализаторите прогнозират нови 5.5 млн.
Добре, че не продадох вчера, ама след толкова разминаване с краткосрочните трендове, как да не се притеснява човек. Сега да видим BASF-a дали е правилният избор. Хубав дивидент се чака, но сигурно ще има по-подходящи ракети.
Абе прав си, печатат се, ама това са "кухи пари", те не създават стойност. При замръзнала икономика и блокирано производство, не виждам как едни напечатани пари биха помогнали. Нещата сега дори са по-лоши от 2008-ма. Много повече дълг, отрицателни лихви и неработещи икономики. Въпроса е кога ще започне да се разхлабва карантината, и дори и да се рахлаби, колко време ще отнеме нещата да си дойдат на мястото. Според мен резултатите за второто тримесечие ще отключат по-големите спадове.
какви са тези "кухи пари", бе, човек?
чакаш спадове пък пишеш, че парите са кухи!!!
спадове има когато парите ги няма ........ сега пазара е наводнен от пари ...... света ще преболедува и колелото отново ще се завърти ...... в началото по-леко, а с времето скоростта ще се увеличава...
Колкото и да печатат, пазарите се движат от икономиките а не обратното, а те може да паднат с 10-20%, което е ОГРОМЕН СПАД.
виждам, че не си работил в годините след 1989 г. до въвеждане на борда 1997 г. ....... виждам, че не си чел за русия след 1917 год., австро-унгария, ваймарската република...
Коментар