IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

DAX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Stone_Kold Разгледай мнение
    и понеделника гапеца нагоре и стоповета заминали
    Това се отнася и за дългите и аз на това разчитам за края на сесията.
    Щото през уикенда може да излязат някои новинки....а добрите излязоха днес.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
      Абе гледам ги тия индекси у щатско и ми се чини, че няма голям подем за скуизване на късите.
      Аз ще взема да влезна сега едни къси пак на НАСДАК и ДАКС от тези нива и ще чакам понеделника.

Успех!
      и понеделника гапеца нагоре и стоповета заминали
      Вся Власть Советам

Коментар

Има една класическа игра - Monopoly. Сигурно си я играл. Та в нея идва един момент, в който ти притежаваш повечето имоти, построил си върху тях къщи и хотели, но който и да стъпи, може да ти плати само 10-на процента от дължимия наем. Та така и с национализацията на компаниите - много имот, много нещо, но няма кой да "стъпва" на него.
        Е, в Monopoly, който стъпи и няма пари да плати фалира в твоя полза, барабар с всичките си останали имоти. Все пак идеята на играта е да фалираш другите участници .
        Апропо, не се оказва лоша идея да се играе срещу пазара, в правилният момент.
        За мен, в момента няма аналогия с 2008, твърде много аванта дават на опортюнистите!
        Днес се изкуших и продадох Комерца, сбиран в последните дни, все пак +17% за ден си е за уважение. Тази позиция, според мен, е показателна за индекса като цяло, може би, защото я следя от години съм забелязал, че от последното увеличение на капитала насам, игнорира фалшивите сигнали, например вчерашният спад не го отрази както се очакваше от нея.

Коментар

• следващата криза ще е около 2025г 4естито на баламурниците дето ше купуват на 20 000 дакса
          Вся Власть Советам

Коментар

• Абе гледам ги тия индекси у щатско и ми се чини, че няма голям подем за скуизване на късите.
            Аз ще взема да влезна сега едни къси пак на НАСДАК и ДАКС от тези нива и ще чакам понеделника.

Успех!

Коментар

Поздравления!
              Давай още няколко такимва сделки и ще изчезнат ядосаните емотикони от постовете ти.
              И аз като теб не вярвам в рали .... няма причини....

Коментар

• сега ще ви обясна накратко какво представляват така наре4ените инвеститори и менижери с гръмнки имена

инвеститорите притежавали златната рибка демек ДАКСИТО оба4е дошъл никулден и го продали с парите си купили златен ланец и си го ока4или на врата и се 4уствали сигурни за инвестицията си
                Вся Власть Советам

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Днес уцелих банките на ДАХ и на двете излезнах на 50%.....
                  Играта беше много нервна....
                  Защото и при двете удариха стоповете на късите а като тръгне да връща при ДБ се удрят стоповете на дългите....луда работа....
                  Би трябвало да има поне още ,два ,три дни рали....но до сега не се е случвало в последния месец да има повече от един ден сериозно качване....
                  Поздравления!
                  Давай още няколко такива сделки и ще изчезнат ядосаните емотикони от постовете ти.

Коментар

Цялата работа днес тръгна нагоре от Дойче банк, която изкупи обратно unsecured bonds за около 3 млрд. долара. Друг е въпросът, дали не прави услуга на някого с това изкупуване. Засега пазарът прегърна идеята и акцията й се вдигна с 10-на процента, оттам и на повечето банки, но според мен е временно.

Не ,според мен тръгна от Коба.....сутринта излезе отчета....
                    супер печалба ,дивиденти....
                    Тя подпря ДБ.....преди отчета дб беше на минус ....

Коментар

• Вдигането на лихвите е МНОГО МНОГО по малък проблем от отрицателни лихви.

Коментар

• Volkswagen се връща към растежа през януари

В Китай основната марка отчита най-добрия си месец досега

къде е дизел гейта?беше лятото
                        Вся Власть Советам

Коментар

Ето, и аз ти се чудя. Дъдли е най-големият гълъб във ФЕД. Щом той отрича отрицателните лихви, значи ФЕД е ястребово ориентиран.
                          Ще видиш, че тази година ще имаме поне още 2 покачвания на лихви в пСАЩ.

А, че отрицателни лихви в САЩ няма да има, това изобщо не подлежи на дискусия. При частния ФЕД, който се управлява от собствениците на най-големите американски банки, това ще си е чисто сепуко за тях.
                          Гълъб, ама в Ню Йорк А точно този ФЕД отговаря за банките.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Нищо подобно. Цялата работа тръгна от това че Курода е в паника за последствията от отрицателните лихви. това на Дойче банк помогна, но не бе основното. След това Дъдли каза че САЩ дори не обмислят въвеждане на отрицателни лихви. А и отчета на комерц банк помогна като показа че проблемите в банкит евсъщност не са особено разпространени.
                            Ето, и аз ти се чудя. Дъдли е най-големият гълъб във ФЕД. Щом той отрича отрицателните лихви, значи ФЕД е ястребово ориентиран.
                            Ще видиш, че тази година ще имаме поне още 2 покачвания на лихви в САЩ.

А, че отрицателни лихви в САЩ няма да има, това изобщо не подлежи на дискусия. При частния ФЕД, който се управлява от собствениците на най-големите американски банки, това ще си е чисто сепуко за тях.

Коментар

Докато не се изясни положението с банките и с растежа на Китай, би трябвало да се пита къде са добрите входове за нови къси при еветуален скуиз или някакво по-голямо рали.

При ДАКС би трябвало да има доста стопове на къси в зоната 9200-9300.

Днес уцелих банките на ДАХ и на двете излезнах на 50%.....
                              Играта беше много нервна....
                              Защото и при двете удариха стоповете на късите а като тръгне да връща при ДБ се удрят стоповете на дългите....луда работа....
                              Би трябвало да има поне още ,два ,три дни рали....но до сега не се е случвало в последния месец да има повече от един ден сериозно качване....

Коментар

Освен това, обърни внимание и на друго.
                                Големите щатски банки са с по 6-7% нагоре, а СиП е с 1%. И това при нефт от +10%.

Има нещо гнило....
                                Това е началото. Реално това което излиза по медиите и от коментаторите са пълни глупости, като изобщо не засягат основния проблем - точно състоянието на банките в условия на отрицателни лихви.

По някое време публиката ще се усети че на света се е разминала една огромна криза. А може и да не се усети. Но пазара се усети. Също както и ФЕД, ЯЦБ и да се надяваме и ЕЦБ.

Вчера отрицателните лихви на риксбанк само наляха масло в огъня

Коментар

Working...
                                X