If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В момента е да му мислят късите ....
вече е ясна ситуацията ,късите са на власт когато се отработва и чака апокалиптичен сценарии.... сега треперят с какво ще ги изненадат управляващите за да парират ситуацията ....
Гледам че почнаха да свършват жокерите на спекулантите...
Пак стигнаха на проблемните банки като февруари ,след това беше ралито...
чакам си чакам си банковото рали от 10-15%....
Според мен нарочно не дигат банките да изнервят Сорос да му видят скритите козове ,мръсна стана играта предизвикана от него
Aнглийските акции почти ще възстановят загубите, но защо паунда - не ??
Когато прочетох че голдманите нема да ходят никъде а ще си останат в ситито , работата стана ясна за акциите на повечето анлииски компании и банкови институции......
А за паунда там се ползва опита на щатите с ефтиния долар за да конкурират ЕС и скъпото евро....в износа...
В момента е да му мислят късите ....
вече е ясна ситуацията ,късите са на власт когато се отработва и чака апокалиптичен сценарии.... сега треперят с какво ще ги изненадат управляващите за да парират ситуацията ....
Гледам че почнаха да свършват жокерите на спекулантите...
Пак стигнаха на проблемните банки като февруари ,след това беше ралито...
чакам си чакам си банковото рали от 10-15%....
МВФ: Deutsche Bank носи най-голям риск за глобалната финансова система
Според фонда германската банка е най-важният нетен приносител на системен риск, следвана от HSBC и Credit Suisse..
скромното ми мнение е че в понеделник може да се събудим със страшен шамар за спекулантите,който са на късо.. ...
ще бъде координиран като гледам кой са банките...
сантандер също...
Не знам, ама ми се струва - ако HSBC носи толкова голям риск за глобалното финансова система, значи за нея почти няма риск. Чета, чета - не виждам бамката да има проблеми. А и тя си минава стрес-тестове - ето какво пише за - проведен 15-а година:
Стрес-тестовете е неразделна част на нашата рамка за управление на риска. Те са важен инструмент за нас, за да се оценят потенциални уязвимости в нашите предприятия, бизнес модели или портфейли. Те ни позволяват да се разбере чувствителността на ядрото предположения в нашите стратегическа, както и подобряване на вземането на решения чрез балансиране на риска и възвръщаемостта.
Вътрешните стресови сценарии за изпитване са тясно приведени в съответствие с нашата оценка на възникващите рискове...
Ние също участваме в регулиране на стреса и тестови упражнения на редица юрисдикции. Първичното упражняване на цялата група е поискано от Банката на Англия. Най-тежкият сценарий за 2015 включи синхронизирано световна криза, засягаща Азия, Бразилия и еврозоната в частност, намаляване на апетитът към глобален риск и ликвидността на пазара, и рецесия в Обединеното кралство.
....
Резултатите са публикувани от Банката на Англия на 1 декември 2015 г. и са обобщени по-долу. Нашето съотношение CET1, остана доста над регулаторния минимум, въпреки нашето значително присъствие в страните и регионите засегнати от сценария, демонстрирайки нашата устойчивост на тежък стрес ситуация в нашите основни пазари.
Кредитният рейтинг на, тоже е добър.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Мен по ме притеснява реакцията на оставащата част от ЕС (юнкер и другите бюрократи). Реакцията им не ми харесва - никой не каза ще реформираме ЕС. Макар аз да несъм най четящия, но се чуват неща да се отиде на по тесен политически съюз, да се въведе еврото веднага във всички останали страни, някакво затягане на редиците и отлюспване на непослушните. Очевидно, че това не е пътя.
"Европейската комисия натиска бързо да въведем еврото?"
Мен по ме притеснява реакцията на оставащата част от ЕС (юнкер и другите бюрократи). Реакцията им не ми харесва - никой не каза ще реформираме ЕС. Макар аз да несъм най четящия, но се чуват неща да се отиде на по тесен политически съюз, да се въведе еврото веднага във всички останали страни, някакво затягане на редиците и отлюспване на непослушните. Очевидно, че това не е пътя..
Големите инвеститори ще го видят това и пазара няма да мръдне, че и надолу ще плъзга, а Америка колко бързо въстанови.
Дори и по въпроса за оздравяване на банките - германия била против, очевидно не бива да е против, ако има такива големи черни овце.
По-скоро- нужен е механизъм за лесно отделяне, НО да останат икономическите свободи, движение на капитали, на стоки, свободно движение на хора от Европа, не на бежанци. Т.е. да имаш базовите неща, но и да имаш възможност да водиш своя политика по редица въпроси. Например да не ти определя размера на краставиците и доматите, на оливерниците в ресторанта и на дължината на чаршафите в спалнята.
И мен това най ме притеснява. Най-големият враг на ЕС, това е... ЕС.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Кажи нещо за Caixabank , май са били на кантар ...
При тях може има проблем ако Каталония се отцепи но това едва ли ,ще стане вчера четох кои банки са искали най много пари от ЕЦБ Уникреди и BBVA и още една имаше но не мога намеря статията според мен Caixabank e добре после ,ще видя кво са писали и ако има нещо интересно .ще ти пиша
Цялата индустрия на Испания идва от каталунците те затова искат се отделят ,даже и не говорят Испански а искат на Каталунски
Коментар