If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
.....понеже имам много постове за Oil < как не видиш ли имам страхотен апетит към него, бих искал да напиша това>
..Меррилл Лънч с прогноза Oil 50$ за 2009 <възможен тест 25$ към пъвата четвърт на същата година>
.....гледайки го миличкия сега тъкмо излизащ от touch 41.50 изглежда всякаш Oil няма дъно
........Оптимизма ми спрямо Oil се дължи само на рекордно големия Contango < но май взе да се изпарява след като виждаме банките да не дават кредит срещу гаранция Oil> ....какато и да е Dow е сърцето хихихи
.....fuck 4ovek nemoje da si napi6e posta Oil 41.33
.......Днес си говоря с един приятел и той вика: Jays стига с тея къси бе приятел.....имаме си красива седмична графика<пробив 7 500,4-ворен тест 8 000,всичко е оверсолд,пезимизма е овердоне---аз ще заложа з а коледно рали
......викам му ОК приятел късмет затова го има пазара ...всички ако сме на една гледната точка ...
......<ама това стана сутринта към 8:00ам не го знам кво мисли сега хихих >
...........както и да е петък е аз съм flat до преди последния 1h
Storm нали се сещаш при агресивна намеса на правителството с кинти от данъкоплатците,че после ще наблъскат регулации на всичко и наистина спекулациите ще умрат.Нов Бретън Уудс,регулация на либор и т.н. и т.н.
Единственият изход е правителството да бъде изключително агресивно : Федералния резерв, икономически стимули, помощ за автопазара - всичко, което може да се направи, защото сега ние сме в състояние на самостоятелно засилване на негативния цикъл и единственият изход е за правителството е да запълни празнотата.
CHINA PRESS: China's economy has been in a downtrend.
CHINA PRESS: China's economy has been in a downtrend since Q3 last year
and the government should take steps to avoid a further rapid slowdown,
a senior statistics office official has warned. Xu Xianchun, deputy
director of National Bureau of Statistics (NBS) told the official China
Information Daily that GDP in the Q3 this year slowed for the fifth
consecutive quarter, decelerating by an average of 0.7 percentage point
each quarter. China should enact policies to limit this slowing trend to
produce a soft landing for the economy, said Xu.
Интересни и бих казал много полезни мнения колеги.Браво.Браво на всички които пишат в темата.
Това за Китай е много интересна тема, но днес не съм в настроение да пиша много.
Според мен, проблемите в САЩ ще докарат огромни проблеми в Китай, които от своя страна ще докарат огромни проблеми в САЩ,Азия и Европа, които от своя страна ще доведат до огромни проблеми в Китай и всички развиващи се икономики от всякъкакъв калибър, което от своя страна ще доведе до огромни проблеми отново в САЩ,Русия и Китай, което пък ще докара до огромни проблеми...целия свят.
Това е процес и според мен той вече е започнал и според мен, процеса е в началната си фаза
Вероятно пиша глупости.Всъщност, дано да са глупости.
guantanamo, извинявай, че те взех за корк, той никога не би бил самокритичен
А това с прехвърлянето на проблемите може да го дискутираш със съфорумника AfterDark И теориите, че до толкова ще се свие потреблението, че ще измрем от глад....
Моето мнение е, че сега паричките трябва да се свият т.е. банките да си ги приберат, за да стигнат до нивото при което ще имат обезпечение. За жалост този процес води до икономии на хората от там до забавяне на икономиката и ръст на безработицата, а след това имаме още по-голяма обезценка на активите, обезпечаващи кредитите. Но това обезценяване рано или късно ще свърши. Мога да дам един пример, безработицата става огромна, много кадърни хора стоят без заплата, и са доволни и на 1/3 от това което са получавали преди. Също и суровините са паднали в пъти. А някой прибрал паричките от това надуване на кредитирането вече се е изкушил да похарчи част от тях, като срещу същото количество пари ще получи в пъти повече продукция. Така паричките отиват отново при хората които вече назначени на работа започват да вдигат цените на активите, като някаква част отива за погасяване на натрупаните задължения и постепенно консумацията се завръща... Въпроса е при какви цени на материали и труд ще се отвържат портфейлите на "спестителите". А като се знае, че този балон е надуван с години, може би ще трябва да почакаме доста.
Няма проблеми Неграмотен,бързо ми минава и нямам задни мисли
А за този човек който споменаваш,AfterDark, не го зная, но форума ми се струва много претрупан с много теми и аз чета само 2-3 от тях.Просто нямам време за повече.Твърде много информация тече в медиите и аз трудно успявам да и смогна, дори това което ми е необходимо да изчета тоест, ако се срещна някъде с този човек, може да си поговорим.Но аз не смятам, че ще ходим чак до такива крайности, да измираме от глад.Виж, ако се реализират някой изключително лоши сценарии(война и то световна)виж тогава вече сме я закършили и то яката
Прочетох това което си написал, но си мисля, че не си наясно(съвсем приятелски, не се заяждам) за мащаба на проблемите в UK и САЩ.
За другите икономики дори няма да отварям дума, щото нямам настроение да пиша за страните от Еврозонта, въпреки, че има много да се пише и за тях
Не зная дали имаш представа за рамера на левърирджа с който работеха банки, фин.институции, спекуланти,хеджфондове и прочие, но размерите бяха потресаващи.Дори в момента, една от уж най-стабилните банки в Европа(DB) работи на левъридж около 50(може и да не е точнотолкова, но приблизително поне е някъде там)
За Лимън и прочие няма да споменавам въобще.
И за това, какво се случва, когато системата подаде
Ако си следил казуса с акциите на фолксваген, ще ти е ясно за какво става дума.Накратко, получи се цунами и отвя по пътя си къде що и кокво що имаше.тези които имаха акци и на фолксватен спечелиха, но мисля, че те бяха единствените които спечелиха от всички които са били на дълги позиции
Проблема е, че обратния процес на левъриджването отнема мноого време и се минава през много "болка", докато системата отново започне да функционира нормално.
Едно от последствията е и това което се случва на валутните пазари(и което според мен ще продължи да се случва още поне 1 година)Говоря за паритета м/у еврото и долара.Абсрудно звучи, обаче процеса ми се струва много трудно ще бъде спрян и нищо чудно да премине и в другата крайност, тоест, обратното положение на сегашното с евр/долар (съотношението м/у тях)
Добър пример за това до какви крайности може да се доведат нещата е петрола.Всички си мислят, ч в момента е много евтин, нооо, и там предстоят интересни времена
Лично аз дъно там не виждам
САЩ понеже са дълга тема, да кажа няколко думи за ЮК.
Благоденствието на ЮК се дължало досега на Ситито.Според едни данни които четох наскоро, около 50% от растежа на БВП на ЮК се формира от Ситито в Лондон.
Когато всичко е наред, там е най-наред.
Познай обаче кво става когато финасовата система е в колапс..
Безработица.Цените на имотите падат, спада доверието в икономиката, спада харча, спада производството, спадат услугите, спада БВП.
След това се започва резачка на лихвите.Обаче, спадовете продължават.И резачката продължава, обаче спадовете още продължават.
Проблема на ЮК е, че там доколкото помня, на всеки десет наети, само един е в сферата на произвоството, а няколко са в сферата на фин. услуги......
Днес чета анализи, че имотите в САЩ вече се търгували на нива под себестойността им...
Това обаче кво променя.Според мен нищо.Акциите били евтини.Ами евтини са.Но и това не променя нищо.
А и зависи от гледната точка най-вероятно
Според мен, духа от бутилката е пуснат.И, ако се разминем без голяма война в близките няколко години,ще бъде страхотно.
Финансовите пазари в момента се държат в едно много интресно положение и това положение може да пръдължи много време, но пък ако на някой не му издържат нервите, ще започнат да се случват страшни неща.
Дано здравия разум надделее и да се стига до войни.
Другото ще се оправи рано или късно.
пп
Анон, вероятно ще има растеж, което все пак си е добре
Storm китайците като народ са бедни и живеят кофти,освен това централизираната икономика рано или късно се замоизяжда,защото е прекалено йерархична и го няма естественият подбор(конкуренцията ).Това е моето мнение
Коментар