IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол Брент: Прогноза за ръст до $150-$200

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от мечката - беглец
    Първоначално изпратено от 0007
    Отрезвяването идва скоро, с идването на отчетите.
    Отчетите дойдоха, и ето го отрезвяването - ръста на печалбата на любимата ви компания, е 5 ПЪТИ ПО-МАЛЪК от ръста в цената на петрола, а да не говорим, че е много вероятно петрола да се окаже спекулативен балон пред пръсване.
    Това наричаме отрезвяване.
    Колега, по-спокойно!

Шокът от преминаването от ерата на евтини и леснодостъпни горива, към ера на скъпи и трудни за добиване горива, оттам и електроенергията и т.н. няма да е малък - повече разходи за компаниите, и това съчетано с глобална рецесия /USA, UK са пределно ясни, че няма да им се размине/ - по-малко приходи, ще доведе до колапс цели икономики, индустрии и отделни компании, за печалби няма да говорим.

Жалко, ако човек не улови тенденциите. Покрай петрола, поскъпват и другите енергийни носители, но това е тенденцията т.н. PЕАК OIL, не е просто научен термин. Жалко за компаниите, които се намират в неизгодна ситуация и направо неподготвени.

Отделно, като се изказвате, за отчети, поне ги четете грамотно!

Провери, дали в отчетите за Q1 2008 и за Q4 2007 на ПДНГ АД, няма два извънредни разхода - за около 5-6 млн. лв., срещу които няма постъпили съответни приходи, и такива извънредни разходи, не се очаква да има в следващите отчети.

Колега, за ПДНГ АД, ли се притесняваш? Групата Химимпорт не ги мисли, финансовото им състоянието е много здравословно, и по всичко личи, че са подготвени за задълбочаващата се кризата, а ПДНГ АД, им е най-стабилното дружество - и отчетите го показват.

Коментар

• Първоначално изпратено от 0007
      Отрезвяването идва скоро, с идването на отчетите.
      Отчетите дойдоха, и ето го отрезвяването - ръста на печалбата на любимата ви компания, е 5 ПЪТИ ПО-МАЛЪК от ръста в цената на петрола, а да не говорим, че е много вероятно петрола да се окаже спекулативен балон пред пръсване.
      Това според личното ми мнение, наричаме отрезвяване.

Коментар

• Отрезвяването идва скоро, с идването на отчетите.

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
          Мисля, че няма да го направят, а ще продължат да отричат истината.

Като гледам, даже и държавния бюджет се прави, като се залага на цена на петрола, на някакви цени отпреди 2 години - пак отричане на истината и нетърсене на решения.

Моето мнение е, че щом в една държава не се говори за проучвания и добив на петрол, и не се инвестира в тази насока, значи горивата и се виждат евтини и не са и проблем.
          А ти откъде си мислиш, че идва преизпълнението на бюджета и огромния излишък?
          ти си отговорил вместо мен ))
          остави го петрола го е заслепил яко, а аз си мисля че този ход на правителството е единствения положителен в последно време

Коментар

Мисля, че няма да го направят, а ще продължат да отричат истината.

Като гледам, даже и държавния бюджет се прави, като се залага на цена на петрола, на някакви цени отпреди 2 години - пак отричане на истината и нетърсене на решения.

Моето мнение е, че щом в една държава не се говори за проучвания и добив на петрол, и не се инвестира в тази насока, значи горивата и се виждат евтини и не са и проблем.
            А ти откъде си мислиш, че идва преизпълнението на бюджета и огромния излишък?
            Не-заслужил инвеститор

Коментар

• http://www.investor.bg/?cat=5&id=63140

Марияне, май, поскъпването на петрола, сметнато в EUR - каквото ни касае нас, вече мина 70%, за доларово изражение не говорим, там поскъпването е над 100%, поглеждайки 12 месеца назад.

Коментар

• Мисля, че няма да го направят, а ще продължат да отричат истината.

Коментар

Колега, в момента се надигат гласове, едва ли не, дайте да върнем пак евтините горива, че сме си разчели икономиките и бизнес плановете при цена на бензина, на каквато сме свикнали - димек в момента сме във фазата на съпротивата.

А, никой не казва, какво сме инвестирали, за да има евтини горива.

След нея идва фазата на преосмислянето, а след нея фазата на бум на инвестициите.

Истината е само една - инвестиции, инвестиции и пак инвестиции - в правилната насока.
                  А дано, но дали ще го направят преди да закъсат и някой друг да им вземе бизнеса?

Коментар

• Колега, в момента се надигат гласове, едва ли не, дайте да върнем пак евтините горива, че сме си разчели икономиките и бизнес плановете при цена на бензина, на каквато сме свикнали - димек в момента сме във фазата на съпротивата.

Свърши ерата на евтините и леснодостъпни горива - това е истината.

След нея идва фазата на преосмислянето, а след нея фазата на бум на инвестициите.

Истината е само една - инвестиции, инвестиции и пак инвестиции.

Коментар

Какво радване, бе колега, тук става въпрос за реалности и тяхното възприемане и адеквато отиграване.

Радвам се, че успявам да посочвам фактите, такива каквито са, по начин, по който да се прочетат от повече хора, като за целта ви цитирам новини и анализи от различни чужди медии, тъй като 95% от участниците на БФБ, друго освен Инвестор.бг не четат.

Темата за цената на петрола е много важна, за енергозависима държава като БГ и затова заслужава внимание и отделна тема за коментари.

Да си заравяме главата в пясъка и да отричаме реалностите ли е по-добре?

Как ще се отрази една средна цена от 90 EUR за барел до края на 2008 г. на компаниите, в които инвестираме? Да ги премълчаваме ли тези факти?

Аз, не смятам, да заемам такава позиция.
                      аз отдавна съм продал акциите си в дружествата с голям дял на енергийните разходи - металургия, добивна индустрия, някой други от тежка индустрия

просто там сега нямам доверие
                      може би е въпрос на оцеляване за тези компании, а не въпрос на печалба или не
                      ще видим
                      според мен кризата ще продължи общо 3 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от DD
                        Абе, до края на годината ще видиме EUR/USD - поне 1.80, Crude oil над 150$, както и малко над и около 100 EUR за барел, пък вие си приказвайте колкото и каквото си искате.
                        INVESTORRR само за това, че си инвеститор в GAZ не би трябвало да те кара да се радваш при повишаващи се цени на перола не мислиш ли, че не е правилно това?!?!?!?!
                        Аз съм оптимист че ще се намери решение на проблема с петрола най важното е, че най-големите се обединяват за общи действия.
                        Алтернативните енергийни източници са другото камъче, което ще преобърне колата за петрола.
                        http://www.standartnews.com/news/comments/id/2456/
                        Какво радване, бе колега, тук става въпрос за реалности и тяхното възприемане и адеквато отиграване.

Радвам се, че успявам да посочвам фактите, такива каквито са, по начин, по който да се прочетат от повече хора, като за целта ви цитирам новини и анализи от различни чужди медии, тъй като 95% от участниците на БФБ, друго освен Инвестор.бг не четат.

Темата за цената на петрола е много важна, за енергозависима държава като БГ и затова заслужава внимание и отделна тема за коментари.

Да си заравяме главата в пясъка и да отричаме реалностите ли е по-добре?

Как ще се отрази една средна цена от 90 EUR за барел до края на 2008 г. на компаниите, в които инвестираме? Да ги премълчаваме ли тези факти?

Аз, не смятам, да заемам такава позиция.

Коментар

Абе, до края на годината ще видиме EUR/USD - поне 1.80, Crude oil над 150$, както и малко над и около 100 EUR за барел, пък вие си приказвайте колкото и каквото си искате.
                          INVESTORRR само за това, че си инвеститор в GAZ не би трябвало да те кара да се радваш при повишаващи се цени на перола не мислиш ли, че не е правилно това?!?!?!?!
                          Аз съм оптимист че ще се намери решение на проблема с петрола най важното е, че най-големите се обединяват за общи действия.
                          Алтернативните енергийни източници са другото камъче, което ще преобърне колата за петрола.
                          http://www.standartnews.com/news/comments/id/2456/

Коментар

Първоначално изпратено от Minavast
                            Колега, Optic,

От 2003 г. насам, според мен, никой не знае, колко хартийки USD са напечатани и пуснати в обръщениe по света. С тях с плаща и петрол, и други стоки, понеже са деноминирани само в USD. Тенденцията да се печатат, такива хартийки няма да спре, вероятно, даже очаквам да се увеличава темпа на печатане и пускане в обръщение, понеже големите играчи, вече хванаха ритъма на играта - 1.40, 1.60, 1.80, 2.00, 2.20 и т.н. USD за 1 EUR.

Така, че в този ред на мисли, 50$ за барел е просто абсурд, какъвто ще изглеждат и 150$ за барел, след години.
                            Най дълго отлагания разговор след откриването на оръжия за "гарантирано самоунищожение"
                            http://money.ibox.bg/news/id_1304843836 Хубава статия!!!
                            Колега, казал съм го, че единствените пазари, на които си струва да се инвестира по-широко и да се прави портфейл от акции в различни сектори от икономиката, това са Руския и Норвежкия пазар, единствено там, си струва да се правят краткосрочни, средосрочни и дългосрочни инвестиции.

На всички останали пазари, само отделни сектори и отделни компании, както и отделни спекулативни действия, си струват риска, при сегашната глобална криза, която може да продължи и 5-10 години.
                            По цял свят има недооценени бранчове.Които още не са усетени от "стадата слонове";-)))Но с Русия имаме предимство всеки да знае руски и да познава "социалистическото" мислене.Май ТИМ първи се усетиха да стъпят там,и евентуално да посредничат на западен капитал. p.s А и още-света не е само петрол.От разходи на Европа е малко перо,тъй като има вискотехнологични индустрии като Франция и Германия.Но "клатенето" на валутни рамки от надцакване на емисионните банки истеризира пазара и при скандалджиските журналисти се преекспонира "петрол" и "араби".Енергии много,и уран,и метан и компютърно оптимизиране за енергийна ефективност.Само споко да има;-))

Коментар

• Първоначално изпратено от Minavast
                              Колега, Optic,

От 2003 г. насам, според мен, никой не знае, колко хартийки USD са напечатани и пуснати в обръщениe по света. С тях с плаща и петрол, и други стоки, понеже са деноминирани само в USD. Тенденцията да се печатат, такива хартийки няма да спре, вероятно, даже очаквам да се увеличава темпа на печатане и пускане в обръщение, понеже големите играчи, вече хванаха ритъма на играта - 1.40, 1.60, 1.80, 2.00, 2.20 и т.н. USD за 1 EUR.

Така, че в този ред на мисли, 50$ за барел е просто абсурд, какъвто ще изглеждат и 150$ за барел, след години.
                              Най дълго отлагания разговор след откриването на оръжия за "гарантирано самоунищожение"
                              Колега, казал съм го, че единствените пазари, на които си струва да се инвестира по-широко и да се прави портфейл от акции в различни сектори от икономиката, това са Руския и Норвежкия пазар, единствено там, си струва да се правят краткосрочни, средосрочни и дългосрочни инвестиции.

На всички останали пазари, само отделни сектори и отделни компании, както и отделни спекулативни действия, си струват риска, при сегашната глобална криза, която може да продължи и 5-10 години.

За БГ пазара, специално, покупка на акции на финансови, холдингови, индустриални и др. компании при П/Е над 8, с някои изключения /Химимпорт - която инвестира в Русия, примерно/, според мен, не е оправдано.

Коментар

Колега, Optic,

Коментар

Working...
                                X