If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Семейство Буш и икономическите кръгове около тях в момента здраво печелят от играта с петрола, след което с доволен поглед ще предадат властта.
Откога, ви го разправям това, като с тях, в момента, играе и е на тяхна страна, и Газпром и Сие. Така, че залогът за 250$ за барел, е съвсем реален.
Тези от ОПЕК, те не играят роля, понеже открай време, са купени и изпълняват, каквото им се каже от САЩ, а тези, с които има проблем: Ирак, Иран, Венецуела, виждаме какво се случва с тях.
НО при това положение играта продължава до изборите в щатите, след което всичко приключва и конюнктурата коренно се променя.
Една доказана през вековете истина - с избори, нищо не се променя, ако се променяше, щяха да ги забранят.
Дали е Буш, Клинтън, Обама, разлика в политиката на САЩ, по отношение на петрола и войните, които се водят за енергийно господство по света, не очаквай с идването на Обама.
Колега 0007, графиките които си пуснал мисля, че донякъде илюстрират и това, за което и аз пиша. Конкретно за Мелроуз, вижда се че пикът на цената е 2005 год., а от 3 години акцията се движи кажи-речи в рейндж и не корелира силно с цената на петрола. За това време има компании, примерно хай-тех, Епъл да кажем, които са повишили капитализацията си пет пъти при постоянно поевтиняване на техниката. Това, което искам да кажа е, че за да спечелят от цената на петрола и ако си убедени в растежа и, по-скоро инвеститорите биха се насочили директно към фючърси, а не към акции на петролни компании. А че към този сектор в момента има биволски нагласи - така е, съгласен съм с теб. Но според мен е и доста рискован, защото след пик следва другото движение. С колко е поскъпнал петролът в последните десет години и има ли шансове да поскъпва до безкрайност, въпроса е реторичен.
Изчакай, резултатите за Q2, Q3, Q4 2008, тогава коментирай, дали Oil & Gas сектора е достигнал своя пик - прави и разграничение, между добивните и проучвателните компании и рафинериите - и къде е потенциалът, за достигане на пик, след като в тази индустрия, ще се налеят стотици милиарди долари, нови инвестиции, а от други губещи от високите цени на петрола, сектори, ще има не само въздържане от инвестиции, но и отлив на капитали.
Следващите 3-5 години, ще са пикови, откъм инвестиции в Oil & Gas сектора, и тези инвестиции, ще са най-вероятно, силно печеливши - над средното, понеже Силните на деня, както се казва, инвестират, именно в този сектор - пример, Газпром и обявените от тях рекордни инвестиции за години напред, преди два дена, може да си намериш статията и сам, публикувана е в темата, три пъти съм я постнал, има я и на български - очакват, да си повишат капитализацията, ТРИ пъти в следващите 5-7 години. Къде е пикът за Oil & Gas сектора, колега?
Ама, ти си гледай, стари графики на отделни компании, от сектора, които в момента даже са, и на загуба от дейността си, случая с Melrose Resources Plc - специфичен риск, за всяка отделна компания, и въпреки това акциите им са стабилни.
Колега, ти не виждаш ли задаващата се безпрецедентна криза?
Световна финансова криза /най-тежката от 50 години насам/ + поскъпнали горива /които, все още не са скъпи/ = цели индустрии и компании, да изпаднат зад борда.
За Oil & Gas сектора, не се притеснявай, той ще е от много малкото сектори, да не кажа единственият, които ще бъде в подем и ще е на положителна територия, в следващите години.
Един съвет, не гледай толкова стари графики, а гледай какви са тенденците и слушайте какво говорят "братушките", защото с отричане на очевидното, нещата няма да се подобрят.
Семейство Буш и икономическите кръгове около тях в момента здраво печелят от играта с петрола, след което с доволен поглед ще предадат властта.
Откога, ви го разправям това, като с тях, в момента, играе и е на тяхна страна, и Газпром и Сие. Така, че залогът за 250$ за барел, е съвсем реален.
Тези от ОПЕК, те не играят роля, понеже открай време, са купени и изпълняват, каквото им се каже от САЩ, а тези, с които има проблем: Ирак, Иран, Венецуела, виждаме какво се случва с тях.
НО при това положение играта продължава до изборите в щатите, след което всичко приключва и конюнктурата коренно се променя.
Колега 0007, графиките които си пуснал мисля, че донякъде илюстрират и това, за което и аз пиша. Конкретно за Мелроуз, вижда се че пикът на цената е 2005 год., а от 3 години акцията се движи кажи-речи в рейндж и не корелира силно с цената на петрола. За това време има компании от други сектори, примерно хай-тех, Епъл да кажем, които са повишили капитализацията си пет пъти при постоянно поевтиняване на техниката. Това, което искам да кажа е, че за да спечелят от цената на петрола и ако си убедени в растежа и, по-скоро инвеститорите биха се насочили директно към фючърси, а не към акции на петролни компании. А че към този сектор в момента има биволски нагласи - така е, съгласен съм с теб. Но според мен е и доста рискован, защото след пик следва другото движение. С колко е поскъпнал петролът в последните десет години и има ли шансове да поскъпва до безкрайност, въпроса е реторичен.
Огромни залежи от нефт в САЩ САЩ разполага със значителни запаси от нефт и природен газ.
Запасите се намират на територията на страната, но и в континенталния шлейф на бреговете.
Добиването им би могло рязко да намали зависимостта от външни доставки на енергоносители и да подбие цените в световен мащаб. Това е заявил членът на комитета по енергетика в Конгреса на САЩ републиканецът Джон Съливан
В публичното пространство, само се въртят приказки, за успокоение на бизнеса и хората и по-леко поемане, на предстоящият, още по-голям шок с цените на горивата.
Днес, със засилването на долара, един барел струва 87.70 EUR.
Огромни залежи от нефт в САЩ САЩ разполага със значителни запаси от нефт и природен газ.
Запасите се намират на територията на страната, но и в континенталния шлейф на бреговете.
Добиването им би могло рязко да намали зависимостта от външни доставки на енергоносители и да подбие цените в световен мащаб. Това е заявил членът на комитета по енергетика в Конгреса на САЩ републиканецът Джон Съливан
Коментар