IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол Брент: Прогноза за ръст до $150-$200

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: за братушките....

Първоначално изпратено от cityindex
    Първоначално изпратено от fut
    за братушките не знам ама аз съм около 2$ на ъндерлайнг контракт напред от вчера ... май мойта прогноза поне краткосрочно вече е вярна ...
    2 dolara gore dolu e daily noise na pazara ako se lock-nesh na 10 e super pojelavam ti go ama da e v tvoita posoka

нема страашно .... ако тръгне нагоре няма да загубя нищо зех си протекшън като изкарах малко над брейк евън след това а сега

ако продължи надолу печеля аз и Фсички на земята ... хахахаха : )
    good ....LETS PROFITS RUN
    Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

Коментар

Първоначално изпратено от fut
      за братушките не знам ама аз съм около 2$ на ъндерлайнг контракт напред от вчера ... май мойта прогноза поне краткосрочно вече е вярна ...
      2 dolara gore dolu e daily noise na pazara ako se lock-nesh na 10 e super pojelavam ti go ama da e v tvoita posoka

нема страашно .... ако тръгне нагоре няма да загубя нищо

ако продължи надолу печеля аз и Фсички на земята ... хахахаха : )

Коментар

Too many people are thinking of security instead of opportunity. They seem to be more afraid of life

Коментар

• за братушките....

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
            Първоначално изпратено от 0007
            Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
            Семейство Буш и икономическите кръгове около тях в момента здраво печелят от играта с петрола, след което с доволен поглед ще предадат властта.
            Откога, ви го разправям това, като с тях, в момента, играе и е на тяхна страна, и Газпром и Сие. Така, че залогът за 250$ за барел, е съвсем реален.

Тези от ОПЕК, те не играят роля, понеже открай време, са купени и изпълняват, каквото им се каже от САЩ, а тези, с които има проблем: Ирак, Иран, Венецуела, виждаме какво се случва с тях.
            НО при това положение играта продължава до изборите в щатите, след което всичко приключва и конюнктурата коренно се променя.
            Една доказана през вековете истина - с избори, нищо не се променя, ако се променяше, щяха да ги забранят.

Дали е Буш, Клинтън, Обама, разлика в политиката на САЩ, по отношение на петрола и войните, които се водят за енергийно господство по света, не очаквай с идването на Обама.

Следва Иран, според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
              Колега 0007, графиките които си пуснал мисля, че донякъде илюстрират и това, за което и аз пиша. Конкретно за Мелроуз, вижда се че пикът на цената е 2005 год., а от 3 години акцията се движи кажи-речи в рейндж и не корелира силно с цената на петрола. За това време има компании, примерно хай-тех, Епъл да кажем, които са повишили капитализацията си пет пъти при постоянно поевтиняване на техниката. Това, което искам да кажа е, че за да спечелят от цената на петрола и ако си убедени в растежа и, по-скоро инвеститорите биха се насочили директно към фючърси, а не към акции на петролни компании. А че към този сектор в момента има биволски нагласи - така е, съгласен съм с теб. Но според мен е и доста рискован, защото след пик следва другото движение. С колко е поскъпнал петролът в последните десет години и има ли шансове да поскъпва до безкрайност, въпроса е реторичен.
              Изчакай, резултатите за Q2, Q3, Q4 2008, тогава коментирай, дали Oil & Gas сектора е достигнал своя пик - прави и разграничение, между добивните и проучвателните компании и рафинериите - и къде е потенциалът, за достигане на пик, след като в тази индустрия, ще се налеят стотици милиарди долари, нови инвестиции, а от други губещи от високите цени на петрола, сектори, ще има не само въздържане от инвестиции, но и отлив на капитали.

Следващите 3-5 години, ще са пикови, откъм инвестиции в Oil & Gas сектора, и тези инвестиции, ще са най-вероятно, силно печеливши - над средното, понеже Силните на деня, както се казва, инвестират, именно в този сектор - пример, Газпром и обявените от тях рекордни инвестиции за години напред, преди два дена, може да си намериш статията и сам, публикувана е в темата, три пъти съм я постнал, има я и на български - очакват, да си повишат капитализацията, ТРИ пъти в следващите 5-7 години. Къде е пикът за Oil & Gas сектора, колега?

Ама, ти си гледай, стари графики на отделни компании, от сектора, които в момента даже са, и на загуба от дейността си, случая с Melrose Resources Plc - специфичен риск, за всяка отделна компания, и въпреки това акциите им са стабилни.

Колега, ти не виждаш ли задаващата се безпрецедентна криза?

Световна финансова криза /най-тежката от 50 години насам/ + поскъпнали горива /които, все още не са скъпи/ = цели индустрии и компании, да изпаднат зад борда.

За Oil & Gas сектора, не се притеснявай, той ще е от много малкото сектори, да не кажа единственият, които ще бъде в подем и ще е на положителна територия, в следващите години.

Един съвет, не гледай толкова стари графики, а гледай какви са тенденците и слушайте какво говорят "братушките", защото с отричане на очевидното, нещата няма да се подобрят.

Коментар

• Първоначално изпратено от 0007
                Първоначално изпратено от Люк Скайуокър
                Семейство Буш и икономическите кръгове около тях в момента здраво печелят от играта с петрола, след което с доволен поглед ще предадат властта.
                Откога, ви го разправям това, като с тях, в момента, играе и е на тяхна страна, и Газпром и Сие. Така, че залогът за 250$ за барел, е съвсем реален.

Тези от ОПЕК, те не играят роля, понеже открай време, са купени и изпълняват, каквото им се каже от САЩ, а тези, с които има проблем: Ирак, Иран, Венецуела, виждаме какво се случва с тях.
                НО при това положение играта продължава до изборите в щатите, след което всичко приключва и конюнктурата коренно се променя.

Коментар

• кеф ми като че съм за пръв път с отворена позиция

http://www.bloomberg.com/apps/news?p...modity_futures

и вече изкарах парите за бензина тая година

и отивам на почивка ....

Коментар

• Колега 0007, графиките които си пуснал мисля, че донякъде илюстрират и това, за което и аз пиша. Конкретно за Мелроуз, вижда се че пикът на цената е 2005 год., а от 3 години акцията се движи кажи-речи в рейндж и не корелира силно с цената на петрола. За това време има компании от други сектори, примерно хай-тех, Епъл да кажем, които са повишили капитализацията си пет пъти при постоянно поевтиняване на техниката. Това, което искам да кажа е, че за да спечелят от цената на петрола и ако си убедени в растежа и, по-скоро инвеститорите биха се насочили директно към фючърси, а не към акции на петролни компании. А че към този сектор в момента има биволски нагласи - така е, съгласен съм с теб. Но според мен е и доста рискован, защото след пик следва другото движение. С колко е поскъпнал петролът в последните десет години и има ли шансове да поскъпва до безкрайност, въпроса е реторичен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Люк Скайуокър

Коментар

• Първоначално изпратено от martsiano
                        Огромни залежи от нефт в САЩ САЩ разполага със значителни запаси от нефт и природен газ.

Запасите се намират на територията на страната, но и в континенталния шлейф на бреговете.

Добиването им би могло рязко да намали зависимостта от външни доставки на енергоносители и да подбие цените в световен мащаб. Това е заявил членът на комитета по енергетика в Конгреса на САЩ републиканецът Джон Съливан
                        шлейф , шлаиф , шопар , шампан ,шаран

Абе кът преписвате нещо чете ве....
                        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Семейство Буш и икономическите кръгове около тях в момента здраво печелят от играта с петрола, след което с доволен поглед ще предадат властта.

Коментар

• В публичното пространство, само се въртят приказки, за успокоение на бизнеса и хората и по-леко поемане, на предстоящият, още по-голям шок с цените на горивата.

Днес, със засилването на долара, един барел струва 87.70 EUR.

Коментар

• голем страх на тааа маса брейх

Първоначално изпратено от wwwbg
                              Първоначално изпратено от 0007
                              cityindex,

Не скачай толкова смело да играеш, срещу прогнозата направена, от Газпром и сие, е моят съвет.
                              +1

ха мерси вече съм In Da money $$$$$

с ~1 долар на парче

Коментар

• Огромни залежи от нефт в САЩ САЩ разполага със значителни запаси от нефт и природен газ.

Запасите се намират на територията на страната, но и в континенталния шлейф на бреговете.

Добиването им би могло рязко да намали зависимостта от външни доставки на енергоносители и да подбие цените в световен мащаб. Това е заявил членът на комитета по енергетика в Конгреса на САЩ републиканецът Джон Съливан

Коментар

Working...
                                X