Първоначално изпратено от TTTSPS
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Петрол Брент: Прогноза за ръст до $150-$200
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от DDПървоначално изпратено от 0007Първоначално изпратено от TTTSPS
http://www.darikfinance.bg/view_arti...rticle_id=8211
Направило ми е впечатление, че споделяш и коментираш само новини които са в подкрепа на идеята за поскъпване на петрола.
Някъде по-надолу беше писал че си обективен и пишеш в темата за да се обръща внимание на този глобален проблем.
Така написано от теб звъчи добре, но на практика според мен не си обективен и вече много от пишещите тук ти го казаха
Препоръка е замисли се !!!!!!
прочети внимателно какво пише "Петролът скоро може да поевтинее до $ 70 за барел, смята бивш саудитски министър на петрола"
Аз смятам че ще си купя порше за 10 лв( но май ще си остана само със сметките) ! но 1 е какво смятам той и какво диктуват борсите .. нали ? чувал си за онзи лаф сметка без кръчмар и 70$ да стане в бг цените няма да паднат .. надявам се че и това ти е ясно .. за да съм обективан ..
Коментар
-
Петролът скоро може да поевтинее до $ 70 за барел, смята бивш саудитски министър на петрола
18 юни 2008 12:24
Цените на петрола в скоро време ще спаднат до $ 70 за барел, прогнозира бившият саудитски министър на петрола шейх Ахмед Заки Ямани, съобщава БТА. Според шейх Ямани, който в момента ръководи Центъра за глобални енергийни изследвания, това ще стане възможно в резултат на сегашното увеличаване на производствените мощности в страните производителки на петрол и на разширяване на инвестициите с такава цел. Друг благоприятен фактор според него би бил приемането на мерки за повишаване на енергийната ефективност в страните потребителки. Обемът на потреблението допълнително ще спадне, смята бившият саудитски министър, ако в Китай бъдат отменени вътрешните субсидии за бензина.
Шейх Ямани отбелязва, че макар засега да е трудно да се прогнозира развитието на финансовите пазари, може да се очаква до 2010 г. резките колебания да спрат. Той определи сегашното равнище на цените на петрола като "прекомерно високо" и изтъкна, че има възможност да се постигне споразумение за тяхното регулиране на срещата в Джеда на страните производителки и потребителки на петрол на 22 юни.
Същевременно Организацията на страните износителки на петрол понижи слабо цената на петрола от кошницата на организацията до $ 128.98 за барел при $ 129.78 за барел цена валидна за вчера.
На стоковите пазари по обед цената на петрола в Съединените щати леко се повиши до $ 133.74 за барел, а в Лондон петролът сорт „брент” поскъпна до $ 132.63 за барел. Сутринта на електронната борса в Ню Йорк лекият американски петрол се котираше за $ 133.44 за барел, а добиваният в Северно море нефт сорт „брент” се търгуваше за $ 131.03 за барел.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от devilsПървоначално изпратено от Han KrumПървоначално изпратено от plusПървоначално изпратено от ГариПървоначално изпратено от 0007А, БГ, вчера В. Златев, ви каза какво мисли, по въпроса - че, не вижда БГ икономиката как ще кара при 150$ за барел.
И аз съм оставил някоя бройка, за лек)
Дружеството не е лошо ..
Времето ще покаже
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han KrumПървоначално изпратено от plusПървоначално изпратено от ГариПървоначално изпратено от 0007А, БГ, вчера В. Златев, ви каза какво мисли, по въпроса - че, не вижда БГ икономиката как ще кара при 150$ за барел.
И аз съм оставил някоя бройка, за лек)
Дружеството не е лошо ..
Времето ще покаже
Коментар
-
Първоначално изпратено от plusПървоначално изпратено от ГариПървоначално изпратено от 0007А, БГ, вчера В. Златев, ви каза какво мисли, по въпроса - че, не вижда БГ икономиката как ще кара при 150$ за барел.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГариПървоначално изпратено от 0007А, БГ, вчера В. Златев, ви каза какво мисли, по въпроса - че, не вижда БГ икономиката как ще кара при 150$ за барел.
Коментар
-
Цената на горивата се формира от цената на Лукойл Нефтохим, + акциза+ДДС. Тези три стойности определят цената на едро на горивата, на която се зареждат бензиностанциите. След това собствениците на бензиностанции добавят процент за продажба на цена на дребно и така се формира цената за крайните потребители.
Неправилното формиране на цената се изразява в това, че ДДС се налага върху сумата от цената на Лукойл и акциза. Така се получава, че се налага ДДС върху акциза, нещо, което е недопустимо. Акцизът е данък, който не създава добавена стойност и следователно не би трябвало да се облага с ДДС.
Цената на бензините е неправомерно завишена със 137 лв. за 1000 литра.
Цената на дизелното гориво е завишено със 120 лв за 1000 литра.
Средно неправомерното завишение на цената заради облагане на акциза с ДДС е 128.5лв.
Консумацията на гориво в България надхвърля 4 милиона тона годишно, което от своя страна надхвърля 5.5 милиарда литра.
Това означава, че Държавата краде от гражданите само от горивата използвани в транспорта над 650 милиона лева!!!
Допълнително към този вид кражба трябва да се добавят и парите за маслата, котелно гориво и другите производни на нефта.
Твърде вероятно е кражбата да надхвърли един милиард лева годишно!!!http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от 0007Това е, истината, че сме 6 млр. души, и всеки иска да има и 50 кв. застроена площ, и кола, че и джип, ако може, да ходи по два пъти на почивка годишно и т.н., да се вози евтино със самолет и т.н.
Ами, да ама, видно е, че за едни ще е по-възможно, за разлика от други: Русия, Норвегия, Канада, САЩ - винаги, при тях е евтино и са си добре, въпреки всичко, и сега бензинът и храната при тях, са най-евтините сред развитите държави, Китай, Индия - понеже много работят и произвеждат и т.н. с примерите.
А, БГ, вчера В. Златев, ви каза какво мисли, по въпроса - че, не вижда БГ икономиката как ще кара при 150$ за барел. Тук има място за дискусия, докога ще караме така? Да сме последни по прозводителност и т.н. и т.н.
По-високите цени на петрола, ще доведат до свиване на икономики, други ще се разширят и ще растат, и преразпрделение на богатства и пари.
Този съвет е специално за теб, щом смяташ, че има вечни движения нагоре:
2. Големи движения в едната посока обикновено са последвани от големи движения в другата посока.
Според Фарел инвеститорът трябва да гледа на пазара като на човек, който е на диета, който се опитва да стигне до правилното тегло и никога на успява.
„През 90-те, когато пазарът растеше с 20 процента всяка година, трябваше все някога да се стигне до корекция“, коментира Сам Стовал, главен инвестиционен стратег в Standard & Poor's Inc.“Рано или късно човек си плаща за всичко“, смята още експертът.
Коментар
Коментар