IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол Брент: Прогноза за ръст до $150-$200

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.reuters.com/article/ousiv...BrandChannel=0

Jeddah starts oil price dialogue, but no quick fix

"I think it's going to be virtually impossible to find a set of solutions at a meeting like this that will ease high prices in the short-term," said analyst Raad Alkadiri of PFC Energy.

"This is about market sentiment, and this meeting is probably not enough to change the market sentiment, which is clearly bullish. There clearly is no silver bullet."

"There is the danger that the markets will be disappointed and the price will increase again," said German Economy Minister Michael Glos.

Коментар

• Иначе, и според мен, има вариант за корекция до 120$, но е малко вероятен, по скоро тест на 150$ и после корекция до 135-140$, според мен, иначе за след 6-12 месеца, е ясно, не че Пешо е дал такава прогноза или аз, ами такива прогнози се дават от по-малката част от анализаторите, и ми изглеждат по-вероятни и логични. По-голямата част от анализаторите, дават прогнози за 100-110$ за барел след 6-12 месеца - за мен са слабо аргументирани и малко вероятни.

0007 , ето с това трябваше да започнеш и да не си губя времето във форума.... Уважавам правото ти на мнение......

Коментар

• 0007 тя самата корелация петрол - долар не е толкова тясна,че да може да се използва за търговия ( визирам вход-изход ),а по-скоро може да се ползва като помпане на моментум в дадена посока.
        Иначе съм съгласен с това,което написа

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
          0007 тук вече в игра влиза еластичността на потреблението на петрол.Горивата са силно необходим продукт и еластичността към цената е по-малка,октолкото при други продукти,но при прекалено завишени цени ще има леко негативно изместване на търсенето и си мисля,че точно това ще е тригъра за едно изпускане на парата преди потеглянето за нови върхове.
          В петък освен изтичането на срока за търговия с фючърси причина беше и,че това възходящо движение е част от корективна структура,а не от импулсна продължаваща тренда.Такива структура се наблюдаваха и при индексите в САЩ и точно за това и евро/долар се държеше странно и не успя да прексочи 1.5660 още в петък.Ако съм прав някъде около вторник/сряда има голяма вероятност да започне лека низходяща корекция при петрола и възходяща при индексите.Това естествено е краткосрочна прогноза,а както знаем шумът на пазарите краткосрочно е голям и верните прогнози са по-трудни.
          Имай в предвид,че въпреки един много силен дразнител - нападаенията на бунтовници в Нигерия петролът не успя да си бие върха,което е в подкрепа на виждането ми,че това което тече сега не е началото на движението към 150$,а по-скоро неправилна корекция.
          В петък, много внимателно наблюдавах движението на петрола, заедно с EUR/USD, USD/CHF в контекста, на излязлата като по поръчка, статия в Американски вестник, по анонимен официален източник, че Израел са направили "репетиция" със 100 самолета Ф-15, Ф-16, за бомбандировки на обекти в Иран. По едно време, тръгнаха ясни движения в логичната посока - спад при USD, и покачване при петрола, но после към средата и края на сесията, забавиха движението си и консолидираха - каквото си забелязал и ти. Аз очаквах, да видим при EUR/USD 1.5700, оттам и всичко останало по веригата с долара, но следващата седмица, ми се вижда, неизбежно това ниво, има си и причини за това.

Специално, при петрола, може във всеки един момент, да си излизат всякакви новини - често, като че ли по поръчка, които да повлияят към покачване, така че е много несигурно, да се дават прогнози на седмична база.

В понеделник при петрола, ще се търгува основно отзвука от срещата в Jeddah - не че тази среща, ще е нещо повече от приказки, но не може да се забрави и стачката, която почва в Нигерия в понеделник, атаката там от миналата седмица, и т.н.

Интересното е, че новите цени на бензина, в Китай, вероятно, няма да доведат до спад в търсенето на бензин на дребно - заради Олимпиадата, а това ще е новина, която ще се чака с интерес, за да се види, доколко и как е повлияло шоковото покачване. Сила при китайския потребител, ще е важен сигнал, също.

Коментар

• Първоначално изпратено от Леонид
            Първоначално изпратено от Петър Караиванов
            Първоначално изпратено от 0007
            cityindex,

числата са ясни, колега, 132$-133$ консолидация, в момента, на ход е бичи сценарий, за тест на 140$ и после 150$ за барел - скоро. До 9-12 месеца, тест на 200$. Иначе, времето, ще покаже, кое е реалност и кое не.

Ако, не ти харесват, не очаквай, някой да седне и да ти направи анализ, който да е по твой вкус, специално.
            До 4ти юли цена от 150$ за барел ,до края на ноември се очаква тест на 200$ за барел,догодина по това време някъде 230-250$ за барел, а в началото на 2010г. война в Иран и близкия Изток,поведена от новия все още неизбран президент на ЦАЩ - Джон МакКейн.

По лаконичен немога да бъда.
            И последната ми вяра в анализаторските ти способности изчезна след като прочетох този пост.
            Що се отнася до 0007,то ако наистина е investorrr много жалко,защото го уважавах,а сега се опитва така да манипулира четящите тук.
            Честно да ти кажа - въобще,ама изобщо не ме интересува мнението за мен на когото и да било.Всеки има право да решава какво му харесва и какво не.Времето е най-добрия съдник. А ти с този си твой пост се опитваш да вмениш и наложиш своето мнение.Е това се казва манипулиране.Доста по-неманипулативно щеше да бъде,ако изразиш мнението си подкрепено с анализ и може би факти.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
              0007 и Петър Караиванов ...... виждам , че сте стигнали до едно мнение..
              двамата правите идеални анализи...... за покачването на петрола.... това се нарича нарцисизъм... просто защото вашия опит , стига .... най много до ГАЗ , е можете да покажете фючърс за другия месец.. ...... Един ваш колега беше писал и доказал ... петрола прави връх ..... и арабите и правителствата в ЕС знаят , че икономиката няма да издържи на скъпия петрол... и ще има катаклизми и някой ще обере калая ......
              Нарцисизъм е друго,но да не се връщаме към гръцката митология.
              Времето е най-добрият съдник.

Коментар

• Първоначално изпратено от 0007
                Първоначално изпратено от Леонид
                Когато, човек, започне да става неудобен и крив на някой, на мен не ми е ясно, за какво мога да съм крив на някой, но все пак се появяват такива индивиди, регулярно, значи или говоря неудобни неща или истината, или и двете - така да се каже, неудобната истина.
                В това че се интересуваш от петрола няма нищо лошо,но няма как да не ми направи впечатление че е едностранно,например отричаш категорично всички алтернативи.
                Ако, някой има информация за алтернативи на петрола и решаване на проблема със зависимостта от петрол - краткосрочно, до 3 години, средносрочно, до 5 години, дългосрочно, след 10 години, да я предостави за дискусия - за сериозна дискусия, а не за ала бала, за двуместни колички, задвижвани с вода и т.н.

Довечера, с коментарите от срещата в Jeddah - тези коментари, имат значение, а не тези тук във форума на Инвестор.бг, ще видим, какво се е казало и за алтернативите на петрола.
                Регистрирането на патент навсякъде е разход над 100к$.Преди 5-6 години малка фирма от Тексас правеше пилотен завод за заместител на дизелово гориво на метанова база(по неин патент).Продаваше акции.Интересно е да се види дали е оцеляла?

Коментар

• 0007 тук вече в игра влиза еластичността на потреблението на петрол.Горивата са силно необходим продукт и еластичността към цената е по-малка,октолкото при други продукти,но при прекалено завишени цени ще има леко негативно изместване на търсенето и си мисля,че точно това ще е тригъра за едно изпускане на парата преди потеглянето за нови върхове.
                  В петък освен изтичането на срока за търговия с фючърси причина беше и,че това възходящо движение е част от корективна структура,а не от импулсна продължаваща тренда.Такива структура се наблюдаваха и при индексите в САЩ и точно за това и евро/долар се държеше странно и не успя да прексочи 1.5660 още в петък.Ако съм прав някъде около вторник/сряда има голяма вероятност да започне лека низходяща корекция при петрола и възходяща при индексите.Това естествено е краткосрочна прогноза,а както знаем шумът на пазарите краткосрочно е голям и верните прогнози са по-трудни.
                  Имай в предвид,че въпреки един много силен дразнител - нападаенията на бунтовници в Нигерия петролът не успя да си бие върха,което е в подкрепа на виждането ми,че това което тече сега не е началото на движението към 150$,а по-скоро неправилна корекция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Леонид
                    Когато, човек, започне да става неудобен и крив на някой, на мен не ми е ясно, за какво мога да съм крив на някой, но все пак се появяват такива индивиди, регулярно, значи или говоря неудобни неща или истината, или и двете - така да се каже, неудобната истина.
                    В това че се интересуваш от петрола няма нищо лошо,но няма как да не ми направи впечатление че е едностранно,например отричаш категорично всички алтернативи.
                    Ако, някой има информация за алтернативи на петрола и решаване на проблема със зависимостта от петрол - краткосрочно, до 3 години, средносрочно, до 5 години, дългосрочно, след 10 години, да я предостави за дискусия - за сериозна дискусия, а не за ала бала, за двуместни колички, задвижвани с вода и т.н.

Довечера, с коментарите от срещата в Jeddah - тези коментари, имат значение, а не тези тук във форума на Инвестор.бг, ще видим, какво се е казало и за алтернативите на петрола.

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
                      Иначе и аз чакам 200$ цена,но мисля,че преди това ще видим спад до
                      около 120$ за барел съдейки по намалелите контракти на non-commercials и увеличението на цената на горивата в Китай.
                      Естествено и през ум не ми минава да търгувам къси при петрола.
                      Между другото, в петък, забелязах слабост при петрола, въпреки, че имаше ръст, но новините предразполагаха за по-силно покачване и тест на 140$, но към средата и края на сесията в Щатите, се видя слабост в движението и успокояване на по-ниски нива, около 134-135$, което обаче, може да си има обяснение, с това, че 20.06.2008 г. - петък, бе последна дата за търговия с фючърси за юли месец, и в понеделник започва търговия, с нова партида фючърси, вече за август.

Иначе, и според мен, има вариант за корекция до 120$, но е малко вероятен, по скоро тест на 150$ и после корекция до 135-140$, според мен, иначе за след 6-12 месеца, е ясно, не че Пешо е дал такава прогноза или аз, ами такива прогнози се дават от по-малката част от анализаторите, и ми изглеждат по-вероятни и логични. По-голямата част от анализаторите, дават прогнози за 100-110$ за барел след 6-12 месеца - за мен са слабо аргументирани и малко вероятни.

Коментар

• Първоначално изпратено от 0007

Коментар

• Ако го гледам технически чисто покачването - в момента сме в най-силната и ускорена фаза,а именно 3-та вълна.Идеалните цели за нея са 139$ за барел и бяха достигнати.След приключването и може да се чака корекция под формата на някаква консолидация,която да продължи 7-8 месеца.

Коментар

• kritelin,че ще видим 200$ за барел няма съмнение,но ще стане не по-рано от 2-3 год.Е,може и в края на тази година но само ако има война с Иран.

Коментар

• Когато, човек, започне да става неудобен и крив на някой, на мен не ми е ясно, за какво мога да съм крив на някой, но все пак се появяват такива индивиди, регулярно, значи или говоря неудобни неща или истината, или и двете - така да се каже, неудобната истина.

Коментар

• Иначе и аз чакам 200$ цена,но мисля,че преди това ще видим спад до
                                около 120$ за барел съдейки по намалелите контракти на non-commercials и увеличението на цената на горивата в Китай.
                                Естествено и през ум не ми минава да търгувам къси при петрола.

Коментар

Working...
                                X