IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол Брент: Прогноза за ръст до $150-$200

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Браво, днес консолидирахме на нива $144-145, така че да се надяваме че пътя нагоре вече е чист. С текущите новини подкрепящи пазара през слеващите дни е напълно нормално да очакваме тест на едни по-високи нива - първо на $150, а после и нагоре.
    След като фондовия ни пазар е замрял и очевидно няма да има промяна до есента, нека поне тук да се радваме на биковете.
    Късмет.
    Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5
      moge bi s US-Mini future, no ne i s nesmkija variant, koito moge da se razglegda kato vid barrier option
      Pak i da ne mislihs, 4e tezi koito targuvat futures uregdat vsi4ko s physical settlement (ili samo ma bazikash tuka ). imashe edna zabvana istorija v knigata na Hull kak nekav pi4 (broker) zabrvil da se offset-ne i trjbavalo da hodi v nelva ferma da si vzeme teletata - hahah
      Мууууууу

Коментар

• Първоначално изпратено от just a man
        Първоначално изпратено от niki5
        Първоначално изпратено от just a man
        az go targuvam v range 130-150, mai skoro ste trjbva da offsetvam pozicijata
        Не се притеснявай. Като купиш на 150 и след 1-2 месеца ще ти доставят, ако разбира се не решиш да офсет-неш на 110 тогава
        koi kvo ste mi dostavi, 4e ne razbrah
        Нали си експерт по фючърси, не се ли сещаш?
        physical settlement li imash predvid- haha mislja 4e v izbata ima oste mjasto. az ne targuvam futures (tam mi trjbva baja pari4ki-haha ), targuvam mini-futures
        Доколкото знам, малкият контракт (мини) е 500 барела все пак Сметни ги по 7-8 барела за тон, и пак се вързва около 70 тона нефт. Споко, в Лукойл ще ти го преработят на бензин, дизел и керсосин и ще продаваш богато
        moge bi s US-Mini future, no ne i s nesmkija variant, koito moge da se razglegda kato vid barrier option
        Pak i da ne mislihs, 4e tezi koito targuvat futures uregdat vsi4ko s physical settlement (ili samo ma bazikash tuka ). imashe edna zabvana istorija v knigata na Hull kak nekav pi4 (broker) zabrvil da se offset-ne i trjbavalo da hodi v nelva ferma da si vzeme teletata - hahah

Коментар

Не се притеснявай. Като купиш на 150 и след 1-2 месеца ще ти доставят, ако разбира се не решиш да офсет-неш на 110 тогава
          physical settlement li imash predvid- haha mislja 4e v izbata ima oste mjasto. az ne targuvam futures (tam mi trjbva baja pari4ki-haha ), targuvam mini-futures
          Доколкото знам, малкият контракт (мини) е 500 барела все пак Сметни ги по 7-8 барела за тон, и пак се вързва около 70 тона нефт. Споко, в Лукойл ще ти го преработят на бензин, дизел и керсосин и ще продаваш богато

Коментар

Коментар

• спря ми часовника ....

"т.н. още доста фактори - лятото, по принцип, петролът се покачва. "

Коментар

• Днес, четох, че платформите в Северно море излизали в лятна профилактика и спирали производството за през лятото, а както знаем лятото е и сезона на ураганите в Мексиканския залив, от Китай се очакват данни, показващи добро потребление на петрол, покрай олимпиадата и т.н. още доста фактори - лятото, по принцип, петролът се покачва.
                А пък и руските учени са създали и вече разпространили агресивна бактерия, която се храни само с петрол!

Ужас!

дабъл и трипъл на цената за няколко деня...

Коментар

• Първоначално изпратено от Del Piero

Колега, не е нужно, да ми препоръчваш, да чета твоите лични мнения.

Днес, четох, че платформите в Северно море излизали в лятна профилактика и спирали производството за през лятото, а както знаем лятото е и сезона на ураганите в Мексиканския залив, от Китай се очакват данни, показващи добро потребление на петрол, покрай олимпиадата и т.н. още доста фактори - лятото, по принцип, петролът се покачва.
                  Все пак и моето мнение - край с цените на петрола под 135$, както и край с курс на EUR/USD под 1.51.

Виждам консолидация, в рейджа 140-160$ до края на годината, ако няма военен конфликт в Иран, през това време.
                  Това ясно. Защо си мислиш, че тези новини ги знаеш само ти? Не бъди толкова сигурен, че след 155 няма да слезем до 100 за нула време. Интересно ми е тогава какво ще прогнозираш?

Коментар

Първоначално изпратено от Del Piero
                    Първоначално изпратено от cityindex
                    дали пък да не взема да му ударя още един шамар на петрола...
                    По-долу, пуснах един линк към Блоомберг, едно малко цитатче оттам, по изказване от вчера:

"Russian President Dmitry Medvedev said that high prices, likely to reach $150 a barrel, are a ``reality that everyone has to take into account.''

Абе, хора, мислете преди да действате.
                    Е и? За мен не е изненада, че ще стигне 150, дори 155, а може и 160 ако хората съвсем се панират. Но после сещаш ли се какво ще последва? Айде помисли малко. По-долу ти писах. Дано си прочел.
                    Колега, не е нужно, да ми препоръчваш, да чета твоите лични мнения.

Днес, четох, че платформите в Северно море излизали в лятна профилактика и спирали производството за през лятото, а както знаем лятото е и сезона на ураганите в Мексиканския залив, от Китай се очакват данни, показващи добро потребление на петрол, покрай олимпиадата и т.н. още доста фактори - през лятото, по принцип, петролът се покачва.

Все пак и моето мнение - край с цените на петрола под 135$, както и край с курс на EUR/USD под 1.51.

Виждам консолидация, в рейджа 140-160$ до края на годината, ако няма военен конфликт в Иран, през това време.

Коментар

Коментар

Коментар

Ако пък ли не, ще ходиш да си наглеждаш барелите в Кушинг, Оклахома Но няма да се плашиш. След известно време пак ще ти излезе позицията.

Коментар

• Първоначално изпратено от roker
                            Първоначално изпратено от bani4kaSboza
                            roker, ти правиш ли разлика между акция и суровина?
                            Ами кажи ми каква е разликата?
                            И едното има цена, и другото. Само където акцията е едно по-абстрактно понятие, докато съровината е нещо което е реално. Иначе, цената и на двете се определя на пазара, поне при свободния пазар.
                            Погледнато глобално в социален аспект има една ОГРОМНА разлика:
                            Поскъпването/поевтиняванетона дадена акция носи печалби/загуби на ограничен брой хора, а поскъпването/поевтиняванетона дадена суровина носи печалби/загуби на всички!!! А имайки впредвид, че петрола е стратегическа суровина, означава, че всички ще страдаме от високите нива!
                            Дори и да направиш 100% печалба (ако въобще търгуваш), като живота поскъпне с 50%(доста от хранителните продукти ги минаха), печалбата няма да те удовлетвори!!!
                            Но несъмнено има и хубави страни този скъп петрол. Очаквам в най-скоре време да се намери заместител!!! Доста пари почнаха да се наливат ДОРИ ОТ АМЕРИКАНСКИ КОРПОРАЦИИ!!! Да не говорим за Европейските.... НА НИКОЙ НЕ МУ ХАРЕСВА РУСКАТА ХЕГЕМОНИЯ В СФЕРАТА НА СУРОВИНИ!!!

Коментар

• az go targuvam v range 130-150, mai skoro ste trjbva da offsetvam pozicijata

Коментар

• и? За мен не е изненада, че ще стигне 150, дори 155, а може и 160 ако хората съвсем се панират. Но после сещаш ли се какво ще последва? Айде помисли малко. По-долу ти писах. Дано си прочел.
                                Хе - хе!

Ще има лошо натъртени дупета...

Коментар

Working...
                                X