IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол Брент: Прогноза за ръст до $150-$200

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вече старо инфо, но още тогава исках да акцентирам на моментния добив, предстоящия добив и хоризонта за последния.
    Дори при 2.9 млн. барела дневно за месец са 58 млн., а за годината близо 700 млн. При залежи от 101.5 млрд. и производство на максимума ще рече още 150 г. добив на предела на възможностите. Е колко е нарастнало това търсене за 1 година и доколко няма запаси да се посрещне ?

Рекорд в Кувейт от продаден петрол
    Profit.BG - 13 Юли 2008, 10:39

Общите постъпления на емирството от продажбата на петрол са над 70 млрд. долара. По официални данни на агенция КУНА общите петролни запаси на Кувейт са около 101.5 милиарда барела.Страната произвежда 2.58 млн. барела/дневно, като производствения капацитет е 2.7 млн. барела. От средата на следващата година Кувейт ще повиши добива си с около 300 хил. барела/дневно, каза преди дни петролния министър Мухамед Ал Олайм. Източник: БГНЕС

Коментар

• Така ще гръмне петролният балон, че ще ни продъни ушите.

Коментар

• Da pomagam li da vikam UP UP che nesto 144$ stanal)

Първоначално изпратено от Perun
        Хайде пак сме на $146.
        Давайте бикове да пометем тези апокалиптици тук, на които само мечки им се привиждат.

Коментар

• Perun

Ще помете вие щото идея си нямате каква меца ви чака горе.При мен има едно момиченце и казва че има меца , вярвам и.
          D.Y.F-091066

Коментар

• :lol: Не е истина просто.

Коментар

• Хайде пак сме на $146.
              Давайте бикове да пометем тези апокалиптици тук, на които само мечки им се привиждат.

Коментар

• ima edna prikazka "setila se Mara da se pobara"
                ta i vij sega se setihte da kupuvate, izbrali ste naj-podhodiastia momenta da vlizate long...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kano
                  Наистина е време за тест на $150. Може и да не успеем от първия път, най-вероятно заради интервенции от по-големите стани, но не мисля че са останали големи възможности за интервенции.
                  Време е бикове да поемаме пак нагоре.
                  Не е препоръка.
                  И аз така смятам. Днес пробихме пак $145 и е време за този тест на $150.
                  Хайде бикове - напред.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jim Rogers
                    Насред разсмърдялата се финансова криза зад океана, логично следващата седмица, ще видим нови дъна при USD, спрямо основните валути, оттам, може съвсем реално, да очакваме да видим и 150$ за барел, до сряда следващата седмица.

Оттам, очаквайте и по-високи лихви, от различни Централни банки - но, не и от ФЕД.
                    Наистина е време за тест на $150. Може и да не успеем от първия път, най-вероятно заради интервенции от по-големите стани, но не мисля че са останали големи възможности за интервенции.
                    Време е бикове да поемаме пак нагоре.
                    Не е препоръка.

Коментар

• Насред разсмърдялата се финансова криза зад океана, логично следващата седмица, ще видим нови дъна при USD, спрямо основните валути, оттам, може съвсем реално, да очакваме да видим и 150$ за барел, до сряда следващата седмица.

Оттам, очаквайте и по-високи лихви, от различни Централни банки - но, не и от ФЕД.

Коментар

• е бати и балонизираната история е това със суровините, добре поне, че не може да е вечно, повече от 8 месеца няма да издържи според мен и все ще се продъни някъде. набалончиха се тези спекулантчета и си мислят, че вечно ще печелят, алчна простотия. живота продължава обаче, и балоните рано или късно пускат въздуха.

Коментар

• Каква война, какви 5 лв?

За Садам се готвиха 6мес, а срещу 12млн войници на исляма, трябват 6г. ГЛУПОСТИ...

Само проследете 2-3мес съобщенията и ръста на петрола.

Тръгне ли надолу петрола и се почва: Израелски генерал плаши със самолетен удар, Израел ще унищожи Иран с ядрен удар - ако Иран ги нападне....(АМА кой е казал,че ще ги напада),САЩ ще напада ...баба си.. и т.н. И петрола нагоре, нагоре..
                          Да не говорим за ООН, Съвет по сигурност, Нато и др. Разрешения - това да не е Панама.

СПОКО

Коментар

• Първоначално изпратено от alexandar
                            Пастир, и аз не ги долюбвам американците, но внимавай какво си пожелаваш! Една война с Иран ще прати подяволите цялата световна икономика, сам може да си отговориш на въпроса как! А по отношение на силата на Иран и разликата с Ирак съм абсолютно съгласен. Преди малко пуснах в гугъл "Иран ракети" и ме се изправи косата, тея пичове се въоръжават яко от 4,5 години! Та дор излезе информация, че и Румъния им епродавала балистични ракети! Дано всичко се размине, ама се съмнявам! Еврейското лоби има интерес да ги изтрескат преди негрото да е седнал в овалния кабинет!
                            Че кой няма ракети? До преди няколко години и ние имахме достатъчно ракети, за да сринем която си изберем балканска столица - същото важи и за Гърция и Турция. Даже ми е чудно как света е оцелял до ден днешен, но това е друга тема.

Коментар

• Пастир, и аз не ги долюбвам американците, но внимавай какво си пожелаваш! Една война с Иран ще прати подяволите цялата световна икономика, сам може да си отговориш на въпроса как! А по отношение на силата на Иран и разликата с Ирак съм абсолютно съгласен. Преди малко пуснах в гугъл "Иран ракети" и ме се изправи косата, тея пичове се въоръжават яко от 4,5 години! Та дор излезе информация, че и Румъния им епродавала балистични ракети! Дано всичко се размине, ама се съмнявам! Еврейското лоби има интерес да ги изтрескат преди негрото да е седнал в овалния кабинет!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jim Rogers
                                Имайте предвид, че това, което тече в публичното пространство, между Израел, Иран и Сащ, като публикации по пресата, изказвания на политици, военни подготовки, по всичко личи, че е една прелюдия към война - всяка една война, в последните 100 г., е започвала по начина, по който се развиват сега взаимоотношенията Израел-Иран.

В тази връзка, не случайно:

``The Iran premium has come into the market over the last two days,'' said Adam Sieminski, Deutsche Bank's chief energy economist, in Washington. ``Nothing has changed except the perception about whether there will be a deal between the U.S. and Iran. The possibility of a conflict is of tremendous concern to the market.''

Crude oil for August delivery rose $5.37, or 3.8 percent, to $147.02 a barrel at 9:33 a.m. on the New York Mercantile Exchange. The previous record of $145.85 a barrel was reached on July 3. Futures have more than doubled over the past year.
                                Нека, нека - не ги виждам САЩ на два фронта - ситуацията в Ирак все още не позволява на Хамериканците да се изтеглят дори частично (и евентуално да се прехвърлят в Иран - толко труд хвърлиха за тия нефтени кладенци и не върви да ги оставят без надзор и да ги изгубят пак). А почнат ли война с Иран със сигурност иракчаните ще се възползват от това и ще се опитат да разклатят позициите им в Ирак. Как ще финансират две войни едновременно? Още дълг? Супер да се сгромолясват най-после - това извращение наречено "консуматорско общество". Такова общество като в САЩ никога повече не трябва да съществува никъде по света. Общество посветено на безхаберно използване на ресурси. Ще се научат и те по трудния начин, че така не става.
                                Ами другите врагове на Хамерика? Отворят ли два фронта (всъщност 3, ако броиме и Авганистан) вече всеки диктатор по света може да прави каквото си иска и да ги натиска... Ще отворят четвърти фронт? Съмнявам се.

Коментар

Working...
                                X